evil_smith Posted March 5, 2009 Share Posted March 5, 2009 Преди двайсетина дена си взех SAMSUNG SM-2333HD (монитор с тв тунер). Той си работи добре, но почти всеки път като стартирам компютъра, вместо 1920x1080 ми вади резолюция 1600 и нещо си на 9**. По принцип след 1-2 рестарта се оправяше, но сега дори след 7-8 пъти не се оправя. Странно е, че въобще 1920х1080 липсва като опция за избиране, когато се появи проблема. Сложих най-новите драйвъри на видеото и тези които идват с комплекта на монитора - същата работа. Някакви идеи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 5, 2009 Share Posted March 5, 2009 Не си първия с подобен проблем, тия дни ровех на други места във връзка с други неща, и попаднах и на други (българи) с твоя проблем, явно не е изолиран, точно с този монитор! Явно или това е проблем с тази нестандартна доскоро резолюция за монитор, или с въпросния самсунг има проблем, по-спеициално нещо, имащо връзка с EDID на монитора. С новите драйвери имаше ли я тази резолюция? Пробвай ръчно да я вкараш в драйвера. Каква е видеокартата.. Аз с едни от последните драйвери на нвидиа ми залипсваха 1680х1050 и подобни, вкарах си ги, и се появиха и в игрите и нещата заспаха. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evil_smith Posted March 5, 2009 Author Share Posted March 5, 2009 Не си първия с подобен проблем, тия дни ровех на други места във връзка с други неща, и попаднах и на други (българи) с твоя проблем, явно не е изолиран, точно с този монитор!Явно или това е проблем с тази нестандартна доскоро резолюция за монитор, или с въпросния самсунг има проблем, по-спеициално нещо, имащо връзка с EDID на монитора. С новите драйвери имаше ли я тази резолюция? Пробвай ръчно да я вкараш в драйвера. Каква е видеокартата.. Аз с едни от последните драйвери на нвидиа ми залипсваха 1680х1050 и подобни, вкарах си ги, и се появиха и в игрите и нещата заспаха. Да, снощи монитора е работил перфектно (понеже от 03.03 не съм в Пловдив) преди това на 2-3 пускания веднъж да се яви този проблем, но се оправяше само с рестарт. Видеото е nvidia 9600gt 1gb DDR3... Интересно, че резолюцията неможе да се избере нито от контрол панела на nvidia, нито по стандартния начин - display properties. Би ли обяснил как се вкарват ръчно тези резолюции? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemonade Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 Ето къде обсъждат същия проблем: http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=147896 Проблема според мен се корени в драйверите на НВидиа за Виста. Преди време имах подобен проблем с драйверите на вградено интелско видео, нямаше 1680*1050. С моднати драйвери всичко си дойде на мястото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evil_smith Posted March 6, 2009 Author Share Posted March 6, 2009 Ето къде обсъждат същия проблем:http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=147896 Проблема според мен се корени в драйверите на НВидиа за Виста. Преди време имах подобен проблем с драйверите на вградено интелско видео, нямаше 1680*1050. С моднати драйвери всичко си дойде на мястото. Аз съм с ХП. Говорих с един познат от Магитон и той ми каза, че проблема е в кабела. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evil_smith Posted March 6, 2009 Author Share Posted March 6, 2009 Проблема е решен със закупуването на DVI кабел. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.