Shiro Posted March 31, 2004 Share Posted March 31, 2004 Znachi znam si az nqkoi host i iskam da vidq toi s kakvyf nick/nickove e v momenta v chata. Za UniBG mrejata govorim. 1. seen e mnogo nepostoqnen, na nego ne moje da sa razchita 2. who *<IP> ne bachka za user-i s mode +i (kakto sa povecheto) Nqkakvi po-dobri idei ot gornite dve ? (imam nqkakvi spomeni che imashe podobna tema, no taka i ne mojah da q namerq. Kakto i da e - svesten otgovor na tozi vypros ne se poluchi tam) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Infected Posted March 31, 2004 Share Posted March 31, 2004 I az imam edno vapros4e za Mirc.. kak moga da si skriq "Idle"-to ... Nqkoi mi kaza 4e mojelo s nqkva komanda da se Nulira .. demek da sedi postoqnno 0 !!! Ako nqkoi znae ne6to pls da kaje :] 10x predvaritelno .....::: ~ :::..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted April 1, 2004 Author Share Posted April 1, 2004 Ole za toq idle sym govoril sys sumati operi i admini i sichki sa kategorichni che ne moje da se mahne. Da obqsnq - idle-yt e definiran v IRC protokola i e zadyljitelen za vsqka mreja. UniBG e chast ot svetovnata IRC mreja i v neq vsichko trqbva da e taka, kakto e definirano - inache e nezakonno. Taka me otrqzaha men obshto vzeto A za tiq programki - kakvo znachi da go dyrji samo na 0 ? Da pishe neprekysnato neshto do servera. Mi ako te ustroiva taka .. dobre. Ama na men mi se vidi mnogo glupavo - mnogo shte lagva. Inache s nqkyf byrz net si zaslujava. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted April 1, 2004 Share Posted April 1, 2004 Ole za toq idle sym govoril sys sumati operi i admini i sichki sa kategorichni che ne moje da se mahne. Da obqsnq - idle-yt e definiran v IRC protokola i e zadyljitelen za vsqka mreja. UniBG e chast ot svetovnata IRC mreja i v neq vsichko trqbva da e taka, kakto e definirano - inache e nezakonno. Taka me otrqzaha men obshto vzeto A za tiq programki - kakvo znachi da go dyrji samo na 0 ? Da pishe neprekysnato neshto do servera. Mi ako te ustroiva taka .. dobre. Ama na men mi se vidi mnogo glupavo - mnogo shte lagva. Inache s nqkyf byrz net si zaslujava. UniBG не е част от никаква световна мрежа, да сме ясни. Пачовете по ircd-тата в UniBG се пишат от главните разработчици на UniBG. Всичко може да се направи, въпрос на целесъобразност. Щом има пач за опери да не им се отчита говорене (обратното на annti-idle), то технически е възможно и обратното. Но е безсмислено. Единственият вариант е постоянно да се пише нещо - безкраен таймер с малък интервал и някакво действие. Но не виждам идеята. За откриване на потребител по адрес - със /who се засичат само потребители, които не са в invisible mode (/mode nick +i). Единственото решение за обикновените потребители и Seen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
veseo Posted April 1, 2004 Share Posted April 1, 2004 1. seen e mnogo nepostoqnen, na nego ne moje da sa razchita Не е чак толкова непостоянен .. сложи си го в notify и като ти трябва дебнеш -влезе ли пишеш веднага и нямаш проблеми. Иначе и аз бих се зарадвал да чуя други идеи Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted April 1, 2004 Author Share Posted April 1, 2004 UniBG не е част от никаква световна мрежа, да сме ясни v neq se spazvat sumati zakoni po IRC protokola, koeto e i vajnoto v sluchaq. Adminite sa si otdelni, stava vypros, che za men kato obiknoven user vajat sichkite teq mizerni pravila i ne moa si skriq idle-a. а откриване на потребител по адрес - със /who се засичат само потребители, които не са в invisible mode (/mode nick +i) mi da, imenno tova kazah. i povecheto potrebiteli sa taka. Не е чак толкова непостоянен .. сложи си го в notify a we super dobre znam kolko e postoqnen. host-va sa ot edni mizerni varnenci deto .. kakto i da e. stavashe vypros che na nego ne moje da se razchita, na men mi trqbva siguren variant. i kvo sq - ako nqma seen ne moga da vidq s koi nick e daden host (ili syotvetno IP) pri uslovie che ima mode +i ? taka li we ? ae stiga we ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted April 2, 2004 Share Posted April 2, 2004 v neq se spazvat sumati zakoni po IRC protokola, koeto e i vajnoto v sluchaq.Adminite sa si otdelni, stava vypros, che za men kato obiknoven user vajat sichkite teq mizerni pravila i ne moa si skriq idle-a. mi da, imenno tova kazah. i povecheto potrebiteli sa taka. a we super dobre znam kolko e postoqnen. host-va sa ot edni mizerni varnenci deto .. kakto i da e. stavashe vypros che na nego ne moje da se razchita, na men mi trqbva siguren variant. i kvo sq - ako nqma seen ne moga da vidq s koi nick e daden host (ili syotvetno IP) pri uslovie che ima mode +i ? taka li we ? ae stiga we ... Едни мизерни варненци ли, бе ??? Добре. Влез им на сървъра, там си стои винаги. Мизери... И langame имат link в UniBG - ето това е мизерия... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted April 2, 2004 Share Posted April 2, 2004 Puskate mIRC natiskate Alt+R i pishete tova: raw 352:*: { /window -e @Who | /echo @Who 11 $6 се е идентнал като9 $3 и е конектнат от4 $4 if ($4 == 255-255-255-255.evrocom.net) /window @Notify | /echo @Notify $time <==> $6 is here ! halt } Posle otivate na pereform komandite na mirc koito sa v options i pishete tova /timerSEXY_GIRL 0 60 /who 255-255-255-255.evrocom.net kato na mqstoto na 255.255.255.255.evrocom.net pishete POSTOQNIQT host na potrebitelqt obshto vzeto pri men neshtata izgeljdat taka: raw 352:*: { /window -e @Who | /echo @Who 11 $6 се е идентнал като9 $3 и е конектнат от4 $4 if ($4 == 255-255-255-0.cable.evrocom.net) /window @Notify | /echo @Notify $time <==> $6 is here ! if ($4 == 212-105-99-192.cable.evrocom.net) /window @Notify | /echo @Notify $time <==> $6 is here ! if ($4 == 212-184-197-291.cable.evrocom.net) /window @Notify | /echo @Notify $time <==> $6 is here ! } /timerFRIEND-1 0 60 /who *255-255-255-0.cable.evrocom.net/timerFRIEND-2 0 60 /who *212-105-99-192.cable.evrocom.net /timerFRIEND-2 0 60 /who *212-105-99-192.cable.evrocom.net Tova si go polzvam s golqm uspeh do sega ne se e sluchvalo da ne namerq nqkoi...ma ne znam shtom vashite chat partniori se kriqt mojebi problema e v vas ?! P.S Tiq IP-ta sum gi pisal na zula ! ne poznavam sobstvenicite im ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted April 2, 2004 Author Share Posted April 2, 2004 s dve dumi: /who host tova vinagi li bachka ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DDL Posted April 3, 2004 Share Posted April 3, 2004 Imam edin vupros malko izvun temata:kak se pi6e6e server na itd network? irc.itd.net ili ne6to drugo be6e? Link to comment Share on other sites More sharing options...
veseo Posted April 3, 2004 Share Posted April 3, 2004 Imam edin vupros malko izvun temata:kak se pi6e6e server na itd network?irc.itd.net ili ne6to drugo be6e? irc.itdnet.net ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPASM Posted April 6, 2004 Share Posted April 6, 2004 Kato sme pochnali da govorim za IRC nqkoi zapoznat li e s tezi mirc flooderi za kvo stava vyobshte duma ush bygove na mirkata kak bachkat i kak sa otkriti kakva funkciq tochno igrae po podrobno opisaniq nqkoi ako e zapoznat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Infected Posted April 6, 2004 Share Posted April 6, 2004 I da papitam o6te ne6to.. Kak moga da si smenq hosta da ne mi e 123.123.123.cable.evrocom.net a da e kakto na nqkvi gazari det si pi6at kvoto si iskat na mqstoto na hosta.. naprimer sam vijdal nqkoi da mu e Ident@ne.qj.jult.snqg.xaxa !!!!!!! Osven s BNC drug na4in ima li ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPASM Posted April 6, 2004 Share Posted April 6, 2004 Mislq che nqma dryg nachin samo s bnc ima oshte edin tezi koito dyrjat servera moje da ti go smenqt taka mai beshe. Inache edin lev na mesec bnc i si gotov izbirash si hostove i se kefish. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted April 6, 2004 Author Share Posted April 6, 2004 Da si pipnesh nqkoi konfiguracionen fail i da ochakvash da ti se smeni hosta na kakvoto si pojelaesh - nevyzmojno. "mirc flooderi" .. breh, za mirc flooderi ne sym chuval, imam chuvstvoto ne se izrazqvash pravilano. Za "search abuser in network" li govorim ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted April 7, 2004 Share Posted April 7, 2004 с БНЦ е най-лесно, иначе наистина може от оператори да се смени хоста на къвто искаш, ама трябват връзки Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted April 7, 2004 Share Posted April 7, 2004 с БНЦ е най-лесно, иначе наистина може от оператори да се смени хоста на къвто искаш, ама трябват връзки Не може. Трябва да си ircop. Това е гласувано като правило преди доста време, spoofz са забранени. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted April 7, 2004 Share Posted April 7, 2004 "mirc flooderi" .. breh, za mirc flooderi ne sym chuval, imam chuvstvoto ne se izrazqvash pravilano. Za "search abuser in network" li govorim ? nai chesto slednoto izrechenie v kanal #plovdiv <kaval_nekav> Elate v moq #kanal <kaval_nekav> Elate v moq #kanal <kaval_nekav> Elate v moq #kanal <kaval_nekav> Elate v moq #kanal <kaval_nekav> Elate v moq #kanal <kaval_nekav> Elate v moq #kanal <kaval_nekav> Elate v moq #kanal <kaval_nekav> Elate v moq #kanal <kaval_nekav> Elate v moq #kanal <kaval_nekav> Elate v moq #kanal <kaval_nekav> Elate v moq #kanal <kaval_nekav> Elate v moq #kanal <kaval_nekav> Elate v moq #kanal <kaval_nekav> Elate v moq #kanal <kaval_nekav> Elate v moq #kanal <kaval_nekav> Elate v moq #kanal Kazano mnogo pati ako ti go napravi nqkoi po otrakana i ti go napravi na private...ili query flood mojesh spokoino da si natisnesh ctrl+alt+del i da si spresh mircata kato proces zashtoto zabiva savet napravete si alias /F12 /ignore *!*@* za vseki sluchai ako vidite nqkav flood cukvate F12 i neshtata se opravqt dokato ne iz mislite razreshenie P.S *!*@* ignorva vsichkite chat potrebiteli !!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted April 7, 2004 Author Share Posted April 7, 2004 mm, za mircata mnenie nqma pak da izrazqvam. a vie flood protection nqmate li si ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 eh ne 4e sa oplakvam ma onq den mi slojiha g-line 6tot sam bil spamer razbira6 li...a az znam 4e tva sa nekvi reklamki.....ma si smenih identa...i mi sa oprai e i si iztrih mirc-ata i pak q ka4ih Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted April 8, 2004 Author Share Posted April 8, 2004 kakvo, kakvo ? Kak sa ta nabedili za tva we ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.