Jump to content
BulForum.com

Vista Aero

mirgogo

Recommended Posts

Здравейте!

Имам инсталирана Виста Ултимейт.обаче не иска да покаже(използва)никаква друга тема,освен Vista Basic!И когато включа на Appearance не се показва екрана,който би трябвало,а излиза екран,подобен на този в XP за избиране на тема!?И също така w падащото меню не съществува Vista Aero.Стигнах до заключението,че някаква услуга не е стартирана или пък самият релийз е бъгав!Пробвах да пачна uxtheme.dll с една програма-Vista Glaz и ми показа,че всичко е пачнато успешно-те са три файла-но не мога да използвам и външни стилове.А бе,нищо друго освен Vista Basic!!!

Моля за някакви идеи и предложения.

П.П.Не,че държа да използвам Aero-то,но поне външните теми да мога!Пък и ме дразни самият факт,че нещо не е наред :sick

Иска се видеокарта, която се поддържа от аерото, мисля че беше минимум 128 или 256 МБ карта поне. И мисля, че на карти преди GF FX5200 не се поддържаше изобщо..

Отделно за Аерото да се появи, мисля, че се изибраше някъде Browse... и се търсеше някакъв файл, за да се пусне. Преди 7-8 месеца инсталирах, и забравих вече как се изкарваше Аеро, но имам спомени, че нещо зе браузваше за някакъв файл, ровни в гугъл.

Картата е 8600GT,така,че проблема не е в нея.Някъде другаде е,но....Най-лесното е да се преинсталира,но бих предпочел,ако има възможност да се направи Repear,така че да се запазят програмите.Само че,не се сещам как точно се правеше това!?

Един приятел със същата видеокарта имаше същия проблем. При него трябваше да пусна Vista-та да оцени системата и да си ъпдейтне Rating. Незнам ти дали си направил това след инсталацията на Vista.

При видеокарти на ATI, Aero-то си тръгва автоматично дори и без драйвери. При nVidia (поне при мен винаги е така), докато не инсталирам драйвери и след това оценка на с-ма не тръгва Aero.

Един приятел със същата видеокарта имаше същия проблем. При него трябваше да пусна Vista-та да оцени системата и да си ъпдейтне Rating. Незнам ти дали си направил това след инсталацията на Vista.

При видеокарти на ATI, Aero-то си тръгва автоматично дори и без драйвери. При nVidia (поне при мен винаги е така), докато не инсталирам драйвери и след това оценка на с-ма не тръгва Aero.

мда направи си ъпдейт на оценката ти ще ти се пусне автоматично От контрол панела Performance Informatiоn and tools цъкни да ти рефрешне точките ще поизчакаш малко и ще ти аерото имаше и друг начин но не мога да се сетя ....

Ами аз доколкото знам Aero - to го има на Vistite oт Home Baisic нагоре (Бизнес едишън, ултимейт и т.н.)

.. Имам инсталирана Виста Ултимейт....

I just fixed my aero. What I did is rename my:

themeui.dll

uxtheme.dll

shsvcs.dll

I added .bak to mine, so that I know theyre my backups. So, themeui.dll --> themeui.dll.bak

But, of course, you can do yours however you think will be easiest for you to remember/find later.

Then visit http://www.withinwindows.com/uxtheme-patches/

Id suggest reading the short intro, just so you feel comfortable knowing what youre doing with your PC

Then scroll down and find the version of vista youre using, this might be tricky because the patches are given by OSversions. Mine happened to be vista sp1 (im pretty sure thats what youll need; and not the AMD one!!), in case that matters to anyone. And umm I extracted the patch to my system32 folder and moved the originals (backup) to my documents in a seperate folder - just to be extra sure theyre easy to find later

Виж дали няма да ти свърши работа! Успех!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...