Светлия Posted March 5, 2009 Share Posted March 5, 2009 Съвсем доскоро си консумирахме вкъщи кисело мляко Тонус. Само хубави неща мога да кажа за него: на 3 дена и почваше да вкисва; добър вкус; добре направено; съдържа и от двете важни бактерии - и лактобацилуса и стрептококуса и т.н. Това за бактериите го знам от позната, чиято майка работи в мандра, която само изнася - та там в тяхната лаборатория са го харесали - и то всъщност разбрах за него, като стана дума откъде вземат закваска... именно Тонус. Имаше си го на Триумфа до нас, имаше го и на Сани в Гранд и всичко беше ок, докато взе, че изчезна. Та ето го и проблема (за мен е голям, средно ям по 2-3 кофички минимум и много дръжа да е качествено) - някой, ако знае в кой супер в момента имат Тонус, това първо и ако излезе, че ги няма вече - като нищо да са фалирали от конкуренцията с дебилни мандри, дето даже и сухо мляко не ползват, а някакви заместители на базата на нишестета и есенции. Та ако вече ги няма на пазара, някой да препоръча мляко в което има важните две бактерии в необходимите количества. П.П. Или просто може всеки да каже кое кисело мляко предпочита и защо? Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 Най-сигурно е да си го правиш сам. Не е никак сложно, само да уцелиш точното прясно мляко Link to comment Share on other sites More sharing options...
EvilDemon Posted April 19, 2009 Share Posted April 19, 2009 Отиди сутринта има хора, които продават наливно в бутилки. Тяхното е много хубаво вкусно, със голям каймак, асъл мляко. http://missby.wordpress.com/2009/01/26/7-kiseli-mleka/ гледай тази жена е правила експерименти и е установила с кое кисело най-добре се заквасва, гл от мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN Posted April 19, 2009 Share Posted April 19, 2009 В катедрата по микробиология към МУ-Пловдив бяха направили експеримент с няколко кисели млека, оказа се че Елена било най-доброто, а Данон и На Баба най-големите боклуци. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 20, 2009 Share Posted April 20, 2009 В катедрата по микробиология към МУ-Пловдив бяха направили експеримент с няколко кисели млека, оказа се че Елена било най-доброто, а Данон и На Баба най-големите боклуци. Аз съм пробвал поне 20тина вида и освен розовата елена всичките други ми се струват пълен бълвоч. Не може кисело мляко да не е кисело още повече че съм оставял млека да престояват извън хладилника над 10 дена и никаква разлика. Чакал съм данон над месец и пак не се е издувало и си е било пак толкова не-кисело на вкус. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted April 21, 2009 Share Posted April 21, 2009 Бях забравил едно мляко на баба с най-високата масленост сигурно стоя месец преди да го открия и му нямаше нищо сещайте се колко е хубаво Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted April 21, 2009 Share Posted April 21, 2009 Та ако вече ги няма на пазара, някой да препоръча мляко в което има важните две бактерии в необходимите количества. П.П. Или просто може всеки да каже кое кисело мляко предпочита и защо? Елена бе! http://www.bulforum.com/index.php?s=&s...mp;p=1495227845 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted April 24, 2009 Author Share Posted April 24, 2009 Най-сигурно е да си го правиш сам. Не е никак сложно, само да уцелиш точното прясно мляко Отиди сутринта има хора, които продават наливно в бутилки. Тяхното е много хубаво вкусно, със голям каймак, асъл мляко. http://missby.wordpress.com/2009/01/26/7-kiseli-mleka/ гледай тази жена е правила експерименти и е установила с кое кисело най-добре се заквасва, гл от мен И дотам могат да ме принудят да я докарам, но много много не ми се занимава, а и по-важното, е че пуснаха Тонууус -а. Иначе поне разбрах, че ако пак ми изчезне любимото мляко имам някаква алтернатива в лицето на тая розова Елена. П.П. И мога само да препоръчам на всички да пробват Тонуса, П.П.П. А това за данони. меглета, че и омк -та е повече от ясно, че даже и помен нямат от нещо полезно в тях. С тая Менделеева таблица вътре. Между другото одеве видях, че съм забравил от вчера един Тонус неприбран... беше се вкиснал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted June 2, 2009 Share Posted June 2, 2009 Значи мой познат е студент в сферата на храните и неговия професор ходи да прави закваските на Елена и ми каза,че то е единственото кисело мляко максимално доближаващо се до реалното! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 2, 2009 Share Posted June 2, 2009 Къде го тоя тонус? То аз почти винаги намирам от онази розовата елена но все пак не винаги го има. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted June 2, 2009 Share Posted June 2, 2009 Мен най-много ми харесва Верея 2.9 %... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted June 2, 2009 Author Share Posted June 2, 2009 Значи мой познат е студент в сферата на храните и неговия професор ходи да прави закваските на Елена и ми каза,че то е единственото кисело мляко максимално доближаващо се до реалното! Елената не е лошо, но като вече знам какво е Тонуса... няма да казвам колко пъти съм обикалял града да си намеря. Даже сега наскоро около празниците в Триумфа до нас беше свършило и ходих до Триумфа в Изгрев и като си поръчах 10 кофички , жената ми хвърли особен многозначителен поглед. Къде го тоя тонус? То аз почти винаги намирам от онази розовата елена но все пак не винаги го има. Лошото, е че го няма в големите магазини. До преди половин една година го зареждаха в Сани в Гранда и беше супер, сега единственото място, където го намирам са Триумфите - и то обикновено го зареждат най-малко бройки. Но свикнеш ли на него...лошо, всичко друго ти е блудкаво, тъй че внимавай ! Да не кажеш, че не съм те предупредил. Мен най-много ми харесва Верея 2.9 %... Вереята и Фибелата (не виждам голяма разлика между тях) ми бяха първите любими млека, за съжаление по-скоро докарват на Данон като качество и политика, отколкото на българско кисело мляко. След това беше Елена, а тоя Тонус пърия път като го ядох даже не беше в Пловдив. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 2, 2009 Share Posted June 2, 2009 Мен най-много ми харесва Верея 2.9 %... Е не! Как може да кажеш че този блудкаж ти харесва. Ако си опитвал само него и данон - ок, но ако опиташ някое истинско кисело мляко няма да искаш повече да го ядеш това. На мен елената ми харесва исках да опитам и тонуса но даже не съм ги виждал тези магазини триумф а в кварталните ни магазинчета го няма. На злобил в денонощния магазин също го няма... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted June 2, 2009 Author Share Posted June 2, 2009 ... но даже не съм ги виждал тези магазини триумф ... На Капитан Райчо в началото, на Лев Толстой и в Изгрев - в тези 3-те го има. Има и още няколко Триумфа в Гагарин, Кичюка и още някъде - ама за тия не знам, не съм ходил и дали зареждат Тонус нямам идея. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted June 5, 2009 Share Posted June 5, 2009 Е не! Как може да кажеш че този блудкаж ти харесва. Ако си опитвал само него и данон - ок, но ако опиташ някое истинско кисело мляко няма да искаш повече да го ядеш това. На мен елената ми харесва исках да опитам и тонуса но даже не съм ги виждал тези магазини триумф а в кварталните ни магазинчета го няма. На злобил в денонощния магазин също го няма... Еми аз киселото мляко го ям само на таратор и на айрян, и някак си с тая Верея ми е най-вкусно Опитвал съм 10-12 вида ама .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortimus Posted June 5, 2009 Share Posted June 5, 2009 Ям единствено розова Елена, както и понякога малката (2% - тя е малко по кисела и зависи от настроението ) А Верея, Фибела и подобни ... не мерси Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted June 24, 2009 Share Posted June 24, 2009 Преди няколко дни ни предлагаха мляко "карабунар" , взехме го малко скипчтично ама определено е доста хубаво особено 4.5 % , пробвайте го не вярвам да го няма по големите магазини Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted June 24, 2009 Share Posted June 24, 2009 Много е хубаво и "Боженци". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 24, 2009 Share Posted June 24, 2009 Не съм чел много нагоре из темата, но известно време бях извън града и купувах само едно кисело мляко - "Св.Илия", за съжаление не съм го виждал да се продава из Пловдив. Абсолютно натурално по вкус (все пак помня старите кисели млека от соц-времето) и явно няма консерванти, защото след няколко дена извън хладилник се вкисва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted June 24, 2009 Share Posted June 24, 2009 Това "Боженци" и то напомня на старото мляко в стъклените буканчета с фолиото за капачка отгоре (ей, с едно такова млекце, салам "Камчия" - ама оня истиснкия от едно време и бял хляб ръчен...това е вкуса на детството - а не ония фекалии които сега си правят така реклама на салама). Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted June 24, 2009 Share Posted June 24, 2009 майтап да няма ма и аз като малък колко камчия и филии с масло съм изял не е истина..... тая сега я мразя отвратителна е ...... имаше по едно време на някъв неизвестен производител камчия лукс и беше бая скъпа ма и страшно хубава....... и тя изчезна..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted June 24, 2009 Share Posted June 24, 2009 Не е по заглавието на темата, ама с оглед на насоката на разговора... Хвалят ми на Попов Камчията. Не е евтина ама била с "вкуса от детството". Иначе и аз нагъвам Елена, Боженци също е хубаво, майка ми взима от него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted June 24, 2009 Share Posted June 24, 2009 не е хубава , както споменах и по-горе аз съм и фен колкото и да я мразят някои хора но специално тази на попов не е хубава , малко по-добра е от повечето боклуци но определено не е нещо особено. тази за която споменах по-горе мисля беше на няква разградска фирма , ама така и не дойдоха повече тия момчета а съм гледал по магазините и складовете специално за нея Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 24, 2009 Share Posted June 24, 2009 <offtopic>Злобиле, зависи колко си гладен Ако не си ял цял ден може и да ти хареса, но камчията както и кренвиршите има много малко общо с месото (поне месо което става за пържоли, не говоря за бели дробове и други подобни) </offtopic> Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted June 24, 2009 Share Posted June 24, 2009 Дедо...бял дроб...месо...защо се излагаш?Имал си предвид сигурно т.н. суб продукти А шкембенце в масло ако има да ти го направи майстор колко бира върви (нищо, че не пия познатите ми пият) пък на мен как ми върви с домашна ракийка и айрянче :) сладурска история. Айрянчето без сол в него или пък направо тараторче с чесънче и копърче в каша...направо красота. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.