Jump to content
BulForum.com

Климатизация на дома

fashion_m

Recommended Posts

Значи ти е малко зора. С повече зор, място все ще се намери. :)

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply
Какво стана, измислиха ли някакъв климатик без външно тяло? Хайде че ми става много жега, а нямам място отвън. Хайде, науко, измисли нещо.

...... Кофи с лед, батенка ! :)

Виж ся, температурата която се абсорбира от помещението трябва да бъде отделена някъде.... (демек - без втори топлообменник, не става). Колегата дето споменава за мобилките явно не е седял в една стая с такъв тип "климатик". В общи линии съществуват три типа мобилни климатици : измислен климатик - който зимата те топли с калориферче, а лятото те 'лади (за около половин час с едно зареждане) с помоща на термобатерии като за хладилна чанта. Ярмомелка - който всъщност е вътрешно и външно тяло събрани в един корпус. Проблемът е, че този корпус ти стои в стаята и всичката гюрлутия от компресор, турбина и вентилатор също са ти в стаята.... а, щях да забравязадължителната 100 милиметрова тръба която трябва да се навре в най-близкия комин или отдушник (за да има къде да изхвърля загретият въздух). Този тип зимата също те топли с калорифер - тип духалка. И третият тип който си топли и охлажда на термопомпен принцип, работи тихо и няма десет сантиметрови кюнци, но за жалост си има външно тяло което е свързано с вътрешното посредством нещо подобно на маркуч (не ми се навлиза в технически подробности - какво всъщност представлява той). Последният е истински климатик, но аз примерно някак си не мога да приема по пода на помещението ми да се въргалят някакви "маркучи" и да се спъвам в тях и вратата на терасата да стои открехната за да могат да стигат до външното тяло.....

Един читав монтажник на климатици винаги би намерил място за монтаж на външно тяло, но това е друга тема...

Някой да има лични впечатления от Daikin ? Че си харесах един техен модел.

Доста прехвалена марка, но ги бива....., не са лоши.

Отвсякъде чувам, че това са най-добрите климатици. Респектвно са и най-скъпи. Наблюдаваните от мен са перфектни.

У нас сме с Дайкин.Въобще няма да сбъркаш като си го купиш,бъди сигурен.

И аз много се чудех дали да си го взема или да взема някакво LG,но добре,че си купих тоя ;)

Мисля,че модела беше FTXG35.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...