Jump to content
BulForum.com

проблем при стартиране на windows xp

cafu'wE

Recommended Posts

Подариха ми онзи ден следната машинка ASUS Eee PC 4G.. преди да почна да качвам каквито и да е програми всичко си стартираше нормално и сравнително бързо. след като качих няколко програмки от рода на скайп, к-лите кодек, адобе флаш плеър и т.н. при стартиране на windowsa, ми зарежда сравнително по-бавно и след като влезне ми се показва единствено wallpapera. оправям го като влезна в таск мениджър-> процеси - делвам explorer.exe и след това от new task пиша наново explorer.exe и се оправя започва да зарежда програмите и си работи нормално след това.. въпросът ми е как да върна отново автоматичното зареждане на explorer.exe като беше преди това и на какво се дължи възникналият проблем? благодаря предварително ;]

Отвори regedit (Start - Run - regedit, в случай, че не знаеш как).

Там иди на HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Winlogon

Потърси ключа Shell и виж каква е стойността му (колонката Data). Трябва да бъде Explorer.exe. Ако е нещо по-различно се получават подобни проблеми като твоя. В случай, че е такъв проблема, за да го оправиш кликни два пъти бързо на Shell и във полето Value Data напиши Explorer.exe

не е това проблема за съжаление.. аз се съмнявам да не е от някоя инсталирана програма.. казаха ми че к-лаит коците правили проблеми и т.н. а също ми препоръчаха програмата AutoRun но незнам как да боравя с нея точно..

Аз залагам на Skype. Не стига че е отвратителна програма, ами и като нищо в случая да прави проблема.

Не е като да не се е чуло да прави и такива мизерии.

Предполагам и тя се стартира автоматично при ребуут.

Изключи опцията й да се пуска при рестарт, да видим.

Виж има ли ги тези неща в регистрите:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\explorer.exe

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\iexplorer.exe

ако ги има - дел

Ти опитал ли си някакви други неща освен изброените?

Виж подробно Event Viewer дали ще покаже нещо около времената, когато прави проблема. Може да видиш кой модул му пречи или мизерства при стартиране.

Като друга мярка, може да почнеш да деинсталираш една по една програмите, които си накичил, като почнеш от най-съмнителната (Скайп примерно), и оставиш накрая най-безобидните според теб.

Аз да предложа нещо, спри всички прогами които са на автоматично стартиране от инсталираните, свали си "CCleaner" ако не стане с предишното и поправи регистрите като направиш копие на старите с програмата, за други неща може да се мисли още.

Какви драйвери си инсталирал?

Ако имаш периферни устройства (като някое отделно усб) го изключи и пробвай пак дали ще тръгне нормално след това!

:)

• 2 weeks later...

пробвай със систем ресторе ако незнаш каде е

старт бутон - всички програми - аксесоари - туулс

май така беше

върни някоя дата от преди да почнеш с инсталациите

също може да сканираш за вируси за всеки случай

Пичове, на такива лаптопчета им се инсталирwа Windows XP Embedded с опция hibernate once, resume multytime . Ще кача една читава версия на тракера да си играете

P.S. Ето го: http://bt.wrzru.com/details.php?id=24234&uploaded=1 затрил съм борд съпорт пакета за този модел, но става към 350-400 МБ пълната инсталация, импортвайте си драйверите от диска

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...