Jump to content
BulForum.com

Антивирусни програми, Adware&Spyware removers

Guest cheese

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Пробвай тогава с Hijack.И дай един лог да видим.Не съм работил с тая програма,но който си има представа от нея да помогне тука.Да видим съмнителните неща от лога.Не трий всичко което ти засече!Дай първо лог.

Пробвай тогава с Hijack.И дай един лог да видим.Не съм работил с тая програма,но който си има представа от нея да помогне тука.Да видим съмнителните неща от лога.Не трий всичко което ти засече!Дай първо лог.

Ми SpySweepr-а ми ги махна боклуците :)

Явно версията на Ad_were-то е била стара , 6.0 беше ама///

Касперски ми дава някви фаилове за триене :

Attention! A backdoor detected.

Access to the C:\...\system32\winhlpp32.exe is blocker.Object is a backdoor Backdoor.Agobot.qh. You are advised to delete this object. - Този фаил все го трия и все се появява

Другият е:

Access to the C:\...\system32\TFTP1052 (фаиловете се сменят -TFTP и някво друго числ ) Object is a backdoor Backdoor.Win32.Rbot.gen. You are advised to delete this object.

Давам им Delete и след малко пак се появяват ! А днес на 4 пъти ПЦ-то ми се рестартира.

Помагайте!!!

Спираш сустем-ресторе,чистиш си всички темп фолдери,ьпдеиваш Касперски,рестартираш в сефе-моде и сканираш ! .Рестартираш в нормал моде,правиш си уиндоус ьпдеит и си слагаш Firewall.

че ф-прот кво е бе?да не е плейър за музика? :D

Brato kakto vijdash as ti govora che nqmam nqkva tejka anti virusna (Kaspersky Nortan Panda i t.n.)Predlno mi e qsno kvo e F-Prot.

@breakneck

ami zashtoto e Server i ne mu e tova rabotata

(nito na tebe ti e rabota da si slagash Server za Desktop)

@ a ti brate morga , si v jestoka zabluda

Vaprosa mi e zashto taka mislish ???? Nz nqmam problemi zasia veche baq vreme.

Obqsni mi zashto smqtash taka da imam prestava za kakvo mi govorish :D :D :D

Спираш сустем-ресторе,чистиш си всички темп фолдери,ьпдеиваш Касперски,рестартираш в сефе-моде и сканираш ! .Рестартираш в нормал моде,правиш си уиндоус ьпдеит и си слагаш Firewall.

Направих го , но пак е така !

Ami slaga6 si nai novata versiq na Kaspersky Anti-Virus i Kaspersky Anti-Hacker. A osven tova si sloji Spybot-Search & Destroy 1.3 ili koqto tam e poslednata versiq.Ima q v wareza. Slaga6 si i Omniquad Antispy, Spy Sweeper i SpywareBlaster i nqma6 problemi. Az sum se barikadiral taka i vsi4ko e ok. :punk :punk :punk

Ami slaga6 si nai novata versiq na Kaspersky Anti-Virus i Kaspersky Anti-Hacker. A osven tova si sloji Spybot-Search & Destroy 1.3 ili koqto tam e poslednata versiq.Ima q v wareza. Slaga6 si i Omniquad Antispy, Spy Sweeper i SpywareBlaster i nqma6 problemi. Az sum se barikadiral taka i vsi4ko e ok. :punk  :punk  :punk

Всичко вече е инсталирано,имам чувството че съм на война ,така съм барикадирал ПЦ-то ,да се надяваме че ще издържи от ударите на враговете :). За сега нищо не се е появило за триене.

Мерси много.

Преди време когато с един приятел си говорихме за програми от този вид той ми препоръча SpyBot-Search And Destroy.

Не ми каза какво върши тази програма но спомена че трябва да я имам!!!

Та значи сканирах с нея за грешки и ми откри 48 такива!!!махнах тези грешки ама SpyBot-а ми създаде някакви System Restore Point и ми даде мониторинг да C и D дяла на харда :wacko:

Искам да питам някой може ли да ми обясни по-подробно за какво служи тва и евентулано да я махам ли тази програма...

Преди време когато с един приятел си говорихме за програми от този вид той ми препоръча SpyBot-Search And Destroy.

Не ми каза какво върши тази програма но спомена че трябва да я имам!!!

Та значи сканирах с нея за грешки и ми откри 48 такива!!!махнах тези грешки ама SpyBot-а ми създаде някакви System Restore Point и ми даде мониторинг да C и D дяла на харда :wacko:

Искам да питам някой може ли да ми обясни по-подробно за какво служи тва и евентулано да я махам ли тази програма...

Ми да ти кажа , нещо не съм много доволен от Spy Bot-а не се update-ва много често да не кажа хич. Много бях доволен от Ad_were-то ама ме издъни и проблема оправи Spy Sweeper.. Това ти препоръчвам , има я в Warez.ru

Интересно откъде ми се лепна тая досада. Мине се не мине, хоп, изскочи на монитора. Task manager-a не го разпознава като активен процес. Сканирах с Ad-Aware SE - нищо. Касперски (5.0.142) и той не обажда, а съм задал да ъпдейтва разширените бази.

Ако някой се е сблъсквал с тая гад, нека сподели как я е елиминирал.

Edit:@WoS.SoW, няма ли да си пречат с Ad-Aware?

http://www.experts-exchange.com/Security/B...Q_21069754.html

Отговора е в самия край на страницата- скролирай. Бе всъщност ето ти го тук:

Spyware Advisory to User -- Messenger Service

asked by posnorm on 07/23/2004 05:56PM PDT

I bought a new computer running XP for home.  Started receiving a box with "Messenger Service" in the title bar.  Contents of the box:

'Message from SPYWARE ADVISORY to USER ...  blah blah ...YOUR COMPUTER MAY BE INFECTED WITH UNAUTHORIZED SPYWARE PROGRAMS ... blah blah ..."

Then it instructs me to go to WWW.SPW4F.COM

I just hit the "X" to delete this notice.  So 2 days after this started happening, I bought Norton Antivirus.  Ran it.  It reports that I have "Spybot Worm" in files "PDSched.exe" and "snlogsvc.exe".  The best Norton can do is quaranteen these 2 files.  System will not allow Norton to "fix" them.  I went to the Norton web site and found a really long and complicated document telling me how to clean this mess up.

Question #1:  Is that "Spyware Advisory" for real??

Question #2:  Should I worry?

Question #3:  Should I bite the bullet and follow what I found at the Norton web site?

Question #4:  Is there anything better to be done here?

I appreciate any interest in this problem

И отговора е:

Hello posnorm =)

Disable ur Messenger service :)

http://www.itc.virginia.edu/desktop/docs/messagepopup/

then Download these tools and install them:

========================================================

AdAware ==> http://www.spychecker.com/program/adaware.html

SpyBot  ==> http://www.spychecker.com/program/spybot.html

CoolWebShredder ==> http://www.spychecker.com/program/coolwebshredder.html

ToolBar Cop >> http://www.mvps.org/sramesh2k/toolbarcop.htm

Stinger >> http://vil.nai.com/vil/stinger

========================================================

After that run them one by one in Safemode and Norton to delete everything they detect !!!!!

Once u done cleaning the system,,,,,, nothing to worry then =)

!! GOOD LUCK !!

Все повече се убеждавам, че е по-добре да се познават по-малко неща, но по-задълбочено. Ключът за бараката си бил у мен, ама в много забутан джоб. Благодарности на ov3rm4n!

Значи, ако някой се сблъска с досадата Messenger Service, просто да я деактивира, по начина описан тук: http://www.itc.virginia.edu/desktop/docs/messagepopup/

Access to the C:\...\system32\winhlpp32.exe is blocker.Object is a backdoor Backdoor.Agobot.qh. You are advised to delete this object. - Този фаил все го трия и все се появява

-----------------------------------------------

Access to the C:\...\system32\TFTP1052 (фаиловете се сменят -TFTP и някво друго числo ) Object is a backdoor Backdoor.Win32.Rbot.gen. You are advised to delete this object.

-----------------------------------------------

This system is shutting down.Please sava all

work in progress and log off.Any unsaved

changes will be lost.Thist shutdown was

initiated by NT AUTHORITY\SYSTEM

Time before shutdown: (отброява една минута)

Windows must now restart because the

Remote Procedure Call (RPC) service

terminatet unexpectedly

Пак ми се появиха тея гадини :angry1 :angry1

Всичко което ми казахте го направих , но няма резултат.Още някакви предложения как да ги махна !?

A сkанира ли с няква програма за Spy ?

Аз разбрах че си сканирал само с Касперски .

Ами аз сега си сложих най-новата версия на Касперски -сканирах със нея и ми даде :Virus Detected : 5 Изтри си ги ! И сега като я пусна Касперски ,долу в дясно ми пише :

During this session Kaspersky Anti_virus Personal Pro has scanned 146037 files, 906 scripts,0 macro commands and found 114 viruses :blink:

И сега се чудя тоя Касперски трие ли ги тея вирусчета или к'во.

Сканирах също и със :

Ad-Aware SE Personal

Spy Sweeper

Spybot - Search & Destroy

Сканирах също и със :

Ad-Aware SE Personal

Spy Sweeper

Spybot - Search & Destroy

Te дават ли нещо ?

Ако се съмняваш за касперски пробвай няква друга: McAfee , F-prot , Norton , Panda...

Или пробвай с On-line scan та да не инсталираш и деинсталираш за тоя що духа , ако проблема не е в Касперски.

Тоя Аd-aware е пълна боза. нищо не намира. имам постоянно поп-ъпи ... като оставя компютъра да работи вечер и стана сутринта .. имам поне 9. и с Spybot и с Ad-aware не става работата. нещата си стоят. преди не ми се е случвало такова нещо. толкова упорити реклами.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...