Jump to content
BulForum.com

търся ръкописен шрифт с кирилица

kicko

Recommended Posts

съжалявам ако не е за тук темата, колебаех се дали да не е в Win_Appz\Requests....

та значи, трябва ми шрифт, TrueType, да има ръкописни букви на кирилица, да не е много изчанчено а да се чете лесно, като красив почерк

подобни които намерих, но без кирилица : Edwardian Script, ArtScript, Banff, BitScript, BrushScript, Calligraph, Decor...

със кирилица само GothicCyr намерих, който не е ръкописен, но се различава от масата други, обаче е прекалено "gothic" - трудно се чете какво е написано.

чудна работа, изброените от теб шрифтове са абсолютно кирилишки, аз го ползвам всеки ден... виж нещо кирилицата.

съжалявам че не мого да ти помогна с нещо по конкретно. ако искаш може да ти пратя други подобни за проба.

коя програма ползваш

basten, като сваля някой шрифт от тоя сайт не ми дава да пиша на кирилица с него. Като почна да пиша и ми се поевяват квадрати. Това нормално ли е? Само руснаците ли могат да пишат на кирилица с тях :) ? С кирилизатора на XP съм.

basten, като сваля някой шрифт от тоя сайт не ми дава да пиша на кирилица с него. Като почна да пиша и ми се поевяват квадрати. Това нормално ли е? Само руснаците ли могат да пишат на кирилица с тях :) ? С кирилизатора на XP съм.
Автор: Richard William Mueller

Класс шрифта: Каллиграфический

Поддержка кириллицы: Нет

Рейтинг: 0.00 Голосов: 1

Скачали: 211

Обърни внимание на подчертания текст и особено на червеното!

Много странно :confused

Наистина има проблем при мен някакъв - този Kaliakra също не ми излиза кирилицата и тогава аз се усъмних и отворих Insert Symbol (M$ Word 2003 ползвам) и там гледам - има си киирлишки букви като слънце вътре !!!!

След това отворих Decor - и там има !!!!

И това при условие че не ползвам никакъв FlexType и кирилица си имам навсякъде досега.

Runner ami kakvo da ti kaja, to si ima opisanie za vseki shrift, podredeni sa po grupi...bezplatni/plateni/kirilizirani i t.n. I preview si ima, ne znam kade bi mogal da imash problemi. Ako shrifta mnogo ti e haresal nojesh da kajesh koi e i da go testvame.

Аз пък от този сайт си дръпнах един шрифт Bulgarian Kursiv, за който пишеше че няма кирилица, изтеглих си го от любопитство - как така няма да има кирилица като така се казва бе !!! и наистина има си кирилица, ама в при мен естествено само в charmap се вижда, може би защото няма дефиниран subset Cyrillic и затова не ми дава да ползвам кирилицата, нещо Windowsa се прави на много умен - и в Wordpad не иска, като сменя клавиатурата на BG и ми се сменя автоматично шрифта на Arial Cyrillic, също така ако напиша нещо на кирилица и се опитам да го избера и да му сменя шрифта на Decor да рчем, не се променя нищо....

Трябва да пробвам под WinME как седят нещата.

basten, много благодаря за сайта

edit: е-е-е-е-е, в CorelDraw7 мога да пиша с тези шрифтове на кирилица, а пък с Arial на мога !!!?!?!?! Баси, кви са тия unicode каши незнам, някой може ли да обясни защо става така ?

Попаднах случайно на темата за шрифтове и споделям нещо интересно-вижте на http://www.data.bg/forum/viewtopic.php?t=94680

/дано да не съм объркал някоя цифра/-там има цял списък със сайтове-сред тях над 20 сайта за кирилизирани шрифтове.Не е лошо да се вземе нещо от там,да се направи подборка и да се публикува на нашия сайт-шрифтове винаги ще трябват.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...