Jump to content
BulForum.com

Цифрови фотоапарати

RIP

Recommended Posts

dobre a toq i50 nqma li go v 4erno da kajem primerno ?

ina4e i bez tva si nqmam mp3 player pone s 1 kur6um 2 zaeka ako go ima6e i v 4erno prosto 6te6e da e perfektna pokupka

edit : kolko pari e gore doly 1 karta MS DUO nad 256 mB ?

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Няма го в черно доколкото знам. Все пак иди в техномаркета и го разгледай - може и сребристия да ти пасне.

Паметите - цени от аргус:

256MB Memory Stick Pro DUO Sandisk: 39$

256MB Memory Stick Pro DUO Sony: 45$

256MB SD Kingston: 22$

256MB SD PQI: 24$

1GB SD Kingston/PQI: 59$

1GB Memstick Pro duo Sandisk: 82$

1GB Memstick Pro duo Sony: 89$

Малко са паднали mem stick-ите, но пак са си скъпички.

http://www.argus.bg/price.php

Има. Ето тук ще видиш цените. Sony и Sandisk мисля, че са задължително с DDS, за PQI май може и без ДДС. За Kingston не знам. Имай предвид, че това са примерни цени - на едро. При дилър ще са малко по-високи - с 2-3-4-5 долара.

posleden vapros i pove4e nqma da flooda temata

moga li da sloja na aparata MS DUO PRO ako poddarja MS DUO ?

1GB Memstick Pro duo Sandisk: 82$

1GB Memstick Pro duo Sony: 89$

Малко са паднали mem stick-ите, но пак са си скъпички.

sega vidqx tva .... misla 4e 6te vzema sonyto verno malko po-skapi sa rabotite ama 6te se prijala

a po vaprosa gore ? sonyto ne e li samo s MS DUO a ne s PRO DUO ?

Значи едните са нормални - mem stick. Бавни са картите и не стават за снимане на филмчета. За филмчета трябват бързите - Pro. А duo модела са два пъти по-малки някъде като размер. Има и преходници за да се ползват в нормален Standard/Pro слот.

Стандартните memory stick са до 128 МБ и не са чак толкова бавни, над 128 се водят Pro.

Duo е означение за намалени размери - ползват се при по-малки фотоапрати и gsm-и.

Като технология Pro са малко по-различни и трябва да се провери дали се поддържа от устройството. По старите не ги разпознават.

Деца,имам проблемче с батериите за апарата си.Кажете откъде мога да се сдобия със зарядно за Lithium CRV3 батерии.

Със зарядно можеш да се сдобиеш в Техномаркет или Технополис, бате :laughing: :laughing: :laughing:

Пробвах бате,нямат.Имат само за NiMh,ама с тях ще живея по-малко :cry

Тогава провери в Конрад и Викиват. Ако няма си купи едни нови никел-металхидридни със зарядно :)

• 4 weeks later...

Ами харесвам си цел в момента, тъй като се насочвам към по-професионалната сцена. EOS350D веднага нахлува в съзнанието ми, но цената му е огромна за мен, докато FZ-30 е наполовина по-евтин. Главно ме интерсуват силните и слаби страни. Четох няколко ревюта по чуждите сайтове и няколко в наши, но последните бяха доста непълни.

Предимствата на FZ30 пред 20 не са много, но не са и малко. На първо място - manual rings за зуум и може би фокус. Също така дисплея вече е в нормалните 230 хиляди пиксела, но все още само 2.0", което сякаш не отговаря на толкова актуален модел. За сметка на това екранчето се вади и мести, което е плюс. Мегапикселите вече са 8, но цената е в многото шум. За съжаление от сравненията личи как заради агресивното шумоподтискане се губи доста детайлност, но в случая RAW помага много. Обектива мисля, че ти е ясно, че е отличен като качество. FZ20 имаше проблем, че така да се каже при светло време екрана не се gane up-ваше и в този случай екрана става безсмислен тъй като се вижда нещо много тъмно на него - демек безполезно. Не знам дали са го оправили във FZ30, но ако не са EVF (електронния визьор) би бил от полза, от части. Стабилизацията е много полезна навън при ясно и светло време, но примерно вкъщи при нормална светлина както и при по-тъмно е напълно безполезна. В такива случай единствено светкавицата помага, както и ISO400 (= много шум). Цена 1249 лева.

http://www.dpreview.com/reviews/PanasonicF...llroundview.jpg

inhand2-001.jpginhand1-001.jpg

Актуалната алтернатива при non-DLSR-ите ти е Sony R1, който още го няма на пазара, а и като се появи ще е не по-малко от 1700 лева. Всъщност можеш да обърнеш сериозно внимание и на Samsung Pro815. Ревюта има и на фото форум, и на дпревю. Главните му положителни страни са чудесният обектив с 15x зуум, 3.5" дисплей (woohoo! vs 2.0"!) както и второстепенния waist-level цветен 1.44" дисплей намиращ се в горната част. За разлика от ФЗ 30 има не 2, а три manual ринга. Доста хвалят ергономичността на фотоапрата - има изведени бутони за всички важни функции - и то, според думите на хората ползвали апарата, на точните места. Главните минуси на този апарат са липсата на стабилизация и бавното писане на RAW, но може би това, че формата е Adobe DNG е причината - кой знае. Позлва се по-голям сензор от този на ФЗ 30, който шуми горе долу на същото ниво, но снимките са по-ясни и детайлни тъй като се ползва леко шумоподтискане. Цена 1333 лева на промоция.

http://www.dpreview.com/reviews/samsungPro...llroundview.jpg

inhand2-001.jpginhand1-001.jpg

Да, главното нещо, което не ми хареса във FZ-30 беше именно високото ниво на шум. С тая малка матрица, а много пиксели... направо си е яко очебийно при ISO 400, дори при 100/200 е кофти. Пък и като гледам RAW-a може да спаси положението до ISO 100. После разликата е минимална, колкото и да се "чисти". Екранчето се мести, но има кусури.

Основният дисплей на камерата е с резолюция 235000 пиксела и дава много качествено и детайлно изображение, освен това е добре видим от всякакъв ъгъл и не "ослепява" при силно слънце. При необходимост може да бъде нагласен така, че да е удобен при снимане от ниска гледна точка, но за съжаление не може да бъде насочен напред, ако собственикът на камерата желае да си направи автопортрет. Ако нагласите дисплея така, че да снимате под ъгъл 90 градуса, ще трябва да се примирите с килнато под същия ъгъл изображение (виж примерите по-долу). Причината за това е, че шарнирът около който се движи дисплеят се намира в долната му част. Много по удачно би било, ако въпросният шарнир е разположен отстрани, както е при компактните модели на Canon.

Иначе ме грабна с тоя Самсунг. Ще го поразгледам по-подробно, но най-вече ще следя цената му.

Това Сони ми идва много нанагорно.

Имай предвид, че нормалната му цена на Самсунга е 1400 лева. Сега до 25-ти е на промоция за 1333 и ако намериш откъде да си върнеш ДДС ще си доста на далавера и цената ще ти дойде ~1100 лева. Същото важи и за Panasonic-a ако избереш него. Третия вариант е Canon S2 IS, но за него вече чакаме наследник другата година, надявам се. Не очаквам цените им да паднат скоро. Нещо повече - Панасоника беше вече на промоция за 1199 лева съответно скоро не се очаква да падне цената му или да бъде пуснат на промоция пак. Същото ще важи в пълна сила и за Pro 815 след 25-ти.

Значи едните са нормални - mem stick. Бавни са картите и не стават за снимане на филмчета. За филмчета трябват бързите - Pro. А duo модела са два пъти по-малки някъде като размер. Има и преходници за да се ползват в нормален Standard/Pro слот.
Добре Dreamer

ТАЗИ КАРТА не е ли бърза или има и още по бързи за моя апарат(CANON A-510),че съм изостанал на последък?И ако има по бързи да кажеш какви са и от къде мога да си взема? :wacko:

Има 133x, 150x... аз имам PQI 1GB 133x, примерно. Има ги в аргус, адроит.

Иначе 60х си е достатъчно като скорост. Ако имаш проблеми с филмчетата едва тогава ти трябва повече.

Има 133x, 150x... аз имам PQI 1GB 133x, примерно. Има ги в аргус, адроит.

Иначе 60х си е достатъчно като скорост. Ако имаш проблеми с филмчетата едва тогава ти трябва повече.

Ооо мерси Dreamer тя моята е от Адроид там ша ида( и аз си мислех че имам бърза карта,божееееееее ) Ми да ти кажа нямам проблем с филмчетата ама исках още една по голяма и ще използвам да е и по бърза.

:)

• 3 weeks later...

Като прочетох миналите страници на темата, видях, че има доста хора, които са доволни от Samsung A40. Та и аз си търся някакъв любитески апарат - http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09016986 ето линг към А40 :). И кажете с 256MB SD карта + 2 батерии и зарядно колко горе-долу ще излезне ?

Поне 100лв. Аз дадох около 70 за зарядно, батерии и чантичка. Все още си карам с вградената 16MB MMC :(.

предложете фото до 350 лв. (може и по-малко :D ) ..... аз като има разглеждах спецификациите, в този ценови диапазон, разликите са толкова незначителни, че лаик като мен едва ли ще ги усети :P ...

та ... аз съм се спряла на следното:

pentax_optio_50l_front.jpg

Pentax Optio 50L - 345 лв. .. притесняваме само това, че няма визьор, за разлика от предшественика си:

pentax_50_front.jpg

Pentax Optio 50 - 300 лв. (в Метро)

други варианти:

olympus_C500_front.jpg

OLYMPUS FE-100

kodak-cx7530-zoom.jpg

KODAK СХ 7530

hp_photosmartM517_front.jpg

HP PHOTOSMART M517

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...