w00x Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 За сегашните времена никой не говори. Аз показах статистиката, която гледах. Също намерих и друга с приблизителни цифри. Виждал съм и на друго място да се коментира подобна цифра като средна заплата на Wall Street. Няма смисъл да продължава този спор, защото аз взимам данните си от странични наблюдения, а не от собствен опит. Не мога да кажа нищо повече от това, което са ми казали 3-ти лица. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Предварително се извинявам за offtopic-а, но след като излезе че съм кьорав нека да кажа още 2 думи (а и тъй и тъй последните 2 страници са си изцяло offtopic): Цитираната заплата в Манхатън в контекста около цените на МакДоналдс в Щатите беше абсурдна - оттам и тръгна работата. Не отричам, че съществуват подобни заплати, но не са под път и над път и да обясняваш че средната заплата е нам си колко стотин хиляди долара е чиста проба градска легенда. Знам за MIT и стипендиите, познавам лично някои директори в MacroMedia, познавам и Емануил Тодоров който взе златния медал на олимпиадата по информатика преди доста време и вече е професор в MIT, обаче хора като тях са единици и това че те взимат подобни космически заплати (и си ги заслужават!) е едно на ръка, но не е е това средна заплата. Ботев1912 каза че там МакДоналдс е по-гаден всъщност и, че тукашния е класи над техния, което си е точно така. Тези МакДоналдси които видях бяха буквално "дупки" в разни съмнителни екземпляри пред тях. При това ставаше дума за щатския МакДоналдс по принцип а не конкретно в центъра на Манхатън. Средна заплата $35,000 на година да беше казал, пак е много над средната заплата тука - обърнато по "трънския" курс това прави над 4000лв/месец. Да по-високи са им заплатите а храната по-евтина - нечестно но факт. Подобни цифри за Wall Street пак зависят от много неща - професия, образование, опит и т.н. Да има подобни заплати но са единици които ги заслужават и получават. PS: Сега видях статистиката която извади. ROFL... наистина ли се правиш на ударен или наистина не можеш да се сетиш ЗАЩО тази статистика показва подобни цифри за Wall St.? Нека ти подскажа леко - там са събрани директорите на всички огромни финансови компании като заплатите и бонусите им са астрономически. За наема няма да коментирам защото не ми се рови да видя какви са наемите там и как са вървели с времето, но може да има и по-изгодно ако договора е сключван преди години - примерно който сега се нанесе някъде и подпише хубав договор следващите години ще се радва как всички плащат 2ни и 3ни наеми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Цитираната заплата в Манхатън в контекста около цените на МакДоналдс в Щатите беше абсурдна - оттам и тръгна работата. Не отричам, че съществуват подобни заплати, но не са под път и над път и да обясняваш че средната заплата е нам си колко стотин хиляди долара е чиста проба градска легенда. Сега ако ми покажеш и къде съм казал за средна заплата в щатите 120 000, ще се ти се извиня за главоболията. Аз казах ПОЗИЦИЯТА на човека с цел да се направи сравнението, а не за друго. Дали ти отричаш или не заплащането на въпросния, то ще си остане същото и ако твоите приятели занимаващи се с IT взимат по-малко........ живота е кучка. И на мен ми е гадно, че някви сервитьорки взимат повече от мен. Това е положението. И ако обичаш спри с тия единици. Средна заплата не се изчислява между 10 човека. Иначе щяха да станат 2 милиона в полза на строителните предприемачи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 w00x, абсурдно беше сравнението - прочети пак: между другото McDonalds в България е по-скъп отколкото в САЩ За сметка на това, Стажант Асистент на дизайнер в Ню Йорк, взима към $180 000 на година. Супер сме си ние тука... НЕ! Botev1912 говори за McDonalds щатите по принцип ти цитираш заплата от Манхатън. Горе-долу като да сравняваш цените в кафенетата и да се изцепиш - ми то в народното събрание кебапчетата са по 2лв и са огромни обаче средната заплата е 10,000лв (или колкото там взимат - не съм наясно). Средната заплата в народното събрание не е показателна за средната заплата в страната. Сега стопли ли кое е неуместното в случая или да обяснявам по-подробно? btw. преди няколко поста те попитах дали H1 ти говори нещо и доколко нечия заплата зависи от това (по повод коментара колко взимат някои мои приятели и къде)... И все пак 180,000 на година са цифра която на много малко места и доста малко хора могат да вземат. Още по-малко стажанти или хора без кой знае колко опит. А хората с много опит, образование и т.н. не са кой знае колко и е истина, че една голяма част е съсредоточена в Манхатън, обаче уловката е там че за подобна заплата доста хора се натискат... PS: w00x, ти си един от хората чието мнение уважавам обаче на моменти като видя подобни вицове и трудно се спирам Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlayMate Posted March 25, 2009 Author Share Posted March 25, 2009 Да по-високи са им заплатите а храната по-евтина - нечестно но факт. С риск да превърна седянката в бит пазар, обаче за евтината храна не бих се съгласил. Бил съм кажи-речи само в Калифорния и в никакъв случай не бих казал, че цените бяха ниски. Килограм излъскани (в превод - изкуствени) ябълки струваха $9 килограма. Сандвичите в кварталните кафенца (до колкото изобщо имаше такива) струваха средно $11-12 за два сандвича. В общи линии ако искаш готова храна трябваше да ядеш или боклуците за микровълнова, или в нискокачествения fast food, който трудно се понася от организма дори. Че и слава на Бога, че SubWay ги има почти на всеки ъгъл, та можеш да хапнеш нещо горе-долу нормално на някакви поносими цени, макар че и там footlong-а си беше поне $8. Да не говорим за яденето в ресторант, където за три супи и салата оставих $40. За сметка на това в Nevada ми се стори доста по-евтино, но аз се въртях само в Лас Вегас, а там зарибявките и евтинийките те дебнат от всеки ъгъл, така че чудно... П.П. Самият факт, че имаме двама души, които се обиждат как другият вижда ескалатори за първи път е достатъчен Стига с етикетите "селяни". Големият проблем на Пловдив са хората със селски панталитет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXx Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 П.П. Самият факт, че имаме двама души, които се обиждат как другият вижда ескалатори за първи път е достатъчен Стига с етикетите "селяни". Големият проблем на Пловдив са хората със селски панталитет. То не е проблем само на Пловдив това Апък за храната...по евтин е само МакДоналдс.Аз в щатите не съм бил,но пък съм бил в Италия и Англия...там определено храната е много по-скъпа от тукашната.А това,което знам за Америка е,че евтината храна(бъкана с торове) е евтина,но тази която ние тук ядем(Organic Food аджеба) била много скъпа Link to comment Share on other sites More sharing options...
zweti_lettera Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Интересно, как темата се е отклонила от МОЛ-а и местата за паркиране. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Не знам... мен ми беш еинтересно да почета... имаше доста интересни неща за четене. Разбрах някои неща, които иначе надали щях да знам... и всичко това от офтопик. А за мола... бях там в събота, нищо интересно, така че темата не е нещо ново за мен Но се изкефих на офтопика... даже имаше и някои откровено весели моменти, които направиха деня ми по-усмихнат Продължавайте все така момчета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 ,но тази която ние тук ядем(Organic Food аджеба) била много скъпа Ахахахаха блажени са верующите С риск да превърна седянката в бит пазар, обаче за евтината храна не бих се съгласил....... Говорех за храната която можеш да си сготвиш сам. Ясно е че ресторантите и кафенетата на другия континент са много по-скъпи, за сметка на това можеш да си купиш продукти по-евтино отколкото тука. А можеш да се ръснеш и повече за organic food която наистина е такава, докато тука зеленчуците от пазара е тото 6/49 с колко нитрати са.... ако някой знае за място от където да си купувам марули, краставици и домати които не са торени да казва - обещавам да почерпя стабилно за достоверна информация! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 макар че и там footlong-а си беше поне $8. Това ми звучи просто невероятно. При нас цените са далеч над американските и въпреки това фуутлонга в Събуей е средно $6.50, като в момента даже върви неква промоция май за всички фуутлонг $5. но тази която ние тук ядем(Organic Food аджеба) била много скъпа Това изключително ме заинтригува. Я дай примери за organic food дето ядеш всеки ден. Чакай сетих се - кремвиршите от хрущяли сигурно или пък обилно натъпканите с азотни торове зеленчуци. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Продължавайте все така момчета! А представяш ли си да бяха момичета? Нямаше да има какво да си мерят! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Това ми звучи просто невероятно. При нас цените са далеч над американските и въпреки това фуутлонга в Събуей е средно $6.50, като в момента даже върви неква промоция май за всички фуутлонг $5. $5 е тук. И това количество трудно се изяжда от един човек. Поне аз виждам зор. А това за organic food-а писано от xXx беше голям бисер Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Лично аз не съм впечатлен от мола , някак си се чуствах не на място беше адски топло и имаше много "извънземни" субекти(поне за мен) Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlayMate Posted March 26, 2009 Author Share Posted March 26, 2009 Е, явно в Калифорния в действителност си е скъпо. В Невада също беше $8 фуутлонга, поне този, който аз предпочитам. Но все тая, де. Това за органичната храна в България е глупост. Чат-пат взимам органично сирене тук ("ЕКО", на Маги Малеева) и то от където и да го погледнеш си е 16лв. за килограм. Не мога да разбера как някой мисли, че 1кг. сирене може да струва 4.50лв. и да бъде истинско. По-скоро може да се каже, че храната ни е една идея по-истинска от американската, но чак пък всички да ядем органично - не мисля. Освен ако баба и дядо не ви снабдяват със зеленчуци от село, но и те обичат да слагат изкуствени торове, за да им е мирна главицата с бубите Колкото до Mall-а, мен ме размазват паркиранията. Вчера по обед скочихме с приятел да обядваме там и 20 минути сме се кикотили на панорамните прозорци на последния етаж, гледайки култовите маневри на открития паркинг. Най-забавен беше един гъзар с английско Volvo (с десен волан и UK регистрация), който паркира на едното от платната на паркинга - точно до кулата. Хубави опашки направи. После една Corsa му последва примера... Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Аз като бях също се любувах от панорамния прозорец на една тойота от малките не се сещам модела в момента, но по-важно е начина на паркиране .Беше паркирана по-голяма част от колата в очертанията но дясната и страна беше някъде 30см навътре в съседното място за паркиране което правеше невъзможно паркирането на друга кола невъзможно и изглеждаше доста смешно някаква миниатурна количка заела 2места... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Къде къде си беше по-хубаво на пазара на Кап. Райчо Сега са същите бокуци , но вкарани в Мол Пловдив , Гранд , Пешеходния мост , Форум тракия и бла бла бла Чули те Сваровски Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 w00x, абсурдно беше сравнението - прочети пак: За сметка на това, Стажант Асистент на дизайнер в Ню Йорк, взима към $180 000 на година. Супер сме си ние тука... НЕ! Botev1912 говори за McDonalds щатите по принцип ти цитираш заплата от Манхатън. Горе-долу като да сравняваш цените в кафенетата и да се изцепиш - ми то в народното събрание кебапчетата са по 2лв и са огромни обаче средната заплата е 10,000лв (или колкото там взимат - не съм наясно). Средната заплата в народното събрание не е показателна за средната заплата в страната. Сега стопли ли кое е неуместното в случая или да обяснявам по-подробно? btw. преди няколко поста те попитах дали H1 ти говори нещо и доколко нечия заплата зависи от това (по повод коментара колко взимат някои мои приятели и къде)... И все пак 180,000 на година са цифра която на много малко места и доста малко хора могат да вземат. Още по-малко стажанти или хора без кой знае колко опит. А хората с много опит, образование и т.н. не са кой знае колко и е истина, че една голяма част е съсредоточена в Манхатън, обаче уловката е там че за подобна заплата доста хора се натискат... PS: w00x, ти си един от хората чието мнение уважавам обаче на моменти като видя подобни вицове и трудно се спирам добре де, дедо. стига го дъфка момчето. за човек който уж си комуникира редовно с американци как не можа да видиш чудесно звучащата на български език NOT-шегичка? в нея си има и сарказъм и ирония и всякакви други думи с латински корен, зад които можеш да скриеш всякаква глупост. предимно своята. и аз не можах да се въздържа с офтопика и чакам още хора да захранат провинциалната тема. кога ли ще се сетят да минат на "комплексар" и да почнат да се доказват кой откога в кой комплекс е живял Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Ловил си един *чанин риба, по едно време хванал златната рибка и тя проговорила с човешки глас: - Селянино, пусни ме и ще ти изпълня пет желания! *чанинът хвърлил рибката на зямята, стъпкал я и процедил през зъби: - Селянин 'ше ми вика! Аз от колко години живея в *... Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Сигурно е имало навалица първите няколко дни.Днес отивам и нямаше почти никакви хора вътре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Навалица е меко казано Link to comment Share on other sites More sharing options...
diabolik Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Ти май наистина не си наясно как гърми подземен гараж при теч на метан? Метана е по лек от въздуха и бързо изпълва цялото помещение, за разлика от пропан-бутана, който е по тежък и освен че седи ниско долу. А аз какво съм виновен, че някой е решил да пести за банички, че да ме изгорят жив в подземния паркинг? Ами незнам от банички, ама сигурно и тия от Волво, са решили да продават коли за пестящи, щом произвеждат Волвота със заводски метан. Да, метана гърми яко, само където много по трудно се пали в сравнение с пропан-бутана, и точно че е лек хвърчи за миг нагоре, а там няма искри, цигари и ауспуси, а и става течение, не е като пропана да ми напълни колата, така да се подпали, че да неможе да го угасиш. Що се отнася от тва да те изгори жив, ще спра горе, там поне няма само да горят хора, а ще хвърчат прозорци и т.н., гледката ще е по красива. Днес пак ходих, исках на външния паркинг, да спазвам правилата, ама няма места, то тарикатите за по на кратко горе спрели, и аз кво да правя, трябваше малко да подмина правилника. Не че ми се искаше, ама, като не дават вътре, горе да напишат, само за такива с метан и готово. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krank Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Ами незнам от банички, ама сигурно и тия от Волво, са решили да продават коли за пестящи, щом произвеждат Волвота със заводски метан. Да, метана гърми яко, само където много по трудно се пали в сравнение с пропан-бутана, и точно че е лек хвърчи за миг нагоре, а там няма искри, цигари и ауспуси, а и става течение, не е като пропана да ми напълни колата, така да се подпали, че да неможе да го угасиш. Що се отнася от тва да те изгори жив, ще спра горе, там поне няма само да горят хора, а ще хвърчат прозорци и т.н., гледката ще е по красива. Днес пак ходих, исках на външния паркинг, да спазвам правилата, ама няма места, то тарикатите за по на кратко горе спрели, и аз кво да правя, трябваше малко да подмина правилника. Не че ми се искаше, ама, като не дават вътре, горе да напишат, само за такива с метан и готово. Виж какво.Тея правила не са измисляни от някой лош чичко,лишени от всякакъв смисъл и направени единствено и само с конспиративната цел точно на теб да ти е кофти.Или може би си компетентен по всички теми както 99% от българите.Тези правила ги има не само тук.Но естествено ти разбираш от динамика на флуидите и също логично и компетентно заключваш,че взрив в затворено помещение и взрив на открито са абсолютно идентични неща. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Ама моля ти се, това правилата са за другите... пък и какъв Българин ще е ако не е по-компетентен от специалистите? Отделно че думата вентилация нищо не му говори (гледайки собствениците на 95% от заведенията у нас и какъв лисичарник е навсякъде на тях също). Така че Krank спора е безсмислен - човека е прав по default и колкото и да го убеждаваш той си прави каквото си е наумил после излиза с доказателства в стил pazu - "да обаче, нали още не съм направил беля, а вече 6 месеца все така правя - значи е безопасно" Link to comment Share on other sites More sharing options...
diabolik Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 Аз ли не разбрах, подигравката ви или се заяждате нарочно? Идеята е така казано в дискриминацията. От какво разбирам и какво не, не съм го определял нито съм се хвалил. А за 99% от темите, не, неразбирам от 99% не съм го и твърдял, и не (не съм прав, но нарушавам правилника, колко от васи си го признават с чиста съвест това е друг въпрос.) Що се отнася до целия свят, ясно ми е как е по-целия свят или поне по 10-тина Европейски държави, където открития паркинг не е 50 места. Ама нали сме българи, както вие казахте. То ако не се заядем. А и къде казах, че ми е приятно да подминавам правилата? И в двата ми поста написах, че нямам избор. Е то избор има (да се въртя като гламав 30 мин, да може да спра отгоре на паркинга), ама е като избора със скороста в града. Сега ако кажете, че аджеба не сте надвишавали 50 км/ч в града, няма да ви повярвам, а и 99% от хората тука също. А тия правила, или то гледате, че няма да утрешете някои и оп, натискате газта или гоните светофар. ( за правила не ми говорете, освен ако с чиста съвест, не кажете, че вие спазвате всичко) Пак казвам, става дума, за дискриминацията. А и вие не падате по долу, нали аз съм на метан - ми оправяй се, има правилник, които бил навсякъде по света. Е да, ама в "белите" държави, хората мислят и за другите, а не ги опрекват, както вие си правите. Има си места за всички желаещи. Да не мислите, че тия с газовите уредби са по безопасни? Или ми то взрива при тях е малък, щетите няма да са колкото при метана. Ама то така де, такива които искат само да си правят вятър на "пръстите", правете си за това е форума. Иначе, да отбележа и за МОЛ-а освен за паркинга. Избора не е голям, хубавото е в различните видове магазини, за всеки по нещо. Може да си прекараш доста време вътре, ако обичаш да пазаруваш, разглеждаш, да гледаш кино и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 Разликата е че когато някой кара с превишена скорост и го глобят няма да тръгва да се оплаква че не е честно докато ти говориш за дискриминация. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.