Evil_Hacker Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 Значи вчера докато гледах някакъв сериал под убунту екрана ми стана целия на линий и не се виждше нищо ->restart и се оправи.Оставих го през нощта да сваля нещо и на сутринта монитора беше изгаснал и не се виждаше нищо :| restart -> никаква картина а биоса вместо да издаде нормалния звук вади нещо от рода по продължително тъъъъъъъъъъъъъът >< 100% ли е изгоряло нещо ? Опитах да вадя контакти рестарти още но нищо,изобщо не тръгва монитора ;х Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 Значи вчера докато гледах някакъв сериал под убунту екрана ми стана целия на линий и не се виждше нищо ->restart и се оправи.Оставих го през нощта да сваля нещо и на сутринта монитора беше изгаснал и не се виждаше нищо :| restart -> никаква картина а биоса вместо да издаде нормалния звук вади нещо от рода по продължително тъъъъъъъъъъъъъът >< 100% ли е изгоряло нещо ? Опитах да вадя контакти рестарти още но нищо,изобщо не тръгва монитора ;х Лампата на монитора свети ли? Пробвай с друга видео карта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted March 28, 2009 Author Share Posted March 28, 2009 Монитора си работи,сега след 1 час изваден от контакта даже тръгна,но при първия опит ми изкара това: А при втория това: Линукса пък въобще не зарежда и стои на черен екран :blink == EDIT: Направих някъв репаир както пишеше и ся тръгна уж :X Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 Монитора си работи,сега след 1 час изваден от контакта даже тръгна,но при първия опит ми изкара това: А при втория това: Линукса пък въобще не зарежда и стои на черен екран :blink == EDIT: Направих някъв репаир както пишеше и ся тръгна уж :X Линукса ми е непонятен ама може би преинсталация? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted March 28, 2009 Author Share Posted March 28, 2009 Въпреки,че подкарах пц-то пак ми вади странни екрани тип спряла видео карта след 10-20-40мин работене ;/ Явно там е проблема. Макар,че и някакви доста странни работи се случват и с харда,може и от захранването да се окаже :| Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 Въпреки,че подкарах пц-то пак ми вади странни екрани тип спряла видео карта след 10-20-40мин работене ;/ Явно там е проблема.Макар,че и някакви доста странни работи се случват и с харда,може и от захранването да се окаже :| Сменяй едно по едно брато то ще си покаже кое е Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 Кво го мислиш, отваряш и гледаш дали е спрял вентилатора на видеокартата, ако не е, тестваш харда и мериш напреженията с мултицет. И memtest няма да навреди. Има толкова неща, които можеш да направиш преди да почнеш да се вайкаш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted March 28, 2009 Author Share Posted March 28, 2009 Работят вентилаторите,тва е първото дето погледнах, и мемтеста мина уж Ще пробвам да меря напреженията сега освен Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 Работят вентилаторите,тва е първото дето погледнах, и мемтеста мина уж Ще пробвам да меря напреженията сега освен Добре не е ли по-лесно да отидеш в Пешо (примерно) и да му земеш 1 во видеото после захранването-за 5 минути работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 Щом минава мемтест сигурно е от видеокартата - да не е изгорял вентилатора или пастата да е станала на дебела кора? Възможен е и дефект в чип от паметта. Смени я с някаква друга за проба. Както ти казаха не е изключено и проблема да е в захранването - измери напреженията, отвори и прегледай за надути или гръмнали кондензатори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.