Jump to content
BulForum.com

Коя Windows дистрибуция ползвате

tedy

Коя Windows дистрибуция ползвате  

83 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Тази тема я правя като нещо като пародия/лека закачка, на подобна тема в Линукс раздела, така че и да има подобна тук, мисля, че включвам актуални 'дистрибуции' в poll-a :bgrin: .

По темата - ползвам това от Подписа, защото от поне 4 години ползвам само Server OS-и, и съм много доволен. Ползвам ги и за малки сайтове, както и за разработка, Visual Studio, SQL Server.

За мен Win2003 винаги е бил много по-добър от XP. Сега мисля същото и за 2008. Второто е леко като инерция, иначе Vista не съм ползвал повече от няколко дни.

Та какво ползвате и защо.

Разбира се, темата не бива да се превръща в Win vs. Linux, защото въпросът "и защо?" предполага да се каже защо се ползва именно тази дистрибуция на Windows спрямо друга (айде, версия да кажем) :) .

Ако задържим мненията за Линукс извън темата, ще е добре :P .

:bgrin:

XP-то още мъча :)

Да си кажа в началото (преди много години) бях на 98 и нещо не ме раздваше...

След няколко месеця го смених с Me и беше по-стабилно, красиво, екстра.

Което ме навежда на Мисълта що няма Ме в анкетата ? или то се слива с 2к ?

ХР-то .... те доста време го човъркат него и добре стана.

Вистата - ако имах 8ГБ рам можеше и да си карам с виста. Дразни ме че в ХР правиш нещо с 2 кликвания а във Вискатата същото с 8.

За 7цата...мне...не стига че е windows ми и бета

Та като казахте и студио....я да питам:

от Web Site Administration Tool / Roles

от Manage Access Rules

задавам коя роля до коя папка да има достъп....а може ли до файл ?

Виста ултимейт...Защо ли?Защото не съм достатъчно на "ти" с Линукс,че да и бия шута нацяло на тая бъгня...На десктопа до скоро бях с Xp и бях доволен като цяло...

....Ако задържим мненията за Линукс извън темата, ще е добре :P .

Сещаш се,че едва ли ще стане :lol:

Виста ултимейт...Защо ли?Защото не съм достатъчно на "ти" с Линукс,че да и бия шута нацяло на тая бъгня...На десктопа до скоро бях с Xp и бях доволен като цяло...

Сещаш се,че едва ли ще стане :lol:

Значи правилно съм си изградил мнение, че десктоп ОС (XP/Vista) са си бозица. Особено от ХР имам наблюдения.

Със Съвръвр OS не съм имал никакви ядове през годините, всичко лети. И не са бъгня.

За другото, ми квото стане :bgrin:

На работата съм с платен Windows XP SP2, а в къщи ползвам Win 2003 за сървърна машина на която свалям торентии ползвам за шърване на принтер.

До скоро бях с Windows XP SP2 и за десктоп-а пс-то си.Бъгара работа,но и знаем пинизите и чалъмите :)

2003 server 'щото ме мързи да сложа 2008-цата ... и съм страшно доволен от 2003-ката като стабилност и бързодействие... трябва да пробвам 2008-цата както ми каза но пусто нямам време :)

Windows XP SP2... защото от когато съм си купил компютъра, си стои с него (вече 3 години и нещо май станаха?) и не съм преинсталирал (пу-пу да не му е уруки :laughing: ). До сега не ми е правил проблеми, а го използвам за какво ли не. Но пък и постоянно си го дундуркам, че да не се развали :bgrin:

Аз съм с Windows XP Pro SP2, изкарал съм година и половина до тук без преинсталация... обаче не бих използвал никоя ОС от изброените на лично мой компютър за работа или за други неща.

:)

Windows XP SP3 - никакви проблеми нямам, даже сега щеше да е на 4 години ако не ми беше изгорял стария компютър. Преди години 2002-2003а, карах с нелицензирани кракнати XP-та и максимум издържах към 6 месеца и си виках "егати бозата", но от както набарах лицензиран от училището абселютно никакви проблеми, работи бързо, стабилно, абе просто като за Windows няма грешка. Доволен съм и не мисля да го сменям докато развитието на технологиите не ме накара... То не че им пречи на M$ да го подържат ама нали бози като Vista трябва да се продават, дано поне сега с Windows 7 си върнат славата, която XP им даде.

Тук на всеки уиндолса му държи много, к'во става с тия хора, аз съм с пиратка и пак съм доволен, свалям си обновленията без проблем... всичко ми върви гладко.

Тук на всеки уиндолса му държи много, к'во става с тия хора, аз съм с пиратка и пак съм доволен, свалям си обновленията без проблем... всичко ми върви гладко.

Ами сега - мита че на всеки 2 месеца трябва да се преинсталира а да се рестартира на всеки кръгъл час ще се окаже неверен и няма да можеш да спиш тази нощ ли?

Edit:

Еми не е точно така, щото и моя държи за момента, обаче ще разочароваме хората, които мразят МС по този начин.

:D

Аууу колко се притесних... ми сега... взема да си го подместя в другия крачол по този случай? :lol: Защо ме караш да го избивам на простотии?

Еми не е точно така, щото и моя държи за момента, обаче ще разочароваме хората, които мразят МС по този начин.

:D

И аз съм на 2003 сървър без клавиатура, мишка и монитор, даже си го занесох на едно тайно място :) Не, че съм приритал за уиндовс ама все се налага нещо да се напише :unsure:

От година ползвам 32 битовата Виста, всичко ми върви чудно, нямам абсолютно никакви забележки към нея. Даже лаптопа на батерия под Виста ми работи по дълго от ХП. Да не говорим, че ужазно красива и много ми харесва.

• 4 weeks later...

Досега от всички уиндолси,които съм имал Vista според мен е най-стабилната операционна система.С лаптоп Dell Inspiron 1525 съм вече почти година и досега несъм преинсталирал и въпреки това се държи доста добре.Преди в XP-то на 2 месеца и нещата ставаха неуправляеми ,а крашванията лавинообразни.Единствения и според мен най-големия недостатък обаче е че си е тежичка.Трябват си поне 2 ГБ рам и двуядрен процесор......

Сега чакам Windows 7.... :)

Ми.. на работа съм с XP SP3, на десктоп вкъщи имам Vista и 64 битово ХР за тест с 6гб рам. На лаптопа съм сложил Windows 7.

Гласувах за ХР :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...