Zero Cool Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 Здравейте на всички. Имам следният проблем и се надявам някой да се притече на помощ. При нормално изключване (Start->Shut Down) PC-то се изключва и в рамките на 1-2сек. пак се включва и си тръгва нормално без да дава грешки. :speak: Значи пробвах няколко неща: -Изключих Auto restart на win-а но никаква грешка, явно си се изключва норамлно; -Пробвах с още 2 захранвания (не са маркови, но едното е 500W) и пак същото; -Сканирах за вируси-нищо не откри; -В BIOS-а изключих wake up опциите. Също пробвах със Clear CMOS, но никакъв ефект. Рових се доста из google и открих, че няколко човека имат сходен проблем след инсталация на програмата Face Wizard, която е за лого на стартиращия екран. Аз я бях инсталирал тази програма още със win-a без да съм я ползвал (поне такива са ми спомените), просто я сложих от диска на дъното GA-MA69GM-S2H. Сега я махнах и преинсталирах ACPI драйвърите - без ефект. Интересното е че когато сменях захранванията при първото изключване нямаше никакъв проблем :o от тама нататък при всяко следващо изкл. се стартираше на ново, т.е. трябва да го изкл. от копчето на захранването. Единственото което не съм пробвал е да пресинталирам win-a, но не мисля че е от ОС проблема, защото се изключва докрай и следва пускане на ново, както и не съм пробвал да сменя BIOS-а, но не ми се рискува честно казано. С XP SP2 (със качен допълнително SP3) Това е единствения проблем който ми създава PC-то. Нямам идея какво да правя след толкова опити да го оправя. :angry2: Ще съм благодарен ако споделите мнението си и помогнете за отстраняването на проблема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 Здравейте на всички. Имам следният проблем и се надявам някой да се притече на помощ. При нормално изключване (Start->Shut Down) PC-то се изключва и в рамките на 1-2сек. пак се включва и си тръгва нормално без да дава грешки. :speak: Значи пробвах няколко неща: -Изключих Auto restart на win-а но никаква грешка, явно си се изключва норамлно; -Пробвах с още 2 захранвания (не са маркови, но едното е 500W) и пак същото; -Сканирах за вируси-нищо не откри; -В BIOS-а изключих wake up опциите. Също пробвах със Clear CMOS, но никакъв ефект. Рових се доста из google и открих, че няколко човека имат сходен проблем след инсталация на програмата Face Wizard, която е за лого на стартиращия екран. Аз я бях инсталирал тази програма още със win-a без да съм я ползвал (поне такива са ми спомените), просто я сложих от диска на дъното GA-MA69GM-S2H. Сега я махнах и преинсталирах ACPI драйвърите - без ефект. Интересното е че когато сменях захранванията при първото изключване нямаше никакъв проблем :o от тама нататък при всяко следващо изкл. се стартираше на ново, т.е. трябва да го изкл. от копчето на захранването. Единственото което не съм пробвал е да пресинталирам win-a, но не мисля че е от ОС проблема, защото се изключва докрай и следва пускане на ново, както и не съм пробвал да сменя BIOS-а, но не ми се рискува честно казано. С XP SP2 (със качен допълнително SP3) Това е единствения проблем който ми създава PC-то. Нямам идея какво да правя след толкова опити да го оправя. :angry2: Ще съм благодарен ако споделите мнението си и помогнете за отстраняването на проблема. Аз имах същия проблем и единственото нещо което помага е преинсталация брато Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.