Jump to content
BulForum.com

WINDOWS 7.0

ggg

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

MSDN - Microsoft Development

pazu разликата между Ultimate и Pro е много малка - на Ultim имаш BitLocker и съпорт на още 35 езика, ако не се лъжа, Pro - го няма това нещо.

Аз в офиса си имам Pro и съм си я направил Lite - само с необходимите за мен неща вътре. Излезна ви 1,4 GB и за слабото ми компче тук е много добре, но на работа нямам WoW и не мога да ти кажа дали няма да прави проблеми. Както ти казаха - инсталирай и пробвай, не е кой знае какво.

Изцяло махнах xp-то и тъкмо приключи инстала на 7цата. Изглежда много лачена, много красива. Обаче имам няколко въпроса:

- Към интернет се връзвам чрез парола и юзърнейм. И не знам как да го настроя тук. От съпорта на комнет ми говорят несвързано.

- Дъното ми е с nvidia nforce2 чипсет, обаче в сайта на нвидиа не мога да намеря драйвъра за 7цата , ми ся ?

- Звуковата карта ми е c-media 5.1 87xx се водеше. И за нея не мога да намеря драйвъри

- Препоръчайте (с линк) някой читав уинрар и daemontools дето тръгва на 7ца .

Иначе като цяло, машината лети. Видеото го разпозна без проблем и уоу направо лети. Грам лаг няма :)). Все пак мисля да дръпна драйвъра на radeon 9600 за 7. Поне него го има :)

Интернета му изкарах пряк път до плота от Ц-то-и при мен много трудно!!!

Много е бърз в сравнение с ХП-то,но ми е адски неясен все още:)

Много ме дразни че преди като вкарах фотото с ЮСБ от 'задачи за файлове и папки' си ги местих ,сега ги копвам,после поставям,после ги трия тея във фотото .....луда работа

- Дъното ми е с nvidia nforce2 чипсет, обаче в сайта на нвидиа не мога да намеря драйвъра за 7цата , ми ся ?

- Препоръчайте (с линк) някой читав уинрар и daemontools дето тръгва на 7ца .

Уиндоуса съм почти сигурен, че си има драйвъри за чипсета. В дивайс мениджъра контролерите имат ли инсталирани драйвъри?

Уинрара върви всеки, а за второто не знам (ползвам alcohol).

Драйвър за цмедия пробвай за виста или хр.

И аз съм с Алкохол,но не всеки тръгва:)

Като инсталирате програми,дава се десен бутон на .exe или setup,и второто след "Изпълни" е "Изпълни като администратор" - аз с него инстилирам да няма проблеми:)

Нета го подкарах, обаче и с десен бутон да цъкна все ми дава че setup.exe било спряло да работи. А и освен тва девайс менижъра къде се намира в 7 ? :D

Интернета му изкарах пряк път до плота от Ц-то-и при мен много трудно!!!

Много е бърз в сравнение с ХП-то,но ми е адски неясен все още:)

Много ме дразни че преди като вкарах фотото с ЮСБ от 'задачи за файлове и папки' си ги местих ,сега ги копвам,после поставям,после ги трия тея във фотото .....луда работа

Какъв ти е проблема не мога да разбера аз? Нямаш ли простичък Cut вместо Copy?

Слушалките спряха да работят. Ей така. От нищото. Четох по разни форуми да си сваля новите драйвъри на картата. Свалих ги. СЕГА РАБОТЯТ И СЛУШАЛКИТЕ И КОЛОНИТЕ! (на лаптопа става въпрос)

Четох, че тряа да опраа настройките за слушалките от disabled devices, но аз нямам headphones там. :( ПОМОЩ!

Профешънъла има ли БГ? Пък и за какво да е на български...

На всеки можеш да го сложиш.

Windows 7 Ultimate x86 инсталирах...

на български какво ше рече -изрежи ли е Cut ?

да

Ах, густо и звука тръгна през device manager-a :o) .

Остана само да намеря начин как the fuck да си инсталирам фотографа софийски cs2 и как да подкарам .iso-то на офис минета 2007 :lol:

И за видеото си е намерил драйвърчета, и за чипсета, даже останах приятно изненадан като видях че и на синия зъб му е намерил майстора :)))

Не ми разпознава само 2рата ланка, ама тоя 3com го влача още от първата ми машина дето я имах през 99-та и тя даже беше 2ра ръка, та сигурно ще е на 11-12 години :D . Аз и толкова я ползвам ...

ПП. Как и аз да си направя шорткът до нета на десктопа че не ми се отдава. Смисъл такъв, след всеки рес трябва да пускам връзката. Ако може да става автоматично - още по-добре :) .

Ах, густо и звука тръгна през device manager-a :o) .

Остана само да намеря начин как the fuck да си инсталирам фотографа софийски cs2 и как да подкарам .iso-то на офис минета 2007 :lol:

И за видеото си е намерил драйвърчета, и за чипсета, даже останах приятно изненадан като видях че и на синия зъб му е намерил майстора :)))

Не ми разпознава само 2рата ланка, ама тоя 3com го влача още от първата ми машина дето я имах през 99-та и тя даже беше 2ра ръка, та сигурно ще е на 11-12 години :D . Аз и толкова я ползвам ...

ПП. Как и аз да си направя шорткът до нета на десктопа че не ми се отдава. Смисъл такъв, след всеки рес трябва да пускам връзката. Ако може да става автоматично - още по-добре :) .

Сложи си the fuck Daemon Tools lite. Последната версия работи.

Старата лан карта и аз я подкарах със 100 зора, но я подкарах и даже точния модел изнамерих.

Ако ти върши работа шорткът до Network Connections правиш шорткът и за програма пишеш C:\Windows\explorer.exe ::{7007ACC7-3202-11D1-AAD2-00805FC1270E}

Да питам... Какви кодеци използвате, защото ми изглежда някаква зърнеста картината, с която и програма да гледам. Уж са някакви за 7-цата, но клиповете изглеждат ужасно.

абе и аз така ги виждам де'а и си мислех, че в моя телевизор е проблема. Без кодеци съм, Crystal Player ги показва на квадратчета. Не съм сигурен Jet Audio дали се справя с проблема, ама ще пусна KMP, Jet Audio и Crystal Player довечера заедно :D на split screen пък ще видим.

Не можеш по простата причина, че при Win7 няма "линия" на gadget-ите. Можеш единствено да си ги направиш да са винаги отгоре над прозорците. Десен бутон на Gadget-а и избираш Always on top.

има fix който оправя това. Аз реших да не го използвам и просто си махнах gadget-ите :D

Профешънъла има ли БГ? Пък и за какво да е на български...

Да, има на Български.

pazu вместо deamon tools, ако искаш пробвай тази програмка - MagicDisc. Аз съм много доволен от нея, freeware e и много лесна за работа. Успехи.

Как да настроя The KMPlayer-a ми да сменя фаиловете от playlist-a с които и да е бутони.Питам защото когато е под Windows XP има по default настроени такива, но когато съм под Windows 7, няма такива.Тунера ми е :Asus - My Cinema P7131.

Препоръчайте и някой softwear с който да го подкарам.

Благодаря предварително.

Офф опитвам се да инсталивам новия тоз Win и нещо не се получава. Взех си нов хард 1ТБ WD black връзвам буутвам от Двд зарежда файловете за инсталация показва логото вкарва ме в някакъв скриийн с тревичка и до там не изскача нищо по което да цъкам.

Смених няколко версии на програмата, кабелите и връзките с различни конфигурации с 1 с 2 ХДД не стааа. Все до там стигам.

Че не съм инсталирал от 2 години win хубаво ама чак толкова да съм забравил нещо ....

идеи събирам всякакви.

машината Asus M2n-E n590, 4гб рам, АМД 2800+, 1Тб WD, 320GB WD

• 2 weeks later...

всички настройки на едно място - правите директория с името: GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} доста полезно, извинявам се, ако сте писали за него, но търсачката не го намери

Дайте идеи дали може да се спрат някои процеси, за да се олекоти още седмицата. За момента имам активни 38 процеса и взема около 600МБ от паметта. Все нещо ще може да се спре? С Home Premium съм, ако има значение. Иначе засега се държи доста добре - нямаше проблеми нито с драйвъри, нито с програми :music

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...