Jump to content
BulForum.com

Проблем с записвачката

Recommended Posts

Някой може ли да каже на какво се дължи това съобщение "Power calibration error".Значи свършиха ми дисковете Traxdata и сложих от новозакупените EUROsilver, пробвах с друг от тях пак същото. Като се замисля май е просто съвпадение и проблема ще е в записвачката. Дали не и е дошло времето да си ходи? :( Чете дискове, така че явно нещо в записващото устройство. Дали може да се почиства, има ли някакви програмки нещо да тестват, да укажат проблема?

TEAC CD-W54E /не знам дали точно така се води, това ми изписва Неро-то

Благодаря предварително

Проблема да е в диска който използваш. Едно време бях купил едни презписваеми дискове Принко и ми даваше същата грешка. Кво ли не правих тогава дори и Виндовса преринсталирах и не се оправи. После са оказа, че тия дискове са прецакани и на друга писачка е същата работа. Тази твойта писачка е доста стара (4х4х32 май). Виж тези дискове дали работят на по нова писачка и ако да то помисли за смяна на писачката.

не съм много сигурен за "Power calibration error" дали беше, но преди време имах подобен проблем, който се оказа в дисковете EUROsilver. на 40% процесът на записване се прецакваше и така при абсолютно всички дискове. 14-15 бр. съм похабил :angry1 . и това бяха последователни дискове в шпулата. явно е ставало въпрос за фабричен дефект. CD-тата, които си взел опаковани ли бяха т.е. да не са ти ги отброявали един по един ръчно?

Vijte tuk kakvo pishe za tazi greshka.

I na men poniakoga mi se slu4va takova neshto s RW diskove, no kato mu dam full erase ili puk zapisha na po-niska skorost se opraviat neshtata, no poniakoga ako disk e zapisvan na druga zapisva4ka s pove4ko 'tok' :) golemi mizerii se polu4avat

EDIT: Krasi, pak tam na gornia link no v na4anata stranica ima dosta info za zapisva4kite, tui 4e gledai shte vidish po kolko izdurjat i mnogo neshta

Май ще излезе от дисковете, почнах ги подред и на четвъртия диск захапа.после пак още веднъж и пак прекарах четири диска. Тези EUROsilver са по-различни от тези които съм купувал до сега и най-важното миришат много гадно, досега не ми се беше случвало диск да мирише, и леко розовеят. Пазете се от тях.

Записвачката е стара но върши работа а и пари за нова няма, само не знам докога ще ме кара, имат ли някакъв капацитет за броя на записаните дискове.

Благодаря за мненията.

Аз също имах проблем е една пратида от ЕВРО-то те бяха със син цвят надписани (не изцяло) и от всеки 15 ЦД-та само 3-4 записах с много мъка на 8х или 16х. Иначе наскоро купих 1 Самсунг Черен и го пуснах на 32х и ми даде подобна грешка но намалянето на скороста не помогна.

Sega se setih 4e predi mesec zapisvah EURO (bokluci golemi) i togava mislia 4e mi davashe max skorostta, koito imam na pisa4kata (NEC 48x), az pusnah na 32x i po sredata izpishtia, 4e ne moje da zapishe, no ne se seshtam za greshkata

Imah oshte edin disk i go pusnah, no na 8x i se zapisa, sled tova sum zapisval oshte niakolko takiva EURO i vinagi na 8x, no kogato zapisva4kata e 4x i ima vazmojnost samo za 2x i 4x, a moje bi i 1x reshenieto e drugi diskove ;)

бяха със син цвят надписани (не изцяло)

Същите дискове от 20 броя записах само 3, и след около месец от единия записан изчезна записа.

А сега пуснах един от тези които не искаха да се запишат на 2Х и го захапа.Предните бяха Traxdata 100 броя и всичките ги записах успешно.

no kogato zapisva4kata e 4x i ima vazmojnost samo za 2x i 4x, a moje bi i 1x

То хубаво обаче не знам как ще запишеш на 2х ЕВРО-то като то е пригоедно за следните скорости: 4х - 56х (последните партиде), 4х - 52х (Ултрагриин), 4х - 48х (силвер шит). За това трябва да се смени или писачката или дисковете които ползваш. Аз записвам основно на ЕВРО и единствено имах проблем с горе посочената партида.

Taka de :) az ne se izrazih pravilno ;) S

no kogato zapisva4kata e 4x i ima vazmojnost samo za 2x i 4x, a moje bi i 1x
iskah da kaja 4e tova sa vazmojnostite na pisa4kata, ne na diskovete, no zashto da ne sa i na diskovete, makar 4e se sumniavam na 1x da se zapishe

Dobre de kolko po-evtini sa tia euro, ot edni eproformance ili princo, za da si habite nervite s tiah

не знам как ще запишеш на 2х ЕВРО

Не знам как но го записа, прегледах после филма, май всичко е наред.

Подлежат ли на някаква профилактика записвачките?В смисъл почистване, че мойта е на бая години и не е пипвана, а съм записал над 1000 диска.

Az imam sushtiq problem s RW CD na TDK. Probvah i na druga pisachka i vse sushtoto...Dori ne moga da gi erase-na...

Veli, probvai s Full erase na po-malka skorost (ako ve4e ne si probvala :lol: ). Az taka pravia s edin RW eProformance, goliam inat se okazva toia disk :D sled quick erase, posle kato zapisvam vse dava power callibration :confused , no tova e samo s nego i s oshte edin sushto sum imal problem pak takuv i pak po toia na4in se opravi ama ne se seshtam za markata, Maxell moje bi

А бе кво са ви напраили тея дискове. Аз вече им изгубих бройката колко съм записал такива и нямам проблем до сега. А ги записвам на 40 скорост и нагоре щото не ми се чака (като изключим audio cd-ta) Освен на мен да ми дават само хубави което е малко вероятно понеже ги купувам наливно :) така да се каже. Иначе е вярно че стават малко розови ама няма значение ако ще и черни да стават. Да работят пък... :) :)

Xora, az si kupuvam Verbatim i ne sum imal problem ot godini s tiax, e verno skupi sa, no pone znae6 kakvo polu4ava6 za parite.

Suxraniavat dannite za godini bez da se pritesniava 4ovek, 4e kato pusne niakoi pozabraven disk niama da go pro4ete CD-roma (RW). ;)

То хубаво да ползваш Verbatim или Perfrmance обаче първите са към 1лв а другите малко по-тънко идват обаче ако на седмица записваш над 20 ЦД-та - при ЕВРО-то 20х0,4=8лв ,а за Verbatim примерно даваш 20 лв то записа на 1 ЦД ти е 1,5 - 2 лв (ностиеля от този който записва) и нещо няма да има много кяр пък и това ЦД няма 100 пъти да го ползвам - максимум 10 пъти а ако е нещо важно по-добре 2 пъти да си го запиша и пак е по-евтино.

• 7 months later...

Това като че ли е малко offtopic,но тука го пиша,щото проблемът ми е сходен.

На един RW CD имам едни read only файлчета.Възможно ли е Windows и Nero да не искат да изтрият диска заради това,че файловете са read only?И някакви предложения за справяне със ситуацията,ако имате...

Това като че ли е малко offtopic,но тука го пиша,щото проблемът ми е сходен.

На един RW CD имам едни read only файлчета.Възможно ли е Windows и Nero да не искат да изтрият диска заради това,че файловете са read only?И някакви предложения за справяне със ситуацията,ако имате...

Това ли ти изтъкват като причина? :D

Не е възможно. То по принцип се записват с атрибут Read only, какво като е RW. Не можеш да изтриеш само един файл с команда DEL от RW, нали?! Затова опитай примерно на по-ниска скорост да ирейзнеш.

tedy,знам,че RW не се трие с "del".Ама и на двата RW диска това е единствената причина,която се сеща,че може да прави проблем(че файловете са Read only)Все пак има ли някаква програма,която да успее да изтрие проклетите дискове?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...