Jump to content
BulForum.com

Честит първи април!

shadowhand

Recommended Posts

На мен си ми беше наред... Как да го обърна ахахаха :Д, търсих из разни опции, ама цъ, не намерих... :<

Едит: ааа, успях :Д.

Мен никой не ме излъга днес, дори мъжът, че ще се жени за мен :)

На кое? На April Fools' Day ли?

Да. Накратко обяснено името му идва от това, че когато в Англия са сменили календарната система от Юлианска към Григорианска са останали някакви забутани графства, които не разбрали за промяната и продължили по стария си календар да празнуват нова година на 01.04 и оттам започнали да му казват "April Fools' Day".

Да. Накратко обяснено името му идва от това, че когато в Англия са сменили календарната система от Юлианска към Григорианска са останали някакви забутани графства, които не разбрали за промяната и продължили по стария си календар да празнуват нова година на 01.04 и оттам започнали да му казват "April Fools' Day".

Кога според Юлианския календар новата година се е празнувала на 01.04?

Кога според Юлианския календар новата година се е празнувала на 01.04?

Цитирам:

"С въведения през 45 г. пр. Хр. Юлиански календар промяната вече е окончателна. Налагането на християнството през IV век не променя нещата, доколкото датата на Рождество Христово - 25 декември, е съвсем близка до 1 януари. А на първи април започва да се празнува “лъжливата” нова година и постепенно този ден се превръща в празник на шегите и смеха."

Цитата е от ТУК пък и в много други страници сигурно ще го пише :). Така че честита ви нова година по Юлиански

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...