INCINERATOR Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 Има ли някаква "джаджа" която могат да ползват полицаите за сравнение на регулирани фарове? Т.Е. като спрат някои с фарове нагласени да осветяват летящите самолети да му спират колата от движение или нещо подобно? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4aga Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 не. иначе теоретично контрола на светлините трябва да се прави при ГТП Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ael Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 По-старият модел на Авенсис (не този новия който сега почват да го продават а този който продаваха миналата година а го има от поне още 2), който аз карам - със сигурност има позиция "автоматични светлини" както и "автоматични чистачки". Не съм сигурен дали най-базовия модел го имаше но със сигурност 2рото ниво на оборудване го има и си е заводско а не съм го поръчвал (първо защото не ми се чакаше и второ защото бих го сметнал за излишна екстра). Само че не е винаги включено а само когато навън е тъмно а през деня ги изключва и аз щях да ходя да пипнат нещо така че да ги включва винаги а не само на тъмно. Ако искаш обади се в сервиза на Тойота да ти потвърдят ако искаш ела да ти демонстрирам Или аз не обеснявам както трябва или ... абе май в мен е вината Тва че имаш ауто на светлените няма никаква връзка с това дали са ти направени задоско да се включват автоматично при палене на колата. Аутото е със сензор за светлина и като стане тъмно се пускат. Другото за което аз говора е че независимо дали е тъмно или светло на вън Мазда 6 (и другите такива) като запали и се пускат късите автоматично. Единствения начин да ги изгасиш къстите при запалена кола е да пуснеш на габарити. При всички други положения на ключа късите светят независимо от това дали е ден или нощ. А иначе ауто функцията си я има от бая време в доста модели коли от по висок клас Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 еми аз ти казвам, че на Corolla 2006 и Yaris 2009 със сигурност фаровете се включват сами независимо дали е ден или нощ Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 Или аз не обеснявам както трябва или ... абе май в мен е вината ... Май май Защото това с паленето и разликата между автото и другия вид пак не разбрах. Има си ключ който като е врътнат в едно положение може после да забравиш за светлините - то си ги пуска и спира когато прецени и като загасиш колата ги спира, като запалиш ако не е достатъчно светло ги пуска и така. Като го врътна и минавам на "ръчно управление" - постоянно пуснати, габарити, постоянно изключени. Надявам се аз обясних добре. Ето и снимка (не от моята кола но лоста е същия) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 Да, ама като изключим частните случаи (като ги забравиш при изключен двигател примерно) другите зависят от фото сензори => при светло си се изключват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ael Posted March 18, 2009 Share Posted March 18, 2009 Да, ама като изключим частните случаи (като ги забравиш при изключен двигател примерно) другите зависят от фото сензори => при светло си се изключват. Именно ! Случая при Маздата за който обеснявам от 2 страници насам е че дори и на изключено (OFF) и посред бял слънчев ясен ден когато запали колата късите се включват автоматично. Сега дядо мраз дано ме е разбрал П.П. Ботев сигурно говориш за американските изпълнения на Корола и Ярис щото тука в България това нещо го няма като екстра Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted March 18, 2009 Share Posted March 18, 2009 П.П. Ботев сигурно говориш за американските изпълнения на Корола и Ярис щото тука в България това нещо го няма като екстра да точно за тях говоря, изобщо всички по-нови тойоти тук го имат това, което може да е и плюс и минус Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.