ov3rm4n Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Снощи в някакви новини бе съобщено, че поради поледиците вчера сутринта, училищата в Стара Загора излизат във ваканция до края на седмицата... Само мен ли ме притеснява абсолютното безумие на тая ситуация? Сякаш днес само се търси повод по който децата да не отидат на училище. Заледено било в сряда сутрин(!!) - айде няма училище в четвъртък и петък. При все че всички прогнози предвиждат сериозно затопляне още във въпросната сряда... Ами аз вече очаквам да излизат във ваканция и когато вали по-силен дъжд... Българина все още лежи на старата си слава, че имот дава за книжовност... И съвсем доскоро в исторически план това наистина е било така. Моите и вашите баба и дядо са изминавали по десетина километра пеш в люта зима и сняг до кръста, мъкнали са на гръб дървени кокили с които да прегазят пълноводната река, която няма мост, за да отидат в съседното село на училище, за да учат КНИГА, да станат хора... А какво се случва днес? Контролните и изпитванията стресирали децата?! Как може да те стресира контролно, ако си усвоявал материала систематично - след всеки урок си сядал на задника си и си научавал новия материал? Все пак тия контролни не са върху урока дето са ти предали вчера, нали? Върху това което си учил през целия срок са, защо се налага да седнеш вечерта преди контролното и да назубряш половин учебник за няколко часа?! Защото не си учил систематично? И кой ти е виновен за това? С такива ученици на къде сме се засилили? Това са хората, които ще заемата местата ни след само две-три години. Каква държава ще имаме с такъв ресурс? и не ми казвайте, че системата ви е виновна, учителите криви ... ако човек иска да учи нито зима, нито сняг, нито поледици, нито системи, нито учители ще го спрат. ако няма обаче желание и потребност - две капки дъжд ще го стресират и ще станат повод да изябга от училище... както и става напоследък. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Населението трябва да е тъпо, че да не се усеща как му го слагат изотзадзе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Понеже от спора се ражда истината, а и 2мата ме обичате: А какво ако в тези училища е имало деца, които реално са искали да научат нещо, а са затворени? Да отидат в друг град? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemonade Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Прост Народ- слаба Държава! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaToNik Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Да, и аз мисля, че решението за дървена ваканция не произлиза от учениците, те нямат правомощията да го решат, дори и да искат. Явно въпросът на Овърман нещо е пообъркан. И да, в случая криви са директорите, инспектората и министерството на образованието, а не учениците. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Прост Народ- слаба Държава! Прост народ лесно се управлява! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Майкрософт са виновни... То е смешно да дават дървена ваканция, но още по смешно е когато не могат да осигурят отопление през зимата...а уж държава в ЕС. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 15, 2009 Author Share Posted January 15, 2009 И да, в случая криви са директорите, инспектората и министерството на образованието, а не учениците. Така ли?! Директорите, инспектората и министерството ореваха света, че контролните и изпитванията стресират учениците? Пак те, тези мракобеси и чудовища, насила гонят ученолюбивите ученици от класните стаи на улицата и ги навират по заведенията?! А пък онеправданите ученици-жертви протестират с плакати пред училище - "Искаме да учим, пуснете ни в клас", "Стига ваканции, дайте уроци" и "Напред науката е слънце"? И правят живи вериги пред входовете на училищата, за да не допуснат учителите да напуснат сградата?! Даа... не учениците са виновни. Те ИСКАТ, АХ КАК ИСКАТ да учат!! Те КОПНЕЯТ за знание. Но гаднярите не им позволяват да се изучат, всячески им пречат всички... Объркал съм се, простете... А вие това къде го видяхте? По SciFi канала? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 ^Е ти да не искаш да ми кажеш, че като си бил ученик си искал да ходиш на училище ? Или като е имало ваканция си бил първия пред вратата на училището да протистираш, защото на теб ти се учи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaToNik Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Снощи в някакви новини бе съобщено, че поради поледиците вчера сутринта, училищата в Стара Загора излизат във ваканция до края на седмицата... Само мен ли ме притеснява абсолютното безумие на тая ситуация? Сякаш днес само се търси повод по който децата да не отидат на училище. Заледено било в сряда сутрин(!!) - айде няма училище в четвъртък и петък. При все че всички прогнози предвиждат сериозно затопляне още във въпросната сряда... Ами аз вече очаквам да излизат във ваканция и когато вали по-силен дъжд... ........ С такива ученици на къде сме се засилили? Това са хората, които ще заемата местата ни след само две-три години. Каква държава ще имаме с такъв ресурс? и не ми казвайте, че системата ви е виновна, учителите криви ... ако човек иска да учи нито зима, нито сняг, нито поледици, нито системи, нито учители ще го спрат. ако няма обаче желание и потребност - две капки дъжд ще го стресират и ще станат повод да изябга от училище... както и става напоследък. Двете части на поста ти са в противоречие: Учениците ги пускат в дървена ваканция, но според теб, те са виновни за това и ще останат прости и неспособни, защото това е израз на тяхното нежелание за учене, което може и да е така, но никъде не е казано. Я си представи, че ръководствата на училищата взимат това решение, защото учителите отказват да се придвижат до работните си места, което пак никъде не е казано. Би ли уточнил вината на учениците! Ако говориш по принцип, то тогава ще трябва да промениш темата или поне да редактираш първия си пост. ЦЪК! Е, за малко да позная! Виновни са автобусите, на учителите! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Не оправдавам днешните ученици, още повече, че наистина огромна част от тях нямат никакво желание да учат и го правят едва ли не по задължение. От първа ръка научих за едно училище в Пловдив, в което учениците нарочно са оставяли прозорците отворени, та температурата да падне под минимума и да отменят занятията. Едва ли е било единствен случай. Обаче искам да внеса малко яснота по въпроса конкретно за Стара Загора. Живял съм там няколко години и съм наясно какво значи поледица по прави, доволно обдухвани от ледения вятър улици от които 85% са с по-малък или по-голям наклон. Случаят е частен, разбира се. И аз се отчетох сутринта - на втората крачка от входа (хем на равно) се изсулих като чувал с картофи. Представям си какво им е било на заралии. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legop4o Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 От първа ръка научих за едно училище в Пловдив, в което учениците нарочно са оставяли прозорците отворени, та температурата да падне под минимума и да отменят занятията. Едва ли е било единствен случай. Аз пък ще разкажа обратния случай - приятел учи в автото, каза ми как в най-големите студове са карали практика в дървени бараки, отоплявани от по две акумулиращи печки. Съответно на повече от метър от печката е бил някакъв кучешки студ. Всички стояли с якета, включително учителят. Идвали от дирекцията да мерят температурата (по закон във всяко училище при 18 градуса се намаляват часовете, при 16 се прекратяват), сложили термометъра до печката и мерили там. Учениците протестирали, отговорът бил "Купи си по-дебело яке!" Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejko Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Абе не знам за другите училища, но примерно в Музикалното всички, които учат/работят на 3 етаж и тавана са обречени на замръзване, защото топлото не стига до тях. Аз вчера бях на 3 етаж и трябва да ви кажа, че едвам издържах. Отивах да се стопля до уж работещото парно и в момента, в който сядах пак на рояла все едно свирех на ледени висулки. И така съм всяка сряда. Сутрин положението е плачевно, затова почваме по-късно и всички часове са по 30 минути. И ще ме извинява овърман, но на моменти поста му ми звучи като на някой пенсионер. Не знам, може би е защото работя в що годе свястно училище, ама аз все още не съм изгубила вяра в децата, защото ги виждам пред очите ми как всекидневно се стараят, учат, свирят, пеят, танцуват и там каквото се иска от тях. И освен това... и аз не си спомням да беше по-различно едно време, на никой не му се ходеше особено на даскало, всички се радвахме на дървените ваканции и въобще общия дух беше същия. Все пак бяхме деца, нормално е. Много е лесно да се оплакваш от младите когато вече са ти се поотворили очите и знаеш анджък за какво става дума, ама я се опитайте да ги промените де, да им покажете "верния път". Трудна задачка си е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EvilDemon Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Хаха така е и при нас. При премерена от нас(учениците) температура 10 градуса, онази госпожа от ХЕИ я мери 15, при 18 задължителни. Не казвам, че е студено, а че не е нормално да стоим с якета в стаите. И да, аз не искам да уча, насилвам се, признавам си, но има ученици, които искат много да учат. И те какво да правят, да стоят на студено? Те не ходят в кафенето, като нас, не си позволяват да отсъстват от часове. Кажете ми те какво да правят? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 А поледица си имаше, аз 20 пъти се хлъзнах само докато стигна до спирката. Представи си сутрин като тръгнат децата да се изпочупят целите? Много хубаво... Не знам ти къде си бил, какво си правил и най-вече кога си станал, защото сутринта буквално не се ходеше!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 16, 2009 Share Posted January 16, 2009 Купувайте си по-свястни обувки, които не се хлъзгат и проблема е решен.Като ревнали сички - поледица, поледица!Аз помня като първолак на село, в планината си имаше доволно сняг, ама никой не ми е давал дървена ваканция - който е станал по-рано - бие пъртината, другите разширяват и това е.По въпроса на ИвълДемон ли беше, кво да правят учениците, които искат да се учат - да си вземат частни учители.По въпроса за отоплението - всяко училище може да намери някой по-богат татко или мама, да ги пише спонсори и да се направи една свястна отоплителна система.Ама не искат!Щот Мързел!С главно М! Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejko Posted January 16, 2009 Share Posted January 16, 2009 Купувайте си по-свястни обувки, които не се хлъзгат и проблема е решен.Като ревнали сички - поледица, поледица!Аз помня като първолак на село, в планината си имаше доволно сняг, ама никой не ми е давал дървена ваканция - който е станал по-рано - бие пъртината, другите разширяват и това е.По въпроса на ИвълДемон ли беше, кво да правят учениците, които искат да се учат - да си вземат частни учители.По въпроса за отоплението - всяко училище може да намери някой по-богат татко или мама, да ги пише спонсори и да се направи една свястна отоплителна система.Ама не искат!Щот Мързел!С главно М! Мдам, в идеалния свят нещата се случват точно по този начин Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawx Posted January 16, 2009 Share Posted January 16, 2009 И като има дървена заради поледицата и студа все едно вкъщи ще си седят(седим) учениците.. Ама естествено тогава оплаквания от сорта на "има поледица" и "супер студено е" няма да се чуват Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoqoJIa3a Posted January 17, 2009 Share Posted January 17, 2009 Колко да си блъснат да нареждаш учениците, че им дали ваканция ... Да си зимат споменатите частни учители, зарибените и да си се обучават, а който не ще - не ще. Не може от секи да стане професор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EvilDemon Posted January 17, 2009 Share Posted January 17, 2009 Мдам, в идеалния свят нещата се случват точно по този начин @grimjaur, nc просто, прочети си поста и се запитай защо си го написал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 17, 2009 Author Share Posted January 17, 2009 Колко да си блъснат да нареждаш учениците, че им дали ваканция ... Да си зимат споменатите частни учители, зарибените и да си се обучават, а който не ще - не ще. Не може от секи да стане професор. О, ама моля ти се... никой и не иска всички да станете професори - който си е тъп си е тъп. Някой трябва да работи в Комунала, да мете улици и да изхвърля боклука. Само че така както е тръгнало като завършите ще живеем в най-чистата държава с най-простия народ. Чисто и просто... дет се вика... Като не искате да учите - ми недейте бе. Намерете си работа и не губете времето на учителите и родителите си. Няма да ви закарат с полиция в клас, нали? Носеете тухли по строежите - за това образование не искат. Само ми отговорете - Като ми излезете едни тапирчета от училищата и като не можете да си намерите работа за пет пари, щото сте необразовани и глупави - защо трябва да са длъжни да ви издържат, тези които са се трудили в училище и драпат да си осигурят по-добър живот, а вие сте им увиснали на шиите като воденични камъни с гладките си мозъци?! Ще се наредите за социални нали, да ядете от потта на "професорите"... че и ще ги псувате, сякаш те са ви виновни, че сте тъпани, когато се нажулите с евтин ментак и надуете чалгата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 17, 2009 Share Posted January 17, 2009 Отговарям: 1.Написал съм поста, защото мога да пиша. 2.Докато бях в гимназията, точно това се направи - намериха се 3-4-ма по-богати родители, станаха спонсори и направиха отопление и изолация.Преди 2 години разбрах, че синът на един от тези спонсори/завършил година преди мене/ е станал член на "Ротари" и е оборудвал училището с наистина съвременна IT техника.Май живеем в идеалния свят,а? 3.Вярно, не може от всеки да стане професор.Аз изкарах до бакалавър.Ама сега сериозно се замислям и за 2-ро висше. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maddrum Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 Аз като отскорошен виден инженер си докарвам на месец, колкото един барман в по-шукаритетно заведение. И почти всички "пресни" инженери, мои колеги, си докарват по толкова. Това е цената на 5 години трепане в университета. Хубаво, че обичам това дето правя. И сега ако съм ученик и знам това, и няма какво да възпита в мен любов към това дето правя, то най-вероятно и аз не бих си давал много зор да чета мъдрост. Така, че не винете учениците и учителите - винете онова дето вече 20 години не може да направи заплатата на инженера 3 пъти по-голяма от тази на бармана. Държавата на малката далаверка Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoqoJIa3a Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 О, ама моля ти се... никой и не иска всички да станете професори - който си е тъп си е тъп. Някой трябва да работи в Комунала, да мете улици и да изхвърля боклука. Само че така както е тръгнало като завършите ще живеем в най-чистата държава с най-простия народ. Чисто и просто... дет се вика... Като не искате да учите - ми недейте бе. Намерете си работа и не губете времето на учителите и родителите си. Няма да ви закарат с полиция в клас, нали? Носеете тухли по строежите - за това образование не искат. Само ми отговорете - Като ми излезете едни тапирчета от училищата и като не можете да си намерите работа за пет пари, щото сте необразовани и глупави - защо трябва да са длъжни да ви издържат, тези които са се трудили в училище и драпат да си осигурят по-добър живот, а вие сте им увиснали на шиите като воденични камъни с гладките си мозъци?! Ще се наредите за социални нали, да ядете от потта на "професорите"... че и ще ги псувате, сякаш те са ви виновни, че сте тъпани, когато се нажулите с евтин ментак и надуете чалгата... 1. Аз от училище съм излезнал вече. 2. Искам да уча и го права. 3. Тъпанари с гладки мозъци и глупави ша викаш на хора, който познаваш 4. Чалга мразя и имам професори, на които им ходя по лекции замо за да ги слушам кво говорат, въпреки че съм отдавна освободен по съответния предмет. Който не може да си възпита децата да имат няква дисциплина и да учат си е негова отговорност!!! На мен никой не ми е упрял нож в гърлото и да ми е казал "учи икономика, или ша ти резна гръкляна" ... по-лесно е да стана един барман и да вада двойно на майка ми с 2 медицински специалности, ама айде не мерси То си е до култура и умствени възможности. Като не мое да смели някой, че като се прави на важен и вади телефон за 800 лева да зарибява тъпи п***и, няма да спечели уважението на някой по-различен от безмозъчен кретеноид като него самия ... Култура, елементарни принципи и някви приоритети и не виждам къде е проблема Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 1. Аз от училище съм излезнал вече.2. Искам да уча и го права. 3. Тъпанари с гладки мозъци и глупави ша викаш на хора, който познаваш 4. Чалга мразя и имам професори, на които им ходя по лекции замo за да ги слушам кво говорат, въпреки че съм отдавна освободен по съответния предмет. Който не може да си възпита децата да имат няква дисциплина и да учат си е негова отговорност!!! На мен никой не ми е упрял нож в гърлото и да ми е казал "учи икономика, или ша ти резна гръкляна" ... по-лесно е да стана един барман и да вада двойно на майка ми с 2 медицински специалности, ама айде не мерси То си е до култура и умствени възможности. Като не мое да смели някой, че като се прави на важен и вади телефон за 800 лева да зарибява тъпи п***и, няма да спечели уважението на някой по-различен от безмозъчен кретеноид като него самия ... Култура, елементарни принципи и някви приоритети и не виждам къде е проблема Сериозно ли не виждаш "къде е проблема"??? Ами например - ти не можеш да пишеш, неграмотен си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.