Jump to content
BulForum.com

Каруците, паркирали до Mall Plovdiv

PlayMate

Recommended Posts

DON_CHEFO said:
Виж за Бързи и Яростни 4 бих се разкарал пак до Мола :), но не и за друг филм :)

За Бъзи и яростни бих се разкарал само до кенефа(ако имам едни от онея японските кенефи с телевизори).Не на кино,ами и вкъщи не бих се наказал с тая повърня.

По темата.Всяко чудо за 3 дни.Ще им омръзне на хората,ще се успокои.Чудно ми е като го отворят онова изродското зад метро.Като отворят Галерията-целия Повдив да се емне едновременно на шопинг-поне 1 магазин ще остане празен.Била,технополиси,техномаркети,ТехноСтар,Мол Пловдив,Мол Тракия,Оня мол срещу икономическия дето го строят 100 години,метротата,и черешката Мол Галерия.Не зацепвам за чий х*й са ни толкова универсални магазини.

• Replies 160
  • Created
  • Last Reply
  Krank said:
За Бъзи и яростни бих се разкарал само до кенефа(ако имам едни от онея японските кенефи с телевизори).Не на кино,ами и вкъщи не бих се наказал с тая повърня.

По темата.Всяко чудо за 3 дни.Ще им омръзне на хората,ще се успокои.Чудно ми е като го отворят онова изродското зад метро.Като отворят Галерията-целия Повдив да се емне едновременно на шопинг-поне 1 магазин ще остане празен.Била,технополиси,техномаркети,ТехноСтар,Мол Пловдив,Мол Тракия,Оня мол срещу икономическия дето го строят 100 години,метротата,и черешката Мол Галерия.Не зацепвам за чий х*й са ни толкова универсални магазини.

Точно това е, че Пловдив е малък за толкова много МОЛ-ове. А и беден за скъпарски магазини.

Някак си ми се струва, че инвестиращите десетки милиони EUR са пресметнали достатъчно добре посещаемостта и възвръщаемостта на тези Mall-ове. Магазините, които плащат космически наеми - също. Освен това за част от марките е въпрос на престиж да присъстват на такива места, дори и да не са на кой-знае каква печалба.

Лично аз си мисля, че най-зверски печалби ще правят Пикадили, KFC, McDonalds и BMS. Пред KFC особено вече трябва да въведат купонна система :)

Както казах и преди - времето на мощното крадене отмина, сега иде време да се препират парици...., не, че не може да се прави и по, по-интелегентни начини...., ама това е друг въпрос....

PlayMate said:
Лично аз си мисля, че най-зверски печалби ще правят Пикадили, KFC, McDonalds и BMS. Пред KFC особено вече трябва да въведат купонна система :)

И пак стигаме до извода, че всяко чудо е за 3 дни. Ще отворят 1-2 КФСта из града и на хората ще им писне както от макдоналдс. После ще отворят я бургер кинг, я нещо от тоя сорт и отново подобен цикъл.

Krank said:
Не зацепвам за чий х*й са ни толкова универсални магазини.

Ами застани пред МакДоналдс събота и неделя и като видиш всички гъзарски коли дето минават през драйвин-а, ще си стигнеш сам до отговора :lol:

AlBundy said:
Ами застани пред МакДоналдс събота и неделя и като видиш всички гъзарски коли дето минават през драйвин-а, ще си стигнеш сам до отговора :lol:

Тва също не го зацепвам.Верига,която поначало е тираджийска закусвалня и завоалирана и лачена форма на баничарница,в България се възприема едва ли не като луксозен ресторант и гъзарски статус ако мааш мазнотии там.

AlBundy said:
Българина е много недисциплинирано животно. Ако всеки спазва стрелките и си паркира само където е очертано, няма да има никакви проблеми, но е пълно с простаци, особено на Баумакс/Пикадили/Техномаркет... паркинга. А за МОЛ-а, най ме впечатли факта, че никой не ебаваше забраната за вкизане на коли с метан в подземния гараж. А такива ги надушвам веднага по лепенката + богатите на водни пари изгорели газове.

Добре де, аз къде да паркирам? За тва че съм с метан, за мен *уй? На външния паркинг, ще има повече щети, защото има хора наблизо, отдолу може да падне само някоя колона, и някой друг таралясник като моя да замине. А да не говорим, че всеки гледа да е отгоре, щото се вижда, дори имаше някъв малоумник, решул да спре в насрещното на паркинга (нали има някви очертания на тоя паркинг)

И кво се получава, ебаси дискриминацията. :ghost

За гръмнали газови уредби съм чувал, ама за метанови НЕ. Поне не в БГ :rolleyes:

(все пак ще чукна на дърво)

П.С. Ама тая тема, май вече не е за тук, за Others по ми звучи добре :)

zlobil said:
дам... кафето е хубаво стига да преодолееш факта че средно кафе е 4лв , голямото май към 4.90 :)

щото както и да го погледнеш 5лв за кафе са си много..... и е пълно с гърци

Освен че си гледал цените погледна ли нещо друго или каза - ебаси скъпотията, ааа без мен.

Следващия път погледни че еспресото си е на цена около 1лв, а 5лв е мока-та което е кафе с шоколад и после като видиш за тия 5лв какво количество ще получиш ела ми се обади ако мислиш че не си струва...

DON_CHEFO said:
Не 3, ами на мен да ми дадат 3 пак няма да си завлека задника на 15 км от нас......Просто не ми е страст(съвсем сериозно предпочитам да си го гледам в нас с биричка в легнало състояние). Освен това си имам нет каО слънце :):)

Виж за Бързи и Яростни 4 бих се разкарал пак до Мола :), но не и за друг филм :)

15км? Мисля, че е време да се нанесеш някъде в Пловдив :) Шегичка. Не се сдържах.

Krank said:
Тва също не го зацепвам.Верига,която поначало е тираджийска закусвалня и завоалирана и лачена форма на баничарница,в България се възприема едва ли не като луксозен ресторант и гъзарски статус ако мааш мазнотии там.

Има 3 варианта:

1. единственото заведение за бързо хранене (а и не само) в Пловдив, в което има някакъв реален ред, организация и обслужване.

2. малките деца на богаташите гледат по телевизията и искат и те

3. заведението се води луксозно, защото е по-скъпа бърза закуска от останалите и е по-престижно да дадеш 8лв за хамбургер меню, отколкото 3 лева за голям дюнер. Все пак рейтинг тря да се пази..

П.П. Може ли да преместите темата в другия раздел, че така ми е гузно за офтопика пък ме сърби да се изкажа.

Guest Rumbata
  Krank said:

За пореден път ме кефиш! Евала пич за точните ти изказвания :)

А по темата: Има нещо хубаво в Мол-а - Представате си колко коментари има след това - абе много скъпо бе, нееее, не е толкова скъпо, малиии...голяма гъчканица и за какво, ами аз намерих каквото ми трябваше, не видях презервативи....и т.н......

С една кака 30 мин. говорихме по тая тема, иначе нямахме какво да си кажем :D

Krank said:
Аз лично ям от там, защото е единственото място от което като съм из града 4-5 часа и огладнея няма откъде, иначе ми е писнало адски ама ...

w00x said:
3. заведението се води луксозно, защото е по-скъпа бърза закуска от останалите и е по-престижно да дадеш 8лв за хамбургер меню, отколкото 3 лева за голям дюнер. Все пак рейтинг тря да се пази..

Нищо не разбираш от духова музика - МакДоналдс е РЕСТОРАНТ! Нали така го рекламираха преди време по телевизията и сега хората си мислят че така изглеждат ресторантите.

От друга страна като минавам покрай дюнерите винаги ми мирише на гадно. Картофите са им отвратителни и трябва да не съм ял цял ден за да ям такова нещо. Особено тия на Аладин са е**ти и повърнята, как ги ядат хората не ми е ясно. Отделно мръсотията и циганията която се вихри там ме отвращава отвсякъде, докато в МакДоналдс изглежда чисто и подредено.

Rumbata said:
не видях презервативи....и т.н......

Не си търсил добре, аз видях поне на 3 места :lol:

Аз пък не мога да разбера, как при тези дребни и скъпи порцийки в макдоналдс, Американците се водят едни от най-дебелите хора? Това сигурно, защото изглежда чисто и подредено и хората предпочитат да прекарват повече време там. :D Не знам за Аладин, но срещу Марса правят много готини тостери и дюнери. Евтини, доста големи и вкусни.

И все пак се говореше за мола тука... Я кажете някакви осреднени цени на примерно: дънки, блузи, кафе и каквото друго се сетите.

break said:
Аз пък не мога да разбера, как при тези дребни и скъпи порцийки в макдоналдс, Американците се водят едни от най-дебелите хора? Това сигурно, защото изглежда чисто и подредено и хората предпочитат да прекарват повече време там. :D Не знам за Аладин, но срещу Марса правят много готини тостери и дюнери. Евтини, доста големи и вкусни.

И все пак се говореше за мола тука... Я кажете някакви осреднени цени на примерно: дънки, блузи, кафе и каквото друго се сетите.

McDonalds в щатите е малко по-различен от тукашния. Тук е леко по Европейски модел. Там е по-чобанска историята. И е по-мръсно отколкото в нашия.

break said:
Аз пък не мога да разбера, как при тези дребни и скъпи порцийки в макдоналдс, Американците се водят едни от най-дебелите хора?

Даааа... те американците имат там единствено McDonalds и горките плащат ли плащат много пари за малко ядене...

ми то McDonalds в САЩ се води за най-скапаното място за бърза закуска. Има къде къде по-хубави места от него

Именно. Не че другите бяха кой знае каква стока... включително Hooters но в последното поне имаше атракции :)

break said:
Това сигурно, защото изглежда чисто и подредено и хората предпочитат да прекарват повече време там. :D Не знам за Аладин, но срещу Марса правят много готини тостери и дюнери. Евтини, доста големи и вкусни.

Е вкусни вкусни - колко вкусни ще да са? Не искам да снобея но според теб колко струва килото месо и какво слагат вътре за да държат ниска цена според теб? Не защитавам McDonalds в никакъв случай, просто коментирам израза "евтини и доста големи"...

break said:

Осреднени??? Има между 15 и 500лв... средно аритметично излиза че струват 257лв. Как ти звучи това? Или вече успя да се сетиш каква колосална глупост изръси с "какви са средните цени по магазините" :)

След като отцепихте темата в посока МакДоналдс и аз да кажа нещо...

По-горе се оплаках от задръстванията около мола (дето обикалях като гламав с колата и след като ме изнерви навалицата отидохме с жена ми точно до оня МакДоналдс, за който говорим).

Само че не ядохме в движение, ами си взехме по едно мак-меню вътре (btw, @Krank - точно пък сандвичите в макдоналдс изобщо не са мазни, така че не съм съгласен с теб).

Както и да е - отивам пак на касата и си поръчвам градинска салата @ '1000 острова' и като се връщам на масата не знам как се извъртях и... бум - на земята отидоха картофките и голямата кола. Взимам ги аз и отивам да ги изхвърля в контейнера, след това пак отивам на касите и там по съвпадение седеше отговорникът на персонала (оня със синята риза). Поръчвам си пак големи картофи и кола, а тоя взел че ме видял преди малко как изхвърлям ония дето паднаха и на въпроса ми "Колко Ви дължа?", оня вика "Нищо". :blink:

Аз пак "- Ама не разбрахте, аз сам си ги съборих"...а оня пак "- Няма значение".

Не съм за няколкото лева, но определено съм за отношението - ето как на човек лесно могат да му подобрят настроението, което действие за съжаление все още доста рядко се среща у нас... ;)

Botev1912 said:
между другото McDonalds в България е по-скъп отколкото в САЩ

За сметка на това, Стажант Асистент на дизайнер в Ню Йорк, взима към $180 000 на година. Супер сме си ние тука... НЕ!

Botev1912 said:
ми то McDonalds в САЩ се води за най-скапаното място за бърза закуска. Има къде къде по-хубави места от него

Ей за това ме и учудва голямата еуфория около тях. Тук се смятат като голям елит, докато аз не съм видял до сега нищо конкурентно в тях.

djadomraz said:
Е вкусни вкусни - колко вкусни ще да са? Не искам да снобея но според теб колко струва килото месо и какво слагат вътре за да държат ниска цена според теб? Не защитавам McDonalds в никакъв случай, просто коментирам израза "евтини и доста големи"...

Осреднени??? Има между 15 и 500лв... средно аритметично излиза че струват 257лв. Как ти звучи това? Или вече успя да се сетиш каква колосална глупост изръси с "какви са средните цени по магазините" :)

Ами слагат повече месо и картофи, останалото е зеле, марули и само за краставиците и доматите се стискат малко.
  djadomraz said:

if (!snobbery)
 { z = 0;
br = 0;
for (x=0,y, x++)
  {br += 1;
	z += arr(x);
   }
sr = z/br;
  }
else cout << "First learn Probability theory!"

A сега за неразбралите, става въпрос за стоките с най-срещани цени.

Midex said:
Не съм за няколкото лева, но определено съм за отношението - ето как на човек лесно могат да му подобрят настроението, което действие за съжаление все още доста рядко се среща у нас... ;)
Единственото положително нещо, защото им правят анонимни проверки.

break said:

И баничките и закуските до тях са мн готини ; а това за компенсацията на изпуснатото меню - на отговорника нищо не му струва ,защото по принцип ако се спазват правилата,сготвената храна която е останала се изхвърля на боклука,дории на персонала не се дава и може би са имали доста остатък ;)

w00x said:
За сметка на това, Стажант Асистент на дизайнер в Ню Йорк, взима към $180 000 на година. Супер сме си ние тука... НЕ!

Я пак... я пак че нещо ми се стори объркано? Стажант взима близо $200,000? Да не си в грешка и това да е за петилетка? Тоя още малко като онези сервитьори в New York дето си изкарвали по $6000 на вечер от бакшишите само... но били само 10тина такива. Нормална заплата за щатите е 50,000/година, а разни продавачки в магазини и на около 20 са доволни, всичко зависи от това къде си. Къде го извади тоя стажант с тия 180 хиляди не и стана ясно, ако ще и в NY да е... може ама са сигурно само 3ма такива и вероятно се предават по наследство :)

break said:
Ей за това ме и учудва голямата еуфория около тях. Тук се смятат като голям елит, докато аз не съм видял до сега нищо конкурентно в тях.

В сравнение с Аладин и разните будки за банички са си класа. Това че за същите пари или съвсем малко отгоре може да отидеш на истински ресторант и да ти сервират даже е друга тема.

break said:
Ами слагат повече месо и картофи, останалото е зеле, марули и само за краставиците и доматите се стискат малко.

Не ме разбра - те и аладин слагат картофи но съм ги опитвал и според мен е по-добре хич да не ги слагат че само развалят вкуса.

break said:
A сега за неразбралите, става въпрос за стоките с най-срещани цени.

Има всякакви магазини. Няма нужда да си купуваш дънки на прИмоция 200лв за 2 броя нали? Отделно че така и не намерих дънки каквито търсех (бях се уморил и не ми се влизаше в магазина на wrangler - май там имаха). Както и да е в New Yorker цените бяха съвсем народни. Имаше и леко по-скъпи, имаше и магазини където двуцифрени цени няма (или са по изключение за неща като колани)... продължава да ти е неуместен въпроса за средните цени. Ако питаш кои магазини преобладават - това е друга тема според мен бяха 50/50 но не съм особено сигурен.

Както и да е спирам да пиша не по темата че Виден ще ме шамаросва :)

djadomraz said:
Я пак... я пак че нещо ми се стори объркано? Стажант взима близо $200,000?

Дедо, не е объркано ами е малко от сферата на научната фантастика. По-точно пътуване леко напред във времето, когато евентуално асистентите биха могли да взимат подобни заплати. :lol:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...