tarbanov Posted March 28, 2004 Share Posted March 28, 2004 moga li da si polzvam 100Hz Tv vmesto monitor videoto mi e GF 4 MX440 s tv-out no ne moga da nakaram TV-to da bachka na 100Hz, a bachka na 60Hz edin poznat mi kaza che bil vijdal da bachka na 100Hz i bilo sashtoto kato na monitora PLEASE HELP Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 28, 2004 Share Posted March 28, 2004 По принцип тв аута дори като резолюция на повечето карти е лимитиран на 800х600 така че не се учудвай. Може би единствения шанс е ако телевизора (бидейки 100 херцов сигурно е голям и с екстри) има VGA вход, или друг РС съвместим, да вържеш директно вместо монитора, тв-то. Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted March 28, 2004 Share Posted March 28, 2004 moga li da si polzvam 100Hz Tv vmesto monitorvideoto mi e GF 4 MX440 s tv-out no ne moga da nakaram TV-to da bachka na 100Hz, a bachka na 60Hz edin poznat mi kaza che bil vijdal da bachka na 100Hz i bilo sashtoto kato na monitora PLEASE HELP Можеш но как се виждаш след 1 час работа пред ТВ-то ?? Със едрозърнестата структора на кинескопите ще ти изтекат очите...а пък ако ще да работи и на 120Хц.Незабравяи, че мониторите имат големина на пиксела от 0.24-0.25...при ТВ-тата говорим за 0.34-0.38 с две думи колкото ориз :П Ама ти сам си решаваи кое е по-добро Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stil_L Posted March 28, 2004 Share Posted March 28, 2004 Hmm batko32 e mnogo prav.Az dori ne ti davam i 1 4as.Vijdal sam takava hava v edna zamrqla zala.Na edin komp bqha slojili malko tv vmesto monitor i ot merak da bada gazar pred tv sednah za 30 min.Ne pitai kak mi bqha sled tova o4ite. :allien Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 28, 2004 Share Posted March 28, 2004 Има едни нови ТВ с 1024х768 или по-висока резолюция, на 100 Хц. В този случай този телевизор може да се ползва за игри например, без споменатите проблеми. Размера на точката може да се компенсира с гледане от по-голямо разстояние, което отново основно е за игри и филми, за един голям кинескоп все пак резолюция от 1024 не е много, и затова. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarbanov Posted March 28, 2004 Author Share Posted March 28, 2004 ami 1 tv ne e bilo sigurno 100Hz pyk i na men mi trqbva osnovnbo za gledane na filmi(zasega se gledat dobre) no kato pusna edin WORD ne moga da razcheta i 5bukvi zatova pitam ako nqkoi ima opit btw. az puskam samo TV-to bez monitor Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted March 28, 2004 Share Posted March 28, 2004 tarbanov: За моженето - можеш, но както ти казва batko32 - наистина ще ти изкапят очите, при това много бързо. Не ориз - направо леща!!! Един познат и той си прави такива сметки като теб, но като му го пуснахме компютъра на ТВ-то и като не можа да си прочете наименованията на половината иконки и разни други текстове, се отказа, та трябваше и монитор експресно дза му търсим. А за това, че не можеш да пуснеш ТВ-то на 100 Hz - дай малко повече инфо или най - малкото провери в нет-а дали наистина твоят телевизор поддържа тези херци. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarbanov Posted March 28, 2004 Author Share Posted March 28, 2004 1024x768 poddarja ama bukvite malko se skapvat Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarbanov Posted March 28, 2004 Author Share Posted March 28, 2004 tarbanov: За моженето - можеш, но както ти казва batko32 - наистина ще ти изкапят очите, при това много бързо. Не ориз - направо леща!!! Един познат и той си прави такива сметки като теб, но като му го пуснахме компютъра на ТВ-то и като не можа да си прочете наименованията на половината иконки и разни други текстове, се отказа, та трябваше и монитор експресно дза му търсим. А за това, че не можеш да пуснеш ТВ-то на 100 Hz - дай малко повече инфо или най - малкото провери в нет-а дали наистина твоят телевизор поддържа тези херци. tv-to poddarja 100Hz sas sigurnost 29 inchovo SONY tochen model neznam Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted March 28, 2004 Share Posted March 28, 2004 Да телевизорът е добър - най - вероятно е и от новите модели - WEGA. Може би трябва да се поровиш из настройките на видео картата и от там да му зададеш на колко херца да ти е вторият display. Но проблемът с размазаните букви не ще да можеш да го решиш - трябва да си ги гледаш по - отдалече, но и това не е гаранция. Пробвал съм го! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarbanov Posted March 28, 2004 Author Share Posted March 28, 2004 dobre mersi vse pak Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarbanov Posted March 28, 2004 Author Share Posted March 28, 2004 ama maksimalnata razdelitelna sposobnost koqto mi dava video kartata e 60Hz t.e. tq e edinstvena Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 28, 2004 Share Posted March 28, 2004 ama maksimalnata razdelitelna sposobnost koqto mi dava video kartata e 60Hzt.e. tq e edinstvena Да, така е, и при мен максималните са 60Хз/800х600/32 бит цвят. Нищо повече не можеш да направиш, освен както ти казах, ако телевизора няма РС-съвместим вход. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted March 28, 2004 Share Posted March 28, 2004 А такъв вход - май само най - новите и то определени модели телевизори имат. С чинчове или скарт букса нищо не ще можеш да постигнеш - по - точно, идеално е за филми и както казва tedy за игри от далечно разстояние, но за обработка и четене на документи или нещо подобно.... просто се откажи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted March 28, 2004 Share Posted March 28, 2004 Много сте интересни. Въпрос: защо на 29 инчов телевизор примерно Канал 1 изглежда добре като ТВ-то е в резолюция близка на 640x480? Защото замазва. Именно затова mpeg-ове примерно на PC са ужасни за гледане, а на ТВ изглеждат по-добре. Просто ТВ-то си маже, не знам на какво се дължи, но при него не може да се разчита на рязкост на изображението. Поне не по начина - връзване с видеокарта. Замислете се как по телевизията показват интернет страници с добро качество. Допълнителен хардуер има за тази цел, но доколко решава проблема с четене на документи не знам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
__smirnoff__ Posted March 28, 2004 Share Posted March 28, 2004 Въпрос: защо на 29 инчов телевизор примерно Канал 1 изглежда добре като ТВ-то е в резолюция близка на 640x480? Защото замазва. Именно затова mpeg-ове примерно на PC са ужасни за гледане, а на ТВ изглеждат по-добре. Просто ТВ-то си маже, не знам на какво се дължи, но при него не може да се разчита на рязкост на изображението. ами да точно така си е. При мен на телевизора филмите с лошо качество не се различават много от тези с добро, но въпреки това си вървят идеално. на мен също макс. разделителна способност е 800х600 на 32 бита. Понякога си го ползвам за да играя на някоя игра, тъй като монитора ми не е от най-качествените и е много тъмен и нищо не виждам на него. Игрите също си вървят супер нормално. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 28, 2004 Share Posted March 28, 2004 Ами ти сам си го каза, Канал 1 изглежда добре, поради няколко причини. Едната е голямото разстояние от което се гледа телевизия. Отиди на разстояние, от което гледаш монитора (50-80 см) и виж за какво става дума. Поради по-малката резолюция на телевизията и по-големите размери на видимата повърхност на кинескопа, точката е много по-голяма от тази на мониторите (както каза batko32). Другото е точно резкостта, сигналите управляващи един телевизор са с по-малка честота от тези в монитора. Оттам идва и това 'замазване', подобен ефект на blur. При гледането от голямо разстояние обемният ъгъл на цялостното изображение на телевизора намалява доста, докато при гледане от близко разстояние на монитора, той е доста по-голям. Също не е за пренебрегване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted March 28, 2004 Share Posted March 28, 2004 Ami ako vi se vijdat neqsni nadpisite na iconite i taka natatak, shto ne vdignite dpi (po default 96) nagore? Naprimer 120, 140 i t.n. Ima i dr tunnigs...mojesh da si barvash driverite i da zamazvash kartinata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.