Skakauek Posted January 7, 2006 Share Posted January 7, 2006 За да направиш най-точно сравнение остави апарата на неподвижно място, примерно масата... ползвай тамер при снимките и след това сравнявай. Но за да направиш точно сравнение после се хубава програма без загуба на качеството трябва да ресайзваш до първия размера за да има някакъв смисъл от сравнението. искам само да попитам какво е това "ресайзваш" щото не сам наясно много много с фотоапаратите междодруггото и аз си мислех тва за масата да направя снимки ма всички пиксели и после да сравнявам като ги изкарам на фотото коя е по добрата edit: и не ги разбирам тези сравнения дето ще правите - каква да е разликата при 1 или 10 mpix като снимките все от същата матрица идват. не 10 mpix ще има повече детаили (предполага се - зависи от оптиката - т ами аз мисля че поне така сам чувал от други хора че оптиката на Карал Сайз е най - добрата за момента такаче си мисля че ще има значение по нагоре в първия ми пост може да видиш апарата и ако имаш желание да си кажеш мнението Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted January 7, 2006 Share Posted January 7, 2006 Само да кажа за зареждачката на батериите - от 5 дена зареждам батериите с почивка от около 4 минути, и още си светят червените лампички . Жалко, че изхвърлих опаковката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skakauek Posted January 7, 2006 Share Posted January 7, 2006 Само да кажа за зареждачката на батериите - от 5 дена зареждам батериите с почивка от около 4 минути, и още си светят червените лампички . Жалко, че изхвърлих опаковката. аз на моя го държа около 4 до 6 часа лампичката изгасне и после са пушка и ме карат доволно много време Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted January 7, 2006 Share Posted January 7, 2006 аз на моя го държа около 4 до 6 часа лампичката изгасне и после са пушка и ме карат доволно много време Е при мен не загасват и се зареждат около 4 до 6 дена, а като гледам и повече ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted January 7, 2006 Author Share Posted January 7, 2006 И при мен не загасват, но към зарядното си има книжка, в която е описано колко време трябват да се зареждат батериите в зависимост от mAh. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAP`BOY Posted January 7, 2006 Share Posted January 7, 2006 Imam Airis PhotoStar 4705 i e s SD karta kolko 6te struva edna 512 za nego i si kajete menenieto za fotapaparaka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted January 7, 2006 Share Posted January 7, 2006 Тая марка Airis май никой не я е чувал 512MB SD Lexar мисля, че е 59лв в Germanos. 512MB SD Kingston - пак толкова в jar. PQI SD 60x на същата цена някъде в adroit/erabg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4a Posted January 11, 2006 Share Posted January 11, 2006 хора смятам да си взимам цифров фото апарат ,оба4е не знам ммного та моят вапрос е дали тези двата фото апарата си струват: http://www.technopolis.bg/big_prod.php?off...8&cat=42&f=3662 http://www.technopolis.bg/big_prod.php?off...3&cat=42&f=3662 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted January 11, 2006 Share Posted January 11, 2006 Много са сладки на вид, правят и хубави снимки. Не мисля, че ще съжаляваш ако си вземеш един от тях. Единственият проблем е скъпата xD памет. Ако тя не ти е проблем - взимай го. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted January 12, 2006 Author Share Posted January 12, 2006 Бе, по-добре изчакайте малко. CES мина съвсем скоро и там бяха показани много нови джаджи. Изчакайте месец да се понаместят на пазара и купувайте. Ей онова FUJI от първия пост на тази страница се очакваше да се види там, например... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted January 12, 2006 Share Posted January 12, 2006 Те докато ги пуснат по света, после докато дойдат в бг, пък като дойдат първата цена хич няма да е атрактивна - след това да се чака промоцията на техномаркет за да го намалят с 5-10% и става една като с компютрите - чакай сега, че цените ще паднат Жалко, че Fuji F10 и F11 трудно се намират в БГ, някой да знае къде ги има? Тия двата си струват въпреки скъпата памет заради ниското ниво на шум, с което никой друг P&S не може да се похвали. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted January 12, 2006 Author Share Posted January 12, 2006 Ами не е точно така. Апаратите тук не идват с кой знае какво закъснение. Пък ако не друго, то поне цените на старите модели ще паднат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4a Posted January 12, 2006 Share Posted January 12, 2006 Ами не е точно така. Апаратите тук не идват с кой знае какво закъснение. Пък ако не друго, то поне цените на старите модели ще паднат. da napalnosam saglasen s teb ,kakva e cenata na tova fuji.gore dolu za da znam dali da go 4akam ili da si vzema olimpus .prepora4aite mi drugi photo aparati do kam 400-450 lv Edit:dali do lqtoto 6te se poqvi fuji za6toto zapo4va da mi haresva zna4itelno pove4e ot olimpusa sega se porazrovih i namerihpredpolagaema cena ot 349 $ super evtin az takav aparat vie kakvo mislite???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted January 12, 2006 Author Share Posted January 12, 2006 О, Фуджи-то ще е 800+. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4a Posted January 13, 2006 Share Posted January 13, 2006 О, Фуджи-то ще е 800+. http://www.livingroom.org.au/photolog/revi...finepix_v10.php -tuk pi6i 4e 6a e ot mart o6te e 349 us$ . edit:http://www.amazon.com/gp/product/B000DZMC3K/104-8676354-5246337?SubscriptionId=02ZH6J1W0649DTNS6002&n=502394 -ei tuka pak pi6e pak tolkova http://www.technomarket.bg/product_detail....id=09017304-toq model na sony e po4ti sa6tiq,taka4e moje i da dostigne 800+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted January 13, 2006 Author Share Posted January 13, 2006 Ами в Българаия са по-скъпички, както знаеш, така че може да достигне 800. Иначе апаратът има страхотни качества. Остана само да видим как снима при различни условия. Като гледам излиза и март, така че ще падне доста чакане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RiMy_SuN Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 Бих се радвала на съвет кое апаратче да избера...Спряла съм се на тези: SONY DSC-S90/S CANON POWERSHOT A520 Link to comment Share on other sites More sharing options...
johan Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 CANON POWERSHOT A520 Аз си взех този апарат и съм много доволен. Прави чудесни снимки. Сложил сам две снимки ..надявам се да ти харесат. Правени са последните дни на миналата година на морето. И още една Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 Бих се радвала на съвет кое апаратче да избера...Спряла съм се на тези:SONY DSC-S90/S CANON POWERSHOT A520 Значи и двата апарата са хубави но аз лично бих ти препоръчал Канона по 2 причини. 1.Канона си бачка с обикновенни СД карти памет докато на Сонито картите с памет са бая скъпи така че ще трябва още малко солидна инвестиция ако искаш да правиш повече снимки. 2.На Канон матриците според мен са най-добри и снимките им са перфектни.Просто от към качество на снимки според мен те са най-добри в този клас. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted January 30, 2006 Author Share Posted January 30, 2006 Е, специално на А520 матрицата му е колкото на А510, но пикселите са повече, което добавя шум на изображението. Като гледам моя А510 как се дъни над ISO100, не знам А520 какво ще прави, но из нета има достаъчно снимки, които ще покажат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rommel Posted February 2, 2006 Share Posted February 2, 2006 Спрял съм се на следните апаратчета, но понеже не съм много компетентен ще се зарадвам на коментари от ваша страна. PANASONIC DMC-LS1EG-S PANASONIC DMC-LZ1EG-S Някои знае ли, чувал ли е нещо за тези апарати и за марката LUMIX, PANASONIC. Забелязах, че оптиката им е Leica, което мисля е плюс. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 На оптиката на тези два апарата не пише Leica, но тази на коята пише Leica в апаратите на Panasonic пак Panasonic си я правят под уговорката, че Leica ги контролират LZ1/LZ2 имат плюс, че са с 6 оптично увеличение - общо взето това е най-голямата разлика между двата. Който и да вземеш все ще е добър избор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 Малко offtopic,от къде може да се купи качествен калъф за апарат?Преди няколко дена си взех ТОВА апаратче,но не мога да му намеря "дрешка" ако имате наблюдения споделете...п.п.( в техномаркет & технополис няма) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 Ето още малко сними от Samsung A40 ... коментари ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
asd Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 Cena моя е Samsung A50 .След малко ще гледам да кача снимки Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.