tango Posted February 16, 2009 Share Posted February 16, 2009 гледам,че в марковите машини масово се използват тези два метода за контакт между ядрото на процесора и охладителя бих искал да знам термо дъвка и гумени подложки за процесор продават ли се някъде,аз досега съм срещал само термо-пастите до колкото прочетох някъде гумената подложка се монтира като двойнозалепящо тиксо и независимо от температурата на ядрото тя не старее и не губи термо качествата си на отдаване термо дъвката в прясно състояние е като пастата,но след това стяга като лепило кристала на процесора с охладителя и се образува много здрав контакт какво мислите по този въпрос тези 2 метода по-сполучливи ли са от термо-пастата Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted February 16, 2009 Share Posted February 16, 2009 Не. А термопастата служи само за запълване на неравностите в много тънък слой. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted February 16, 2009 Share Posted February 16, 2009 тези 2 метода по-сполучливи ли са от термо-пастата Това са възможно най-фалшивите решения. Има и едно "термопроводящо" двойно-лепящо тиксо, което също е менте. С него лепят често охладители на паметите или на южния мост. Ползваха се, защото е лесно, евтино и върви бързо на поточната линия, но за новите процесори, които разсейват повече от 10-15W не са адекватно решение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tango Posted February 16, 2009 Author Share Posted February 16, 2009 благодаря за отзивите ще си ползвам тогава старата и изпитана методика с термо-пастата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.