cafu'wE Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Подариха ми онзи ден следната машинка ASUS Eee PC 4G.. преди да почна да качвам каквито и да е програми всичко си стартираше нормално и сравнително бързо. след като качих няколко програмки от рода на скайп, к-лите кодек, адобе флаш плеър и т.н. при стартиране на windowsa, ми зарежда сравнително по-бавно и след като влезне ми се показва единствено wallpapera. оправям го като влезна в таск мениджър-> процеси - делвам explorer.exe и след това от new task пиша наново explorer.exe и се оправя започва да зарежда програмите и си работи нормално след това.. въпросът ми е как да върна отново автоматичното зареждане на explorer.exe като беше преди това и на какво се дължи възникналият проблем? благодаря предварително ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Отвори regedit (Start - Run - regedit, в случай, че не знаеш как). Там иди на HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Winlogon Потърси ключа Shell и виж каква е стойността му (колонката Data). Трябва да бъде Explorer.exe. Ако е нещо по-различно се получават подобни проблеми като твоя. В случай, че е такъв проблема, за да го оправиш кликни два пъти бързо на Shell и във полето Value Data напиши Explorer.exe Link to comment Share on other sites More sharing options...
cafu'wE Posted January 15, 2009 Author Share Posted January 15, 2009 не е това проблема за съжаление.. аз се съмнявам да не е от някоя инсталирана програма.. казаха ми че к-лаит коците правили проблеми и т.н. а също ми препоръчаха програмата AutoRun но незнам как да боравя с нея точно.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Аз залагам на Skype. Не стига че е отвратителна програма, ами и като нищо в случая да прави проблема. Не е като да не се е чуло да прави и такива мизерии. Предполагам и тя се стартира автоматично при ребуут. Изключи опцията й да се пуска при рестарт, да видим. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cafu'wE Posted January 15, 2009 Author Share Posted January 15, 2009 still nothing... други идеи ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Виж има ли ги тези неща в регистрите: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\explorer.exe HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\iexplorer.exe ако ги има - дел Link to comment Share on other sites More sharing options...
cafu'wE Posted January 15, 2009 Author Share Posted January 15, 2009 и това не е.. как да процедирам.. не ми се иска да преинсталирам уиндоус.. надявам се някак по-леко да мина.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Ти опитал ли си някакви други неща освен изброените? Виж подробно Event Viewer дали ще покаже нещо около времената, когато прави проблема. Може да видиш кой модул му пречи или мизерства при стартиране. Като друга мярка, може да почнеш да деинсталираш една по една програмите, които си накичил, като почнеш от най-съмнителната (Скайп примерно), и оставиш накрая най-безобидните според теб. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted January 16, 2009 Share Posted January 16, 2009 Аз да предложа нещо, спри всички прогами които са на автоматично стартиране от инсталираните, свали си "CCleaner" ако не стане с предишното и поправи регистрите като направиш копие на старите с програмата, за други неща може да се мисли още. Какви драйвери си инсталирал? Ако имаш периферни устройства (като някое отделно усб) го изключи и пробвай пак дали ще тръгне нормално след това! Link to comment Share on other sites More sharing options...
resonance Posted January 27, 2009 Share Posted January 27, 2009 пробвай със систем ресторе ако незнаш каде е старт бутон - всички програми - аксесоари - туулс май така беше върни някоя дата от преди да почнеш с инсталациите също може да сканираш за вируси за всеки случай Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted January 27, 2009 Share Posted January 27, 2009 Пичове, на такива лаптопчета им се инсталирwа Windows XP Embedded с опция hibernate once, resume multytime . Ще кача една читава версия на тракера да си играете P.S. Ето го: http://bt.wrzru.com/details.php?id=24234&uploaded=1 затрил съм борд съпорт пакета за този модел, но става към 350-400 МБ пълната инсталация, импортвайте си драйверите от диска Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.