ByByy Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 Проблема ми е следния : Прибрах се снощи ... и гледам компа зациклил !!! Последва рес ... и от там тръгна проблема със смотания hard !!!Уж го засича , а в същото време ... не ми пуска ОС-ма !!! Опитах да прейнстална уйна с бутващ ... не тръгва !!! Опитах под Дос ... пак същия ху* !!! Сега опитах с Партишън Меджик-а .... и пак не ми позволява да форматирам партишъна ... и вече не знам кво да правя.... някой да има идея ??? Харда е Екселстор 40 гб Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 Опита ли със стандартния формат? Като влезеш в уиндоус, дава ли ти изобщо, че го има? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveN Posted February 10, 2009 Share Posted February 10, 2009 А как да влезе в Win, като не може да го инсталира? Според мене диска си е "отишъл", но има шанс и да не е. Задължително му пусни формат на ниско ниво. На ExcelStorе сервизната програма е с команден ред, ако я намериш и се оправиш с нея, ще е най-добре. Имаше и едно туулче на Quantum - LoFormat, ако тръгне за тази марка диск, и с него става добре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ByByy Posted February 10, 2009 Author Share Posted February 10, 2009 ... инсталнах един лайт едишън на Уин ... и взе че зацепи... от там ... след инстала само единия партишън ... (системния) ... засичаше.. а на другия нямаше система ... !!! C-то ... форматирах под NTFS ... ама quick ... !!! Ся ... форматирах от Device Manager-a на fat32 d-то ... пак на quick шото ми даваше грешка ... при бавния процес !!! И ся ... се чуда кога ше изгасне ... или пък ... дали ше изкарам късмет .. да кретам с него !!! За ся се държи супер ... Ся като се замисля ... излиза , че сам се е форматирал ... и в двата партишъна ... което не мога да си обясня ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucyan Posted February 10, 2009 Share Posted February 10, 2009 Как може да форматираш с ФАТ32 Давай с НТФС ,или най -добре го карай на сервиз Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveN Posted February 10, 2009 Share Posted February 10, 2009 За още нещо се сетих... Ако ти е SATA диска - вземи да му смениш интерфейсния кабел....понякога помага.... При разхлабен куплунг на кабела симптомите са подобни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ByByy Posted February 10, 2009 Author Share Posted February 10, 2009 Диска е АТА Одеве направих рес ... наложителен ... и се пре*ба отново ... а уж всичко си беше в ред !!! Тва с кабела го направих още в началото Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted February 16, 2009 Share Posted February 16, 2009 намери някой да ти запише Hiren's BootCD.Има секция за Hard Disk Tests.Избираш си производител и пускаш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 16, 2009 Share Posted February 16, 2009 40ГБ хард? Не се занимавай с глупости, тоя стар хард като нищо си заминава. Че и Exelstor. Вземи си съвременен хард. Спасявай информация квото можеш и го хвърляй, и 10 лв на старо не можеш вече да му вземеш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted February 16, 2009 Share Posted February 16, 2009 По спомени 40гб Макстор бяха най-проблемни, от Екселстор не съм чувал много оплаквания... Не бих дал съвет да смени харда, защото може да е от контролера. Трябва да се пробва дъното с друг хард и харда да се тества на друг компютър. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gadniqt Posted February 17, 2009 Share Posted February 17, 2009 По спомени 40гб Макстор бяха най-проблемни, от Екселстор не съм чувал много оплаквания...Не бих дал съвет да смени харда, защото може да е от контролера. Трябва да се пробва дъното с друг хард и харда да се тества на друг компютър. Както са ти казали,свали си Hiren's и давай HDD-regenerator.Най-веровтно имаш Bad Sector-и Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.