break Posted May 18, 2009 Share Posted May 18, 2009 Значи ти е малко зора. С повече зор, място все ще се намери. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted May 18, 2009 Share Posted May 18, 2009 То отдавна има мобилни климатици, само че си държи цена. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted May 18, 2009 Share Posted May 18, 2009 Някой да има лични впечатления от Daikin ? Че си харесах един техен модел. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted May 18, 2009 Share Posted May 18, 2009 Какво стана, измислиха ли някакъв климатик без външно тяло? Хайде че ми става много жега, а нямам място отвън. Хайде, науко, измисли нещо. ...... Кофи с лед, батенка ! Виж ся, температурата която се абсорбира от помещението трябва да бъде отделена някъде.... (демек - без втори топлообменник, не става). Колегата дето споменава за мобилките явно не е седял в една стая с такъв тип "климатик". В общи линии съществуват три типа мобилни климатици : измислен климатик - който зимата те топли с калориферче, а лятото те 'лади (за около половин час с едно зареждане) с помоща на термобатерии като за хладилна чанта. Ярмомелка - който всъщност е вътрешно и външно тяло събрани в един корпус. Проблемът е, че този корпус ти стои в стаята и всичката гюрлутия от компресор, турбина и вентилатор също са ти в стаята.... а, щях да забравязадължителната 100 милиметрова тръба която трябва да се навре в най-близкия комин или отдушник (за да има къде да изхвърля загретият въздух). Този тип зимата също те топли с калорифер - тип духалка. И третият тип който си топли и охлажда на термопомпен принцип, работи тихо и няма десет сантиметрови кюнци, но за жалост си има външно тяло което е свързано с вътрешното посредством нещо подобно на маркуч (не ми се навлиза в технически подробности - какво всъщност представлява той). Последният е истински климатик, но аз примерно някак си не мога да приема по пода на помещението ми да се въргалят някакви "маркучи" и да се спъвам в тях и вратата на терасата да стои открехната за да могат да стигат до външното тяло..... Един читав монтажник на климатици винаги би намерил място за монтаж на външно тяло, но това е друга тема... Някой да има лични впечатления от Daikin ? Че си харесах един техен модел. Доста прехвалена марка, но ги бива....., не са лоши. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 18, 2009 Share Posted May 18, 2009 Някой да има лични впечатления от Daikin ? Че си харесах един техен модел. Отвсякъде чувам, че това са най-добрите климатици. Респектвно са и най-скъпи. Наблюдаваните от мен са перфектни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sek800 Posted May 20, 2009 Share Posted May 20, 2009 Някой да има лични впечатления от Daikin ? Че си харесах един техен модел. У нас сме с Дайкин.Въобще няма да сбъркаш като си го купиш,бъди сигурен. И аз много се чудех дали да си го взема или да взема някакво LG,но добре,че си купих тоя Мисля,че модела беше FTXG35. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.