sMARTBomber Posted April 9, 2004 Share Posted April 9, 2004 От 1 седмица имам необясним, гаден, отвратителен, досаден проблем... Когато Browse-вам evrocom-ски страници, при влизане във форума да речем, Изведнъж ми забива първо Opera-та после и Windows Explorer-a. Днес открих че ако извадя USB кабела на модема от РС-то се оправя. Но после като го включа обратно пак става така. Когато играя в play.evrocom.net, периодично през 1-2 минути ми излиза Connection Interrupted за около 20-30 сек и после се оправя. На другите играчи всичко е ОК. Преинсталирах Бозата, с надеждата че е от нея и всичко ще е ОК след това но уви... Обаждах се на Support-а с мисълта че нещо модема ми не е в ред, но пак уви. Спирах си Firewall-a и F-Prot-а но и от тях не е :ph34r: Забраних DHCP и DNS Client-ите и въведох статини IP i DNS, да не би пък нещо при динамичното resolv-ане да става, но пак уви не Вече нищо не се сещам, освен да бия един чук на модема и да си завра с удар главата в монитора. Не знам дали да се надявам че някой знае защо е така, понеже това е просто необяснимо, но ако все пак някой има дори и най-малкото предположение, ще ми бъде от полза в борбата с невидимия враг. :allien Thank's in advance... Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted April 9, 2004 Share Posted April 9, 2004 Пробвай да си вържеш модема с LAN, аз също имах проблеми като беше на USB Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted April 9, 2004 Share Posted April 9, 2004 Lan е най - добрия начин за свързване на модема. Една лан карта не е кой знае колко пари и не си струва да хабиш толкова нерви с USB-то. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted April 10, 2004 Author Share Posted April 10, 2004 netrootbg, b4ur2m .минах на LAN но проблема си остана, явно не е от това. Обаче мисля че го усетих от къде може да е. Периодично, нещо като периодичния лаг ми дава това: Но не знам как да го спра да се опитва това нещо неизвестно какво е да се ъпдейтва. Zone Alarm го е забранило, но явно то пак се мъчи постоянно да се connect-ne и ми прави лаг-а. Ако някой има идея как да се справя, да ми помогне pls... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted April 11, 2004 Share Posted April 11, 2004 Dobre de, na kakvo si dal da se updeitva? Da niama niakoia gadna buba deto da pravi tezi mizerii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
groover Posted April 11, 2004 Share Posted April 11, 2004 братле аз ти предлагам нещо по-брутално- просто му дай един формат и толкоз!!! просто не можеш да разбереш какво ти прави проблем! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BBB Posted April 11, 2004 Share Posted April 11, 2004 sMARTBomber, трябва да се концентрираш върху това да откриеш процеса, който ти показва това съобщение. След като си със ZoneAlarm, пробвай да отвориш контролния прозорец, Program Control -> Programs tab. Започни да браузваш докато не започне да ти лагва или ти изкара съобщението. ZoneAlarm ще ти покаже процеса, опитващ достъп до мрежата (появява се мигаща зелена точка до името на програмата). Ако това е Generic Host Process или нещо подобно, значи причината е в winboza и ще трябва да я търсиш по настройките. Можеш да опиташ и друго, като започне да ти лагва отвори конзолен прозорец, пиши netstat -an и виж състоянието на портовете. Ако намериш на кой порт се опитва да се върже процеса после по-лесно ще го идентифицираш. Естествено можеш и да натиснеш ctrl+alt+del и да махнеш всички подозрителни процеси (ти трябва да си знаеш горе-долу какво е нормално да върви за твоята конфигурация). Има и друго, не е абсолютно задължително "нещото" да се свързва към интернет, макар и да пише Updater в message box-a. Може да иска някой липсващ локален или шернат ресурс. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted April 11, 2004 Share Posted April 11, 2004 netrootbg, b4ur2m .минах на LAN но проблема си остана, явно не е от това. Обаче мисля че го усетих от къде може да е. Периодично, нещо като периодичния лаг ми дава това: Но не знам как да го спра да се опитва това нещо неизвестно какво е да се ъпдейтва. Zone Alarm го е забранило, но явно то пак се мъчи постоянно да се connect-ne и ми прави лаг-а. Ако някой има идея как да се справя, да ми помогне pls... Sheduler на F-Prot, настроен да стартира Updater на F-Prot с найстройка за ъпдейт от локалната мрежа, вместо от Интернет?!? Имаш ли инсталиран F-Prot? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted April 12, 2004 Author Share Posted April 12, 2004 ov3rm4n Rocks again! 10x Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.