djadomraz Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 нямам такава програма нотепад++ не мога да разбера що флекс тайпа не тръгва под уин7 , тая програма е бетон що се касае за славанска азбука Защото флекс тайп е най-малоумната програма и трябва да си пълен идиот да си я инсталираш. Тая програма не само ти прецаква една камара неща ами е и крайно некадърна. Да не почвам пък КОЛКО ИЗЛИШНА е като цяло защото няма грам нужда от "кирилизация" самия windows. Сега файла който се опитваш да отвориш бас хващам че е от някаква игра упътване как да я хакнеш. Та понеже е много вероятно да е такова трябва да поровиш как са го encode-нали братушките и дали не е ДОС-овска ASCII кирилица, която посмъртно няма да отвориш освен ако не го прекараш през някоя програма за прекодиране (може и да има, но аз поне не се сещам за лесен начин - за мен най-лесното беше да си напиша такава програмка преди години за 10тина минути). А качи файла тука или на някой сървър да го погледнем Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Защото флекс тайп е най-малоумната програма и трябва да си пълен идиот да си я инсталираш. Тая програма не само ти прецаква една камара неща ами е и крайно некадърна. Да не почвам пък КОЛКО ИЗЛИШНА е като цяло защото няма грам нужда от "кирилизация" самия windows. Сега файла който се опитваш да отвориш бас хващам че е от някаква игра упътване как да я хакнеш. Та понеже е много вероятно да е такова трябва да поровиш как са го encode-нали братушките и дали не е ДОС-овска ASCII кирилица, която посмъртно няма да отвориш освен ако не го прекараш през някоя програма за прекодиране (може и да има, но аз поне не се сещам за лесен начин - за мен най-лесното беше да си напиша такава програмка преди години за 10тина минути). А качи файла тука или на някой сървър да го погледнем Интересно по каква причина някой ще ползва в последните 7-10години DOS-вска кодировка...Предполагам, че не е DOS-oвска, но просто кодовата таблица е по-интересна...Oт друга страна, Notepad++ отваря Codepage 866/Codepage 855, които са си DOS-овска кирилица...Сега, ако е ползвано нещо друго, не знам... +1 за мнението за Flex Type Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Интересно по каква причина някой ще ползва в последните 7-10години DOS-вска кодировка...Предполагам, че не е DOS-oвска, но просто кодовата таблица е по-интересна...Oт друга страна, Notepad++ отваря Codepage 866/Codepage 855, които са си DOS-овска кирилица...Сега, ако е ползвано нещо друго, не знам... +1 за мнението за Flex Type Не мога да ти отговоря защо, но съм виждал обяснения към хакове на игри на ДОС-овска кирилица. Сигурно за да се направят на по-интересни. Като качи файла ще разберем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
torbalan Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 Файла няма да го качвам, оправих се. проблема е, че в тоя уин са смомулили опцията за нон-уникоде програмс най-накрая и докато я открия бая време загубих Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 Файла няма да го качвам, оправих се. проблема е, че в тоя уин са смомулили опцията за нон-уникоде програмс най-накрая и докато я открия бая време загубих Ами..слагаш в настройките на локализацията навсякъде Bulgaria/Bulgarian и готово... Близко до акъла, макар да са го поразместили леко... Link to comment Share on other sites More sharing options...
exo Posted January 12, 2012 Share Posted January 12, 2012 Здравейте, снощи ми се случи много странен проблем. Компютъра е с Win 7 x64. Без видима причина всички браузъри на системата спряха да отварят страници. Проблем с интернета няма, има пинг, мога да се телнетна към всеки сайт на порт 80 и не само на този порт. Други интернет приложения, като скайп например, си работят. На системата нищо не е правено, инсталирано, променяно по какъвто и да било начин. Освен че седя два часа включена без да се ползва и след това се появи проблема нищо друго не се е случвало. Системата е зад рутер, има вдигнат firewall, няма други компютри в мрежата й. Има инсталиран лицензен NOD32, който мълчи като пукал. Всички ъпдейти са инсталирани до последно, като вчера точно не е обновявано нищо. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, моля нека сподели опита си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted January 12, 2012 Share Posted January 12, 2012 а броузърите показват ли някакво съобщение? Link to comment Share on other sites More sharing options...
exo Posted January 12, 2012 Share Posted January 12, 2012 а броузърите показват ли някакво съобщение? Ами да, стандартните грешки при timed out. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stemp Posted January 12, 2012 Share Posted January 12, 2012 Прилича на проблем с DNS,скайпа не ползва DNS.Статично,динамично IP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
exo Posted January 12, 2012 Share Posted January 12, 2012 EDIT: Много изненадващо развитие на проблема - оказа се в оборудването на интернет доставчика ми - мегалан! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 Имам едни аватари, свалени от години (.gif)чета и днеска се присетих за тях (на 7мицата) и цъкам на един да го отворя, и ми го отваря с IE и си викам WTF при което му дадох да използва windows picture view или там както се казваше това по default дето си е на windows-a и като ги отвори с него гифовете не мърдат. Някакви идеи от какво може да е това? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 Ами просто виуъра не поддържа gif. Никога не е поддържал. Затова ти ги отваря с IE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 Ами просто виуъра не поддържа gif. Никога не е поддържал. Затова ти ги отваря с IE. Е на XP-to ми ги отваряше с него без проблеми някакви предложения какво да ползвам сега за 7-цата? (смисъл не нещо от рода на PS или paint) ми няква лека програмка за зяпане Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted January 18, 2012 Share Posted January 18, 2012 аз ползвам на Picasa Viewer-а, който не знам дали поддържа gif и за това ще ти препоръчам Irfan View IrfanView was the first Windows graphic viewer WORLDWIDE with Multiple (animated) GIF support. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 Ами просто виуъра не поддържа gif. Никога не е поддържал. Затова ти ги отваря с IE. Е на XP-to ми ги отваряше с него без проблеми някакви предложения какво да ползвам сега за 7-цата? (смисъл не нещо от рода на PS или paint) ми няква лека програмка за зяпане Мда..Аз лично ползвам IrfanView, която са ти и препоръчали, доста лекичка програмка, която учудва с функции спрямо размера си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stemp Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 от 10-ина години ползвам http://www.xnview.com/en/screenshots.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
evil_smith Posted March 16, 2012 Share Posted March 16, 2012 Имам едно въпросче... Възможно ли е син екран да бъде предизвикан от Games for Windows - Live? 2-3 пъти ми направиха такава мизерия игри, които го използват - първият път направо при стартирането излиза син екран, след като се рестартира, провери харда за грешки и т.н. ми пише, че Games for Windows - Live не инсталирана правилно.... Преинсталирах я - игрите сега вървят без грижи и няма сини екрани... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 16, 2012 Share Posted March 16, 2012 Синия екран се появява от грешки при комуникацията с драйверите. Всичко може да ги предизвиква. Link to comment Share on other sites More sharing options...
torbalan Posted March 24, 2012 Share Posted March 24, 2012 iнсталирах си вин7 64битов , мога ли някак да се прехвърля на 32 битов без да преинсталирам Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 24, 2012 Share Posted March 24, 2012 Не. Link to comment Share on other sites More sharing options...
torbalan Posted March 24, 2012 Share Posted March 24, 2012 a w какво се изразява принципната разлика му 32 и 64 битоивте версии ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted March 24, 2012 Share Posted March 24, 2012 Казано по-просто, ако имаш над 3GB RAM 32bit-овия Windows, не ги използва( има схеми с PAE, но по принцип водят до нестабилна система ). Т.е. Ако имаш над 3GB RAM слагаш 64bit Windows, иначе 32. Има и други разлики, но без проблем можеш да си ги провериш в Гугъл, вместо да обясняваме едно и също. Link to comment Share on other sites More sharing options...
torbalan Posted March 24, 2012 Share Posted March 24, 2012 aha, е значи съм нацелил правилната версия но има някои игри, които както прочетох вървят добре ппод 32 битов вин , а под 64 не щат, това е проблема май Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 25, 2012 Share Posted March 25, 2012 aha, е значи съм нацелил правилната версия но има някои игри, които както прочетох вървят добре ппод 32 битов вин , а под 64 не щат, това е проблема май Много четеш и то глупости. Ти опрял ли си да искаш да играеш някоя игра правена последните 2 петилетки и да не можеш? Говоря конкретно да дадеш пример а не че по принцип едното може другото не и че така пишело не знам си къде. Щото аз приер давам ведната: Master Of Orion - игра за DOS правена 1996та година. Има няма преди 16 години. iнсталирах си вин7 64битов , мога ли някак да се прехвърля на 32 битов без да преинсталирам a w какво се изразява принципната разлика му 32 и 64 битоивте версии ? защо ти е.. или както е видно от втория ти въпрос - и ти не си наясно защо, просто си питаш по принцип, нали? Link to comment Share on other sites More sharing options...
future Posted March 25, 2012 Share Posted March 25, 2012 Имам едни аватари, свалени от години (.gif)чета и днеска се присетих за тях (на 7мицата) и цъкам на един да го отворя, и ми го отваря с IE и си викам WTF при което му дадох да използва windows picture view или там както се казваше това по default дето си е на windows-a и като ги отвори с него гифовете не мърдат. Някакви идеи от какво може да е това? Опитай с това: http://rghost.net/private/37207187/080113032f2e79bfe3f0dbfd881fc170 Задаваш по подразбиране GIF да се отваря с него. Може да разботи и под XP. Има и екстра - може да спираш анимацията на произволно място Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.