Teddy-King Posted January 2, 2010 Share Posted January 2, 2010 Това не е баш администраторски акаунт. Той е леко скрит, изкарай си го и го използвай в такива ситуации! 1.Изключваме UAC,рестартираме 2.Натискаме бутон Windows+R и в полето пишем lusrmgr.msc след което натискаме Enter 3.Влизаме в папка Users 4.С десен бутон на мишката върху Administrator цъкаме на Properties (Свойства) 5.Махаме отметката от Account is disabled - Apply - OK 6.Отиваме в Старт менюто и кликаме върху Log off (Смяна на потребител) след което влизаме в Администраторския акаунт Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 2, 2010 Share Posted January 2, 2010 ясно. мерси ... а възможно ли е този акаунт samkijot дето е, да го направя администраторски, та да не ми се налага всеки път да влизам в другия за подобни операции Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted January 2, 2010 Share Posted January 2, 2010 възможно ли е този акаунт samkijot дето е, да го направя администраторски, та да не ми се налага всеки път да влизам в другия за подобни операции Не. И това е умишлено. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Finish him !!! Posted January 2, 2010 Share Posted January 2, 2010 Какъв е бил проблема с CCC? При мен работи без абсолютно никакъв проблем. Ами както и да инсталирам въпросния контрол център винаги не се получава нищо ... смисъл нито на десктопа с дясно копче се появява ЦЦЦ нито някаква иконка някаде.. общо взето все едно не е инсталирано нищо?!.. и съответно всички игри които пусна на резолюция под 1280 ми ги вади в прозорец (с черни ленти отвсякъде).. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 някой знае ли на какво се дължи невъзможността за извършване на оценка на производителността на системата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 Най-вероятно си с уиндоуските драйвери за видеокартата. Друг проблем не се сещам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 16, 2010 Share Posted January 16, 2010 Най-вероятно си с уиндоуските драйвери за видеокартата. Друг проблем не се сещам. ами не съм с windows-ки. даже за по-сигурно махнах наличните и инсталирах тези от сайта на nvidia. проблема продължава да съществува. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted January 16, 2010 Share Posted January 16, 2010 Резултатите от теста са файлове в Windows\Performance\WinSAT\DataStore, вътре може и да пише какво причинява грешката. В момента съм на Server 2008 и не мога да проверя какво точно пише в тези файлове, защото няма оценка на производителността. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted January 17, 2010 Share Posted January 17, 2010 Пфф, сега на работа са сложили едно ПЦ с Уин7. Това нещо няма да припари до моето ПЦ. Никога. Не ми се обяснява, просто уникално малоумни решения са взети(интерфейса). Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 17, 2010 Share Posted January 17, 2010 Резултатите от теста са файлове в Windows\Performance\WinSAT\DataStore, вътре може и да пише какво причинява грешката. В момента съм на Server 2008 и не мога да проверя какво точно пише в тези файлове, защото няма оценка на производителността. намирам това: 898128 (3348) - winsat\main.cpp:4301: Command Line = "C:\Windows\system32\winsat.exe" formal -cancelevent 934cdb1c-6ba6-472a-9b77-5410fce13f97 898128 (3348) - winsat\processwinsaterror.cpp:0095: ERROR: tried to read resource strings, unknown exception occured 898300 (3348) - winsat\main.cpp:4474: > IsFormal=TRUE IsMoobe=FALSE. 898300 (3348) - winsat\main.cpp:4505: ERROR: no multi-media files, no MM support 898316 (3348) - winsat\main.cpp:2861: > no need to restore power state (no saver object). 898316 (3348) - winsat\main.cpp:2873: > Not necessary to reenable EMD cache. 898316 (3348) - winsat\main.cpp:4909: > exit value = 10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted January 17, 2010 Share Posted January 17, 2010 Пфф, сега на работа са сложили едно ПЦ с Уин7. Това нещо няма да припари до моето ПЦ. Никога. Не ми се обяснява, просто уникално малоумни решения са взети(интерфейса). Ами сложи си 98 най-добре и карай с него.Аз лично нямам никакви оплаквания както и доста мои познати.Както и да е всеки с предпочитанията си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted January 17, 2010 Share Posted January 17, 2010 двуярен комп с 4гига рам е най-добре с ms-dos 6.22+win3.1 на FAT16 хард Преди съм работил с XP към 5 години, от година и половина съм с новите уиндоуси (vista,2008,7)и като седна на компютър с XP ми е супер гадно и неудобно. Естествено за copy/paste ползвам десен клик или клавишни комбинации, не ги търся в скритото меню Особено с нов хардуер да стоиш още на XP си е прахосване на хардуера. samkijot - да нямаш проблем със Windows Media - нали май с това се прави част от теста?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted January 17, 2010 Share Posted January 17, 2010 С Windows 7 64 битовата версия съм. Въпросът ми е защо тъпия калкулатор, смята само до 32 битовата граница на integer-a и дали има някакъв вариант, с който да не си свалям друг калкулатор от нета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 18, 2010 Share Posted January 18, 2010 samkijot - да нямаш проблем със Windows Media - нали май с това се прави част от теста?? аз изобщо нямам WMP, тъй като версията на седмицата ми е N т.е. без IE и WMP ... явно ще ми се наложи да изтегля фикса KB968211 за да инсталирам плеъра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted January 18, 2010 Share Posted January 18, 2010 Ето какво намерих за 1 минута: Figured it out. You probably have Windows 7 Ultimate "N" or "KN" - which does not have multi-media support or media player installed. Явно в това е проблема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 19, 2010 Share Posted January 19, 2010 ... тази кръпка (KB968211) нещо не може да се приложи и WMP така и не се инсталирва Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted January 19, 2010 Share Posted January 19, 2010 С коя версия си? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted January 19, 2010 Share Posted January 19, 2010 абе бяхте писали тука за нещо, което значително подобрява производителността на 7-цата - полвината юзъри се родили като го изключили, ама не мога да намеря кое беше, защото даже не помня и какво да търся, може ли да ми помогнете? и второ нещо - най-после разбрах къде се крие проблема със саунда - иска да сложа задните говорители (на 5.1 система) на средни и тогава всичко свири. Драйвера е hd realtek и изтеглих последния за win7 в сайта на gigabyte (дъното е ma790gpt-ud3h) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 19, 2010 Share Posted January 19, 2010 абе бяхте писали тука за нещо, което значително подобрява производителността на 7-цата - полвината юзъри се родили като го изключили, ама не мога да намеря кое беше, защото даже не помня и какво да търся, може ли да ми помогнете? ..... Случайно да визираш Superfetch? Ако е то - аз се родих като го включих, и вече близо 2 годин съм с включен и не мога без него. Е, говоря за Win2008, но се предполага, че в 7 ще е подобрено. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KyPo Posted January 19, 2010 Share Posted January 19, 2010 Случайно да визираш Superfetch? Ако е то - аз се родих като го включих, и вече близо 2 годин съм с включен и не мога без него. Е, говоря за Win2008, но се предполага, че в 7 ще е подобрено. До колкото разбрах от хелпа е да контролираш колко рам да ти дърпа ос-та ... или греша ..Я дайте малко светлина :–) Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 19, 2010 Share Posted January 19, 2010 А има ли вероятност да скапи харда Да бе не си ли чувал че от superfetch-a харда пуска стружка направо. Що дискове бракуваха заради тази програма... Ама ти сериозно ли смяташ че една програма може да ти причини физическа повреда на хард диска? При това не говорим за програма която го управлява на много ниско ниво и го кара да прави странни неща а просто за програма която по някакъв начин работи с диска и паметта (отделно че функциата на тази програма е именно намаляване на употребата на дискове за сметка на памет) _______________ tedy, разликата е че ти имаш доста памет а те го мъчат на машини с по 1 и 2гб рам (а вероятно по-големите мазохисти на машинки с по 512мб) Link to comment Share on other sites More sharing options...
KyPo Posted January 19, 2010 Share Posted January 19, 2010 Да бе не си ли чувал че от superfetch-a харда пуска стружка направо. Що дискове бракуваха заради тази програма... Ама ти сериозно ли смяташ че една програма може да ти причини физическа повреда на хард диска? При това не говорим за програма която го управлява на много ниско ниво и го кара да прави странни неща а просто за програма която по някакъв начин работи с диска и паметта (отделно че функциата на тази програма е именно намаляване на употребата на дискове за сметка на памет) _______________ tedy, разликата е че ти имаш доста памет а те го мъчат на машини с по 1 и 2гб рам (а вероятно по-големите мазохисти на машинки с по 512мб) За да не объркаме другите коренно си едитнах поста и малко разминаване се получи тъйкато от хелпа на уина не прочетох правилно за кво служи тва суперфетч ... А в случаяяя за скапването от софтуерно към хардуерно и аз и мислих че е невъзможно но все пак миналата година след като бях пуснал да се кешира информацията от уина иии след време ми се скапа харда Малко неразбрано но сори щото не съм много наясно Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 Абе суперфеча по-скоро функцията му е да подобри производителността и усещането за нелагавост при зареждане на разни програми и други модули, като ефекта е, че по-често ще работи харда. И това се получава когато има освобождаване на памет примерно при затваряне на по-голяма програма, суперфеча почва да запълва освободеното веднага. Все пак с времето се научава кое се ползва по-често, и не пълни сляпо с някакъв кеш там колкото да кешира нещо, а някак успява по-смислено да го прави. Е, вероятно се дължи на повечето РАМ, с която съм де, но е имало случаи в които имам 5 свободни ГБ, а суперфеча е кеширал 3 и оставам с 2 свободни, явно е решил тогава, че най-необходимите неща са 3-те ГБ каквото е решил. Повечето време имам свободни от 0 до към 100 МБ . Отделно функцията не е обтрузивна и чете с около 2 до 5 МБ/с, и ако не се прави нещо в момента, увеличава до повече, може и 50 МБ/с, просто щото е idle. Оттам опасението, че все пак по-често чегърта диска, следователно това е правено с цел подобряване усещането при работа, а не да пази диска от прегряване . Ако я нямаше функцията, па същото за диска (даже по-зле) - пускаш програма Фотошоп, почва чегъртане да зареди програмата. Работиш, па решиш да я спреш, и толкова. После като я заредиш наново, пак чегъртане (ако е позатрит кеша от някое голямо копиране примерно). С Суперфеч той знае че фотошоп ползваш често и вече е зареден. Пускаш го и той се появява след точно 1.3 секунди. Без грам дошир с диска. Работиш, спираш го, и суперфеча почва с бавна скорост да възстановява изпразнения преди малко РАМ от фотошопа, с някакъв кеш, който е бил в паметта допреди пускането на шопа. Само дето в тоя случай го прави с по-ниска скорост, което е по-добре от някои гл. точки (шум, общо пиково натоварване и т.н.). И Усещането при стартиране и работа е несравнимо. ЦС3 винаги ми се пуска за 1.3-1.4 секунди. Че аз я ползвам и за най-дребния скрееншот. Функцията си иска множко рамец обаче, за да има смисъл. С 4 е Ок, но с 8ГБ е убиец . Че в 3-4 ГБ кеш ми се намира почти всичко, което ползвам не ежедневно ами ежемесечно, за да не го чакам повече от 1-2 сек. (най-тежките случаи като фотошоп) да зареди. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 А в случаяяя за скапването от софтуерно към хардуерно и аз и мислих че е невъзможно но все пак миналата година след като бях пуснал да се кешира информацията от уина иии след време ми се скапа харда Малко неразбрано но сори щото не съм много наясно Нищо не разбрах но ми стана интересно. Защо и как се е скапал диска ти? Я поясни малко че така четейки оставам с впечатление че си направил нещо после е станало нещо но какво точно не се разбра а отделно като нищо може да е имало друга причина за развалянето на диска при това механична... но кеширането на информация е именно за да се намали тормоза на диска а от друга страна да се ускори цялата работа на машината защото паметта е хиляди пъти по-бърза от диска (особено при не-последователен достъп). Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 Случайно да визираш Superfetch? Ако е то - аз се родих като го включих, и вече близо 2 годин съм с включен и не мога без него. Е, говоря за Win2008, но се предполага, че в 7 ще е подобрено. да, това имах впредвид ; )) мерси. А опция за изключване на хардовете има ли? В Power Options има само за монитора и кога да заспи компютъра, ама искам да махна да не пипа захранването на хардовете, защото вчера - след прясна инсталация - забелязах как втория диск беше изключил и то 2 пъти edit: намерих го - superfetch-а - в services e и си седи включено. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.