shtaiga Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 az imam 74 i mi zaema 820mb ima li smisal da se oriazva chak tolkova za 200mb pri polojenie che imam 4GB kakvo si oriazal za da gi napravish 38 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 Къде и какво точно гледате за да си правите заключение че 800 или 600 МБ ви заема ОС-а? Аз като стартирам ми пише ~1.4GB заети, но при мен се стартират куп неща като сървизи и др. Реално в тия 1.4 влиза и системния кеш (без суперфеча). Нищо не съм олекотявал, дреме ми, с 8 рам съм. Докато имате РАМ и не ви се забавя поради достигане на границата ѝ, не виждам закакво да правите глупости и рискове да спрете нещо и да си осерете системата. Спете спокойно, и 4ГБ е достатъчно, ся за 600МБ ли сте . Ако ви е супер важен компа за работа, то тогава не бихте се поскъпили и за още 4ГБ рам за общо поне 8, което повярвайте, е убийствено в комбинация със суперфеча. Пак си зависи де, кой как ползва компа. Аз почти винаги имам към 120 процеса и нищо не викам, вие за 38 се жалвате Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 Аз имам един приятел и преди време си игра с някаква програмка за "олекотяване" на XP. Кефеше се около 3 седмици колко "излишни" неща разкарал и колко по-добре почнало да работи всичко... и така докато не му притрябва да инсталира една най-обикновена счетоводна програма и така и не успя. Мъчи се 3 дни след което преинсталира всичко начисто вкл. антивирусни и т.н. той стигна до извода че работи ОЩЕ по-бързо без изобщо да се олекотява... ПС: На 2003 сървър аз имам 103 процеса при пуснато VS, SQL server, IIS, разни програми, VPN-и и т.н. Верно само 1 студио съм пуснал а не както обикновено 3-4 и не съм пуснал Delphi ама все пак... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 11, 2010 Share Posted February 11, 2010 Ами спрял съм всякакви автоматично стартиращи се програми /Акробат, Неро чек и всякакви такива/, но нищо от Win процесите, че после да не стане за преинсталация. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted February 17, 2010 Share Posted February 17, 2010 Аз съм спрял половината процеси (от 3 години ги спирам на всеки уиндоус и не съм имал проблеми). Не че рама ми е малко, но има някой наистина ненужни. Има сайтове с описание кой за какво е и може ли да се спира. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 От няколко дена ми излиза едно предупреждение "the pre-release version of Windows 7 ultimate will expire...". Има ли начин да оправя това без преинсталация?Някакъв fix/пач? Това ще помогне ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
paagrio Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 От няколко дена ми излиза едно предупреждение "the pre-release version of Windows 7 ultimate will expire...". Има ли начин да оправя това без преинсталация?Някакъв fix/пач? Това ще помогне ли? това от линка не ти трябва, дръпни си някой активатор от замунда примерно Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 от скоро Firefox е започнал да ми заема почти цялата рам (4ГБ) и се налага да рестартирам системата, за да почне да пълни отново. прикачам картинка (използвам времето на Local Area Network за измерване на uptime-а) прегледах си процесите, не виждам нищо нередно. Ако сега го оставя да работи още час-два, като седна после ще ми трябват мин. 30 секунди да мина от един прозорец на друг п.с. след като спрях Utorrent (исках да намаля трафика към харда за неопределено време) и physical memory usage рязко спадна от 3.7ГБ на 1.7ГБ :S Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted February 20, 2010 Share Posted February 20, 2010 Може би аз не правя нещо като хората ,но не става с тези активатори.Правя всичко по оказаните стъпки,в my computer пише "windows is activated",уж си става всичко,но предупреждението продължава да се появява.С built 7260 съм /или 7100 ,не съм 100% сигурен,но не е 7600/ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
paagrio Posted February 20, 2010 Share Posted February 20, 2010 не знам за активаторите не мога да помогна, аз си инсталирах уин-а от леко моднат диск в който всичко е оправено и нямам никакви проблеми без да съм барал нещо допълнително Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted February 25, 2010 Share Posted February 25, 2010 Инсталирах си 7-та и след това уж я активирах с някакъв активатор от замундата. Всичко беше много хубаво , докато след 4 часа не ми изписка ,че трябвало да я активирам отново. Някакви идеи да имате ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KyPo Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 Някой да помогне туко що си включих пц-то и всичко се прецака .................... Без абсолютно да съм слагал някакви програми или от сорта ... Абсолютно всичко ми е в такива символи ......... ediT: Едвам го пуснах бакъпа ..... мъка ..... но ми стана интересно от кво може да се е получило при положение че не съм свалял нищо необичайно и съмнително Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Абе тоя проклет Win7 се рестартира днес цял ден. До снощи нямаше проблем. Идеи? Един приятел каза това > http://www.howtogeek.com/howto/3075/how-to-upgrade-the-windows-7-rc-to-rtm/ _______________ Дам, май е прав > Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoian88 Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Незнам, но на мен МС ми бяха пратили e-mail, че след 1 юни ще започне да ми се гаси компа на всеки 2 часа. Ставаше въпрос за RTM-a. Дано да не стане Link to comment Share on other sites More sharing options...
INCINERATOR Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 След обновлението на скайп... иконката на скайпа постоянно ми седи на task bar-a как да го махна? Не става с unpin... Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 има ли някаква приставка, която да проверява едновременно няколко mail акаунта? моите са предимно в gmail, но това което има за него е само за проверка на 1 акаунт. Абе тоя проклет Win7 се рестартира днес цял ден. До снощи нямаше проблем. Идеи? Един приятел каза това > http://www.howtogeek.com/howto/3075/how-to-upgrade-the-windows-7-rc-to-rtm/ _______________ Дам, май е прав > от два дни и при мен е така Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 Outlook? Thunderbird? Не ти ли вършат работа? Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 имах предвид нещо за "страничната лента", за да може да ме известява за получено съобщение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 При мен пиниза и си ъпдейтнах както е показано на сайта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 Абе тоя проклет Win7 се рестартира днес цял ден. До снощи нямаше проблем. Идеи? Един приятел каза това > http://www.howtogeek...ws-7-rc-to-rtm/ _______________ Дам, май е прав > Рестартира се, защото Evaluation версиите карат до 2-ри Март. На всеки 2 часа се изключва без предупреждение. Аз исках да сложа нормалния и да ъпгрейдна, но пустата инсталация иска 8ГБ свободни, а аз имам само 4. Не мога да увелича мястото на системния дял по някаква причина и не знам какво ще правя сега. Незнам, но на мен МС ми бяха пратили e-mail, че след 1 юни ще започне да ми се гаси компа на всеки 2 часа. Ставаше въпрос за RTM-a. Дано да не стане Става, става. Всеки Evaluation Уиндоус се рестартира на 2 часа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 Абе хора, къде гледате? Още края на февруари, бетите любезно си казаха - Остават ви още n на брой дни. Е не се ли заинтересувахте какви ще са последиците и как да ги избегнете? w00x, защо не пробваш с някой 3th party софт? Акронис имат някои опции по въпроса (partition expert). Иначе предполагам ти го казваш това след като си пробвал с вградените тулове в уин-а (десен бутон на дяла... след като си влезнал през контрол панел / администра. тулс ... и shrink volume). Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 Абе хора, къде гледате? Още края на февруари, бетите любезно си казаха - Остават ви още n на брой дни. Е не се ли заинтересувахте какви ще са последиците и как да ги избегнете? w00x, защо не пробваш с някой 3th party софт? Акронис имат някои опции по въпроса (partition expert). Иначе предполагам ти го казваш това след като си пробвал с вградените тулове в уин-а (десен бутон на дяла... след като си влезнал през контрол панел / администра. тулс ... и shrink volume). Пробвал съм. Успях да оправя партишъна с GParted, но се наложи да ги местя наляво и сега не иска да ми буутне Уиндоуса, за да мога да влезна в него и да ъпгрейдна от там. Изписва ми да влезна в инсталационния диск и да направя Repair, но като влезна в инсталационния и заредя Repair, не ми намира никакви операционни системи, които да оправя. Тъпо. Май ще се наложи да преинсталирам всичко, а хич не ми се щеше да се занимавам после с инсталацията на толкова много неща. Някой има ли някакви идеи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blade Master Posted March 4, 2010 Share Posted March 4, 2010 Препоръчайте някоя антивирусна! Благодаря предварително. nod32 ... От 4 години съм с нея и до ся не съм имал никакви проблеми ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted March 4, 2010 Share Posted March 4, 2010 Comodo , напълно безплатна и добра Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted March 4, 2010 Share Posted March 4, 2010 Комодото е безплатна, и я разкарах. Разликата в скоростта на работа с и без нея е огромно. Firewall-а им става, малко е досаден докато го настроиш, но антивирусната им е много тежка. Не ти трябва да я използваш. Объркаха я нещо - от 5 различни компютъра, на които съм е слагал, е махнах след като почна с тези проблеми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.