tedy Posted September 16, 2009 Share Posted September 16, 2009 A именно следните 16 байта: 33 1c 90 ed 46 b4 e2 ca 12 41 f8 52 55 02 c6 af Освен това ми е крайно любопитно тази парола дали можеш да я напишеш 2 пъти подред? Защото хората слагат пароли които могат да напишат повече от 1 път а не произволен "радиошум". Е, тя тази парола не се слага с мисълта да се помни или въвежда постоянно. Това е wireless парола, и обикновено хората си я пазят примерно в текстов файл. Още повече Windows клиента си има чекбокс да я запамети, и при опит да се свържеш с тази мрежа, си я ползва. А ако ти откраднат лаптопа, сменяш паролата и готово. Въпросът е външни хора да не влизат. По-параноичните - с по-дълги пароли. Само да вметна, че аз по принцип споря по-ожесточено Само когато някой с огромно самочувствие, че знае абсолютно всичко в сферата, в която сигурно даже работи професионално, и говорейки даже саркастично, иронично, понякога даже нагло (не казвам че това е случая тук), изкаже някакво твърдение с абсолютна тежест, че нещо е възможно/невъзможно, или че дадено нещо се решава най-най-добре по еди кой си начин. Примерно дадена задача по еди какъв си алгоритъм на еди кой си език. Да не забравяме, че човек се учи докато е жив, дори в своята професия. Някой беше казал, че истински мъдър е този, който разбере колко малко знае всъщност. Същия принцип "задвижи" и дългия спор в темата за DHCP-то, ако вече някой се сеща. И в спора понякога и аз се оливам, разбира се. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 16, 2009 Share Posted September 16, 2009 Всичко що е измислено от човек е подвластно на някакви пролуки, повечето неоткрити още, за да се твърди на 100% че нещо е непробиваемо. Е ти се уля вече. Единствения, който си извърта нещата в тази тема си ти. WPA-TKIP все още си е доста добро средство за защита на домашни мрежи и тези статийки, дето ги цитираш (поне да беше потърсил какво пише по темата в някой от сериозните портали за информационна сигурност, вместо да цитираш разни блогчета) са като онези, в които пише, че Майкъл Джексън бил още жив. Истината е една - все още няма ясен алгоритъм, достъпна процедура, заедно със съответния софтуер/хардуер, които да разбиват уязвимости в WPA-TKIP така, както това отдавна съществува за WEP. Утре сигурно нещата ще се променят, но дотогава всичко друго си остава празно философстване. Дори и скоро да се разбие практически WPA-TKIP, все още остава варианта WPA-AES, за тези които не могат да преминат на WPA2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 16, 2009 Share Posted September 16, 2009 ... Ок, един въпрос - защо е измислен и реализиран в почти всички достъпни рутери WPA2? AES? След като доскоро даже ТКИП e толкова непробиваем. Това че няма още (на теб и мен известни) алгоритми и конкретни софтуери, означава ли,че можем на 100% да се доверим на алгоритъма? Ако кажеш ДА, ще те призная, честно, като "у"ливане. То е все едно да кажеш, че има 100% сигурна OS. За Майкъл Джексън - Ти Откъде знаеш, че не е жив? Нека да ми разясниш това, моля. Или и ти се ръководиш от новините по телевизия, вестници и т.н. медии. ОТКЪДЕ си сигурен на 100.000%, че е жив (грешка - умрял). И да не излизаме пак с ирония и сарказъм, може да звуча в стил световна конспирация, но ако ти вярваш безпрекословно на всичко казано по медии и 10-та ръка информация, не те прави по-различен от мен. tedy, тези глупости ги разправяй на който искаш, но не на мен. Понеже ме обвини в "популизъм", как моето мнение било нищожна капка в океана, а пък ти се оповаваш на "статии, мнения от форуми и тн." ти дадох възможност да използваш конкретни факти за да защитиш тезата си. В резултат, обаче почнаха локумите. Ако искаш да говориш, говори конкретно и точно по точките, които съм описал, ма най-добре е да си замълчиш и гледай следващия ти пост да няма думата "по принцип..." и btw, не съм казал, че WPA никога няма да бъде пробит (парола), каза на този етап, и по мои данни няма да е скоро.... Не съм употребил думата "по принцип". "каза на този етап" - Какво съм казал за този етап? "по мои данни" - Това вече е друго. Ти прочете ли всичко, което написах?! Явно не, само ще спомена да прочетеш хубаво за кои думи се хванах, и че няколко пъти с други думи признах (казах, няма нужда от признания), че точни данни разбира се няма. ВСИЧКО, което исках да обърна внимание е, че и ТИ НЯМАШ 100% сигурни данни, че даден алгоритъм е непробиваем. Пак повтарям, това че ти нямаш данни, не ти дава право да твърдиш на 100.0% каквото и да е. Кой разбрал разбрал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slick Posted September 16, 2009 Share Posted September 16, 2009 tedy, тези глупости ги разправяй на който искаш, но не на мен. Понеже ме обвини в "популизъм", как моето мнение било нищожна капка в океана, а пък ти се оповаваш на "статии, мнения от форуми и тн." ти дадох възможност да използваш конкретни факти за да защитиш тезата си. В резултат, обаче почнаха локумите. Ако искаш да говориш, говори конкретно и точно по точките, които съм описал, ма най-добре е да си замълчиш и гледай следващия ти пост да няма думата "по принцип..." и btw, не съм казал, че WPA никога няма да бъде пробит (парола), каза(х) на този етап, и по мои данни няма да е скоро. бе той ov3rm4n си го каза... едит: казаХ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 16, 2009 Share Posted September 16, 2009 Ок, един въпрос - защо е измислен и реализиран в почти всички достъпни рутери WPA2? AES? След като доскоро даже ТКИП e толкова непробиваем. Продължаваш с философиите си за "непробиваемостта" без изобщо да се замисляш за какво говорим. Защото е повече от очевидно, че не може с един и същи протокол да защитаваш домашни мрежи, корпоративни инфраструктури и военни обекти. Това че няма още (на теб и мен известни) алгоритми и конкретни софтуери, означава ли,че можем на 100% да се доверим на алгоритъма?Ако кажеш ДА, ще те призная, честно, като "у"ливане. То е все едно да кажеш, че има 100% сигурна OS. Ако на теб ти трябва 100%-ва гаранция за сигурност, за да си защитиш домашната мрежа, то по-добре е да отидеш на преглед при специалист, защото очевидно има нещо притеснително в това (тези състояния ги наричаха паранои или нещо подобно, но в тази област нещата не са ми много познати). Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 16, 2009 Share Posted September 16, 2009 Продължаваш с философиите си за "непробиваемостта" без изобщо да се замисляш за какво говорим. Защото е повече от очевидно, че не може с един и същи протокол да защитаваш домашни мрежи, корпоративни инфраструктури и военни обекти. Това ме удовлетворява За справка защо - вж. по-долу. Ако на теб ти трябва 100%-ва гаранция за сигурност, за да си защитиш домашната мрежа, то по-добре е да отидеш на преглед при специалист, защото очевидно има нещо притеснително в това (тези състояния ги наричаха паранои или нещо подобно, но в тази област нещата не са ми много познати). Не си ме разбрал изобщо. На мен 100% сигурност не само не ми трябва, ясно ми е, че такава не може да ми се даде. Това е, което защитавах и аз досега. И да, многократно съм споменавал, че съм параноик. Ако си чел мненията ми, щеше да знаеш . Link to comment Share on other sites More sharing options...
slick Posted September 16, 2009 Share Posted September 16, 2009 Само да вметна, че аз по принцип споря по-ожесточено Само когато някой с огромно самочувствие, че знае абсолютно всичко в сферата, в която сигурно даже работи професионално, и говорейки даже саркастично, иронично, понякога даже нагло (не казвам че това е случая тук), изкаже някакво твърдение с абсолютна тежест, че нещо е възможно/невъзможно, или че дадено нещо се решава най-най-добре по еди кой си начин. Имаш нужда от лекарска помощ - ASAP! Кога си свободен да си запиша час при теб? не се занимавам с тежки случаи Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 16, 2009 Share Posted September 16, 2009 Имаш нужда от лекарска помощ - ASAP! Кога си свободен да си запиша час при теб? Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 19, 2009 Share Posted September 19, 2009 tedy спри се докато е време. Поредната тема напълни с бисери. Вече има няколко такива. Не знаеш кога да спреш когато не си прав. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted September 20, 2009 Share Posted September 20, 2009 що, толкова е забавно. особено любимите ми изказвания, когато го засече човек за нещо: "ама аз никъде не съм казвал Х..." - и понеже е наясно, че всъщност го Е казал веднага следва: "Но дори и да съм се отплеснал и да съм казал Х, то е напълно ясно, че съм имал предвид Y..." е как се спори срещу такава "гъвкава" позиция,а? ми то е напълно ясно, че той винаги има предвид друго, а не това което е казал, без значение какви аргументи ще изложиш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.