Jump to content
BulForum.com

WINDOWS 7.0

ggg

Recommended Posts

А пробва ли да деинсталираш вируса наречен K-lite Codec Pack?

Ще ми предложиш ли други кодеци освен тези или Ace mega codec . ( не се заяждам , просто искам и аз да ги сменя)

едит: Мерси :) Ще ги пробвам.

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply
Ще ми предложиш ли други кодеци освен тези или Ace mega codec . ( не се заяждам , просто искам и аз да ги сменя)

Cole2k Media. Но май трябва да сложиш VobSub отделно. Ако го използваш де.

Да кажа аз колко очарован останах от Windows 7 Starter.

На Asus Eee PC 904HD ( Celeron-че на 900 MHz и 2GB RAM) достигнах до нови висоти. Досега го бутах с W7 Ultimate, и вървеше прилично. Наистина прилично. Само с липса на аеро ефекта, който не се поддържа по принцип от този компютър и поради това оценката си стои на 1. И тъй като това е машинката ми предназначена за тестове, тествам в момента и Starter. Е направо ми бяга от пръстите като застана зад него. В покой заема около 22% от рама (до 35% за Ultimate) и 0,4% от процесора. Прозорчето се е разположило върху приблизително 7,5GB. Бързината е осезаема при включени всички визуални ефекти (при Ultimate бях изключил доста от тях, тъй като се получаваше насичане при натоварване). Инсталиран и Super Hybrid Engine V5.1.2.1005 (драйвер, който както и останалите, щайгата сама си поиска, на клик разстояние). Прозорецът си е също толкова интелигентен, като големия си батко. Осезаемият минус, набиващ се на очи в първия момент, е липсата на персонализация на работния плот - теми, тапети, дъра-бъра. Но с външна програма (FastStone са ми любимци) тапетите си се сменят според вкуса. А тъй като на тази машина така или иначе аеро няма да подкарам, и темите не ме вълнуват. Учудващо си има пълна поддръжка на гаджетите, от които може да има и доста полезни. Другият фрапиращ минус е липсата на поддръжка на втори монитор, нещо което използвах досега и полезно за видео любителите, които искат да си пуснат нещо на маалко по-голям екран.

Тъй като тази операционна система е предназначена да върви с новите нетбуци и не се продава отделно, аз смятам, че е изключително добро решение и за по-стари РС, така както от HardwareBG подкараха Windows 7 Starter на Pentium 3 на 600 MHz и с 512MB RAM. И може би ще е по-добро решение от ХР в повечето случаи. Нека не забравяме коя година е излязло XP (макар и то да беше ужасно в първия си вид).

Поздрави!

Т.

някой може ли да каже някой сайт с gadget-и за windows 7 и по-специално ме интересува за проверка на ел. поща.

благодаря предварително

п.п. @Teddy-King, тъй като гледам, че си с eee pc и ползваш 7-цата, да те питам - имаш ли някакви проблеми с mozilla-та? защото при мен (windows 7 ultimate - eee pc 1000h с 1gb ram) доста бави и се преориентирах към opera ...

някой може ли да каже някой сайт с gadget-и за windows 7 и по-специално ме интересува за проверка на ел. поща.

благодаря предварително

п.п. @Teddy-King, тъй като гледам, че си с eee pc и ползваш 7-цата, да те питам - имаш ли някакви проблеми с mozilla-та? защото при мен (windows 7 ultimate - eee pc 1000h с 1gb ram) доста бави и се преориентирах към opera ...

Гаджетите са си същите като за Виста, а тях с лопата да ги ринеш. Проблеми с Лисицата нямам, използвам си я, но в последно време предпочитам да използвам Chrome не само на Еее-то, а на него специално си върви доста по-лекичко от Мозила, основно предимство си е бързото стартиране.

Cole2k Media. Но май трябва да сложиш VobSub отделно. Ако го използваш де.

А какво ще кажеш за плеър, който има абсолютно всичко вградено за всички съществуващи формати (като KMPlayer) и не си тъпчеш уиндоуса с мега-шит пакове.

Аз съм така от 2години и не е имало нещо, което да не се отвори.

Само един Xvid съм качил за да мога да компресирам във Virtual Dub.

Тъй като тази операционна система е предназначена да върви с новите нетбуци и не се продава отделно, аз смятам, че е изключително добро решение и за по-стари РС, така както от HardwareBG подкараха Windows 7 Starter на Pentium 3 на 600 MHz и с 512MB RAM. И може би ще е по-добро решение от ХР в повечето случаи.

Пропускаш факта, че нетбуците идват с 1-2гб ддр2, а пентиум 3 са с около 256мб в 95% от случаите. На стария ми лаптоп примерно дъното поддържа 384MB, а сега е с 256 и PIII 700. Бутнах winsetup.dll и някак успях да го инсталирам, върви, но стартираш ли 2 неща и край.

Това е проблема на новите ос за стар комп - гълтат много рам. Най-добър си остава Windows FLP SP3 - заема 80-90мб при стартиране с всичко качено, пълната версия (XP SP3) отива на 150мб, но пак може да се работи нормално докато виж какво става със 7:

Although Windows 7 works with just 183MB of RAM while in idle state, using it for normal use is highly not recommended. There is no way to run any good programs here, except for the built-in ones such as WordPad and Paint. I tried to install Microsoft Office 2007, too, but running Microsoft Word 2007 caused a system crash. The same thing happened when I tried to scan the computer using Windows Defender.

Със 512 някакси ще работи - ще можеш да отвориш 2 сайта или 3 програми :D

А какво ще кажеш за плеър, който има абсолютно всичко вградено за всички съществуващи формати (като KMPlayer) и не си тъпчеш уиндоуса с мега-шит пакове.

Аз съм така от 2години и не е имало нещо, което да не се отвори.

Това също е вариант, но какво става ако KMPlayer се издъни някъде и искаш да смениш плейъра? Или пък ако някое 3-то приложение иска да ползва кодеците? При положение, че ТОЗИ кодек пак не прави проблеми, аз бих предпочел кодеците пред плейъра за по-дълготрайна употреба. Ако ще гледам само и единствено и винаги филми, тогава плейъра е за предпочитане. Никога не се знае кога някоя програма/игра ще прииска кодек, който не си е инсталирала сама.

Някой има ли проблеми със sleep и hybernate?

Sleep ме праща в синьото начално меню за избор на юзър и компютърът продължава да си работи, даже ако някой ми пише на скайп се чува "пиу".

Hybernate пък съвсем нищо не прави, а на всичкото отгоре при последния рестарт изчезна и самата опция за hybernate.

Аз имам проблем със Sleep, монитора се гаси, но компютъра не се спира, музики и всичко останало дето е напускано спира, но самият компютър не ще да се спре, перката на процесора си бръмчи и толкова, а в началото се спираше целия комп :wacko:

хибернейтъ :bgrin: си е ОК

Много странен проблем с компютъра на един приятел. Докато компа му е без драйвери на видео картата, компа работи, в момента в който се сложат, след зареждане на уиндолса просто черен екран и дотам. В сейфмод зарежда (предполагам защото не зарежда драйверите на видеото), от там ако ги изтрия после го вкарва в уиндолса, зарежда и след 5 сек изкарва саобщенийце, че е намерило и инсталирало драйвери за видеото и иска рестарт, рестартне ли се компа, отново черен екран. Пробвал съм и да сложа официални последни драйвери от сайта на нвидиа пак нестава. Видеото е 8500Gt, уина е 7-ца x86

Бъгва ми се скайп напоследък ... примерно съм в конференция и искам да излезна и направо ме дропва като натисна да напускам конференция и като пусна скайп след тва ми дава че съм вътре :)

Ужасна раота аз си мислих че нещо съм осрал ама едно приятелче и на него така му се бъгва ...

Също и примерно да преминавам в Don't distrub и ме изхвърля и се скапва ......

Бъгва ми се скайп напоследък ... примерно съм в конференция и искам да излезна и направо ме дропва като натисна да напускам конференция и като пусна скайп след тва ми дава че съм вътре :)

Ужасна раота аз си мислих че нещо съм осрал ама едно приятелче и на него така му се бъгва ...

Също и примерно да преминавам в Don't distrub и ме изхвърля и се скапва ......

С последния скайп ли си?

3.8 не върви. Поне на Ultimate x64 версията, с която съм сега. След като трябваше да карам 2 дена с версия 4 и тотално се отчаях от дизайна се поразрових във форумите и видях, че 3.6 работила без проблеми и съм с нея от месец и нямам проблеми :)

Успях да го накарам да заспи - от power management на мрежовата карта изключих опцията за събуждане. Обаче преди броени минути го видях да се събужда сам - аз още търках очи в леглото. Чудя се колко ли пъти се е събуждал и заспивал през нощта.

3.8 не върви. Поне на Ultimate x64

Забравих да спомена, аз съм със ultimate 32бит

....от power management на мрежовата карта изключих опцията за събуждане....

Пробвах това и чух как за момент хард диска спира и после тръгва, явно се гаси но нещо го събуди моментално щом заспа.

Дръпнах си кабела за нета и пробвах пак, но нямаше ефект

snagprogram0003g.png

някой знае ли какво означава спулер? :unsure:

това се получава при опит за споделяне на принтер в мрежа. принтера е HP LJ 1020, основния комп е с XP, a този към който се мъча да го вържа е с Windows 7.

Това е сървиса, който работи с принтерите.

Натискаш win+r, пишеш services.msc, цъкаш ентер и там на намираш "Print Spooler", най-вероятно е забранен.

Вкъщи на ПС-то сложих 7-цата, и всичко работи перфектно, освен това че през HDMI нямам звук към ТВ-то. Пробвах какви ли не настройки... няма никаква разлика. С nVidia 9600 gt съм. Преди на XP работеше перфектно.

Идеи?

Някакво развитие с Catalyst Control Center?

Разбрах че за моделите на DELL са оправили проблема.. но останалите?

Какъв е бил проблема с CCC? При мен работи без абсолютно никакъв проблем.

Вкъщи на ПС-то сложих 7-цата, и всичко работи перфектно, освен това че през HDMI нямам звук към ТВ-то. Пробвах какви ли не настройки... няма никаква разлика. С nVidia 9600 gt съм. Преди на XP работеше перфектно.

Идеи?

Драйвера за HDMI Аудиото на видеокартата инсталиран ли е?

Сменил ли си Default устройството за звука да е HDMI Аудиото на видеокартата?

Много странен проблем с компютъра на един приятел. Докато компа му е без драйвери на видео картата, компа работи, в момента в който се сложат, след зареждане на уиндолса просто черен екран и дотам. В сейфмод зарежда (предполагам защото не зарежда драйверите на видеото), от там ако ги изтрия после го вкарва в уиндолса, зарежда и след 5 сек изкарва саобщенийце, че е намерило и инсталирало драйвери за видеото и иска рестарт, рестартне ли се компа, отново черен екран. Пробвал съм и да сложа официални последни драйвери от сайта на нвидиа пак нестава. Видеото е 8500Gt, уина е 7-ца x86

Аз съм с такава карта и нямам никакви проблеми. Проблема при вас е някъде другаде - или в самия драйвър или нещо друго. Вероятно не е картата щом пали в сейф мод. Моята е АСУС и работи нормално.

Да с последният ... но това не го прави всеки път ;)

Чудно ми е защо коментирате Скайп версии 3.х, след като сега погледнах и виждам че съм с 4.1.0.179. Работи идеално с Вирус 7.

Между другото проблема с Вирус not genuine изчезна от самосебе си така, както се и появи... миналия ден си взех новите чипове от Ресет и ако не ме домързи ще ги тествам тия дни, ако не - догодина :laughing:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...