kennyg Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 Някой попадал ли е на LR World някога. Ще хвърля малко светлина по въпроса, ако някой не знае. Накратко казано LR е немска фирма която произвежда козметика. Съществуват така наречените "сътрудници" на фирмата които или продават от козметиката на фирмата или намират нови сътрудници и така печелят пари. Един сътрудник може да печели пари по тези два начина. За да станеш сътрудник трябва да купиш "пакет за активиране" като има няколко варианта, най-евтиния е 20 лева и включва няколко тестерчета на парфюми (които по принцип ги дават без пари по различни магазини). След като се стане сътрудник на LR започваш да търсиш нови сътрудници, защото след това ще печелиш някакъв % от техните продажби. Също купуваш за себе си козметика, като след това ти се връща част от сумата която си платил за нея. Ето откъде идва заблудата- не знам за качеството на продуктите, може да е много качествена и по-добра от другите, не мога да кажа, но цените са супер огромни спрямо друга козметика. Сътрудниците си мислят "айде ще дам 30 лева за шампоан, след това от тези 30 лева ще ми се върнат 4 лева , на сметка съм, така печеля и докато спя, печеля и от другите сътрудници които са след мен, тоест които аз съм извикал за LR". А не може ли вместо да се даде 30 лева за шампоан примерно и след това да ти се върнат 4 лева, да се вземе един шампоан за 10 лева Head & Shoulders и да си сложиш 20 лева в касичката и после да се радваш, че "печелиш пари докато спиш". "Умниците" сътрудници на LR си мислят, че печелят много купувайки от продуктите на фирмата и после като им се възвърнат парите също. В стечение на обстоятелствата попаднах на една презентация на LR. Супер много смях ми вкара тази която водеше презентацията, че взимали по 4000 лева на месец с мъжа и, а беше дошла от София с автобус вместо с личната си кола , а били сътрудници само от 8 месеца. Аз ако взимах по толкова на месец щях да си наемам лимузина да ме разкарва. Печели се единствено от "офците" които са след тях. Омръзна ми вече да пиша, някой ако иска да допълни нещо, защото ги понахвърлях оттук-оттам и може нещо несвързано да съм написал. Забравих да напиша, че аз определям това като пирамида, защото вкарваш пари за да влезнеш в нея и после можеш да вземеш пари, защото си вкарал и ти хора в пирамидата. Аз отивам да си купя шампоан и да си сложа 20 лева в касичката "печелейки от покупките си" без да съм сътрудник на фирмата. Лека вечер. ЕДИТ: А тия на най-високите нива наистина печелят доста добре. Все някога системата ще претърпи крах и ще е затворен кръг, тоест няма да има нови хора които да се включват или пък броя им ще е минимален. Аз съм против политиката им да те замъкват на презентацията без да ти кажат за какво става въпрос точно, а само да се каже че ще е "нещо което ще ми хареса и съм щял да изкарвам лесни пари". Да допълня че приятел ме заведе, затова отидох при толкова оскъдна информация, и така правят всички сътрудници, така им казват, просто за да не се откажеш да ходиш като разбереш какво е, пък и да получиш по-пълна представа за какво става въпрос. Също много ме подразни, че настояваха да си кажа трите имена и ЕГН да ме запишат в някакъв списък, е в крайна сметка решиха че е по-добре да ме пуснат и без ЕГН и 3 имена, за да ме изгубят като потенциален носител на пари. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 "Месечен доход от 80.000 € е реалност в LR". Сигурно за собствениците да Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 Avon и Oriflame отдавна работят на същия пирамидален принцип. Разликата на такъв тип фирми с "натуралните" пирамиди е, че първите все пак предлагат някакви продукти, докато вторите искат единствено да зарибиш още еди колко си човека и да ги приобщиш с входната си такса към "комуната". А тия на най-високите нива наистина печелят доста добре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wbyte Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 това страшно много прилича на "eurolife" измамата Link to comment Share on other sites More sharing options...
kennyg Posted February 8, 2009 Author Share Posted February 8, 2009 това страшно много прилича на "eurolife" измамата Не съм запознат с eurolife. Измамата поне за мен е, че си мислиш че печелиш пари, като си купуваш от скъпите им продукти, които имат малко аналози като цена, и след това ти връщат част от парите, не знам ако продуктите им са наистина качествени може би си заслужава. Аз знам какви неща се слагат в козметиката по принцип, имам лични наблюдения, чудя се как съм жив при такива неща които слагат, тъй като при контакт с доста от тях, въздействието върху човека е неблагоприятно или пагубно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 Eurolife не беше ли за животозастраховане? Мен се опитаха да ме "зарибят" за работник. Първоначалната инвестиция е 105 лв., от които 50 лв. са документите, с които да се обучиш и да започнеш да правиш застраховки. И задължително правиш и за себе си, дори да е най-евтината. Звучи ми точно като бла, бла, бла. Като ще е работа, да е сигурна, така мисля аз поне. А с конкретния случай на LS World не съм запозната. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 това страшно много прилича на "eurolife" измамата xmas.gif Тук май някой идея си нямат кво е евролайф.Това са си чисто и просто посредническа фирма между дадено лице и застраховател.Вече там застраховките живот са си съвсем реални и не са никак измислени. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 Ами не знам каква им е системата, но поне продуктите им са по-добри от боклуците на орифлейм и авон. Ползвах пастата им за зъби с алое вера и ми хареса. Особено след алкохолна вечер е перфектна. Верно 20 лв. е малко множко за цена, но наистина се чувства разлика с обикновенните пасти. Също и парфюмите на шумахер и на бекен бауер са хубави. Не знам дали защото бяха тестери, но на шумахер 2 го усещах до другия ден докато не се изкъпах. Уж щях да си го взимам, но така и не стигнах до там. Но може да го препоръчам на pazu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 20 лева за паста за зъби? Ама то верно за всеки влак си имало пътници. 30 лева за шампоан е по-реално от 20 лева за паста за зъби. Освен ако не е разфасовка 1кг. Тогава си е чиста далавера. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 Хах, нормална 100 гр. тубичка беше. Но аз просто я ползвах, не съм ги давал парите. Получих я по другия начин. И аз не бих ги дал парите, но със сигурност има хора и за това. А и наистина беше по-различна и по-добра от пастите, които съм ползвал до сега. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wbyte Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 Тук май някой идея си нямат кво е евролайф.Това са си чисто и просто посредническа фирма между дадено лице и застраховател.Вече там застраховките живот са си съвсем реални и не са никак измислени. имах впредив това, че методите на зарибявка си приличат. предполагам, че и тези козметични стоки са реална козметика. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.