Jump to content
BulForum.com

Изкупуване на фирми (ЮЛ ) които имат задължения

CyberHill

Recommended Posts

Здравейте колеги,

На последък много често почва да се случва - изкупуване на фирми със задължения.

И то не от цигани в Лом с 1000+ фирми за 1 лв.

Не мога да си обясня каква е врътката тука ?

Горе-долу - ситуацията е : Фирма примерно с три кредита, без значение големината на задължението, примерно решават, че не могат да се справят - не въри , няма оборот , не могат да плащат и т.н. и влизат в www.google.com и пишат изкупуване на фирми, намират каквото намират, свързват се с човека, ония без да го интересува задължението - казва - ОК и т.н. Обикновенно са от гр. Варна тези хора.

За мен обяснението е:

"Купуват" фирмата т.е. продавача им дава примерно 10% от задълженията си към банки, фирми и т.н.

След това новия "купувач" продава фирмата на циганин от Лом и е чиста 10% печалба, които са му платили истинските продавачи...

Това ли е врътката или ако не е я ме светнене :)

За мен обяснението е:

"Купуват" фирмата т.е. продавача им дава примерно 10% от задълженията си към банки, фирми и т.н.

След това новия "купувач" продава фирмата на циганин от Лом и е чиста 10% печалба, които са му платили истинските продавачи...

Това ли е врътката или ако не е я ме светнене :)

Точно това е врътката, но вече не върви... може би от около 2 години насам

И за колко ги продават на тези цигани от Лом?И те може би са балами и не знаят за какво става въпрос а :)
Мне, просто нямат имущество, и не работят нищо по документи и няма какво да им вземат...

Това не са ли т.нар ддс-ари?

на теория звучи добре, но на практика не мисля, че толкова лесно се минава и държавата няма да се намеси и да си понесат последствията ;)

И аз така смятам, но определено си функционират тези хора...

btw - Циганина от лом като му дата 100 кинта е радостен. Като го провериш в Апис и става страшно.... :)

А ония си е взел 10% примерно на 80 000лв - кредит и 20 000лв междуфирмена задлъжнялост.

Pure profit ;)

Това не са ли т.нар ддс-ари?

на теория звучи добре, но на практика не мисля, че толкова лесно се минава и държавата няма да се намеси и да си понесат последствията ;)

Не точно. Преди време схемата си работеше, но в момента някои закони и наредби са други (променени). поради тази причина ако човек иска да си продаде фирмата (задълженията) трябва много добре да си помисли дали случайно няма да поеме някой бииип в аналното отверстие...

а дали няма и друг аспект. Човек фалшифицира документи и се представя за директор на предприятие Х. Продава го на някаква смешна сума. После купувача У отива в новото си предприятие и остава с пръст в уста. :)

и с акцизите по 1 време имаше някаква подобна практика ама така и не успях да се светна за далаверата да докарам нещо акцизно.....

а дали няма и друг аспект. Човек фалшифицира документи и се представя за директор на предприятие Х. Продава го на някаква смешна сума. После купувача У отива в новото си предприятие и остава с пръст в уста. :)

Я го разясни това ... не можах да го разбера.

За това имаше репортаж по Нова в предаването На чисто - магазин за обувки в центъра на София за малко да отиде при други собственици без съгласието на старите действащи такива само с фалшив печат и няколко фалшиви подписа. Но тъй като в Прокуратурата вече имали едно наум вследствие на зачестилите подобни случаи, наложили запор на сметките и акциите до изясняване на случая, за да не могат да ги източат. Оказа се, че в схемата има намесени и служители на съдебната система, които изнасят такава информация и официалните документи и най-вече за подобни вратички в закона. А в съда не могат да пипнат престъпниците, щото всичко е направено тип-топ. Ако някой намери видео на това предаване - гледайте го! Цялата схема е описана много добре. И чак ти става страшно...днес си богат, а утре - голтак и то без да знаеш... :wacko:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...