Overdrive Posted December 22, 2009 Share Posted December 22, 2009 Щот новия скайп е по-тъп и от стария, в смисъл поне интерфейса му е много гаден. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 22, 2009 Share Posted December 22, 2009 Напротив - много си е добър и много неща са коригирани, а визията му е точно като на стария след като си го настроиш разбира се. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evil_smith Posted December 22, 2009 Share Posted December 22, 2009 Драйвера за HDMI Аудиото на видеокартата инсталиран ли е? Сменил ли си Default устройството за звука да е HDMI Аудиото на видеокартата? Инсталирах най-новият драйвър на видеокартата. В него по принцип трябва да се вкючва този за HDMI аудиото. Как да го сменя? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 23, 2009 Share Posted December 23, 2009 Инсталирах най-новият драйвър на видеокартата. В него по принцип трябва да се вкючва този за HDMI аудиото. Как да го сменя? Ами в момента не съм на 7-ца, но ще карам по спомен. От настройките за Sound, трябва да намериш списък с възможните устройства за Output, Microphone и т.н. Там е отбелязано Default устройството. Трябва да пуснеш да е HDMI Аудиото. Иначе няма как да стане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evil_smith Posted December 23, 2009 Share Posted December 23, 2009 Точно за това се лутам сумати часове по настройките. По принцип трябва да е тук: HDMI входа, но го няма. А се чудя и защо немога от контролния панел на нВдидиа да си настроя аудиото. Въобще липсва "Set up digital audio" както се вижда на снимката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 23, 2009 Share Posted December 23, 2009 Явно драйверите не си инсталирал, защото при мен в този списък фигурира HDMI-а на видеокартата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evil_smith Posted December 23, 2009 Share Posted December 23, 2009 Явно драйверите не си инсталирал, защото при мен в този списък фигурира HDMI-а на видеокартата. Добре сега ще инсталирам наново драйвърите на видеокартата, но прочетох, че аудиодрайвъра на видеокартата сам не се инсталира, заради драйвъра на звуковата карта... Eдит: Преинсалирах драйвъра и отново го няма HDMI входа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN Posted December 23, 2009 Share Posted December 23, 2009 Защо като натисна Х-а горе в дясно в прозореца на която и да е програма (например скайп), тя не се затваря, а слиза долу в таскбара до часовника. Ако кликна на file->exit се излиза нормално от програмата. Немога да намеря това къде се регулира. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted December 23, 2009 Share Posted December 23, 2009 Напротив - много си е добър и много неща са коригирани, а визията му е точно като на стария след като си го настроиш разбира се. Какви настройки трябва да се направят за да изглежда като стария? Аз такава опция не видях. Най-вече ме интересува дали може да се върне стария вид на чап прозореца, който е без големи бели полета и всичко си е цветно и добре различимо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 23, 2009 Share Posted December 23, 2009 Има го - много тъпо е направено и аз първия път блях докато го намеря. Даже и сега блях хахах. Горе до бутонитe Close, Maximize & Minimize още един - Default View. Той ти освобождава чат прозореца и го отделя от списъка с контакти. Тоест си с нормално изглеждащ Скайп. Като изключим че са подобрени видео и аудио опциите най-доброто за мен е че махнаха простотията с дабъл клик да звъниш директно и го направиха като ICQ - дабъл клик на контакт отваря чат прозорец с директни опции да се обадиш със или без видео - много удобно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted December 23, 2009 Share Posted December 23, 2009 Не се разбрахме май. Значи аз искам чат процореца ми да изглежда така. Когато го разширяван настрани в стария вариант полето с текста също се разширява - например искам чат прозорец да не скролвам 3 дълги поста, а да си ги видя на веднъж. Разширявам го някъде на 1500 пиксела по хоринзонтала и 800 пиксела по вертикала и всичко е наред текст в прозореца от крайно ляво до крайно дясно. Новия колкото и да го раширявам има максимална ширина на текста - т.е. и 1900 пиксела да го направя текста пак си е в колонка колкото страничка на Word и раширяването на страни не ми върши работа. Като например виждам тоя форум - от край до край виждам постовете. Предишния ти пост например го виждам като 2 дълги реда. На други форуми които не разполагат с такава екстра както примерно не разполага и новия Скайп ще видя предишния ти пост все едно го гледам на 15-ка екран - с фиксирана ширина на прозореца от 1024 пиксела. Така на някой форуми и на новия Скайп виждам допълнителната дължина като неизползвамемо бяло поле. Това за отделянето на прозореца съм го видял от първите 2 минути на чоплене по настройките при началната инсталация. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 23, 2009 Share Posted December 23, 2009 Защо като натисна Х-а горе в дясно в прозореца на която и да е програма (например скайп), тя не се затваря, а слиза долу в таскбара до часовника. Ако кликна на file->exit се излиза нормално от програмата. Немога да намеря това къде се регулира. Явно програмата, която си натиснал е била такава. Скайп си е така по дефоулт. Цъкни хикса на браузъра и ще се затвори директно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 23, 2009 Share Posted December 23, 2009 Не се разбрахме май. Значи аз искам чат процореца ми да изглежда така. Прозорчето, в което пишеш ти има граници. Просто хвани едната и разпъни настрани открай докрай Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 23, 2009 Share Posted December 23, 2009 Прозорчето, в което пишеш ти има граници. Просто хвани едната и разпъни настрани открай докрай И те пак си остават бели полета и текста се подрежда в средата. До сега, за това, което другия раптор описа, не съм намерил решение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 23, 2009 Share Posted December 23, 2009 РЕШЕНИЕ Току що максимизирах прозореца и разширих полето за писане. Това е 1680х1050. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted December 23, 2009 Share Posted December 23, 2009 Прозорчето, в което пишеш ти има граници. Просто хвани едната и разпъни настрани открай докрай Оф трябвало освен прозореца да разширя, да разширя и това кото пиша така се разширява и това което искам... Няма толкова крив и неинтуитивен интерфеис всяка операция поотделно колкото и криво и нелогично да е... Благодяра честно никога нямаше да се сетя че става така. За w00x хвашташ с мишката крайчето където се пише и след като предварително си разширил прозореца разширяваш и полето за писне, то разширява това което описах че искам по горе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 23, 2009 Share Posted December 23, 2009 Предупредих че настройките са крайно некадърни и досадни - тази опция никога аз не бих я ползвал, но ти като ми спомена ми се наложи с минути да се оглеждам за решение - е това освен че не е удобно си е крайно досадно и бездарно от страна на авторите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 23, 2009 Share Posted December 23, 2009 Предупредих че настойките са крайно некадърни и досадни - тази опция никога аз не бих я ползвал, но ти като ми спомена ми се наложи с минути да се оглеждам за решение - е това освен че не е удобно си е крайно досадно и бездарно от страна на авторите. Да не говорим, че едва се забелязва, защото от лявата страна на чат полето, стрелката не става активна. Трябва да се дръпне задължително отдясно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted December 23, 2009 Share Posted December 23, 2009 RaptoR ме е изпреварил. Иначе за некъдърността на Скайп две мнения няма, но е супер разпространен и дори да накараш 4-5 човека да не го ползват а да ползват нещо друго не може да накараш всички което обезмисля цялата процедура, иначе съм фен на Gtalk като дизайн и оформелие и това,че е над 10 пъти по лек, но почти никой който познавам не го използва за съжаление. Бих върнал Скайп на 1.3 версия ако бачкаше както трябва, но като пробвах правеше проблеми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vartkes Posted December 23, 2009 Share Posted December 23, 2009 Ще се повторя, но версия 3.6 на скайп си работи безпроблемно на Уиндоус 7 Ultimate x64(и на x86 също) Edit:Останах с впечатлението, че raptor2721 се чуди как да накара Скайп 4 да изглежда като предишните версии, понеже не може да подкара някоя от старите версии на Уиндоус 7. Извинявам се, ако съм в грешка и поста ми е излишен :smile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 23, 2009 Share Posted December 23, 2009 Ще се повторя, но версия 3.6 на скайп си работи безпроблемно на Уиндоус 7 Ultimate x64(и на x86 също) Последната версия също работи без проблеми. Обсъждахме функционалността на новите версии и на Скайп като цяло, а не съвместимостта на версиите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evil_smith Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 Така... Сетих се за един вариант който още не съм пробвал. 1. Деинсталирам драйвъра на звуковата карта. 2. Рестартирам. 3. Инсталирам драйвъра на видеокаратата (като се надявам вече да се инсталира и аудио драйвъра на видеокартата). 4. Инсталирам си отново драйвъра на звуковата карта. 5. Пробвам отново. Но... винаги като махна някой драйвър и при рестарт, 7-цата автоматично инсталира нов на съответното устройство... Въпросът е как да изключа тази опция. Eдит: Разбрах как става, но и това не помогна. Нямам вече идеи... Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 2, 2010 Share Posted January 2, 2010 имам проблем с администрирането на системата. пробвам се да редактирам един системен файл, но ми казва, че нямам права и трябвало да се логна като администратор ... а акаунта ми е администраторски Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 2, 2010 Share Posted January 2, 2010 Пробва ли да стартираш програмата с която правиш промените като администратор? Десен бутон на *.exe-то и после Run as Administrator. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 2, 2010 Share Posted January 2, 2010 ... ами честно казано тук ми дава тези 2 акаунта като администраторски. аз изглежда съм с единия ... ... а и не виждам такава опция като в XP "изпълни като администратор" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.