Midex Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 Имам няколко различни пощи (с почти еднакви имена, най-вече заради бекъп при срив в някоя от тях), но най-често ги получавам в българските. А линкът този път не водеше към Япония, а към Полша като след цъкване (не цъкнах, но прочетох какво прави) ти иска да си потвърдиш данните от Пейпал...стандартното искане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 Еми стандартно. Всички трябва да знаят, че всяко нещо в този свят е нож с две остриета. Ми ще се гледа и линковете къде сочат, къде отиват, къде точно човек си въвежда критичните данни. Хората трябва да се научат да знаят и домейните. А след като и браузърите запушиха оная дупка дето не помагаха да се разбере за домейни с подменени символи, които са почти едни и същи в различни азбуки, като "о" или "y"... Все едно да пуснеш доброволно у дома крадец, само защото ти е показал снимка на примерно Бойко Борисов през шпионката . За мейлите - гмаил никога не ми е падал май, а и ако говорим за бекъп на писмата, имам си организиран такъв с една програмка (IMAPSize), която редовно следи инкрементално и бекъпва локално цялата ми поща - примерно при проблем с мейл клиента или нещо стане и се затрие пощата от някой откраднат/бъгав imap мейл клиент примерно на тел-а. Иначе предполагам можеш да пренасочиш всички писма да отиват в гмайл акаунт и изобщо да не се занимаваш с българските. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted March 28, 2018 Share Posted March 28, 2018 https://blog.frizk.net/2018/03/total-meltdown.html Майкрософт си ги бива Link to comment Share on other sites More sharing options...
torbalan Posted March 7, 2019 Share Posted March 7, 2019 Понеже не искам да отварям нова тема, да попитам един прост въпрос за умни хора. Каква е разликата между ТСП и ХТТП тунелинг ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted March 8, 2019 Share Posted March 8, 2019 10 hours ago, torbalan said: Понеже не искам да отварям нова тема, да попитам един прост въпрос за умни хора. Каква е разликата между ТСП и ХТТП тунелинг Простият отговор е, че при HTTP Tunneling, данните се енкапсулират в HTTP пакети. TCP е на слой 4, а HTTP на слой 7 от OSI-модела. Най-простичко казано, тунелирането представлява изграждане на логическа връзка между две точки през хетерогенна комуникационна мрежа. Имащите отношение към тунелирането, можем условно да разделим на три големи групи: 1. Потребители 2. Наблюдатели - правителствен и бизнес шпионаж, хакери 3. Транспортери - ISP-та Всяка от групите има собствени цели - скриване, копиране и разкриване, ограничаване, блокиране и т.н. Грубо казано, на колкото по-висок слой се извършва тунелирането, толкова по-скъп е анализа на трафика. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavlan Posted March 8, 2019 Share Posted March 8, 2019 По-същественото е, че HTTP тунел се прави единствено с цел заобикаляне на firewall. Например в корпоративна мрежа където имаш разревени HTTP/HTTPS само. А самото HTTP върви върху TCP. HTTP тунела е обратното, TCP енкапсулирано в HTTP. Анализа на трафика колко да ти е по-скъп ако позваш и при двете AES256 да кажем ? Изобщо какво разбираш под "анализ на трафик" ? PS. Тези слоеве и ОСИ модели отдавна не са това което бяха - справка MPLS Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted March 8, 2019 Share Posted March 8, 2019 4 hours ago, pavlan said: ... Анализа на трафика колко да ти е по-скъп ако позваш и при двете AES256 да кажем ? Изобщо какво разбираш под "анализ на трафик" ? Имам предвид анализ дали се ползва VPN. Много ISP-та ограничават скоростите, ако засекат VPN. Да споменавам ли забраните, които наложиха Китай и Русия миналата година? Link to comment Share on other sites More sharing options...
torbalan Posted March 10, 2019 Share Posted March 10, 2019 Не разбрах само едно нещо. Защо в корпоративна мрежа е разрешен само ХТТП протокола ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.