GLT Posted March 29, 2004 Share Posted March 29, 2004 Имам два GSM - Nokia 7250i и Nokia 3410. Препоръчайте ми къде в Пловдив може да ми ги разкодират грамотно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_131 Posted March 29, 2004 Share Posted March 29, 2004 Може да пробваш на Главната в улицата където са двата Аладина(точно с/у по стария Аладин) аз там са ходил и сам доволен УСПЕХ Link to comment Share on other sites More sharing options...
iCE-dOGG Posted March 30, 2004 Share Posted March 30, 2004 ima edno mestentse sreshtu cinemax pri edin pi4 za 4/5 leva shte updatene/raskodira software'a na GSM'ite ti Link to comment Share on other sites More sharing options...
TuNiSs Posted March 30, 2004 Share Posted March 30, 2004 a we hora nqma li na4in samo da si gi razkodirame we te pak go praat s nqkva programa ama a de... kva e ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted March 30, 2004 Share Posted March 30, 2004 еми да, можеш ако имаш кабел и желание да експериментираш .. освен ако има някой да ти покажеее а пък съм чувал че нещо заспивали телефоните при разкодиране ... или поне моя (стария) Сони J70 за малко да бил заспал ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TuNiSs Posted March 31, 2004 Share Posted March 31, 2004 Mi az imam data suite kabel moje da probvam ama nakoi moje da mi kaje samo s kva programa PS: GSM-a mi e Siemens M55 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorkis Posted March 31, 2004 Share Posted March 31, 2004 Препоръчайте ми къде в Пловдив може да ми ги разкодират грамотно На централна гара до Office 1 там няма да ти вземат много пари и ще си свършат работата кадърно. Един приятел преди половин година или по-малко трябваше да си разкодира Siemens ST55 и почти навсякъде му искаха около 25 кинта, а там му го направиха за 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Infected Posted September 23, 2004 Share Posted September 23, 2004 Bihte li mi razqsnili kakvo e tova razkodirane na GSM-ite.. ??? kakvo im e kodirano i zashto e kodirano ? Imalo i nqkvi nachini ako otkradnesh GSM i sled kato si slojish tvoqta karta da te zasekat i da ti se obadqt.. veche me e strah da krada gsm-i ima li nachin sled kato si otkradnesh takuv gsm koito ima chip ili tam kakvoto i da e neshtoto da se dade na serviz i da mu go mahnat toq 4ip ili da go napravqt taka che da ne te namerqt... ? Aide kazvaite che s Aisheto shte ostanem gladni Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted September 23, 2004 Share Posted September 23, 2004 Bihte li mi razqsnili kakvo e tova razkodirane na GSM-ite.. ???kakvo im e kodirano i zashto e kodirano ? Imalo i nqkvi nachini ako otkradnesh GSM i sled kato si slojish tvoqta karta da te zasekat i da ti se obadqt.. veche me e strah da krada gsm-i ima li nachin sled kato si otkradnesh takuv gsm koito ima chip ili tam kakvoto i da e neshtoto da se dade na serviz i da mu go mahnat toq 4ip ili da go napravqt taka che da ne te namerqt... ? Aide kazvaite che s Aisheto shte ostanem gladni <{POST_SNAPBACK}> Аиде не са прави на толкова тъп Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 тази тема е взета от друг форум със съгласието на нейния автор. мисля, че е хубаво да я има и тук: Тайната на разкодиранено на телефоните, за да няма повече въпроси и атаки срещу един или друг производител на телефони.Не визирам марка. Не си мислете че В Сименс телефоните се проектират от по-малко на брой и по-некадърни хора отколкото в която и да е друга фирма правеща конкурентни модели. Самият факт че Сони и Ериксон се обединихе не защото искаха да си "удвоят загубите" или тем подобни глупости, а просто обединиха екипи, работещи в различни направления, за да постигнат това което СониЕриксон показват сега - ръст в продажбите и качественни високотехнологични продукти, превъзхождащи останалите конукернтни марки. И най-вече заличиха превъзходството нкотео беше наложила Нокия през последните 3-4 години. http://www.mobilebulgaria.com/news/view.php?id=1093 За доказателство само ще спомена че през последната година Нокия отчитат.... само 1 процент приходи от продажби на телефони за последното тримесечие. ПРеди да се пусне на пзара всеки модел телефон се изпипва във всяко едно отношение за да отговаря на спецификацията и възможностите на продукта, правят се тестове не пред мене или пред тебе (случайни хора), ами пред експертна комисия, която дава оценки и разрешение за производство в серия. Отговорността им съвсем не си мислете че е малка, тъй като оттук нататък - от поточната линия - , може да зависи бъдещето на компанията. Защото една провалена серия мобилни телефони струва не в стотици, а в милиони парични средства, хвърлени в разработването на продукта. И съответно лишаване на проектантския екип от "свежи пари" от продажби за разработване на нови, още по-съвършенни и "способни" модели телефони. Та значи стигнахме до пазара или по-точно появата на телефона на пазара. Оттук нататък телефона намира своя път до крайния потребител. Който път при телефоните в интелигентните държани, нарочно казвам интелигентни, и пътят му в обирджийската ни държава се различава коренно. От което страда клиента в България. Нелегално внесенят в страната телефон притежава софтуер, строго обвързан с определен западен оператор. При разкодирането му ледите от този оператор трябва а бъдат заличени което както можете да се досетите не е винаги възможно. Дори надписът на капака на телефона издава на кой рафт най-първо е седял. Самият процес на разкодиране трябва да протича както първоначална онсталация на операционна сстема на компютър, с малката особенност че тук се преинсталирва и образно казано BIOS-а. За намирането на последният има много начини, но не винаги за определени модели се намира, а и не винаги в нашите гаражчета го правят. Понякога преинсталирват само самата операционна система, а данните в BIOS-а си остават старите - на чуждия оператор. За доказателство си спомнете постовете от рода на "Как да зтрия настройките на Vodafone в моя телефон". Ами просто никак - трябва да се преинсталира чист BIOS. BIos-а, смятам че знаете че говоря за този на телефона, е понякога строго обвързан с версията на операционната система - Фирмуера - на телефона. Просто трябва да са от една и съща партида. И стигнахме до същността на този пост!!!!! Ако не е така - а те са различни по генерация - тогава телефонът показва сериозни отклонения от работата си, изразяващи се в блокиране, невъзприемане на определени команди, загуба на функции и т.н. Ще дам и доказателство за невярващите или непросветените. При преинсталирането на софтуер на СониЕриксон трябва да се заредят в телефона два файла. Пример с Т68и: T68 - R8A015 - EU5 - ARM - 2 МВ и T68 - R8A015 - EU5 - AVR - 8 МВ Освен тях, смятам че забелязвате разликата им в големината и се досещате кой какъв е, тбява да се инсталира и модемен файл, за работата на модема на телефона, който трябва да е от същата серия Firmware. И какво правят в гаража-> отиват в интернет страницата www.cellularsupport.com Изтеглят свободно предоставените им сервизни файлове, качеани от подобни "съмишленици" ителефонът е готов за продан. Да но базата от BIOS-и Firmware-и е пълна само за модели на Сони Ериксон и Нокия. А за други марки има сериозни пропуски от важни файлове, и вече май трябва да седосещате какво означава за това за бъдещите собственици на такива телефони в България - отричане на една или друга мрка телефони заради дефекти, показващи се ездинствено на територията на нашата страна, когато телефона не е закупен от официалният вносител и има сервизна гаранция към официалният сервиз на марката за България. Сега ще конкретизирам за Siemens - любима тема за всички привърженици на Нокия, СониЕриксон и ... дори Сименс. Преинсталването на фирмуера на Сименсите също изисква два файла - Вече споменах за Биоса и операционната система. Единият файл всеки може да си го изтегли от сайта на Сименс, но другият го няма никъде!!!! Става въпрос за FFS файла, който трябва да е в комплект с официалният фирмуер. FFS-а е всъщност BIOS-а при Сименсите и него никой до момента не го е "Бръснел". Най-вече "гаражните специалисти", защото за тях е невъзможно да го открият в Свободното пространство. И вече приказката е ясна. Сименс - това Сименс - онова, като трябва да уточниме че тези приказки са само там където има нелегален внос на мобилни апарати. А България е именно една такава зона. Понеже за момента нямам достъп до моята директория за да сложа скрийншот на телефона ми, по-късно ще редактирам поста и всички ще видят доказателството за горенаписаното от мен. Ето и снимката: Какво виждате: Моделът е СХ65, датата на производство, версията Софтуера, която е 16-та, сервизен код и следва най-интересното FFS-Version: CX65_2_xx-FFS-LG05_04_0164 Сега ще ви го разтълкувам: Това е първоначалният ми BIOS с който съм си купи телефона и който несъм могъл да променя, знаете вече защо. LG05 - е езиковият пакет за България и логично телефонът ми трябва да е с българско меню. Но така си беше докато не сложех 16-тата версия с езиков пакет LG04 и вече нямам българско меню, въпреки че BIOS-ът ми е за Българския регион. след това има _04 : това ми е версията на биоса т.е 4-та, с какъвто и фирмуер ми беше зареден първоначално телефона. И какъвто трябва да бъде за всички телефони Сименс СХ65, които се продават в страната. Ако искаме да сме "интелигентна държава". АКо занеса телефона в сервиза на Омнител, там вече Числата на SW Version и FFS Version ще бъдат еднакви и тогава телефонът ще бъде перфектен във всяко едно отношение. 10x to claudius Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted November 25, 2004 Share Posted November 25, 2004 Ако живееш в Пловдив, на бул. Руски е пълно с такива Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.