Jump to content
BulForum.com

tv vmesto monitor

tarbanov

Recommended Posts

moga li da si polzvam 100Hz Tv vmesto monitor

videoto mi e GF 4 MX440 s tv-out

no ne moga da nakaram TV-to da bachka na 100Hz, a bachka na 60Hz

edin poznat mi kaza che bil vijdal da bachka na 100Hz i bilo sashtoto kato na monitora

PLEASE HELP

По принцип тв аута дори като резолюция на повечето карти е лимитиран на 800х600 така че не се учудвай.

Може би единствения шанс е ако телевизора (бидейки 100 херцов сигурно е голям и с екстри) има VGA вход, или друг РС съвместим, да вържеш директно вместо монитора, тв-то.

moga li da si polzvam 100Hz Tv vmesto monitor

videoto mi e GF 4 MX440 s tv-out

no ne moga da nakaram TV-to da bachka na 100Hz, a bachka na 60Hz

edin poznat mi kaza che bil vijdal da bachka na 100Hz i bilo sashtoto kato na monitora

PLEASE HELP

Можеш но как се виждаш след 1 час работа пред ТВ-то ?? Със едрозърнестата структора на кинескопите ще ти изтекат очите...а пък ако ще да работи и на 120Хц.Незабравяи, че мониторите имат големина на пиксела от 0.24-0.25...при ТВ-тата говорим за 0.34-0.38 с две думи колкото ориз :П Ама ти сам си решаваи кое е по-добро :)

Hmm batko32 e mnogo prav.Az dori ne ti davam i 1 4as.Vijdal sam takava hava v edna zamrqla zala.Na edin komp bqha slojili malko tv vmesto monitor i ot merak da bada gazar pred tv sednah za 30 min.Ne pitai kak mi bqha sled tova o4ite. :allien

Има едни нови ТВ с 1024х768 или по-висока резолюция, на 100 Хц. В този случай този телевизор може да се ползва за игри например, без споменатите проблеми.

Размера на точката може да се компенсира с гледане от по-голямо разстояние, което отново основно е за игри и филми, за един голям кинескоп все пак резолюция от 1024 не е много, и затова.

ami 1 tv ne e bilo sigurno 100Hz

pyk i na men mi trqbva osnovnbo za gledane na filmi(zasega se gledat dobre)

no kato pusna edin WORD ne moga da razcheta i 5bukvi

zatova pitam ako nqkoi ima opit

btw. az puskam samo TV-to bez monitor

tarbanov: За моженето - можеш, но както ти казва batko32 - наистина ще ти изкапят очите, при това много бързо. Не ориз - направо леща!!! ;) Един познат и той си прави такива сметки като теб, но като му го пуснахме компютъра на ТВ-то и като не можа да си прочете наименованията на половината иконки и разни други текстове, се отказа, та трябваше и монитор експресно дза му търсим.

А за това, че не можеш да пуснеш ТВ-то на 100 Hz - дай малко повече инфо или най - малкото провери в нет-а дали наистина твоят телевизор поддържа тези херци.

tarbanov: За моженето - можеш, но както ти казва batko32 - наистина ще ти изкапят очите, при това много бързо. Не ориз - направо леща!!!  ;) Един познат и той си прави такива сметки като теб, но като му го пуснахме компютъра на ТВ-то и като не можа да си прочете наименованията на половината иконки и разни други текстове, се отказа, та трябваше и монитор експресно дза му търсим.

А за това, че не можеш да пуснеш ТВ-то на 100 Hz - дай малко повече инфо или най - малкото провери в нет-а дали наистина твоят телевизор поддържа тези херци.

tv-to poddarja 100Hz sas sigurnost

29 inchovo SONY

tochen model neznam

Да телевизорът е добър - най - вероятно е и от новите модели - WEGA. Може би трябва да се поровиш из настройките на видео картата и от там да му зададеш на колко херца да ти е вторият display. Но проблемът с размазаните букви не ще да можеш да го решиш - трябва да си ги гледаш по - отдалече, но и това не е гаранция. Пробвал съм го! ;)

ama maksimalnata razdelitelna sposobnost koqto mi dava video kartata e 60Hz

t.e. tq e edinstvena

Да, така е, и при мен максималните са 60Хз/800х600/32 бит цвят.

Нищо повече не можеш да направиш, освен както ти казах, ако телевизора няма РС-съвместим вход.

А такъв вход - май само най - новите и то определени модели телевизори имат. С чинчове или скарт букса нищо не ще можеш да постигнеш - по - точно, идеално е за филми и както казва tedy за игри от далечно разстояние, но за обработка и четене на документи или нещо подобно.... просто се откажи.

Много сте интересни. Въпрос: защо на 29 инчов телевизор примерно Канал 1 изглежда добре като ТВ-то е в резолюция близка на 640x480? Защото замазва. Именно затова mpeg-ове примерно на PC са ужасни за гледане, а на ТВ изглеждат по-добре. Просто ТВ-то си маже, не знам на какво се дължи, но при него не може да се разчита на рязкост на изображението. Поне не по начина - връзване с видеокарта. Замислете се как по телевизията показват интернет страници с добро качество. Допълнителен хардуер има за тази цел, но доколко решава проблема с четене на документи не знам.

Въпрос: защо на 29 инчов телевизор примерно Канал 1 изглежда добре като ТВ-то е в резолюция близка на 640x480? Защото замазва. Именно затова mpeg-ове примерно на PC са ужасни за гледане, а на ТВ изглеждат по-добре. Просто ТВ-то си маже, не знам на какво се дължи, но при него не може да се разчита на рязкост на изображението.

ами да точно така си е. При мен на телевизора филмите с лошо качество не се различават много от тези с добро, но въпреки това си вървят идеално. на мен също макс. разделителна способност е 800х600 на 32 бита. Понякога си го ползвам за да играя на някоя игра, тъй като монитора ми не е от най-качествените и е много тъмен и нищо не виждам на него. Игрите също си вървят супер нормално.

Ами ти сам си го каза, Канал 1 изглежда добре, поради няколко причини. Едната е голямото разстояние от което се гледа телевизия. Отиди на разстояние, от което гледаш монитора (50-80 см) и виж за какво става дума.

Поради по-малката резолюция на телевизията и по-големите размери на видимата повърхност на кинескопа, точката е много по-голяма от тази на мониторите (както каза batko32).

Другото е точно резкостта, сигналите управляващи един телевизор са с по-малка честота от тези в монитора.

Оттам идва и това 'замазване', подобен ефект на blur.

При гледането от голямо разстояние обемният ъгъл на цялостното изображение на телевизора намалява доста, докато при гледане от близко разстояние на монитора, той е доста по-голям. Също не е за пренебрегване.

Ami ako vi se vijdat neqsni nadpisite na iconite i taka natatak, shto ne vdignite dpi (po default 96) nagore? Naprimer 120, 140 i t.n. Ima i dr tunnigs...mojesh da si barvash driverite i da zamazvash kartinata.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...