Jump to content
BulForum.com

WINDOWS 7.0

ggg

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Windows Defender :lol:

Отначало нямаше много избор на антивирусни за виста, та откакто съм с виста(сега сървър2008 и 7)изобщо не качвам антивирусна и не съм забелязал да имам вируси :D

Някой хвалеше microsoft essentials, че била много лека, но освен ако не цъкате на мигащите картинки "YOU'VE WON $1 BILLION" или на викащите смайлита, май няма много смисъл да се забавя системата...

Отначало нямаше много избор на антивирусни за виста, та откакто съм с виста(сега сървър2008 и 7)изобщо не качвам антивирусна и не съм забелязал да имам вируси :D

Някой хвалеше microsoft essentials, че била много лека, но освен ако не цъкате на мигащите картинки "YOU'VE WON $1 BILLION" или на викащите смайлита, май няма много смисъл да се забавя системата...

Мен кво ми излезна да го повтарям :) . Освен ако не се сваля и пробва постоянно нов софтуер, но те хората са измислили виртуални машини за такива неща, но понякога си трябва де. Още повече по-наивните потребители, начинаещи, забравящи или заблудени и разсеяни, в крайна сметка понякога анвтивирусните им помагат. Но за мен те правят повече бели.

Последната антивирусна, която ползвах, беше ф-прот 3 или нещо такова, до към 2003-та. И вече колко стана... 7 години без.

Предложете някакъв активатор за 64 битова 7-ца. Пробвах няколко и нестават, дори и този с който преди се беше активирала. :(

Предложете някакъв активатор за 64 битова 7-ца. Пробвах няколко и нестават, дори и този с който преди се беше активирала. :(

И аз имах същия проблем и се оправи с http://zamunda.net/details.php?id=189539&hit=1

Препоръчайте някоя антивирусна!

Благодаря предварително.

Аз май я хвалех Microsoft Security Essentials. Много добра програма. Малко настройки, но на място. Малко фалшиви тревоги, да не казвам никакви. Много съм доволен.

Миналата седмица сложих 7-ца - общо взето се разочаровах...:

* не зачита, че ти имаш grub, ами директно маже отгоре...

* не разчита EXT3/EXT4...

* не отваря някакви файлове на кирилица (под Линукс са ОК)

* субективно по-грозен интерфейс (Start Menuto не ме кефи)...

* субективно все същото гадно чувство под езика... някак си не ми харесва да ползвал мишка, обичам да се оправям само с клавиатурата...

* субективно грозен шрифт на терминала по подразбиране...

* и не на последно место - субектично осешане, че е по-бавна от XP (поне това което бях ползвал преди години на по-слаба машина..)

Впечатленията са ми изцяло по отношение на ОС интерфейсът и липсата на субективно елементарни функционалности....

Windows кога е зачитал grub или изобщо друг мениджър, та очакваш 7 да е по-различен.

Не разчита EXT3/4 - кога го е правил?

Не отваря файлове на кирилица - при мен отваря. Имаш проблем или с редактора, или с предишен flex type, или нещо друго.

По-грозен интерфейс - субективно :) . На повече хора явно им харесват промените.

терминала по подразбиране - отново субективно както каза сам. Ако си свикнал само в терминал да бацаш, си ползваш линукса и изтриваш 7-цата.

По-бавна - въпреки гърмежите че 7 бил колкото ХР лек, не виждам как може да е истина. Двете ОС ги делят 10-тина години.

Явно е по-добре да си ползваш линукса :) .

Звучиш ми точно като фен на Linux.

*Windows никога не му е пукало за други loader-и освен за неговия си. Апък и едва ли ако инсталираш дистрибуция на Linux с Lilo, ще ти запази и настрой grub-a, освен ако не си в час с нещата и не си ги направиш сам. Като цяло това, че Windows-а ти е изтрил grub-a, не ти пречи да си го сложиш пак, настройките ти тъй или иначе не са изгубени.

* Не разчита EXT3/4 - кога го е правил?

* За кирилицата, ако файловете са ти cp1251 естествено, че ще трябва да си сложиш bg locale. Ако са в UTF8 стандартния редактор ги подържа.

* За интерфейса явно сме на различни мнения, на мен ми е много по-удобен.

* Мисля, че има достатъчно клавишни комбинации за най-честно използваните неща.

* Като те кефи терминала стой си на Linux. При Windows конзолата е по-скоро като бонус.

* Ако го слагаш на някоя баракуда от преди 3-4 години(или повече) е напълно нормално, технологийте се развиват, за сметка на това на мощни системи работи в пъти по-добре от XP.

EDIT: tedy ме е изпредварил... :)

EDIT: tedy ме е изпредварил... :)

С цели 2 часа... и аз щях да напиша нещо от сорта "И какво сега - не те кефи защото не е линукс?" ама като видях че теди е писал се отказах

Между другото само на мен ли ми се струва че проблема за който говори не е за съдържанието на файловете а за имената им.

Два часа ама като бях тръгнал да го пиша беше преди теди да пише, само където излезна нещо спешно и се наложи да изчезна, после просто си дописах без да се усетя да рефрешна...

Отностно имената на файловете, Windows подържаше unicode за имена на файлове до колкото си спомням ?

Не става ли като избереш от регионални настройки, че си от България, тогава май автоматично ти инсталира cp1251 и всичко си е наред.

Иначе windows си е windows и явно разработчиците му не искат да се разбира с линукс.

И като "маже" върху Grub след това пусни Grub да маже въху него и си готов! XD

Нали знаеш!

Примерчето: "superuser" grub | find /boot/grub/stage1 > (hd0,1) | root (hd0,1) | setup (hd0) и чао на windows loadera! :P Гадното е, че след това и с fixmbr не се оправя ми иска реинсталация да се направи за да изчистиш работата ако искаш пак по старо му.

Чудя се дали има версия на 7, която да е "чиста" в смисъл да се инсталира, без да качва драйвери? Проблемът е, че новите драйвери нещо не се разбират с моята видеокарта и компютърът забива, така че ако знаете вариант при който мога да сложа по-стар драйвър ще ми свърши работа. В момента като пробвам да инсталирам по-стар драйвър ми казва, че този, който е на компютъра е по-нов и не може да се инсталира стария :/

ако инсталираш стария върху новия няма как да стане, трябва да махнеш текущия драйвър и тогава да инсталираш другия

ако инсталираш стария върху новия няма как да стане, трябва да махнеш текущия драйвър и тогава да инсталираш другия

Точно това не знам как да махна стария. Сега свалих версия от замунда, в която можеш да избереш какво да се инсталира. Е, инсталнах го без драйвери, но пак си иска драйвери за Win 7, които при мен не бачкат, така че ще си карам с XP :/

Точно това не знам как да махна стария. Сега свалих версия от замунда, в която можеш да избереш какво да се инсталира. Е, инсталнах го без драйвери, но пак си иска драйвери за Win 7, които при мен не бачкат, така че ще си карам с XP :/

Следил ли си точно как забиваи дали се причинява от конфликт с друго устройство или просто дефектен драйвер за картата?

Аз за т'ва не слагам 7, чакам всичко да се укроти покрай него, да спрат xp от поддръжка и всеки да си метне вниманието върху седмицата, тогава ще се изглади работата.

(обаче докато кътам с линукса и xp, ще взема да се пристрастя към тоя "заек" и май ще си остана на него)

Седмицата - едва ли ще ми върви гладко, поради голяма несъвместимост с хардуера

XP - има проблем с wireless monitor на linksys и ме влудява понякога

Така, че само едно нещо ми остава... да чакам (tiiiime is on my side... yes it is)! :P

Момчета, с 7600 build съм. И вчера, по думите на бащата, нещо си правел, но никакви настройки не е барал, отива PC-то в скрийн сейвър и... Като се размърда мишката не може да намери монитора повече. Стартирам PC-то тази сутрин, зарежда в началото с грозното интро и КРАЙ. Черен екран. Дупка. Нищо.

Има някъв режим, който е 640х480, който се извиква с Ф8. Влизам и какво да видя - "Windows ви рече, че сте с нелегално копие". Давам десен бутон да си настроя резолюцията, избирам си 1440, НО КУРЕЦ. Отново само черен екран, а на монитора си пише "Кен нот детект майка си"... Връща се в 640 и всичко е "наред", като изключим грозния надпис долу в дясно.

Та... Възможно ли е дженюина да има нещо общо с факта, че не може да ми засече монитора?

ААаааа, дадох систем рестор - не помогна!

Помощ... Нищо не ми пречи да му изплющя 1 формат, но някак си ми се искаше да си го спестя.

Картата е HD4650.

Отачало бях писал в темата че 7цата който трябва да се свали е тази Microsoft.Windows.7.ULTIMATE.x86.Integrated.October.2009.OEM.DVD.PROPER-BIE(аренабг) Вече на четвърто пц е слагам и си ъпдейтва автоматично и до сега никакви проблеми от страна на Майкрософт

Интересното е че проследих цялата инсталация тъй като в повечето случаи пускам да инсталира и отивам да си върша някаква работа ... миналият ден като инсталирах на поредното пц следях цялата инсталация и след инсталацията инсталира някакъв цд-кей по подразбиране от пц-то ли нещо от сорта ... И естественно цъкнах автоматичен ъпдейт , ъпдейтна се и проблеми няма ..... пробвайте го сигурен съм че проблемите с легализацията ще са минало :)

Отачало бях писал в темата че 7цата който трябва да се свали е тази Microsoft.Windows.7.ULTIMATE.x86.Integrated.October.2009.OEM.DVD.PROPER-BIE(аренабг) Вече на четвърто пц е слагам и си ъпдейтва автоматично и до сега никакви проблеми от страна на Майкрософт

Интересното е че проследих цялата инсталация тъй като в повечето случаи пускам да инсталира и отивам да си върша някаква работа ... миналият ден като инсталирах на поредното пц следях цялата инсталация и след инсталацията инсталира някакъв цд-кей по подразбиране от пц-то ли нещо от сорта ... И естественно цъкнах автоматичен ъпдейт , ъпдейтна се и проблеми няма ..... пробвайте го сигурен съм че проблемите с легализацията ще са минало :)

А колко време е минало откакто си сложил първите такива инсталации? Примерно 3-4 месеца, защото гледам доста хора гърмят след месец-два, а уж в началото всичко е било наред..

А колко време е минало откакто си сложил първите такива инсталации? Примерно 3-4 месеца, защото гледам доста хора гърмят след месец-два, а уж в началото всичко е било наред..

Сега погледнах дата на инсталация 22.10.2009 почти 5 месеца това е първата инсталация на този уин

С нито един активатор не мога да се справя? Идеи? Проблема с rtm версията го реших ама сега ми тече срока от 30 дни?

С нито един активатор не мога да се справя? Идеи? Проблема с rtm версията го реших ама сега ми тече срока от 30 дни?

Днес на мен ми се случи автоматично при стартиране. Веднага използвах 7 loader и си тръгна. Със стария крак не стана. Явно са си оставили някаква вратичка да правят врътки... Ето ви сайт с линк и обяснения http://windows500.ru/archives/12509

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...