Jump to content
BulForum.com

[merged] Windows XP Service Pack 1a

Recommended Posts

Kato po4na da instalirvam sp1a mi dava gre6ka.Ako nqkoi znae kak da se opravi pls neka pomogne.Sp1 mi triabva za edna programa za GSM-ma s koiqto si ka4vam melodii.

Tova e pic na Gre6kata pri sp1a : http://www.warez.ru:8080/FTP/Pictures/VIRT...ANCHO/error.JPG

Да нямаш някоя резидентна програма която да работи в момента ???? Защото в съобщението се казва , че в момента нещо друго го позва . Изключи вички стартирани приложения и пак пробвай.УСПЕХ :)

Отвори Task Mannager-a и виж какво е пуснато, като aplications и services и терминирай преди инсталацията всичко, което не ти трябва.....

Ако имаш програма за виртуално CD я деинсталирай,затвори си антивируса.

Да нещо със CD-ROM е свързано щото тва atapi.sys е свързано със него.

Може и Neroto да се бъзика - има едно дето ти се стартира с windowsa и е към него, махни го от процесите и пробвай пак.

dokolkoto vidqh ....problema moje da e v versiite da si svalil SP za druga operacionna sistema...koeto me symnqva ili da imash instaliran drug SP , no ako imashe instaliran drug nqmashe da ti iska SP1 za da si ka4ish programkaTa!.....

a ot drugo....da ne bi da nqmash dostaty4no svobodno mqsto na HARDA.

dokolkoto vidqh ....problema moje da e v versiite da si svalil SP za druga operacionna sistema...koeto me symnqva ili da imash instaliran drug SP , no ako imashe instaliran drug nqmashe da ti iska SP1 za da si ka4ish programkaTa!.....

a ot drugo....da ne bi da nqmash dostaty4no svobodno mqsto na HARDA.

Каква друга операционна система?! :blink: За BSD?! Ей, кръстосахте ми очите, ей... От едно известно време насам в тоя раздел чета само безумни изказвания - тъкмо реша да се обадя и някой много, ама много по-компетентен от мен ми разбива всички представи и познания за ОС и компютри на пух и прах... Ами освен да си мълча... Жална им майка на тия с проблемите - ако разчитат само на тоя форум за помощ. Четете, изпълнявайте и се молете да ви останат читави машините... На разбираем език си пише, че проблема е в драйвера за ATAPI - хайде някой да ми обясни каква е връзката на тоя драйвер със свободното място на харда! Сървис пак-а явно се опитва да патчне тоя драйвър, но естествено, щом нещо го използва в момента, това е невъзможно. Аз доколкото видях (и с тая информация, дето я дава пича) - това е причината. Вие изглежда гледате нещо друго...

Pak nemojah da svana za kvo stava na vapros :)

натискаш "Ctrl"+"Alt"+"Del" отиваш на "processes" и търсиш някъде дето пише atapi даваш "end Process" и тогава инсталираш SP

Абе аз тука давам съвети ама и на мен не ще дас е инсталира.

при мен проблема е че вътре е вкаран CDKEY-a с който съм инсталирал win-а и явно проверява и за него. И излиза тем нещо от рода на "cd-key not valid" и инсталацията се спира.

Та ако има някакъв номер да се излъже тва нещо - моля помогнете.

10х

*******WindowsXP SP1*****

Change Product Key without Reinstall:

1. Run regedit and go to: HKey_Local_Machine\\Software\\Microsoft \\WindowsNT\\Current Version\\WPAEvents,

on the right double click on \"oobetimer\" and change at least one digit of this value to deactivate windows.

2. Choose run from start menu and type in this command: "%windir%\system32\oobe\msoobe.exe /a" to get the activation

screen and go to the second option which is activate by phone .

3. In the new screen choose the option to change product key, and type in the new product key (Corporate one only). NEWCORP KEY: TFJ3K-RWBKH-XH8CK-XY6YK-H7BT7

4. Close that window, reboot your system and enter the command in step 2 for the second time to verify your

activation , you should see \"windows is already activated\".

5.Install service pack :)

• 2 weeks later...
Ако имаш програма за виртуално CD я деинсталирай,затвори си антивируса.

Прочетох внимателно всички предложения,предположения и съвети.Ето това му е хубавото на форумите-винаги можеш да научиш нещо ново.

Лично но мен съвета,даден в цитата по-горе е най-приложим и вероятен за проблемите,които съм имал/дано си останат в минало време/.

• 2 months later...

abe baq instalacii namerih iz free-tata ama nqkoj da znae koq e naj-kydyrnatata (kakto kazwam az - naj-ne-kraknatata) Windows XP Pro sys wgraden SP1a

az imam edno takowa ama to e Win XP Home sys SP1a i e samo za samo za hp pc-ta

edit: pak da podchertaq: tyrsq takyw koito da ne iziskwa crack da trygne!

edit2: abe koj mi merge-na topika s tozi? kyde e obshtoto? az pitam za DL a ne za problem s instaliraneto, ama ajde...

Нарочно... Защото има хора, които няма да си качат SP2. Ако за теб не е полезна - не я чети и не пиши в нея. Толкова е просто. Има кой да прецени дали и кога да се затвори, благодаря ти за загрижеността.

Опаа, ама наистина ли или просто да не пиша ако мнението ми е различно от твоето. Или ти си такъв голям разбирач че няма какво ново да ти кажа. Може би като си от групата на модераторите се имаш за нещо повече от останалите. Или като гледаш че се водя “Новобранец” това значи че за първи път сядам пред компютър. Колкото до това коя кръпка да се сложи то естествено е да се предпочете по-новата. Предложението което направих си беше съвсем в реда на нещата – през април когато е поставена темата не всеки знаеше че е излезнал или имаше SP2. А за предимствата пред SP1 няма смисъл да говорим особено за мрежов компютър. Толкова от мен и ако имаш нещо да ми кажеш моля заповядай, не съм от хората дето ще си замълчат.

Жив и Здрав.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...