Jump to content
BulForum.com

Антивирусни програми, Adware&Spyware removers

Guest cheese

Recommended Posts

имам следният проблем,писна ми от нортън,мкафи...

нод32 не ми харесва,като бях на 2003 не можеше да сканира като хората...

искам да си сложа пандата...но тук идва проблема...

с която и версия да съм,който и техен продукт,просто нямам интернет,махам програмата имам интернет,слагам я-нямам...

с версиите до 2004 като се спреше проксито,което панда явно пуска нет-а тръгваше,но преди време дори и след uninstall на версия 2005 нямах нет...я кажете какъв е проблема и да я слагам :)

• 4 weeks later...
  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Имам гаден проблем със "spywear" ..Постноянно ми изкарва ИЕ прозорци с заглавия "SYSTEM WARNING!" , "Search results for CASION" и пр. Отваря ми "уж" auto blank но фактически отваря някакъв search page.... Най-лошата част е ,че когато ми ги изкарва тея реклами , ме фърля от дадената игра ...

5 пъти сканирам вече с Ad-aware SE + F-prot намират изтриват ,след рестарта отново са тука :wir

Имам гаден проблем със "spywear" ..Постноянно ми изкарва ИЕ прозорци с заглавия "SYSTEM WARNING!" , "Search results for CASION" и пр. Отваря ми "уж" auto blank но фактически отваря някакъв search page.... Най-лошата част е ,че когато ми ги изкарва тея реклами , ме фърля от дадената игра ...

5 пъти сканирам вече с Ad-aware SE + F-prot намират изтриват ,след рестарта отново са тука  :wir

Проблема произлиза от гадния IE. Един приятел имаше този проблем - изкарва му този search page, постоянно му излизаха реклами и най-прецаканото беше, че не можеше да си влезе в пощата в abv-то.

СМЪРТ ЗА INTERNET EXPLORER!

5 пъти сканирам вече с Ad-aware SE + F-prot намират изтриват ,след рестарта отново са тука  :wir

sloji si spy sweeper(6te vidi6 kolko ne6ta 6te nameri koito ad ware ne namira)osven tova f-prot moga da kaja 4e e nai-slabata antivir.

zna4i kogato spy sweeper ti nameri edna direktoria v C\WINDOWS mislq 4e be6e incv ili isnc ili ne6to takova ne si spomnqm vlez v command promt i q iztri...

da ti kaja 4esto az ne mojah da se opravq s tova jivotno i preinstalirah.

SUVET:ne izpolzvai IE a si sloji nqkoi po dobur browser kato opera ili firefox

Сложих FireFox и въпреки това ми вади рекламите (през ИЕ естествено :angry1 )

.. Махам ги с ad-aware и пак се появяват и пак и пак пак :angry1 :sayjin :wir

Има ли някакъв начин напълно да забраня ползването на ИЕ (или да го изтрия :D )

Какво да кажа малко се учудих, че не преглеждате и форума от датата.

Ето една интересна класация според братята руснаци:

ETO и тестове те

1a) MKS_Vir 2004 - 321/321 0 Missed - 100%

1b) eXtendia AVK - 321/321 0 Missed - 100%

2a) Kaspersky 5.0 - 320/321 1 Missed - 99.70% (with Extended Database ON)

2b) McAfee VirusScan 8.0 - 319/321 + 2 (2 found as joke programs - heuristically) - 99%

3) F-Secure - 319/321 2 Missed - 99.37%

4) GData AVK - 317/321 4 Missed - 98.75%

5) RAV + Norton (2 way tie) - 315/321 6 Missed - 98.13%

6) Dr.Web - 310/321 11 Missed - 96.57%

7) CommandAV + F-Prot + BitDefender (3 Way Tie) - 309/321 12 Missed - 96.26%

ETrust - 301/321 20 Missed - 93.76%

9) Trend - 300/321 21 Missed - 93.45%

10) Avast! Pro - 299/321 22 Missed - 93.14%

11) Panda - 298/321 23 Missed - 92.83%

12) Virus Buster - 290/321 31 Missed - 90.34%

13) KingSoft - 288/321 33 Missed - 89.71%

14) NOD32 - 285/321 36 Missed (results identical with or without advanced heuristics) - 88.78%

15) AVG Pro - 275/321 46 Missed - 85.66%

16) AntiVIR - 268/321 53 Missed - 83.48%

17) Antidote - 252/321 69 Missed - 78.50%

1 ClamWIN - 247/321 74 Missed - 76.94%

19) UNA - 222/321 99 Missed - 69.15%

20) Norman - 215/321 106 Missed - 66.97%

21) Solo - 182/321 139 Missed - 56.69%

22) Fire AV - 179/321 142 Missed - 55.76%

23) V3 Pro - 109/321 212 Missed - 33.95%

24) Per_AV - 75/321 - 246 Missed - 23.36%

25) Proland - 73/321 248 Missed - 22.74%

26) Sophos - 50/321 271 Missed - 15.57%

27) Hauri - 49/321 272 Missed - 15.26%

2 CAT Quickheal - 21/321 300 Missed - 6%

29) Vir_iT - 10/321 311 Missed - 3%

30) Ikarus - Crashed on first virus. - 0%

И аз малко се учудих, но нищо.

http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=346041&highlight

http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=270294&highlight

На този Линк са актуални последните 5 или 4 страници

• 4 weeks later...

Message Service neprestanno mi izlizat da tegla nqkvi pachove ot nqkvi izmisleni saitove.. Kak da gi maxna na tuko 6to preinstaliran windows s Kaspersky update-nat i spybot zapochvat da izlizat dokato igraq , gledam film i t.n. .. Kato izklucha modema i spirat .. Kak da go opravq tova ? Sry za shlokavicata

za Messagite ...

1.2-ro na mishkata na My Computer==>Manag===>Services And Applications===>Services===>Messenger ===> Tva neshto mu davash Propetis i mu davash STOP posle DISABLE i si gotof

2.Control Panel ===>Administrative Tool ===>Services And Applications===>Services===>Messenger ===>I pak praish sashtoto tva e .... peace :punk :punk :punk :punk

za Messagite ...

1.2-ro na mishkata na My Computer==>Manag===>Services And Applications===>Services===>Messenger ===> Tva neshto mu davash Propetis i mu davash STOP posle DISABLE i si gotof

2.Control Panel ===>Administrative Tool ===>Services And Applications===>Services===>Messenger ===>I pak praish sashtoto tva e .... peace :punk  :punk  :punk  :punk

10x!

1a) MKS_Vir 2004 - 321/321 0 Missed - 100%

1b) eXtendia AVK - 321/321 0 Missed - 100%

2a) Kaspersky 5.0 - 320/321 1 Missed - 99.70% (with Extended Database ON)

2b) McAfee VirusScan 8.0 - 319/321 + 2 (2 found as joke programs - heuristically) - 99%

................................................................................

29) Vir_iT - 10/321 311 Missed - 3%

30) Ikarus - Crashed on first virus. - 0%

Защо в този списък не видях NORTON ?! :confused

Ми защото ги няма :)

Аз съм с AntiVir и нямам никъв дерт :) TEST IT :)

Това че нямаш дерт нали се сещаш какво значи - просто може да си имал късмет. Когато някой собственик на зала каже че откакто го е сложил това (а е било поне преди 6 месеца) и няма грижи с машините си, докато преди това ти е преинсталирал през ден, тогава ще означава че е свястна програмата. Подобни изявления съм чувал много и за касперски и за панда и за какво ли не, аз пък на сървъра не бях сложил антивирусна и кара година и половина без проблеми (само от firewall-а на рутера защита лека + редовно сваляне на критичните updates)... докато не го нападна SQL Slammer вируса... който по онова време никоя антивирусна не го хващаше още.

До тук отзиви за Norton Antivurus 200* PRO мога да дам и те са че доста забавя машината и благодарение на някои хубави опции ми съкрати живота докато разбера какво да се изключи за да могат разните хорица да си гледат пощата в abv.bg или mail.bg и други сайтове дето искат да ти слагат cookies и изобщо не дават подходяща грешка когато не успеят.

От symantec corporate edition съм горе-долу доволен или поне не бави толкова нито инсталира ненужни плугини на експлорера, не firewall-и и други глупости дето не сам ги искал.

За McAfee съм чул добри отзиви но и то май бавеше...

Ми аз бях доста дълго време с Mcafee и бях изключително доволен , а спрямо Norton , въобще не бави PC-то . Само че може да ти скъса нервите докато почне да се ъпдейтва нормално.

Засега аз съм разбрал,че Ad-Aware, SpyBot,Kaspersky i MCafee са доста добри също и SpySweeper.

Предимно слагам на машините Ad-Awara,Spybot и Kaspersky и досега няам проблеми.

МЦ-то е малко по леко от Касперски и доста добре се държи.Също Спай Свиипера защо то има доста добри функции.За фаер Лол Зоне аларм но ..... трябва да се нагласи добре и не е за препоръчване да се слага на хора които не разбират защото могат да омажат нещо,

Аз права така. На нова ОП ВСЕ ОЩЕ НЕ ПУСНАТА В МРЕЖАТА

Примерно: Вин ХП с СП 2 с Видолския фаер лол после .... иснталл АД-аваре Спай спеепер и ... Касперски.После пускам мрежата и упдате вина и анти вирусните :punk :punk :punk .

Някои казват,че вин фаира не е добър но ... за мене върши работа.

Но ако пипаш там дет не тряяя и на господ ПЦ-то се преебава. :love :love :love :love

Ми защото ги няма :)

Аз съм с AntiVir и нямам никъв дерт :) TEST IT :)

Ми тогава защо са толкова разпространена антивирусна щом като са толкова зле и не ги слагат в никакви списъщи :confused :blink:

Ми тогава защо са толкова разпространена антивирусна щом като са толкова зле и не ги слагат в никакви списъщи :confused  :blink:

Ми , според мен Нортана си върши много хубаво работата , Аз съм нямал проблеми , а доста време бях с нея. Просто е малко по - тежка. Но тая най-новата е доста добре , според мен разбира се :)

Момчета дайте акъл , значи инсталирам bit difender 8 pro и става мазало , компютъра почва да работи като пентиум 1 та и по бавно дори , за да отворя едно приложение чакам 5 мин .. пффф .. За 2ри път отпитвам явно нещо не се спогажда със системата ..

Поздрави :punk

Момчета дайте акъл , значи инсталирам bit difender 8 pro и става мазало , компютъра почва да работи като пентиум 1 та и по бавно дори , за да отворя едно приложение чакам 5 мин .. пффф .. За 2ри път отпитвам явно нещо не се спогажда със системата ..

Поздрави  :punk

Сигурно тъп въпрос, но защо точно bit defender?

Препоръчаха ми я като много добра , само че си омазах щайгата едвам я вдигнах отново , само дето performance се поизгуби иначе съм с antivirXp и Avg .. :punk

Препоръчаха ми я като много добра , само че си омазах щайгата едвам я вдигнах отново , само дето performance се поизгуби иначе съм с antivirXp и Avg ..  :punk

Аз не съм убеден че повече от 1 антивирусна е здравословно за компютъра. Мисля че почват да се "бият"... Не съм пробвал точно тези ама ти имаш 2 искаш и 3та да сложиш, няма ли да и дойде много на машината ти?

Аз не съм убеден че повече от 1 антивирусна е здравословно за компютъра. Мисля че почват да се "бият"... Не съм пробвал точно тези ама ти имаш 2 искаш и 3та да сложиш, няма ли да и дойде много на машината ти?

Aз като съм слагал bit defendera съм изключил другите 2 , а 2те се допълват и досега не съм имал проблеми :punk

по добре недей слагай 3 антивирусни програма.Лично мое мнение,но наистина ще си претовариш компа.

по добре недей слагай 3 антивирусни програма.Лично мое мнение,но наистина ще си претовариш компа.

А така ... а сега ми дай антивирусна която да пази от Ad-aware spyove и тем подобни от Troqs и win32-ki и ще съм ти много благодарен сиа ти обясня каде е силата .... там че тези 3-те само Касперски е ОН ЛИНЕ тоест другите не ти заемат РАМ фащаш ли тоест кофтито е че тряяя да ги пускаш ръчно но .... щом казваш че бави може да ползваш стингове защото на работа насякаде имам тези и не съм видял грижа ай МИР :love :love :love :love :love

А така ... а сега ми дай антивирусна която да пази от Ad-aware spyove и тем подобни от  Troqs и win32-ki  и ще съм ти много благодарен сиа ти обясня каде е силата .... там че тези 3-те само Касперски е ОН ЛИНЕ тоест другите не ти заемат РАМ фащаш ли тоест кофтито е че тряяя да ги пускаш ръчно но .... щом казваш че бави може да ползваш стингове защото на работа насякаде имам тези и не съм видял грижа ай МИР    :love  :love  :love  :love  :love

Нали за това са LavaSoft Ad-Aware, MS AntiSpyware и McAfee AntiSpy. Norton Antivirus последните версии също донякъде стават. MS AntiSpyware на мен ми изглежда най-свястно... лично мое мнение обаче. Просто като user interface и т.н. като качество и успеваемост по-добре погледни тук-таме статиите.

Какво да им гледам като съм ги чел сичките и не малко съм пробвал и не малко други форуми съм чел и други неща на гърба съм изпитал.Ти просто казваш че анти-те са прекалено много.Аз ти обяснявам че те са просто 3 МАЛКИ програми който не ти заемат рам и губиш в тва че ги инсталираш но ...... ако си сложиш по тежка само ти бави пц-то аз написах как според мен е напревено едно добре защитено ПЦ но ,,, както казах бараш ли там дет не тряя и . господ не може да те опази.Като идея ти давам да ми обясниш по подробно,за да разбера какво ми говориш вярвам ще постигнем успех. :wub: :wub: :wub:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...