Grimjaur Posted August 8, 2013 Share Posted August 8, 2013 Те са търговци, не учители по БЕЛ (Получавал съм такъв отговор в реалния живот). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted August 8, 2013 Share Posted August 8, 2013 (edited) Благодаря за разястнението. Да разбирам, че "актоална" в случая идва от "акт", и търговецът иска да ни прее ? Edited August 8, 2013 by plameni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 8, 2013 Share Posted August 8, 2013 Да разбирам, че "актоална" в случая идва от "акт", и търговецът иска да ни прее ? Най-вероятно...и то отзад, понеже и окончанието се римува с "анална". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 10, 2013 Share Posted August 10, 2013 (edited) ЙДИОТ..ЩЕТИ СЕ ЗА ДА СИ НАРЕДИШ ЗАДНИКА НЯМА ДА ТЕ ОГРЕЕ.. Няям думи.... Edited August 10, 2013 by Grimjaur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Коментар в сайт за продажба на ножове: mnoo qko ama predstavete si da vi go podarqt kato rojen denen podarak ...и поредният употребяващ "й" не там, дето трябва... ако все още ти стой таблета... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 19, 2013 Author Share Posted August 19, 2013 водните бойВсе съм си мислел, че правилната употреба на 'и' (която е гласна) и 'й' (която е съгласна) е нещо елементарно, но явно има хора, които това безкрайно ги затруднява Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 19, 2013 Share Posted August 19, 2013 Даже доста често се среща това. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 19, 2013 Share Posted August 19, 2013 Все съм си мислел, че правилната употреба на 'и' (която е гласна) и 'й' (която е съгласна) е нещо елементарно, но явно има хора, които това безкрайно ги затруднява В предишния си пост също имам пример за това...а хората от форума, които редовно допускат тази грешка ги знам поименно и дори някой път тихомълком им поправям "й"-то - парадоксът е, когато на другия ден видя едит в поста с върнато наново "й". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Абе не знам кой какво си мисли, но вече съм отчаян от правописните знания на малките - пример с коментар за сериал от сайта на Нова ТВ: благодаря че го пуснахте обужавам го Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 Ной е жив? Якооооо Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Това със собственика на ноевия ковчег направо ме разби! ...а във форума изпълненията продължават... ...с леки забелешки по външниа вид. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted August 26, 2013 Share Posted August 26, 2013 аз бях на сателитна при виваком сега минах на айптв и файбър нет пак на тях подобра е от сателитната по айптв и от така наречените неизвестни някакви си там булсат приемника на IPTV на виваком е от новите по готин е от стария новия е за нови абонати или препотписали договор Главни букви? - Само за латиницата. Препинателни знаци? - За какво са ми? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 Моля моделатора да изтрие темата "Р" и "Л" май са доста раздалечени на клавиатурата... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 "Р" и "Л" май са доста раздалечени на клавиатурата... Май са доста близко Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 Аааа, да...бях забравил - ако пишеш по БДС...нещо, което не съм правил от времето на старата ми пишеща машина "Хеброс". П.П. Не знам защо, но QWERTY ми е по-удобна... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zweti_lettera Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 Чела съм, че при БДС-подреждането буквите са така сложени, че ако пишеш по десетопръстната система, е по-удобно и се хабят по-малко усилия, но напоследък май все по-малко хора я ползват. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 Различни хора. На един приятел БДС му е толкова удобна, че си направи латиница с подобна подредба Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 28, 2013 Share Posted August 28, 2013 на някой по фише стоящ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 на някой по фише стоящ Алоооу, фише стоящият - гледам хубав диалог сте заформили в игрите. Бомбандировачите са най-лесната цел... С "Р", бе момче! Бомбардирам! От бомбарда идва..... И се чудя защо ми го подчертава всеки път ...и си тръгнал да обясняваш откъде идва - да не мислиш, че и бомбандирам не го пише по същия начин, пък и ефектът от обясненията ще е колкото на ония, дето истимаро им поправям "ий"-тата, а те отново си ги връщат след това... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 В опита гори заблудата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 29, 2013 Author Share Posted August 29, 2013 Е... той котора едно време беше написал "Щчупвам", след което се оправда с това, че "ш" и "щ" са едно до друго Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Аз написаното от котора като го чета се радвам, когато схвана какво има предвид изобщо Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 29, 2013 Author Share Posted August 29, 2013 E, че програмния код, който ползва (или компилатора) за да сглобява мислите си е някакъв странен е друг въпрос. А не е изключено той да е абсолютен гений и точно по тази причина да остава така неразбран от нас... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Мхъм точно тва е Пешо Да правя грешки и знам,че правописа ми е под всякаква критика. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts