samkijot Posted December 27, 2005 Share Posted December 27, 2005 HP-то от 01 януари в метро е 287 лв + клаъфче + 256MB SD ... само дето дизайна и размерите му не ме кефят, ама офертата ми се вижда изгодна Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted December 27, 2005 Share Posted December 27, 2005 Това? цена с ДДС: 335.00 лв. Или_това ? Един приятел има такъв и е доста доволен. Само, че е малко над 350лв - цена с ДДС: 369.00 лв. A410 е пълен шит. Ако искаш да си дадеш парите за дал Бог добро това е чудесна възможност Sony-то, което си показал пък е доволно стар модел - като бонус е скъпата memory stick памет, заради която много хора забравят за Sony. Както и за Olympus и Fuji заради също толкова скъпата xD памет. SD апарати: Panasonic, Pentax, Samsung, Canon, HP... A40 е добър избор. Ако ти се дават повечко пари погледни и A50, който е вече с 2.5" TFT. Иначе зареждачка за батерии можеш да си вземеш и за 4 лева от руския пазар. Преди време си взех такава и работи като пушка. Едно жълтичка така с йероглифи на пакетчето. А презареждаеми батерии можеш да намериш най-евтино в Кузмов Електроникс. Ако искаш нещо по марково за 29 лева имаше едни жълти VARTA зареждачки с по 4 батерии 1900mah вътре: http://www.technopolis.bg/big_prod.php?offer=401737 Optio 50 прави ужасни снимки - бих казал, че може да се намериш нещо общо между снимките от този апарат и снимките от GSM камера За Optio 50L не знам, но ако има нещо общо с Optio 50 ... бягай надалеч. Бягай също така от Практика. HP са на атрактивни цени, но по-опитни хора разправят, че не са добър избор. Аз нямам никакви впечатления от тях освен, че не ми харесват и на мен на външност. Едно време ползваха Pentax оптика, но напоследък пише HP Precision Lens, която кой знае къде я правят Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted December 27, 2005 Share Posted December 27, 2005 Optio 50 прави ужасни снимки - бих казал, че може да се намериш нещо общо между снимките от този апарат и снимките от GSM камера За Optio 50L не знам, но ако има нещо общо с Optio 50 ... бягай надалеч. Бягай също така от Практика. HP са на атрактивни цени, но по-опитни хора разправят, че не са добър избор. Аз нямам никакви впечатления от тях освен, че не ми харесват и на мен на външност. Едно време ползваха Pentax оптика, но напоследък пише HP Precision Lens, която кой знае къде я правят за пентакса - не ми се вярва чак да го докарва до снимка от телефон .... а иначе hp-то е по-добро като параметри, ама ... тоя дизайн 717 е по-добре, ама и и повече кинти а 50L е "наследника" на 50. разликата е в това, че L-a има по-голям дисплей и няма визьор Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted December 27, 2005 Share Posted December 27, 2005 Имаше едно ревю в един балкански сайт дето изглеждаха доста така кофти. Сега намирам друго ревю, в което снимките изглеждат добре: http://www.pocket-lint.co.uk/reviewimage.p...Id=1087&image=6 Може ония да са имали някакъв кофти сампъл. Ама май не. Ето една снимка от собственик на апарат: http://digicam.index.hu/testimages/userimage4609.jpg ужас е. Намерих ревюто: http://index.hu/tech/digicam/cikkek/optio50_r/!1 Скролни най-долу за снимките - като кликнеш и ти се отвори някоя кликни пак да видиш пълния размер. Е затова става дума. Според мен това е недопустимо за марката Pentax - било то за апарат за 300 лева. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted December 28, 2005 Share Posted December 28, 2005 .. а този как ви се струва? много ми хо хвали тук един ... вика, че имало някаква си хава за вибрация, която не размазвала снимките Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted December 28, 2005 Share Posted December 28, 2005 .. а този как ви се струва? много ми хо хвали тук един ... вика, че имало някаква си хава за вибрация, която не размазвала снимките Който и панасоник да хванеш все прави добри снимки - аз имам по-големия модел FZ20 (999лв), но съм снимал и с LS1. Има оптична стабилизация на картината, което помага при добро осветление размазването да става по рядко. За съжаление в тъмно време е малко useless, както и inhouse при по-слабо изкуствено осветление. Минусите са му - ниска разделителна на екрана 2.0 - при 85 хиляди пиксела, 320x240 само филмчета (MJPEG - MOV), малко по-голям като физически размери спрямо актуалните point and shoot апарати в този ценови клас, но ако тези минуси не те бъркат - това е добър избор за тези пари. Само за сравнение Samsung A40 za 289лв има 2" диплей с цели 200 хиляди пиксела, филмчета 640x480 на MPEG4 (XVID). А50 за 399 има 2.5" с 200 хиляди пиксела, 5мпикс и т.н. НО пък нямат оптична стабилизация - това, което е налично във ВСИЧКИ панасоници и което е немалък плюс. За съжаление за сметка на другото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted December 28, 2005 Share Posted December 28, 2005 аз май засега се пренасочвам към кодак-а .... кажете някой специализиран сайт по въпроса ... и моля ви, не ми излизайте с лафа за "google ще ти отговори" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted December 28, 2005 Share Posted December 28, 2005 аз май засега се пренасочвам към кодак-а .... + MPEG 4 movie capture with audio, with the length limited only by available memory (Video Quality - Best VGA (640x480) or Good QVGA 320x240) + 1.8-inch (134,000 pixels) high-resolution Indoor/Outdoor color LCD display - 1.8" Sample pictures не са лоши като за Кодак в този клас. Ревю: http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/cx7530.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted December 28, 2005 Share Posted December 28, 2005 Ако искаш нещо по марково за 29 лева имаше едни жълти VARTA зареждачки с по 4 батерии 1900mah вътре: http://www.technopolis.bg/big_prod.php?offer=401737 Взех си ги от Техномаркет Европа за 20 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted December 28, 2005 Share Posted December 28, 2005 + MPEG 4 movie capture with audio, with the length limited only by available memory (Video Quality - Best VGA (640x480) or Good QVGA 320x240)+ 1.8-inch (134,000 pixels) high-resolution Indoor/Outdoor color LCD display - 1.8" Sample pictures не са лоши като за Кодак в този клас. Ревю: http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/cx7530.html и още един "-" - навиагационния му бутон е в ляво, което е малко неудобно според мен иначе пише че има ISO 800 при по-ниска резолюция Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted December 28, 2005 Share Posted December 28, 2005 и още един "-" - навиагационния му бутон е в ляво, което е малко неудобно според мениначе пише че има ISO 800 при по-ниска резолюция Съмнявам се, че въобще някога би ползвал дори ISO 400 особено при апарат от най-ниския клас, (освен ако не говорим за FUJI F10 (скъп и по-висок клас)) който не прави идеални снимки дори при ISO50/100. За съжаление в тоя клас Canon не предлагат нищо интересно, както и Sony така че избора ти е малко ограничен. Аз лично бих искал да има нещо със стабилизацията на Panasonic и с функциите и цената на Samsung Това би било перфектният апарат хихи. Ако го взимаш примерно за родителите ти- по-добре е Панасоника заради стабилизацията. Ако се радваш на LCD и добри мувита изборът също е ясен. Погледни и Panasonic LZ1 и LZ2, които са малко по-скъпи, но имат оптика 6x. Ако ти се дават повечко пари и искаш zoom FZ5 е чудесен избор и сега е на много добра цена до 31-ви - 739лв с 128мб подарък (иначе е 800лв без подарък). Link to comment Share on other sites More sharing options...
merylyn Posted December 30, 2005 Share Posted December 30, 2005 Nqkoi moje li da mi dade suvet dali e hubav Sony P200 i dali si zaslujava 600lv. ili ako ima za tiq pari po-ka4estven predlojete mi go Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted December 30, 2005 Share Posted December 30, 2005 Аз искам да ти препоръчам апаратите HP.Много хора казват че правят гадни снимки че не са хубави и незнам какви си аз ще ти покажа една снимка правена от мен вчера на "Соколския манастир" с апарат ХП Фотосмарт 735.Този модел е от близо 2 години така че хич не е нов и е с 3.2 мегапиксела а тази снимка не е правена на максималната резолюция а на средна.Настройките са на автоматичен режим не съм пипал нищо.Оптиката е Пентакс на моя апарат.Та става дума за ТАЗИ СНИМКА .Аз лично съм доволен и за малко пари мисля че са идеално решение. Един приятел има Р 507 който е 4 мегапиксела и също е доволен.Аз мисля че е добър избиор.Все пак ние сме аматиори а не професионалисти и ни трябват хубави снимки а не чак идеални. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted December 31, 2005 Share Posted December 31, 2005 Аз си взех от техномаркет-а за 19 лева 2 батерии + зареждачка, ама като ги пусна и колкото време си ги държа (до сега макс-а е 19 часа) все си светят червените лампички, кога стават зелени ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Da_Devil Posted December 31, 2005 Share Posted December 31, 2005 abe hora prepora4aite mi nqkakaf digitalen fotoaparat do 200 leva az li4no sam s sprql na tozi benqCUK edin priqtel si e zel i kazva 4e bil mnogo dobar no neznam prosto kakaf da zimam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted January 1, 2006 Share Posted January 1, 2006 Аз си взех от техномаркет-а за 19 лева 2 батерии + зареждачка, ама като ги пусна и колкото време си ги държа (до сега макс-а е 19 часа) все си светят червените лампички, кога стават зелени ? Виж на кутийката отзад пише с колко милиампера в час зарежда... сметни си батериите и действай. Може да има дори таблица с примерни стойности. abe hora prepora4aite mi nqkakaf digitalen fotoaparat do 200 leva az li4no sam s sprql na tozi benqCUK edin priqtel si e zel i kazva 4e bil mnogo dobar no neznam prosto kakaf da zimam Не ти препоръчвам да си взимаш апарат без zoom. Най-евтините със зуум: http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=09016986 - Samsung A40, 289lv http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=09014232 - HP M417, 285lv http://www.technopolis.bg/big_prod.php?offer=391966&cat=42 - PENTAX Optio 33LF, 269lv От тия трите A40 е най-добре. Работил съм с Pentax Optio 33L и е добър, но е с малък 1.5" дисплей и е стар модел - ползва CF памет, за HP-то не мога да кажа нищо, но аз бих заложил на другите две марки и най-вече на A40, защото дава най-много за парите си (2.0" LCD 200 hil. pixela и MPEG4 (XVID) филмчета) и прави хубави снимки. СТРУВА си дадеш повече пари за нещо истинско. Доста повече отколко да вземеш fixed focus апарат с много ограничени. А обектива при такъв апарат като BENQ-a няма да е от хубавите, както и всичко останало. Все пак ако си ограничен в бюджета виж снимките дето е правил френда ти и иди и му разгледай апарата. Ако ти допадне - ок, но все пак по-добре си вземи нещо истинско. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 1, 2006 Share Posted January 1, 2006 а за "нощни" снимки, кои апарати са най-добри? засега освен на Kodak CX7530 съм се спрял и на SONY DSC-S60, което не е старо като някой беше споменал. на едно място пишеше, че е в продажба от май 2005 btw честита 2006 год. btw2 самсунзите от ниския клас имат гаден дизай. баси, то един прав ръб няма по тях. като някакви лодки са Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted January 1, 2006 Share Posted January 1, 2006 Аз си взех от техномаркет-а за 19 лева 2 батерии + зареждачка, ама като ги пусна и колкото време си ги държа (до сега макс-а е 19 часа) все си светят червените лампички, кога стават зелени ? Не се притеснявай първите няколко пъти и аз така се стрясках че много време се зареждат батериите.Явно това е нормално защото мойте батерии са 1600 мили ампера и се зареждат за около 24 часа някъде.Така че задръж ги по-дълго колкото трябва и ще светне зелено.Явно е нормално за тези видове батерии. Не ти препоръчвам да си взимаш апарат без zoom. Най-евтините със зуум: http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=09016986 - Samsung A40, 289lv http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=09014232 - HP M417, 285lv http://www.technopolis.bg/big_prod.php?offer=391966&cat=42 - PENTAX Optio 33LF, 269lv От тия трите A40 е най-добре. Работил съм с Pentax Optio 33L и е добър, но е с малък 1.5" дисплей и е стар модел - ползва CF памет, за HP-то не мога да кажа нищо, но аз бих заложил на другите две марки и най-вече на A40, защото дава най-много за парите си (2.0" LCD 200 hil. pixela и MPEG4 (XVID) филмчета) и прави хубави снимки. СТРУВА си дадеш повече пари за нещо истинско. Доста повече отколко да вземеш fixed focus апарат с много ограничени. А обектива при такъв апарат като BENQ-a няма да е от хубавите, както и всичко останало. Все пак ако си ограничен в бюджета виж снимките дето е правил френда ти и иди и му разгледай апарата. Ако ти допадне - ок, но все пак по-добре си вземи нещо истинско. Определено Дриймър е дал добри предложения.Наистина като ще даваш пари не си купувай апарат без зоом колкото и да са хубави правят гадни снимки.Друго си е да има оптика. Аз също не бих ти препоръчал Пентакса защото е бая стар модел и с тази ЦФ карта ако решиш да сменяш апарата няма какво да е правиш защото излизат от употреба За това може да се спреш на Самсунга или ХП-то.Аз съм малко пристрастен към ХП-то и много скептичен към марката Самсунг но което и да избереш от двете невярвам да сбъркаш а за "нощни" снимки, кои апарати са най-добри? засега освен на Kodak CX7530 съм се спрял и на SONY DSC-S60, което не е старо като някой беше споменал. на едно място пишеше, че е в продажба от май 2005 btw2 самсунзите от ниския клас имат гаден дизай. баси, то един прав ръб няма по тях. като някакви лодки са Аз лично от нискя клас на Кодак съм силно разочарован.Гледах преди няколко седмици снимки от апарат с 3Х оптичен зоом 4 мега пиксела и сумати екстри а пък снимките бяха направо ужасни.Незнам кой беше модела защото апарата беше на една приятелка.Затова взимай Сонито да си се кефиш на хубави снимки Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 1, 2006 Share Posted January 1, 2006 ...Аз лично от нискя клас на Кодак съм силно разочарован.Гледах преди няколко седмици снимки от апарат с 3Х оптичен зоом 4 мега пиксела и сумати екстри а пък снимките бяха направо ужасни.Незнам кой беше модела защото апарата беше на една приятелка.Затова взимай Сонито да си се кефиш на хубави снимки .. ми аз точно за този модел чета все добри отзиви що се отнася до качество на снимките 20 човека, 21 различни мнения ... а на соните малко по-скъпи излизат картите му Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted January 2, 2006 Share Posted January 2, 2006 За нощни снимки ти трябва апарат с дълга експозиция (5+ sec, long shutter), сензор с ниска матрица и повечко manual i scene настройки. Кристален обектив и най-вече статив Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted January 2, 2006 Author Share Posted January 2, 2006 Ето две снимки правени с M417. ЦЪК, ЦЪК. Ужасни... не знам защо този апарат продължава да се препоръчва в темата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted January 2, 2006 Share Posted January 2, 2006 Ето две снимки правени с M417.ЦЪК, ЦЪК. Ужасни... не знам защо този апарат продължава да се препоръчва в темата. Имам няколко забележки към тойто мнение.Ти ли си правил тези снимки? Аз силно се съмнявам че тези снимки са на фокус(на втората много ясно си личи че не е фокусирал а направо е щракал).За това не е виновна техниката а самия СНИМАЩ.Като човека неможе да си го направи на фокус как ще стават хубави снимки?Аз да дам на баба ми 10 мегапиксела апарат Канон и ще направи по ужасна снимка и от тази. На втората снимка съм абсолютно сигурен че СНИМАЩИЯ е снимал към слънцето което не е никак препоръчително доколкото знам.Може и аз да не разбирам знам ли Та невиждам защо трябва да казваме че апарата неструва като се осланяме на снимки правени от несъмнено човек който неможе да борави с техниката си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted January 2, 2006 Author Share Posted January 2, 2006 Снимките са на една приятелка. Има доста други, но не желае да ги публикувам. Че втората не е на фокус е ясно, но ти не забелязваш ли отвратителните цветове и още по-отвратителния шум? На втората снимка не е снимано срещу слънцето, а е по-голяма експонацията. Освен това, както сам виждаш мястото е слабо осветено... Баба ти с 10 мпикс Канон ще снима доста добре, тъй като има май само с фокуса ще има проблем, а апаратчето ще си има стабилизация. Извода е, който се опитвам да направя е, че HP може да имат куп екстри (които всъщност не са куп), много мегапиксели и т.н., но оптиката им е отвратителна. Лично аз не искам да виждам огромни точки цветен шум или пък да се чудя тва синьо ли е, сиво ли е... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted January 2, 2006 Share Posted January 2, 2006 Забележете purple fringing-а - ужасен е! Ненормално е да се вижда на първата снимка долу вдясно на решетките на оградата... това не е нормално. Иначе и при нея някой части на снимките са неясни. Общо взето при такива снимки ако имам избор HP, Kodak, Pentax или Samsung - HP-то ще отпадне веднага. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted January 2, 2006 Share Posted January 2, 2006 Цък , Цък - това са от A40, гадни са, защото аз съм ги правил Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.