dunata Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 Cena моя е Samsung A50 .След малко ще гледам да кача снимки Това обръщение много ме кефи . И аз исках да си взимам A50, обаче в момента нямаха и трябваше да чакам 1 ден ... ама нямах време и ... реших да се "задоволя" с А40 Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Diablo Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 Малко offtopic,от къде може да се купи качествен калъф за апарат?Преди няколко дена си взех ТОВА апаратче,но не мога да му намеря "дрешка" ако имате наблюдения споделете...п.п.( в техномаркет & технополис няма) Виж в Метро. Там има едни, които имат подвижна вътрешна преграда според габаритите на обектива. На Lowepro са. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 Виж в Метро. Там има едни, които имат подвижна вътрешна преграда според габаритите на обектива. На Lowepro са. Намерих си 10х Тамън бяха заредили в Техномаркета,взех си тази Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krastnik Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 Абе да ви питам кой апарат е по-добър според вас? Samsung A5 или A50. Знам че А5 има повече функции , а А5 е по-нов и има много голям дисплей. Ама все пак кой прави по-добри снимки или кой е по-стойностен ако някой е имал наблюдения да каже. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted February 13, 2006 Share Posted February 13, 2006 taka poneje mi e jal da davam moeto SONY T5 na sestra mi , za da ne s4upi ili da ne i go otkradnat se 4uda dali da ne i zema eto tova da si go polzva http://www.steves-digicams.com/2003_reviews/p92.html dobro li nqkoi ima li li4ni nabludeniq , moje li da i se sloji da kajem 1 GB karta (kolko pari struva , kolko snimki mogat da se saberat na nqkva 6to gode dobra rezoluciq , ne na maksimalna nqma da si pravi plakati ) kolko snimki pravi s edno zarejdane na bateriite , abe izob6to dobro aparat4e li e za lubitelski snimki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted February 13, 2006 Share Posted February 13, 2006 Абе да ви питам кой апарат е по-добър според вас? Samsung A5 или A50. Знам че А5 има повече функции , а А5 е по-нов и има много голям дисплей. Ама все пак кой прави по-добри снимки или кой е по-стойностен ако някой е имал наблюдения да каже. A50 е по-нов и по-добър. A50 e replacement на A5 тъй като A5 вече не се произвежда за сметка на A50. А и A5 не помня дали правеше MPEG4 филмчета, A50 прави. А50 all the way в твоя случай. ps. A50 в техномаркет е 399лв. НО същият в Германос в момента е 369лв (или 379лв) затова ако смяташ да го купуваш - вземи го от там. Промоцията може би ще е още 2 седмици. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krastnik Posted February 13, 2006 Share Posted February 13, 2006 A50 е по-нов и по-добър. A50 e replacement на A5 тъй като A5 вече не се произвежда за сметка на A50. А и A5 не помня дали правеше MPEG4 филмчета, A50 прави. А50 all the way в твоя случай. ps. A50 в техномаркет е 399лв. НО същият в Германос в момента е 369лв (или 379лв) затова ако смяташ да го купуваш - вземи го от там. Промоцията може би ще е още 2 седмици. Благодаря за инфото. И аз последно се бях насочил към него. Но още се чудя дали да взимам сега самсунг или на по-късен етап някой канон. Но най-вероятно тея дни направо да отида да си взема самсунга. Останах с много добри впечатления от него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted February 17, 2006 Share Posted February 17, 2006 http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09019089 т'ва добро ли е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted February 17, 2006 Share Posted February 17, 2006 Тва е много актуален модел на Sony така, че е добре - стига да те урежда скъпата памет. Направо да не повярва човек, че са го пуснали на тази цена. Но дисплея му е едва с 85 хиляди пиксела, което обяснява всичко Дизайна е малко outdated, но това нз. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted February 18, 2006 Share Posted February 18, 2006 стига да те урежда скъпата памет Която всъщност вече не е толкова скъпа като едно време...Вчера си взех от "Вали" Memory stick PRO DUO 512 mb-81 кинта За тия пари,апаратчето е страхотно не се чуди въобще Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAP`BOY Posted February 19, 2006 Share Posted February 19, 2006 na k750i imam macro snimka ! za kakvo sluji tova macro i kakvo podobrqva ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted February 19, 2006 Share Posted February 19, 2006 na k750i imam macro snimka ! za kakvo sluji tova macro i kakvo podobrqva ? Макро е режим на снимане, при който се дава някакъв обект на преден план при голямо увеличение. Макрото варира от 1.5 м - 1см фокусно разстояние и 1x-20x увеличение. Има и микрофотография - при нея вече ще ти трябва микроскоп. Имам предвид нещо такова: http://www.deviantart.com/view/18011721/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted February 19, 2006 Share Posted February 19, 2006 И аз съм се спрял на няколко апарата в средния ценови диапазон до 400лв - Sony S600 (има качени на тази страница снимки) - Samsung A50 - Samsung Digimax U-CA 5 Мисля да взема сонито, въпреки скъпия мемори стик...или още се колебая за uca5. Другото което предпочитам е LiON батерии, а не АА-та с каквито е а50цата. Мнения? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted February 19, 2006 Share Posted February 19, 2006 Мисля да взема сонито, въпреки скъпия мемори стик...или още се колебая за uca5. Другото което предпочитам е LiON батерии, а не АА-та с каквито е а50цата. Мнения? Сони-то за мен определено е най-добрият избор от 3-те...6 mpix матрица,много добър цитирам:"precision Carl Zeiss Vario-Tessar" iso 1000 ...Ето ти и РЕВЮ,паметта не е толкова скъпа-разликата в цената на 512 мб карта е 5-7 долара...относно батериите мога да ти кажа следното:единияВ ми апарат (сони Т1) е с инфо-литиева батерия-бързо се зарежда и показва с относителна точност нивото на заряда,малка е... и с това се изчерпват плюсовете,минусите обаче:не понася изобщо студ,адски скъпа е (80 лева в Деком )не е взаимозаменяема с никаква друга,зарежда се на докинг станция(зарядно тип "туристическо"-60 кинта )На скоро си взех SONY H-1 в комплекта има метал-хидридни батерии SONY STAMINA 2100 плюс зарядно,няколко-пъти са по-издържливи,носят на студ(тествах ги лично на -10 градуса,падат бързо ,но работят)евтини са,и най-вече са взаимо заменяеми с АА алкални/обикновенни батерии...и за мен са определено са по-добрият вариант...единствен минус за тях е "ефекта на паметта"-желателно е да се разреждат напълно,преди да се заредят отново...Толкова от мен,дано съм бил полезен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 SD 1GB за 110 лева може да се намери А на едро и за 100 За да снимаш филмчета със Сони ти трябва МС Pro, която на всичкото отгоре пак е по-бавна от SD. Но това е съвсем btw. Относно надписите на лещите: Справка: http://www.dpreview.com/reviews/sonydscs75/ Лещите LEICA (Panasonic), Carl-Zeiss (Sony, Nokia), Schneider-KREUZNACH (Samsung, KODAK) си ги правят фирмите в скобите сами, под контрола (уж) на фирмите извън скобите. S600 тъй като е евтино сони - доста от функциите му ще са орязани. А за ISO 1000 е просто смешно да говорим Все пак това не е Fuji F10/F11. Ползва нормални AA батерии. Изисква MS Pro за филмчетa. LCD-то е 2", но сам 85 хил пиксела. Samsung A50 - голям екран - 2.5" 200 хил. пиксела, MPEG4 (xvid) филмчета, SD/MMC памет, ползва AA батерии. Samsung U-CA5. Модел от началото на миналата година, ползва li-ion батерии и има зареждачка в комплекта. Прави MPEG4 филмчета. Бих го взел единствено заради li-ion батерията, но предпочитам нещо по-актуално като модел, затова смятам, че горните два са по-добър избор. Дали е 4, 5 или 6 мегапиксела няма особено значение. Аз имам 7мпикс и снимам едва на 3.2мпикс, максимум на 4. Все пак това са сапунерки, нито могат да извадят безшумна снимка на ISO над 200, нито има особен смисъл да се снима на 5, 6, 7, 8 мегапиксела. 4мпикс - 2048 x 1536. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Лещите LEICA (Panasonic), Carl-Zeiss (Sony, Nokia), Schneider-KREUZNACH (Samsung, KODAK) си ги правят фирмите в скобите сами, под контрола (уж) на фирмите извън скобите.Това е известно отдавна,но бих предпочел обектив конструиран от Carl-Zeiss и произведен от заводите на Sony в Япония,пред нещо корейско правено незнам къде...(справка www.zeiss.com) SD 1GB за 110 лева може да се намери А на едро и за 100 За да снимаш филмчета със Сони ти трябва МС Pro, която на всичкото отгоре пак е по-бавна от SD. Но това е съвсем btw.Не знам от къде пазаруваш,и мога само да ти завиждам(в добрият смисъл на думата )за цените които си цитирал,аз гледах MS PRO DUO 1GB и SD-High Speed 1GB нито разлика в цената,нито в скороста Дали е 4, 5 или 6 мегапиксела няма особено значение. Аз имам 7мпикс и снимам едва на 3.2мпикс, максимум на 4. Все пак това са сапунерки, нито могат да извадят безшумна снимка на ISO над 200, нито има особен смисъл да се снима на 5, 6, 7, 8 мегапиксела. 4мпикс - 2048 x 1536. Абсолютно съм съгласен,ако не печата човек постери разбира се п.п.ще се радвам да споделиш(може и на пм)цените на картите от коя фирма са... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 1GB SD 67$ крайна цена в erabg. Стандартната SD е 2 пъти, ако не и повече, по-бърза от MS Pro. Примерно на MS Pro дават минимум 15мбпс трансфер, но не дават максимум (*ухил*). Това е близо два меги/сек. 45x SD (ne 155!) e почти 7меги/сек. PQI Secure digital 1GB 133x 54.6 $, демек high speed - 20меги/сек трансфер, стига да имате кард рийдър, който да поддържа толкова - това е adroit - Без ддс. На едро цената е по-ниска + 10% ддс и става идеално. Не-133x (45x, 60x) ще е към 50$. Цените в Vali са с ДДС, за съжаление. Иначе е факт, че цените на MS паднаха, но много хора ще продължават да не си купуват Sony, Fuji и Olympus заради това, че не ползват common памет като SD/MMC/Compact Flash макар, че в R1 Sony най-сетне загърбиха гордостта си и сложиха Compact Flash Иначе никой нямаше да им го купи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Тъй като в петък ми откраднаха апарата сега ще се наложи да си купувам нов Та спрял съм се на Самсунга А5 и А50 и ТОЗИ Олимпус единствено заради цената.Гледах и един друг Олимпус 5 мегапиксела ама сега немога да намеря точния модел като го намеря ще сложа линк.Какво ще ме посъветвате да взема? Едит:Четно казано най-харесвам марката Канон Какво ще кажете за Canon Power Shot A-410 ?Не е кой знае какво но не ми и трябва на мен нещо специално.Трябва ми за непрофесионална работа и нямам много изсквания Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Dreamer Мерси за инфо-то Аз обаче съм от тези дето като си харесат нещо,не се спират от скъпи консумативи и други подробности п.п.тоя R1 е лудница Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted February 23, 2006 Share Posted February 23, 2006 не разбирам от фотоапарати за това ще ви помоля да ми предложите нещо до 250лв. и от къде да си го купя или пък да изчакам да събера повече пари за нещо по добро?незнам...дайте предложения Link to comment Share on other sites More sharing options...
rane Posted February 23, 2006 Share Posted February 23, 2006 от доста време съм се запалил по апарати. Ако искаш нещо хубаво и да е качествено, за мен това е Casio. Признал съм ги като марка. Също така е ViviTar са добри и са на по-достъпни цени. Ако качеството те интересува повече от цената мисля, че ще останеш доволен. Имам това апаратче от няколко месеца и още не мога да му се нарадвам ето го Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted February 23, 2006 Share Posted February 23, 2006 http://www.dpreview.com/reviews/specs/Canon/canon_a520.asp това също е добро, един приятел ми го препоръча, ако го намеря по магазините ще му постна цената. снима бързо, размислих за ли-йон батериите и АА-то. ще ми трябва повече фотоса в планината, а горе като умре ли-йона, няма да има втори комплект, докато при аа-то може и 3-ти да се вземе лошото на този апарат е качеството на клипчетата при 640х480, но все пак за клипчета-> камера цифрова. другия + пред всички апарати на канона е бързото снимане, което е още 1 плюс за моите нужди Някой ако има отзиви относно този или др.модели на канон, да раздуха . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted February 24, 2006 Share Posted February 24, 2006 http://www.kkelectronics.com/products.php?...03&grupaswe=013 Цената> ~500лв. Хората, които го имат са доволни от него. Мисля, че дори в тази тема има впечатления. Лошото е, че за 500лв получаваш едва 1.8" с 115хил. пиксела, но това е главно защото на него пише "Canon" - от една страна са малко консервативни към големината и качеството на дисплеите, а от друга за да получиш по-голям екран трябва да си платиш повечко Ако ще даваш толкова пари по-добре се обърни към Panasonic LZ2: http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=00002293 - той освен 2" макар и 85 хил. пиксела има два главни плюса - първо ОПТИЧНА СТАБИЛИЗАЦИЯ, която в планината би била полезна, а и не само там, и второ - 6x оптичен zoom. Можеш да видиш и по-ниския модел LZ1, чиято разлика е, че е 4мпикс вместо 5 - http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=00001787 Ако и тия пари са ти много - LS1: http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=00000017 Лошото при панасоника са филмчетата - 320x240 - сори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RiMy_SuN Posted February 24, 2006 Share Posted February 24, 2006 http://www.dpreview.com/reviews/specs/Canon/canon_a520.asp това също е добро, един приятел ми го препоръча, ако го намеря по магазините ще му постна цената. снима бързо, размислих за ли-йон батериите и АА-то. ще ми трябва повече фотоса в планината, а горе като умре ли-йона, няма да има втори комплект, докато при аа-то може и 3-ти да се вземе лошото на този апарат е качеството на клипчетата при 640х480, но все пак за клипчета-> камера цифрова. другия + пред всички апарати на канона е бързото снимане, което е още 1 плюс за моите нужди Някой ако има отзиви относно този или др.модели на канон, да раздуха . Тук има няколко снимки, правени с този апарат.Взех си го преди около месец за 479 лв от Технополис, като към него имаше и един друг Канон (Prima BF800).В Техномаркет е 500 заедно с фотопринтерче, а в Метро е 466 лв без никакви "подаръци". Аз също си го взех заради добри отзиви и не съжалявам, за клипчета изобщо не го използвам.Батериите му издържат по около седмица при почти постоянно снимане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted February 24, 2006 Share Posted February 24, 2006 хубав гердан - http://photo-forum.net/imgs/156/2_1140208529.jpg Другата седмица ще обиколя още малко да разгледам цените, да харесам това което има по магазините , засега просто се преПРЕнатоварих с информация за апарати Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.