Vetim Posted August 27, 2009 Share Posted August 27, 2009 По-здравословно е. И не е ли 3,6%, което идва почти двойно? Иначе Боженци нискомасленото ми е по-вкусно от това с 3,6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 27, 2009 Share Posted August 27, 2009 http://www.mzh.government.bg/Articles/359/...86014062500.pdf Към 2008 г. Националната млечна квота на България е в размер на 979 000 тонакраве мляко, от които 889 000 тона за доставки към млекопреработвателните предприятия и 90 000 тона за директни продажби. Референтната масленост за страната е 3,91% (или 39,1 г/кг мляко). Не знам какво е добавено но от кравата излиза около 4% масленост според официалните документи. Та как като се вкисне ще падне наполовина не ми е ясно... Румба, нишесте имат повечето млека на данон, верея и нам си кои още - тях и аз не мога да ги трая отделно че това не е КИСЕЛО мляко защото аз нищо кисело не усещам при тях. Ако ми се налага да си правя айрян с такова мляко блъскам доста лимонов сок за да заприлича на айрян а не на разредено прясно мляко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted August 27, 2009 Share Posted August 27, 2009 Това "Боженци" ми е на вкус като онова едно време със станиолните капачки, в стъклените бурканчета. А иначе 2% от всички други млека освен "Боженци" като са по-висок процен за мен имат вкус на лой! __________________ Данаил Николаев е улицата.На тротоара от страната на тепето има магазинче със щанд за плодове и зеленчуци - почти срещу ония за компютрите ЕМКО ли са какви бяха забравил съм ги "синьото офисче на ъгъла" дето са. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 27, 2009 Share Posted August 27, 2009 Това "Боженци" ми е на вкус като онова едно време със станиолните капачки, в стъклените бурканчета. А иначе 2% от всички други млека освен "Боженци" като са по-висок процен за мен имат вкус на лой! Къде го намираш това Боженци бе комшу? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted August 27, 2009 Share Posted August 27, 2009 Не знам дали 2% е скопено, или на 3% е добевено нещо допълнително като нишесте...по-скоро второто. И смяташ, че нишестето ще му вдигне маслеността? От любопитство защо взимаш 2% а не 3%? Разликата в калориите е минимална но едното е "скопено"...Разликата никак не е минимална, това си е сериозен процент мазнина. Така или иначе количеството въглехидрат е едно и също, ако се направи лек компромис с вкуса, няма да е фатално и не е лошо. Но зависи какво търсиш и какво целиш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.