Jump to content
BulForum.com

Часът на Земята

Deftur

Recommended Posts

Абе има смисъл! Смъсъла е да се напомни на хората, а тоя час без светлина е символичен, не че ще има някакво значение самата спестена енергия от него. Примерно на мен ще ми напомня да се отуча от навика да работят постоянно всички лапми у нас...

Право в десетката! :punk

За тези, които се интересуват...

По първоначални данни между 20,30 и 21,30 часа местно време на 28 март, събота, осветлението за един час угасиха няколкостотин милиона души в най-малко 3943 населени места в 88 държави в 25 часови зони.

Най-напред в „Часът на Земята” се включиха новозеландските острови Чатъм в южната част на Тихия океан. Във Филипините се включиха най-голям брой населени места от всички държави участници – 650. Рокгрупата Колдплей се включи във „въглеродно неутрален” концерт в Абу Даби, където WWF е партньор в проект за изграждането на нов устойчив град, независим от петрола. «Часът на Земята» продължи най-дълго в Русия заради 11-те часови зони в страната. В гръцката столица Атина Акрополът потъна в мрак за един час, както и Колизеумът в Рим, Айфеловата кула в Париж, часовникът Биг Бен в Лондон, мостът Голдън Гейт в Сан Франсиско, статуята на Исус Христос над Рио де Жанейро, пирамидите в Гиза, Египет.

В „Часът на Земята” се включиха официално и 42 български града, които угасиха осветлението на известни сгради и забележителности, включително над 45 известни места в София.

Адски гот, само че аз си сложих слънчев колектор за топла вода,смених си всички крушки с енергоспестяващи, сложих си инверторни климатици и си смених дограмата да се не губи топлина.: така че пестя енергия през цялата година,а не за някакъв си час

Най-малкото което всеки може да направи е да си смени крушките с енергоспестяващи :) проста сметка :смених крушките на стълбищното осветление (4 бр) и от сметка 50-60 ст. за ток ,падна на 15-20 ст,за месец

ООООП забравих : и карам на газ :)

Адски гот, само че аз си сложих слънчев колектор за топла вода,смених си всички крушки с енергоспестяващи, сложих си инверторни климатици и си смених дограмата да се не губи топлина.: така че пестя енергия през цялата година,а не за някакъв си час
Евала, за което!

Според мен подобен тип мислене би бил много полезен от позьорщини като гасенето на тока за час. Същата работа, като хиксовете пред никовете - малко поза и вече съм задоволил егото си, чувствайки, че съм направил нещо...

Дам, аз не знам защо не пуснат някаква правителствена програма за покриване на 30% поне от разходите по инсталция със слънчеви панели като си слага човек.Да стимулират и подкрепят хората.Поне това е нещо полезно, също както и с изолациите на панелките.Ако можеше всички панелки да се санират ефекта ще е огромен, както за живущите така и в консумацията на енергия от топлофикация, ел. ток.Все хубави неща са това.

Дам, аз не знам защо не пуснат някаква правителствена програма за покриване на 30% поне от разходите по инсталция със слънчеви панели като си слага човек.Да стимулират и подкрепят хората.Поне това е нещо полезно, също както и с изолациите на панелките.Ако можеше всички панелки да се санират ефекта ще е огромен, както за живущите така и в консумацията на енергия от топлофикация, ел. ток.Все хубави неща са това.

Ооо..., повярвай ми - пусната е такава програма и от фондовете сумати пари чакат да бъдат усвоени! Типично по български обаче в тази насока нищо не се прави. Има някакви стъпки, само в насока - фотоволтаични паркове, но практиката там е до толкова порочна, че никой човек с честно изкарани пари и в добро психическо здраве, няма да се заеме с това. Да не говорим за големият локум с добивът на геотермална енергия (който също спада към ВЕИ)! Там положението е трагично! Ситуацията е такава, че хем се поощрява нещо - хем това нещо не е съвсем законно защото няма законова уредба за този тип добив, отделно, че той е в разрез със съществуващата такава (или поне е крайно затормозен от нея!)

В кратце, едни хора по-напред трябва да вземат едни пари....., ако може да си спретнат и монополче - пък тогава..., евентуално..., може би....

Ако ти се занимава, потърси из правителственият сайт - има към 80-90 странници забавно четиво в тази насока.

П.С. Аре после пак да си приказваме за популизъм и демагогия.... ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...