Ferante Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 Имам един принципен въпрос - как и къде и изобщо може ли да се смени ЛиОн батерия на mp3 плеър. В моя случай става за следния Самсунг: Имам намерения да закупя такъв, но очевидно след 3-4 години активно ползване батерията ще си замине... търсих в спесификацията но не пише нищо... най-накрая след много чудене ще взема да купя някой с ААА батериика, въпреки че те са доста скъпи за момента, тъй като излизат от пазара. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 http://www.mp3.bg/news/3219.html + защо мислиш да го слушаш повече от 3-4 години, като тогава ще струват стинки буквално... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted January 21, 2009 Author Share Posted January 21, 2009 Знам за това. Аз няма да го използвам редовно на слушалки Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 По принцип Li-ion елементите могат да се сменят, като се запази платката от старата батерия (тази платка, която контролира заряда). Дали ще намериш с такъв размер елемент обаче не се знае - аз търся за моя Ipod, мисля че беше 550mAh и за сега нищо не съм намерил - навсякъде имат над 7-800, които са големи и не влизат, а като гледам за тоя плеър сигурно трябват още по-малки. Забелязал съм също, че Li-ion елементите в България са китайски боклуци и се изхабяват за максимум година, за това май най-добре да се поръчва от чужбина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted January 22, 2009 Author Share Posted January 22, 2009 По принцип Li-ion елементите могат да се сменят, като се запази платката от старата батерия (тази платка, която контролира заряда).Дали ще намериш с такъв размер елемент обаче не се знае - аз търся за моя Ipod, мисля че беше 550mAh и за сега нищо не съм намерил - навсякъде имат над 7-800, които са големи и не влизат, а като гледам за тоя плеър сигурно трябват още по-малки. Забелязал съм също, че Li-ion елементите в България са китайски боклуци и се изхабяват за максимум година, за това май най-добре да се поръчва от чужбина. Мен и друго ме притеснява, че самия плеър е така капсулован, т.е. не се предполага че ще ти се наложи да го отваряш... а за този който съм го показал на снимката батерията му е 270 mha, и е доста малка по размери. Мерси за мнението ти - ще дам повече пари за по-стар модел с нормална ААА батерийка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 Би трябвало тези с литиевата батерия да свирят по-добре и да имат по-добра динамика заради по-високото захранващо напрежение. Това, че на вид няма от къде да се отвори, не значи че няма Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.