Jump to content
BulForum.com

WINDOWS 7.0

ggg

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Къде и какво точно гледате за да си правите заключение че 800 или 600 МБ ви заема ОС-а?

Аз като стартирам ми пише ~1.4GB заети, но при мен се стартират куп неща като сървизи и др. Реално в тия 1.4 влиза и системния кеш (без суперфеча). Нищо не съм олекотявал, дреме ми, с 8 рам съм.

Докато имате РАМ и не ви се забавя поради достигане на границата ѝ, не виждам закакво да правите глупости и рискове да спрете нещо и да си осерете системата. Спете спокойно, и 4ГБ е достатъчно, ся за 600МБ ли сте :) . Ако ви е супер важен компа за работа, то тогава не бихте се поскъпили и за още 4ГБ рам за общо поне 8, което повярвайте, е убийствено в комбинация със суперфеча. Пак си зависи де, кой как ползва компа. Аз почти винаги имам към 120 процеса и нищо не викам, вие за 38 се жалвате :wacko:

Аз имам един приятел и преди време си игра с някаква програмка за "олекотяване" на XP. Кефеше се около 3 седмици колко "излишни" неща разкарал и колко по-добре почнало да работи всичко... и така докато не му притрябва да инсталира една най-обикновена счетоводна програма и така и не успя. Мъчи се 3 дни след което преинсталира всичко начисто вкл. антивирусни и т.н. той стигна до извода че работи ОЩЕ по-бързо без изобщо да се олекотява...

ПС: На 2003 сървър аз имам 103 процеса при пуснато VS, SQL server, IIS, разни програми, VPN-и и т.н. Верно само 1 студио съм пуснал а не както обикновено 3-4 и не съм пуснал Delphi ама все пак...

Ами спрял съм всякакви автоматично стартиращи се програми /Акробат, Неро чек и всякакви такива/, но нищо от Win процесите, че после да не стане за преинсталация.

Аз съм спрял половината процеси (от 3 години ги спирам на всеки уиндоус и не съм имал проблеми). Не че рама ми е малко, но има някой наистина ненужни. Има сайтове с описание кой за какво е и може ли да се спира.

От няколко дена ми излиза едно предупреждение "the pre-release version of Windows 7 ultimate will expire...".

Има ли начин да оправя това без преинсталация?Някакъв fix/пач?

Това ще помогне ли?

От няколко дена ми излиза едно предупреждение "the pre-release version of Windows 7 ultimate will expire...".

Има ли начин да оправя това без преинсталация?Някакъв fix/пач?

Това ще помогне ли?

това от линка не ти трябва, дръпни си някой активатор от замунда примерно

от скоро Firefox е започнал да ми заема почти цялата рам (4ГБ) и се налага да рестартирам системата, за да почне да пълни отново. прикачам картинка (използвам времето на Local Area Network за измерване на uptime-а)

66447534.th.jpg

прегледах си процесите, не виждам нищо нередно. Ако сега го оставя да работи още час-два, като седна после ще ми трябват мин. 30 секунди да мина от един прозорец на друг :(

п.с. след като спрях Utorrent (исках да намаля трафика към харда за неопределено време) и physical memory usage рязко спадна от 3.7ГБ на 1.7ГБ :S

Може би аз не правя нещо като хората ,но не става с тези активатори.Правя всичко по оказаните стъпки,в my computer пише "windows is activated",уж си става всичко,но предупреждението продължава да се появява.С built 7260 съм /или 7100 ,не съм 100% сигурен,но не е 7600/ .

не знам за активаторите не мога да помогна, аз си инсталирах уин-а от леко моднат диск в който всичко е оправено и нямам никакви проблеми без да съм барал нещо допълнително

Инсталирах си 7-та и след това уж я активирах с някакъв активатор от замундата. Всичко беше много хубаво , докато след 4 часа не ми изписка ,че трябвало да я активирам отново. Някакви идеи да имате ?

Някой да помогне туко що си включих пц-то и всичко се прецака ....................

aaaaaaaaaaaaaaaaaae.jpg

Без абсолютно да съм слагал някакви програми или от сорта ...

Абсолютно всичко ми е в такива символи .........

ediT: Едвам го пуснах бакъпа ..... мъка ..... но ми стана интересно от кво може да се е получило при положение че не съм свалял нищо необичайно и съмнително

Незнам, но на мен МС ми бяха пратили e-mail, че след 1 юни ще започне да ми се гаси компа на всеки 2 часа. Ставаше въпрос за RTM-a. Дано да не стане :(

има ли някаква приставка, която да проверява едновременно няколко mail акаунта? моите са предимно в gmail, но това което има за него е само за проверка на 1 акаунт. :unsure:

Абе тоя проклет Win7 се рестартира днес цял ден. До снощи нямаше проблем. Идеи?

Един приятел каза това > http://www.howtogeek.com/howto/3075/how-to-upgrade-the-windows-7-rc-to-rtm/

Дам, май е прав >

от два дни и при мен е така :blink:

Абе тоя проклет Win7 се рестартира днес цял ден. До снощи нямаше проблем. Идеи?

Един приятел каза това > http://www.howtogeek...ws-7-rc-to-rtm/

Дам, май е прав >

Рестартира се, защото Evaluation версиите карат до 2-ри Март. На всеки 2 часа се изключва без предупреждение. Аз исках да сложа нормалния и да ъпгрейдна, но пустата инсталация иска 8ГБ свободни, а аз имам само 4. Не мога да увелича мястото на системния дял по някаква причина и не знам какво ще правя сега.

Незнам, но на мен МС ми бяха пратили e-mail, че след 1 юни ще започне да ми се гаси компа на всеки 2 часа. Ставаше въпрос за RTM-a. Дано да не стане :(

Става, става. Всеки Evaluation Уиндоус се рестартира на 2 часа.

Абе хора, къде гледате? Още края на февруари, бетите любезно си казаха - Остават ви още n на брой дни. Е не се ли заинтересувахте какви ще са последиците и как да ги избегнете?

w00x, защо не пробваш с някой 3th party софт? Акронис имат някои опции по въпроса (partition expert). Иначе предполагам ти го казваш това след като си пробвал с вградените тулове в уин-а (десен бутон на дяла... след като си влезнал през контрол панел / администра. тулс ... и shrink volume).

Абе хора, къде гледате? Още края на февруари, бетите любезно си казаха - Остават ви още n на брой дни. Е не се ли заинтересувахте какви ще са последиците и как да ги избегнете?

w00x, защо не пробваш с някой 3th party софт? Акронис имат някои опции по въпроса (partition expert). Иначе предполагам ти го казваш това след като си пробвал с вградените тулове в уин-а (десен бутон на дяла... след като си влезнал през контрол панел / администра. тулс ... и shrink volume).

Пробвал съм.

Успях да оправя партишъна с GParted, но се наложи да ги местя наляво и сега не иска да ми буутне Уиндоуса, за да мога да влезна в него и да ъпгрейдна от там. Изписва ми да влезна в инсталационния диск и да направя Repair, но като влезна в инсталационния и заредя Repair, не ми намира никакви операционни системи, които да оправя. Тъпо. Май ще се наложи да преинсталирам всичко, а хич не ми се щеше да се занимавам после с инсталацията на толкова много неща.

Някой има ли някакви идеи?

Комодото е безплатна, и я разкарах. Разликата в скоростта на работа с и без нея е огромно. Firewall-а им става, малко е досаден докато го настроиш, но антивирусната им е много тежка. Не ти трябва да я използваш. Объркаха я нещо - от 5 различни компютъра, на които съм е слагал, е махнах след като почна с тези проблеми.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...