Jump to content
BulForum.com

Колко волта е напрежението увас?

fashion_m

Recommended Posts

Унас е 238V през деня и към 234 надвечер. Не е ли малко височко? Свързах се с EVN и оттам казаха, че е нормално.

Хубава тема, точно тия дни следя напреженията тук.

234V средно.

Вечер към 229 пада, максимум е към 238V.

Отде идва тва 220V, след като нормално е 230, още повече на повечето уреди пише на табелчиците 230V.

И аз се чудих защо е толкова високо, но се оказа, че вече по БДС трябва да е 230V ±10%. За целия Европейски съюз било така от няколко години. Всички ЕС държави трябвало да унифицират стандартите си в тази област.

Мен преди ме притесняваше долната граница, а сега ме притеснява горната.

И аз се чудих защо е толкова високо, но се оказа, че вече по БДС трябва да е 230V ±10%. За целия Европейски съюз било така от няколко години. Всички ЕС държави трябвало да унифицират стандартите си в тази област.

Мен преди ме притесняваше долната граница, а сега ме притеснява горната.

Да попитам къде прочете ,че по БДС ....?В къщи варира от 235 до 245волта.Като знам как гърмят електрическите крушки на 241волта,не искам да си представям какво ще е на 250волта.Ходих по магазините да търся крушки 230-240волта.

Това за БДС-то ми го казаха от EVN. Освен това има и инфо в Wikipedia тук и тук .

И все пак ми се вижда леко височко, тия от EVN са се поизсилили малко.

Да попитам къде прочете ,че по БДС ....?В къщи варира от 235 до 245волта.Като знам как гърмят електрическите крушки на 241волта,не искам да си представям какво ще е на 250волта.Ходих по магазините да търся крушки 230-240волта.

Енергоспестяващите нямат проблем. Аз отдавна съм на такива, т.к. се движа 235-240 и обикновените често думкат при първоначално включване.

по въпроса от EVN ми казаха следното:

- напрежения над 230V са признак,че в близост до нас се намира подстанция

тоест трафопост,целта е до най-отделечената точка от трафопоста да се гарантира

че ще има 220V,в конкретният случай при мен напрежението е 235V

трафопоста е на 100м.

:unsure:

Guest Rumbata
Енергоспестяващите нямат проблем. Аз отдавна съм на такива, т.к. се движа 235-240 и обикновените често думкат при първоначално включване.

И аз от 10 год. съм с такива....вече забреавих в коя посока се отвива и завива крушка :)

Може да е малко, а даже не и малко тъп въпрос, но все пак, как го мерите тва напрежение? :bgrin:

Бръкваш в контакта и колкото косъма от косата ти настръхнат, толкова волта е напрежението :D

А сега сериозно - ами има си уреди за тази цел.

165 150 волтаа

А? 165 волта? Не знам да има такъв стандарт по света :)

Може да е малко, а даже не и малко тъп въпрос, но все пак, как го мерите тва напрежение? :bgrin:

С мултицет, нещо такова.

Аз го гледам и на LCD-то на UPS-a, където показва точно всички волтажи, и разлика с мултицета видях около 1 волт само.

В нас леко мърда, от 225 до 195 в мякой случаи само, това преди един ден беше измерено, иначе при бурята имаше доста токови удари... при токовите удари стрелката се мяташе на от 220/210 до 160 и то много коварно пресвяткване беше.

Като цяло не съм доволен, обаче и да иска човек няма да може да смени доставчика на електро-енергия тук.

Доволен или не, караш и това е.

:D

Именно! От 2006 съм на енергоспестяващи Osram и съм сменил само една от 9 - т.е. за 3 години съм сменил само една и то преди месец и половина :D Имало е случаи на моментен спад или токов удар, но енергоспестяващите дори не усещат :excl:

Определено мога да кажа, че бях забравил къде е щандът с крушките в Метро :laughing:

Хммм... При нас се движи между 227-228 и 233-234-235 макс...

Интересното е, че комшиите долу понякога пляскат до 240 и нагоре, наскоро даже и печката им изгърмя :О.

Мерете и преди обед в ненатоварения период да видите колко е високо.

Мамма миа, на мен към обяд ми е 241-242 V :(

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...