ikin Posted February 22, 2009 Share Posted February 22, 2009 Здравейте,ще си сменям компа и искам съвет за конфигурация.Ще я ползвам за игри.Кутия,хард,захранване,рам и двд писачка имам.Искам да си взема само хубаво дъно,процесор и видеокарта.бюджета за тези 3 неща ми е около 700 лева.Захранването ми е 400 ватово.Спрял съм се на тези засега,чудя се само дали съм направил правилния избор и ако някой може да ми даде съвет ,ще е добре: MB:Gigabyte EP43C-DS3, s.775, iP43/ICH10, DDR2/3 PCI-E SATA2 GL 8c CPU:Intel Pentium Dual-Core E5300 2.6GHz,800MHz,2MB,65W,S775, box Video Card:nVidia Asus EN9800GT Matrix/HTDI/512M, HDTV, HDCP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted February 22, 2009 Share Posted February 22, 2009 Смени дъното с такова, поддържащо САМО DDR2 или 3, добър избор е EP45-UD3 - ако смяташ да клокваш EP43/45-DS3 са малко куци от към максимална шина - със зор държат 450, за разлика от това в подписа ми, което е по-стар модел. Видео може да вземеш на Galaxy, Gigabyte или някой друг производител (без ментетата - Manli, Palit и тн) - продуктите на Asus са ненужно скъпи. За процесор бих те посъветвал Е8ххх на старо или ако можеш да си позволиш нов - това ще дръпне много в игрите и няма да спъва картата. Отделно най-новите игри поддържат и 4 ядрени, така че може и да се замислиш за някое Q6600 за 230-240 на старо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikin Posted February 23, 2009 Author Share Posted February 23, 2009 Е,вече си го поръчах: MB:GA-X48T-DQ6-s.LGA 775,Intel X48=ICH9R,1600/1333/1066/800Mhz FSB CPU:Q 8300 2.50GHz/1333 4MB BOX ,LGA775,QUAD CORE RAM:2GB 1333MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM VGA:GV-R4850C-1GH-ATI Radeon HD 4850,PCI-E 2.0, 1 GB GDDR3, 256 bit Малко прехвърлих бюджета,ама нейсе-може да е за добро Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 23, 2009 Share Posted February 23, 2009 Честито! Хубава системка. Забележка имам към паметта - 2 ГБ са малко. 1333МХц не са кой знае колко по-бързи от ДДР2, таз система поне 4 ГБ иска Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikin Posted February 23, 2009 Author Share Posted February 23, 2009 другата седмица ще си взе3ма още една 2 гб Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted February 25, 2009 Share Posted February 25, 2009 И аз щях да ти кажа, че не печелиш бързина от ддр3 - по-изгодно е ддр2 1066, но това не прави системата по-лоша Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikin Posted February 25, 2009 Author Share Posted February 25, 2009 И аз щях да ти кажа, че не печелиш бързина от ддр3 - по-изгодно е ддр2 1066, но това не прави системата по-лоша не печеля бързина,но поне няма да я ъпгрейтвам поне 2 години,невиждам какво би спънало сега тази конфигурация машинката сега си е перфектна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 25, 2009 Share Posted February 25, 2009 Разбира се. То аз с мойта съм си супер доволен и ще ми върши работа поне още година без никакви притеснения, а я взех 2007-ма началото (е, смених проц и сложих повечко памет и видеокарта де, но платформено е оттогава), макар и аз да я ползвам не за игри. Та какво остава за нещо, което е взето скоро и е по-съвременно. То зависи и кой за какво я ползва де, и колко големи претенции и средства е готов да прежали. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikin Posted February 25, 2009 Author Share Posted February 25, 2009 Разбира се. То аз с мойта съм си супер доволен и ще ми върши работа поне още година без никакви притеснения, а я взех 2007-ма началото (е, смених проц и сложих повечко памет и видеокарта де, но платформено е оттогава), макар и аз да я ползвам не за игри. Та какво остава за нещо, което е взето скоро и е по-съвременно.То зависи и кой за какво я ползва де, и колко големи претенции и средства е готов да прежали. ползвам я за игри и за кеф, а относно парите ,те се печелят.важно е здраве да има.има една поговорка-скъпото излиза по евтино.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 25, 2009 Share Posted February 25, 2009 ползвам я за игри и за кеф, а относно парите ,те се печелят.важно е здраве да има.има една поговорка-скъпото излиза по евтино.... Говорим за компютърно здраве, предполагам . И аз от доста време мисля така, особено ако компа ти е важен за работа, както на мен. Където мога отделям за по-добри неща. Напоследък позаложих повечко на периферията, пак с различни приоритети де. Със здраве да си го ползваш и полека с клока . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikin Posted February 25, 2009 Author Share Posted February 25, 2009 Говорим за компютърно здраве, предполагам .И аз от доста време мисля така, особено ако компа ти е важен за работа, както на мен. Където мога отделям за по-добри неща. Напоследък позаложих повечко на периферията, пак с различни приоритети де. Със здраве да си го ползваш и полека с клока . не ме разбра,говорех за истинско здраве не работя с компа, а се забавлявам с него.имах възможност и го ъпгрейтнах.а относно клока -не мисля да се възползвам още. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 25, 2009 Share Posted February 25, 2009 Аха. Щото моето здраве е директно обвързано с това на компа Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.