Jump to content
BulForum.com

Коректни продавачи/купувачи

exabyte

Recommended Posts

Незнам дали е имало преди такава идея и дали въобще има смисъл, но какво ще кажете да има тема в раздела, в която да се записват никовете на коректните продавачи/купувачи?

За мен е по-добре да платя малко повече, но да знам, че това което купувам работи, няма проблем с евентуален мънибек и най-вече отговаря на обявената тема :)

Аз мога да се предложа като коректен продавач :bgrin: .2-3 неща съм продавал благодарение на форума и никога не е имало проблеми :)

П.П.Е много се кефя на такива хора,като мъжа който ми купи принтера днес.В 3 часа ми звънна-аз съм за принтера кога и къде да се видим?-след 30 минути на ресторант стадиона удобно ли ти е?-да идеално...дойде в точния час,даде ми 50 кинта,стиснахме си ръцете и тфа беше :)

Аз мога да се предложа като коректен продавач :bgrin: .2-3 неща съм продавал благодарение на форума и никога не е имало проблеми :)

П.П.Е много се кефя на такива хора,като мъжа който ми купи принтера днес.В 3 часа ми звънна-аз съм за принтера кога и къде да се видим?-след 30 минути на ресторант стадиона удобно ли ти е?-да идеално...дойде в точния час,даде ми 50 кинта,стиснахме си ръцете и тфа беше :)

Именно за това говоря.И аз днес купих нещо.Обърках парите ( беше тъмно ) и човека видя, че му давам повече и ми ги върна, което ми направи силно впечатление.Та е хубаво да се знаят такива хора :)

Не е лоша идеята. Ще помисля за такава тема. Ще бъде обаче в раздела за продажбите. Върти ми се нещо в главата списъка да се обновява в първото мнение и повече тежест да има мнението от редовните потребители на форума. Съответно и да се прави проверка дали даден човек наистина е купил нещо. Просто ще гледаме по ip-та и подобни неща.

Не е лоша идеята. Ще помисля за такава тема. .........

Няма какво да му мислиш...аз това съм го предложил от миналата година още, но никой не му обърна внимание, може би защото в предложението ми се включваше и рейтинг като екстра.

Само трябва да питаме Вено дали разрешава да сложим до темата за коментиране на проблемите и тази, че нали беше забранил да пинваме каквото и да е друго.

Няма какво да му мислиш...аз това съм го предложил от миналата година още, но никой не му обърна внимание, може би защото в предложението ми се включваше и рейтинг като екстра.

Само трябва да питаме Вено дали разрешава да сложим до темата за коментиране на проблемите и тази, че нали беше забранил да пинваме каквото и да е друго.

Това предложение съм го пропуснал. Ще имам грижата тези дни да говоря с него. Вероятно не си го направил на правилното място ;).

Той и без това форума стана алъшвериш но погледнете ипб-то в профила си има възможност за оставяне на коментари - там им е мястото, а не в отделна тема. Но за целта първо малко трябва да се поъпгрейдне

Подкрепям те като коректен продавач.Аз съм въпросният мъж.Принтера е перфектен(как няма да е перфектен,когато е чисто нов).Детето много се зарадва.

Поздрави и благодарности. :punk

Върти ми се нещо в главата списъка да се обновява в първото мнение

Това ще е много добре, да има само един пост в който информацията да се update-ва, а не да стане тема с 19832344546456567787832 страници и в крайна сметка да стане spam тема.

Просто ще гледаме по ip-та и подобни неща.

Интересно ще стане как ще процедирате с тези които нямат реални IP-та :lol:

Да вземем да продаваме болтчета и гайки, за да се трупа повече рейтинг :( . Нереално ще е това с рейтинга, защото едно ще е да си продал 2 коли и 5 компютъра, а съвсем друго ще е да си направил 123 продажби на винтове, гайки и прочие. И съответно по логиката с рейтинга би трябвало във втория случай да имаш по-голям рейтинг отколкото при първия случай, макар че би трябвало да е обратното. Може би това с рейтинга ще е по-усъвършенствано ако за образуването на самия рейтинг се вземе под внимание в определена степен и стойността на продажбите ти, но и в двата случая има доста недостатъци и неща за доизпипване.

погледнете ипб-то в профила си има възможност за оставяне на коментари - там им е мястото, а не в отделна тема. Но за целта първо малко трябва да се поъпгрейдне

За това съм по-съгласен, тази информация относно коректността да има възможност да се слага в самия профил от модераторите, след доказване на покупките, но явно ще се отвори повече работа на екипа на сайта ;)

Като всяко нещо и това ще има свои пропуски и недостатъци, тоест няма да е перфектно както на теория, но с времето ще се усъвършенства надявам се (в ума ми се въртят няколки идеи за евентуално прецакване на тази система :lol: :lol: :lol: или иначе казано как да се натрупат нереално повече коректни продажби за лице ХХХ, вседствие на породила се надпревара за "рейтинг" между потребителите на сайта).

Оставям въпроса недокоментиран нацяло от моя страна излагайки привърженичество ту за , ту срещу , защото нещата които си мисля в момента по темата са твърде противоречиви едно спрямо друго.

Иначе за коректни продавачи мога да кажа за tedy, също и за момчето с топчетата за голф, което ми подари 4 бройки ;) , за други не се сещам в скоро време да съм купувал нещо.

ЕДИТ: Тези които си продават редовно неща във форума си ги знаем кои коректни, кои некоректни, тази информация би била в по-голяма полза за новите потребители, които тепърва "опипват почвата" в сайта

По-скоро нещо като рейтинг, но който да се определя по сумираната стойност на продадени стоки както каза колегата :)

Примерно: 03.01.2009 - 30лв ; 11.01.2009 - 50лв -> 80лв -> рейтинг - 8

( или за да не стават големи цифри може да се дели на 10 или 100 )

Или нещо... продажби[бр] + стойност[лв] = надеждност[%]

P.S. Едвам хванах 3 едно време по математика та ще трябва някой да оправи формулата :bgrin:

Сред коректните, с които съм търгувал: Ranko, DIDO, nonsan, petarzzz, maket, shondll. От всички съм купувал и съм оставал доволен.

ЕДИТ: Ванка, понеже ти си подел инициативата, викам да си сложиш тази тема в Търговския раздел.

Аз ако трябва да изброя всеки, който ми е направил добро впечатление, когато съм купувал нещо от него, ще трябва да напълня 2 страници. :)

Вероятно ще изброя всички, за които се сещам, след като бъде оформена специална тема или пък тази бъде преместена.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...