бат Ицо Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Добре де, аз къде да паркирам? За тва че съм с метан, за мен *уй? Ти май наистина не си наясно как гърми подземен гараж при теч на метан? Метана е по лек от въздуха и бързо изпълва цялото помещение, за разлика от пропан-бутана, който е по тежък и освен че седи ниско долу. А аз какво съм виновен, че някой е решил да пести за банички, че да ме изгорят жив в подземния паркинг? С една кака 30 мин. говорихме по тая тема, иначе нямахме какво да си кажем Това човека е голям мазохист. Колко мъки трябва да изтърпи следвайки нагона си Link to comment Share on other sites More sharing options...
INCINERATOR Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Осреднени??? Има между 15 и 500лв... средно аритметично излиза че струват 257лв. Как ти звучи това? Или вече успя да се сетиш каква колосална глупост изръси с "какви са средните цени по магазините" Дядо Мразе, то така се получава защото хората предпочитат да идат в PETER и да си купят за 50 лева ОРИГИНАЛНИ дрехи на D&G или Armani. P.S. Май пропуснах някъде едни кавички... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Я пак... я пак че нещо ми се стори объркано? Стажант взима близо $200,000? Да не си в грешка и това да е за петилетка? Тоя още малко като онези сервитьори в New York дето си изкарвали по $6000 на вечер от бакшишите само... но били само 10тина такива. Нормална заплата за щатите е 50,000/година, а разни продавачки в магазини и на около 20 са доволни, всичко зависи от това къде си. Къде го извади тоя стажант с тия 180 хиляди не и стана ясно, ако ще и в NY да е... може ама са сигурно само 3ма такива и вероятно се предават по наследство Не съм сигурен до колко си наясно с нещата които говориш, или просто стреляш на слуки. При положение, че в Manhatan, наемите са по средно $6000 на месец, я сметни при средна заплата 50000, колко човека ще могат да си ги позволят? Имай на предвид, че по-заможните притежават апартаменти, а не живеят под наем. СРЕДНА заплата в Manhatan е $500 000 на година. Правилно си прочел. Сега направих прости изчесления и видях, че на нормален 8 часов работен ден, няма как да взима по 200 000 със заплатата, която ми каза на час, но се получават 100 000, което също е далеч от 50-те за които говориш. Без да се включва Overtime и бонуси е тая цифра. Дядо Мразе, то така се получава защото хората предпочитат да идат в PETER и да си купят за 50 лева "ОРИГИНАЛНИ" дрехи на D&G или Armani.P.S. Май пропуснах някъде едни кавички... Oправих го. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlayMate Posted March 25, 2009 Author Share Posted March 25, 2009 ми то McDonalds в САЩ се води за най-скапаното място за бърза закуска. Има къде къде по-хубави места от него Влез в Taco Bell и ще си говорим. Представи си най-извратената храна на земята за $1. McDonalds в България е класи над повечето заведения с тази марка в САЩ. Освен това McDonalds е едно от малкото, т.е., може би единственото заведение в България с качествено обслужване. На мен лично не ми допада храната. Всъщност единствения McDonalds, от който останах горе-долу очарован в щатите беше на Ocean Ave. в Санта Моника, CA. Сигурно защото нямаше Drive-Thru и хората се налагаше все пак да влизат вътре. И пак беше много по-зле, отколкото този на ВСИ-то в Пловдив, да речем. w00x, ако под "средна" имаш предвид средна аритметично от най-ниската и най-високата - възможно е. Но в никакъв случай не е средна заплата, тъй като в Манхатън освен мениджъри на финансови институции има съсредоточен и много друг персонал, който нормализира летвата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 w00x, ако под "средна" имаш предвид средна аритметично от най-ниската и най-високата - възможно е. Но в никакъв случай не е средна заплата, тъй като в Манхатън освен мениджъри на финансови институции има съсредоточен и много друг персонал, който нормализира летвата. Не съм водил статистиката аз. Казвам вече прочетени данни от проучване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 За Бъзи и яростни бих се разкарал само до кенефа(ако имам едни от онея японските кенефи с телевизори).Не на кино,ами и вкъщи не бих се наказал с тая повърня.По темата.Всяко чудо за 3 дни.Ще им омръзне на хората,ще се успокои.Чудно ми е като го отворят онова изродското зад метро.Като отворят Галерията-целия Повдив да се емне едновременно на шопинг-поне 1 магазин ще остане празен.Била,технополиси,техномаркети,ТехноСтар,Мол Пловдив,Мол Тракия,Оня мол срещу икономическия дето го строят 100 години,метротата,и черешката Мол Галерия.Не зацепвам за чий х*й са ни толкова универсални магазини. Ако щеш. Аз пък не бих гледал СТАР ВАРС и Пластелина на връстените и пари да ми дават. Тия филми заедно с матрицата са едни уникални БОЗИ за мен. Нищо, че печелят по 3 чувала Оскари. 15км? Мисля, че е време да се нанесеш някъде в Пловдив Шегичка. Не се сдържах.Има 3 варианта: 1. единственото заведение за бързо хранене (а и не само) в Пловдив, в което има някакъв реален ред, организация и обслужване. 2. малките деца на богаташите гледат по телевизията и искат и те 3. заведението се води луксозно, защото е по-скъпа бърза закуска от останалите и е по-престижно да дадеш 8лв за хамбургер меню, отколкото 3 лева за голям дюнер. Все пак рейтинг тря да се пази.. П.П. Може ли да преместите темата в другия раздел, че така ми е гузно за офтопика пък ме сърби да се изкажа. 15 беше образно казано Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Не съм сигурен до колко си наясно с нещата които говориш, или просто стреляш на слуки. При положение, че в Manhatan, наемите са по средно $6000 на месец, я сметни при средна заплата 50000, колко човека ще могат да си ги позволят? Имай на предвид, че по-заможните притежават апартаменти, а не живеят под наем. СРЕДНА заплата в Manhatan е $500 000 на година. Правилно си прочел. Сега направих прости изчесления и видях, че на нормален 8 часов работен ден, няма как да взима по 200 000 със заплатата, която ми каза на час, но се получават 100 000, което също е далеч от 50-те за които говориш. Без да се включва Overtime и бонуси е тая цифра. СТАЖАНТ??? Човече толкова си далече от истината. Ако баща ти е собственика на фирмата или негов близък приятел - тогава може. Тия глупости с наема не ми ги спрягай - никой не те задължава да живееш в Манхатън на 15 минути път от офиса където работиш. В Бронкс има доста по-поносими наеми. Това че фирмата плаща космически цени за наем на Wall St. не значи че ще плащат и космически заплати. Не знам къде си го видял но би ли показал примерно някаква обява за работа където е упоменато това. $100,000-120,000 на година са по-реалистична цифра за някои професии при това стажанти могат да я гледат през крив макарон, хора с над 5 години опит - може би... Я покажи къде ги четеш тези статистики че ми стана любопитно. PS: Ако беше така както го казваш всичките ми приятели досега да са отишли да бачкат в Манхатън аз също... мисълта ми е че не е като да не съм информиран каква заплата бих взимал ако си дигна чуковете и си ги закарам там. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 чичо ти лада е обикалял по широкия свят още когато си бил в на бащата ти дясното мъдо верно ако идваш от Скутаре мола ще ти се стори като замък ,.....но иди виж как са го направили хората по белия свят и тогава говори Аз по-скромно съм обикалял, но от скромния си опит с моловете в Германия, Австрия, Унгария, Чехия и Гърция, мога да кажа, че съм виждал и доста по-кофти. В интерес на истината, единствения, който наистина ми направи впечатление беше Atica Center в Атина. Иначе мола в Essen, например с нищо не се отличава от нашия, освен с бакалиите на първия етаж. Е, ние пък си имаме Пикадили... Link to comment Share on other sites More sharing options...
INCINERATOR Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 чичо ти лада е обикалял по широкия свят още когато си бил в на бащата ти дясното мъдо верно ако идваш от Скутаре мола ще ти се стори като замък ,.....но иди виж как са го направили хората по белия свят и тогава говори а не да виждам некви каруци и да не мога да пресеча понеже е задръстено от паркирали москвичи и разни таралясници навсякъде като има подземен супер голям паркинг в самия мол а и като влеза вътре да чакам 10 мин докато се кача на ескалатор пред които пази някъв с табелка Даикс Личи си, че имаш велик умствен капацитет. А замислял ли си се, че тия ескалатори имат някаква товароносимост? Или по-точно, че могат да издържат по Х броя хора на тях? А колко човека се качваха по ескалаторите на откриването? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Освен че си гледал цените погледна ли нещо друго или каза - ебаси скъпотията, ааа без мен. Следващия път погледни че еспресото си е на цена около 1лв, а 5лв е мока-та което е кафе с шоколад и после като видиш за тия 5лв какво количество ще получиш ела ми се обади ако мислиш че не си струва... липсата на мляко корона да не те прави абстинентен ? мислех че си разбрал че не съм от хората които пишат за нещо за което не са наясно. много добре видях колко е нормалното кафе , говорех за тези моки и т.н. за 5лв щото да пиеш нормално кафе не е кой знае кво докато добра мока в пловдив не се предлага на особено много места , аз пих точно мока но все пак 5лв са си 5лв както и да ми го обясняваш кво получвам Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 СТАЖАНТ??? Човече толкова си далече от истината. Ако баща ти е собственика на фирмата или негов близък приятел - тогава може. Тия глупости с наема не ми ги спрягай - никой не те задължава да живееш в Манхатън на 15 минути път от офиса където работиш. В Бронкс има доста по-поносими наеми. Това че фирмата плаща космически цени за наем на Wall St. не значи че ще плащат и космически заплати. Не знам къде си го видял но би ли показал примерно някаква обява за работа където е упоменато това. $100,000-120,000 на година са по-реалистична цифра за някои професии при това стажанти могат да я гледат през крив макарон, хора с над 5 години опит - може би... Я покажи къде ги четеш тези статистики че ми стана любопитно. PS: Ако беше така както го казваш всичките ми приятели досега да са отишли да бачкат в Манхатън аз също... мисълта ми е че не е като да не съм информиран каква заплата бих взимал ако си дигна чуковете и си ги закарам там. Знам какво означава думата СTАЖАНT и без да е написана с главни букви. Ще ти го кажа така, както го казаха на мен, та белкем го разбереш: "Paid internship at Donna Ricco. They pay me $45 an hour, but I work my ass off for them." Tова е без оувъртайм и бонуси. Вземи се образовай малко с тая заплата от 50 000 средна за Щатите. 120 000 е средна заплата за Манхатън като цяло. 570 000 е средната заплата за Wall Street, от което съм се заблудил явно, но сега като се замисля, май наистина се споменаваше Wall Street в извадката, която гледах. Дори с моята грешка, пак има доза истина в това, което казах. И определено средната заплата не е 50 000. Видях обява за графичен дизайнер с 3 години опит - 120 000 на година с осигурен апартамент и автомобил. С възможност за израстване разбира се. Предполагам, че ако станеш от тази позиция креативен директор, 300 000 не ти мърдат без бонусите и оувъртайм. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlayMate Posted March 25, 2009 Author Share Posted March 25, 2009 Да, това е възможно. Познай колко от дизайнерите ще си вдигнат заплатата с повече от 10% за следващите 3 години. Освен това да не забравяме, че в компании, в които работят подобни кадри, няма да те вземат ей-така 'щото си им симпатичен. Искат се много университети зад гърба, може би и арт-школи, опит в предишни компании - всичко това в миналото си го плащал като поп и си си късал гъза, за да го попиваш. Да не заблуждаваме хората - всички знаем колко здраво се работи в щатите, а и много добре знаем колко скъпо е образованието там. Средната заплата за щатите в действителност си е около 50 000, че дори и по-малко, като една голяма част от хората работят за доста под нея. Затова и места като Taco Bell, Del Taco, Jack in The Box и Old Navy са пълни с хора - защото на всеки му се ще да обядва в Olive Garden, но повечето хора не могат да си позволят $30 за обед. Масово interships са за много по-ниски заплащания и са невероятно далече от споменатата от теб годишна заплата. В общи линии поемат хапване, спане и 2-3K месечно. Разбира се, имам предвид преобладаващата част стажантски програми за след колежа. Със сигурност има единични случаи, в които се плаща и доста повече, но всичко си е според зависи. Нека не се изсилваме - това като бабето на един приятел, който бачка в Лондон в една ИТ компания. Бабето разправя - той взима по 2000 паунда на месец и живее в центъра на Лондон. И другите баби - ахкат. Само дето човекът всъщност живее в Leyton и плаща по 1000 паунда на месец за наем на апартамент, който дели с още един човек. И му остават 1000 паунда, с които знаете колко можеш да живееш в Лондон... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trifo Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Пак го заформихте на супер безсмислен спор. Решението е едно - на който не му харесва да не ходи, стига омраза... На мен mall-a ми хареса. Включвам се с един въпрос обаче... някакъв телефон или сайт на киното? Искам да водя гажето тая вечер пък не знам кога, къде, какво дават... ЕДИТ : http://www.cinemacity.bg/ аск гуууугъл Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Да, това е възможно. Познай колко от дизайнерите ще си вдигнат заплатата с повече от 10% за следващите 3 години. Освен това да не забравяме, че в компании, в които работят подобни кадри, няма да те вземат ей-така 'щото си им симпатичен. Искат се много университети зад гърба, може би и арт-школи, опит в предишни компании - всичко това в миналото си го плащал като поп и си си късал гъза, за да го попиваш. Да не заблуждаваме хората - всички знаем колко здраво се работи в щатите, а и много добре знаем колко скъпо е образованието там. Средната заплата за щатите в действителност си е около 50 000, че дори и по-малко, като една голяма част от хората работят за доста под нея. Затова и места като Taco Bell, Del Taco, Jack in The Box и Old Navy са пълни с хора - защото на всеки му се ще да обядва в Olive Garden, но повечето хора не могат да си позволят $30 за обед. Масово interships са за много по-ниски заплащания и са невероятно далече от споменатата от теб годишна заплата. В общи линии поемат хапване, спане и 2-3K месечно. Разбира се, имам предвид преобладаващата част стажантски програми за след колежа. Със сигурност има единични случаи, в които се плаща и доста повече, но всичко си е според зависи. Кое е възможно? Кой говори за издигане през следващите 3 години? И кой в същност спомена, че не се изисква нищо и ще те вземат щото си им симпатичен? Аз дадох пример, защото дядо ти Мраз попита. На повечето такива постове не се ИЗИСКВА арт школа, но е препоръчителна, защото много от добрите дизайнери нямат АРT училище зад гърба си. Да не говорим, че най-добрите дизайн университети не са в САЩ. Защо изобщо обсъждаме възможности за професионална реализация в САЩ в сферата на графичния дизайн, в темата за паркирането около Mall Пловдив? И за какво хапване и спане става въпрос, при положение, че човека си е от там и си живее там вече 3-та година? И даже още не е завършил университет. Защо просто не приемете информация от първа ръка и не се поучите от нея, вместо да ми обяснявате как не съм прав? Няма как да ме убедите, че нещо, което съм видял, не е истина. Няма как просто. Ако беше спор по някакви данни - OК, но в случая........ Друго лице, работещо в счетоводна фирма (86 набор) в Манхатън, взима по МИНИМУМ 300 000 (не знам колко е точно, но не е по-малко от това) на година. Айде говорете ми сега, колко стаж е нужен и колко е почти невъзможно. И както сами предполагате, човек 86 набор трудно отива на ръководен пост, защото за там наистина се иска опит. Говорех за Манхатан още от самото начало. Средната заплата в останалите щати ми е ясна. Tова малко ми напомня на една тема, където GeorgiK и още един пич ми обясняваха как не можело да плащам $300 месечен наем за апартамент с всички разходи + интернет в един от богаташките квартали на Атланта, при положение, че аз ги вадех от собствения си джоб. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lada_1500 Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Личи си, че имаш велик умствен капацитет. А замислял ли си се, че тия ескалатори имат някаква товароносимост? Или по-точно, че могат да издържат по Х броя хора на тях? А колко човека се качваха по ескалаторите на откриването? абе аз се чудех кви са тея кантари отпред а тя каква била работата и колко им е "товароносимоста" 100кг на стъпало или повече ? охрана пред ескалаторите имаше за да не може такива селяни като теб и подобните ти където виждате ескалатори за сефте и ги мислите за подвижни стълби да не се ръгате и да смажете други селяни а не защото имат няква "товароносимост" .... абе ся се сетих ,имаше една каруца с един рижав кон точно отпред където се влиза за паркинга ...да не беше дошъл с нея ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
INCINERATOR Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 абе аз се чудех кви са тея кантари отпред а тя каква била работата и колко им е "товароносимоста" 100кг на стъпало или повече ? охрана пред ескалаторите имаше за да не може такива селяни като теб и подобните ти където виждате ескалатори за сефте и ги мислите за подвижни стълби да не се ръгате и да смажете други селяни а не защото имат няква "товароносимост" .... абе ся се сетих ,имаше една каруца с един рижав кон точно отпред където се влиза за паркинга ...да не беше дошъл с нея ? Пич, нито ме познаваш, нито нищо. Как прецени, че съм селянин? За ескалаторите, спокойно - ескалатори съм виждал много преди да открият МОЛ Пловдив. А за последното изречение. /Извинявам се предварително, че звучи малко нескромно/ НО можеш само да си мечтаеш за каруца като моята, селтак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 абе аз се чудех кви са тея кантари отпред а тя каква била работата и колко им е "товароносимоста" 100кг на стъпало или повече ? охрана пред ескалаторите имаше за да не може такива селяни като теб и подобните ти където виждате ескалатори за сефте и ги мислите за подвижни стълби да не се ръгате и да смажете други селяни а не защото имат няква "товароносимост" .... абе ся се сетих ,имаше една каруца с един рижав кон точно отпред където се влиза за паркинга ...да не беше дошъл с нея ? Освен икономист и инженер стана , ма,а му стара Link to comment Share on other sites More sharing options...
INCINERATOR Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Освен икономист и инженер стана , ма,а му стара Offtopic: Да беше се и записал на един курс по езикова култура... По темата: Смятам да ида до МОЛ-а с каруцата си и да си харесам някакви маратонки със селски стаилинг. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 липсата на мляко корона да не те прави абстинентен ? ей виж как позна мислех че си разбрал че не съм от хората които пишат за нещо за което не са наясно. много добре видях колко е нормалното кафе , говорех за тези моки и т.н. за 5лв щото да пиеш нормално кафе не е кой знае кво докато добра мока в пловдив не се предлага на особено много места , аз пих точно мока но все пак 5лв са си 5лв както и да ми го обясняваш кво получвам Абе ти се изцепи че е 5лв кафето а то кафе има и на народни цени а моката си беше с доста шоколад и то средната ми дойде много та какво остава за голямата. Подобни са цените на тези напитки и по други места като се сещаш че не говорим за кафенета тип Водолаза където по-добре да не гледаш какво слагат вътре и да го пиеш със затворени очи Кой говори за издигане през следващите 3 години? И кой в същност спомена, че не се изисква нищо и ще те вземат щото си им симпатичен? Аз дадох пример, защото дядо ти Мраз попита. На повечето такива постове не се ИЗИСКВА арт школа, но е препоръчителна, защото много от добрите дизайнери нямат АРT училище зад гърба си. Да не говорим, че най-добрите дизайн университети не са в САЩ. Защо изобщо обсъждаме възможности за професионална реализация в САЩ в сферата на графичния дизайн, в темата за паркирането около Mall Пловдив? Защото ти се изцепи че сандвичите в МакДоналдс може да са скъпи но хората взимат в щатите по 180,000 на година което прави по около 15,000 на месец. Та оттам те и загризах че говориш наизуст. Малко по малко стигаш до извода че такива хора са единици но не ми се спори излишно още повече че сме тотално offtopic. Просто се замисли - след като се иска нам си каква квалификация за да работиш колко хора според теб могат да работят това за което се плаща 100,000 и нагоре? И дали може сульо и пульо да кандидатства? И в този ред на мисли H1 да ти говори нещо и съответната корекция на заплащането в този случай? Никой не оспорва че има такива заплати, говорехме за средна заплата ти намеси Manhattan и Wall Street. Не знам за кой човек/кои хора говориш конкретно и колко се е изхвърлил, но както казах имам приятели които работят там и знам колко взимат. Имам и приятел който е работил тозно на Wall Street за една финансова компания като IT и изобщо не е взимал такива цифри (H1 нали се сещаш пък и не е бил нито някакъв директор или нещо). И тия неща за overtime и т.н. не ги гледай толкова буквално, късат си г.з. от бачкане без да гъкнат и без да имат време да си почешат ташаците ако ги засърбят и не мрънкат че скоро почва мача и искат да си ходят... Пак да повторя - човек 86ти набор е пълен абсурд да отиде на ръководен пост за 300+ хиляди на година освен ако не е син/дъщеря на собственика или негов близък приятел. Никой няма да даде такава отговорност и такива пари на човек който си мисли че всичко което хвърчи се яде. Ако ще и Харвард да е завършил. Tова малко ми напомня на една тема, където GeorgiK и още един пич ми обясняваха как не можело да плащам $300 месечен наем за апартамент с всички разходи + интернет в един от богаташките квартали на Атланта, при положение, че аз ги вадех от собствения си джоб. Ами не е ясно как, явно договора е бил стар или просто си им бил симпатичен или е имало нещо друго за да ти дадат толкова нисък наем, но цените лесно могат да се видят според квартал, размери на жилището и т.н. Никой няма да ти даде на половин цена нещо ако може да вземе повече, особено ако ще го взима всеки месец. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Темата беше за това, че няма места за паркиране, премести се до зяпачите след това до колко е скъпо и как някакви дизайнери взимали ХХХ пари ама сега не, защото е финансова криза. Срещу оффтопик в речника трябва да я побликуват тая тема. ПП. В кенвело имаше добри неща които не бяха на космични цени и се взех няколко блузи от там. Тоя KFC не знам какво толкова му се възхищават хората аз си седнах и хапнах в българската BMS и останах доволен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Важното е разговори да има. Мен ми стана интересно и с удоволствие прочетох цялата тема Тия дни непременно ще го посетя да ръсна някой и друг лев Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulgia Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Мирише на ташаци в тая тема След още 2-3 страници може да има официално провъзгласен Мистър Пишка 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Само да вмъкна, някой по-горе се изцепи за 570к на УолСт - интересно ми е откъде си я изкопал тази статистика (rofl). Това може да е годишната заплата на тлъст мазен директор с 10 год. стаж зад гърба. Стига с тези филми. В добри времена човек без опит със солидни credentials с бонуси в инв. банка (тоест най-платените) взима 60-120к. След 3-4-5 год - ~200k-250к. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Защото ти се изцепи че сандвичите в МакДоналдс може да са скъпи но хората взимат в щатите по 180,000 на година което прави по около 15,000 на месец. Моля? Не съм казвал такова нещо! Мисля, че трябва да се научиш да разчиташ сърказъм. Как може да е по-скъпо, при положение, че там единия сандвич ти е $1? И то големия. И всичко друго е по $1 в същото меню. Един ЗЕН сандвич тук е 4,80. Ботев1912 каза, че там е по-евтино и аз казах, че за сметка на това, заплатите им са по-високи! Тъй като дядо Мраз не може да си подарява сам подаръци, тая коледа имаш едни очила от мен. И не е Харвард, а MIT. С пълна стипендия. Айде сега да провериш, колко пълни стипендии се отдават от MIT. Направо оставам без думи. Толкова писане, и накрая всеки го чете както си иска. @Thief: точно ти беше втория, дето ми разправяше как не можело да плащам толкова нисък наем! Ся се сетих. Супер. Айде сега почетете малко статистика и стига сте бълвали небивалици Manhattan Salaries Ranked Highest in U.S. POSTED November 21, 2007 If you are searching for a high-paying job in the U.S., then you should start by looking in Manhattan. Workers in Manhattan, also known as New York County, recorded the highest weekly wage of $2,817 of all 329 U.S. counties measured during the first quarter of 2007. This equals an annual salary of $127,000. Research was done in a report by the Bureau of Labor Statistics. Manhattan wages were more than triple the national average of $885. To compare the disparity in Manhattan earnings, none of the other four counties that make up New York City reached the national average. Queens was closest at $831 per week. Average weekly wages in Bronx, Kings (Brooklyn), and Richmond (Staten Island) counties were $788, $742, and $733 respectively. You can credit Wall Street for the high salaries found in Manhattan. The financial services sector paid the highest weekly wage according to the report with a whopping $10,156 salary per week or nearly $527,000 per year due mainly from year end bonuses. The national average weekly wage in the first quarter of 2007 was $885. Average weekly wages were higher than the national average in 92 of the largest 328 U.S. counties. There were 236 counties with an average weekly wage below the national average in the first quarter of 2007. The lowest average weekly wage was reported in Cameron County, Texas ($502), followed by the counties of Hidalgo, Texas ($516), Horry, S.C. ($536), Webb, Texas ($542), and Yakima, Wash. ($569). The 10 highest earning counties were: New York, NY ($2,821); Fairfield, CT ($1,979); Suffolk, MA ($1,659); San Francisco, CA ($1,639); Somerset, NJ ($1,615); Santa Clara, CA ($1,584); San Mateo, CA ($1,447); Arlington, VA ($1,447); Hudson, NJ ($1,434); Washington DC ($1,428). roflcopter, omg, wtf, lmao @djadomraz: за наема 100% съм бил симпатичен на напълно непознат човек. Явно много симпатия е имало в тоя град, щото един познат живееше в Townhouse с 2 спални за $900 на месец. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Две неща. Първо, много съмнителна статистика. Сигурен съм, че в други такива ще видим други цифри. Второ, виждам, че се отнася за 2007 - годината с рекордни бонуси, следователно данните са невероятно изкривени. В същата година CEO-тата на банките гушнаха по 10-30 млн. и нагоре годишни бонуси. Сещаш се, че не всеки е CEO нали ? Мнозинството са далеч от 570 хил особено в по-нормални времена. А за сегашната ситуация няма да коментирам. Колкото до наемите, не се сещам кво що. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.