Jump to content
BulForum.com

WINDOWS 7.0

ggg

Recommended Posts

Защо да не могат да работят заедно? Пуска ги на 800 мхц, с еднакви тайминги и ги слага на слотовете 2х2 както си трябва и ще ползва 6 гб рам. Защо да има проблем, ако са на честотата на по-бавната памет? Ако не могат да изкарат на едни и същи тайминги, тогава май ще има проблем.

И каква му е файдата да си спъва 4 gb бърз рам за да ползва 2гб.Аз и не виждам къде му трябват на колегата повече от 4.Да не говорим че ако е с 32 битова операционна система и 50 гб да нареди повече от 3,5 няма да ползва.Raptor махни 2х1 рама и пускай тестове за стабилност няма смисал да чакаш сами да се появят сините екрани.И стабилизирането на рама на 1066 мхц е трудна работа.Аз си играх 1 седмица и накрая се оказа че дъното точно с тая рам не се харесвало :).Накратко ако иска човек да си усложни живота да си вземе рам на 1066 и да се пробва да го пусне:).

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Явно ще трябва да ги махна малките чипове. Не че са ми трябвали, просто ги сложих да не седят в шкафа. Предполагах че може да стане фал, но системата си работеше нормално и ги оставих. Явно не е редно обаче. Дайте идеи какви тестове да пускам.

Явно ще трябва да ги махна малките чипове. Не че са ми трябвали, просто ги сложеих да не седят в шкафа. Предполагах че може да стане фал, но системата си работеше нормално и ги оставих. Явно не е редно обаче. Дайте идеи какви тестове да пускам.

Аз по принцип за тестове на рам ползвам memtest86+. Печа го на презаписваем диск, буутвам от него и го оставям да мине поне 2 пъти тестовете.

Досега съм имал проблеми с РАМ памет 3 пъти в живота ми... и 3-те пъти съм решавал проблема със смяна на плочките, но след установяването на дефектните такива с тази програма - MemTest 3.7!

Колега, пробвай с нея, аз откривах проблема като натоварвах системата си с няколко пуснати приложения, едното от които винаги беше Winamp! Да, искам да кажа, че винаги когато слушах музика, точно тогава ми crash-ваше! Не съм сигурен дали и при теб ще стане така, но не ти пречи да пробваш ;) Дано съм бил полезен, успех!

Явно ще трябва да ги махна малките чипове. Не че са ми трябвали, просто ги сложеих да не седят в шкафа. Предполагах че може да стане фал, но системата си работеше нормално и ги оставих. Явно не е редно обаче. Дайте идеи какви тестове да пускам.

Raptor като се тества рам на 1066 се ползва intel burn test или system stability test на everest.Memtest е за откриване на дефекти.Твоите са чисто нови просто може би искат да им се дигне напрежението.Пише на кутията на рама tested at 1066 2,1 v примерно.Корсара мисля че на 2,1 v се прави.Играчка е братле ама няма начин.

И стабилизирането на рама на 1066 мхц е трудна работа.Аз си играх 1 седмица и накрая се оказа че дъното точно с тая рам не се харесвало :) .Накратко ако иска човек да си усложни живота да си вземе рам на 1066 и да се пробва да го пусне :) .

Понякога иска повече волтаж. Странна работа е това, което казваш - нали уж в завода са подбрали и тествали чипове, които да вървят на 1066???

Няколко познати са купували А-Дата Витеста и Корсари и не е имало проблеми, аз даже 800мхз-ова обикновена А-Дата си я карам на 1066.

Обаче знам, че когато са 4 плочки има проблем - със тези 2х2, които вървят на 1066 и 2х2, които вървят на 980 едва успях да стигна 850 - явно като се напълнят слотовете чипсета се претоварва нещо :confused

Затова много се чудя на тези, които преди слагаха 4х1гб, щото било по-добре.

Понякога иска повече волтаж. Странна работа е това, което казваш - нали уж в завода са подбрали и тествали чипове, които да вървят на 1066???

Няколко познати са купували А-Дата Витеста и Корсари и не е имало проблеми, аз даже 800мхз-ова обикновена А-Дата си я карам на 1066.

Обаче знам, че когато са 4 плочки има проблем - със тези 2х2, които вървят на 1066 и 2х2, които вървят на 980 едва успях да стигна 850 - явно като се напълнят слотовете чипсета се претоварва нещо :confused

Затова много се чудя на тези, които преди слагаха 4х1гб, щото било по-добре.

То пише че са тествани,но по дефаулт си работят на 800.Ако не клокнеш процесора може да забравиш да подкараш рама на 1066.И дефаулт волтажа им е на 1,8.А рама иска минимум 2,1.Аз си взех една а дата 2х2 гб 1066,една седмица виждах навсякъде сини екрани :).Оказа се че капризното ми дъно не се харесвало с рама и го продадох.Иначе със зор го закрепих на 1000 mhz.Проблема беше че при рестарт се шашкаше биоса и си връщаше фабричните настройки.Та в крайна сметка рама на 1066 се оказва че е отключен рам на 800.

Моята рам е A-Data Vitesta 1066 с п35 чипсет на Gigabyte дъно. Някой може ли да ми каже как със сигурност да проверя чистотата на която работи рам-та.

Моята рам е A-Data Vitesta 1066 с п35 чипсет на Gigabyte дъно. Някой може ли да ми каже как със сигурност да проверя чистотата на която работи рам-та.

С CPU-Z не става ли?

Като сме зачекнали темата за RAM, реших да тествам как ще се държи моята със WIN7, като я оверклокна.

Дават я със 5-5-5-15 Т2 за 1066. Обаче аз на дъното като дам да пипам таймингите и ми излизат една сурия показатели

CAS (CL), tRCD, tRP, tRAS, tRRD, tRC, tWR, tWTR, tREF - всички в момента са на auto. Ама на кой трябва да сложат тия 5-5-5-15?

И другите трябва ли да се пипат или и на тях трябва да се сложи нещо от тоя сорт?

Woox,с еверест разбира се.Пускаш един от тестовете на рама и то си пише.

С CPU-Z не става ли?

Като сме зачекнали темата за RAM, реших да тествам как ще се държи моята със WIN7, като я оверклокна.

Дават я със 5-5-5-15 Т2 за 1066. Обаче аз на дъното като дам да пипам таймингите и ми излизат една сурия показатели

CAS (CL), tRCD, tRP, tRAS, tRRD, tRC, tWR, tWTR, tREF - всички в момента са на auto. Ама на кой трябва да сложат тия 5-5-5-15?

И другите трябва ли да се пипат или и на тях трябва да се сложи нещо от тоя сорт?

Не виждам никаква връзка между оврклока на рама и win7.Ако рама ти е нестабилен ще се дъни и под xp и vista.Пак повтарям за 118 път че се тества с system stability test на еверест.Ако има проблеми се ресва машината.

Клокнал съм малко процесора. Защо под ХР си ми го дава с клока, а под 7.0 ми дава базовия? Някой може ли да ми каже...

Клока ще ти го покаже на еверест.И аз съм клокнал с 40% и 7цата не го показва.

Възможно ли е бозата да е причината игрите които пусна на лаптопа с по-малка резолюция от 1280 (т.е. 1024...800/600...) да не ми излизат на целия екран а с черни ленти

от двете страни или отвсякъде ако е на минимална рез.?

Мисля че няма инсталирани драйвери за видеото (радеон 4570). Само ДХ9. Въпреки това всичко си върви?

Възможно ли е бозата да е причината игрите които пусна на лаптопа с по-малка резолюция от 1280 (т.е. 1024...800/600...) да не ми излизат на целия екран а с черни ленти

Мисля че няма инсталирани драйвери за видеото (радеон 4570). Само ДХ9. Въпреки това всичко си върви?

Не мислиш ли че това с драйвера обяснява донякъде нещата? Не се разтяга играта ти защото разделителната способност не се променя по някаква причина. Или това или монитора ти е нагласен по този начин.

на nvidia драйвърите си има такава опцийка да ти разтяга картината Scale би трябвало и ти да е имаш

Из гуглето попаднах на това пробвай http://steam4me.railpage.org.au/trainsim/t...ati_scaling.jpg

на nvidia драйвърите си има такава опцийка да ти разтяга картината Scale би трябвало и ти да е имаш

Из гуглето попаднах на това пробвай http://steam4me.railpage.org.au/trainsim/t...ati_scaling.jpg

То хубаво но така и немога да го намера този контрол център.. инсталирах драйверите.. нито с десен бутон на декстопа нито никъде О–о

Данеби да инсталирам грешен драйвер или..?

От сайта на ати съм ги свалил.. graphics->win7 64bit->radeon->4550 series (?) за това не бях много сигурен. :Д

То хубаво но така и немога да го намера този контрол център.. инсталирах драйверите.. нито с десен бутон на декстопа нито никъде О–о

Данеби да инсталирам грешен драйвер или..?

От сайта на ати съм ги свалил.. graphics->win7 64bit->radeon->4550 series (?) за това не бях много сигурен. :Д

Инсталирай ati catalyst за да имаш това меню

ето линк http://softvisia.com/download.php?view.321

Инсталирай ati catalyst за да имаш това меню

ето линк http://softvisia.com/download.php?view.321

catalyst за nvidia??? да не говорим че линка който даде е за ATI...

Е че той момчето си е с Radeon аз казвах в моя случай(nvidia scaling) и в последствие намерих за неговото видео(Radeon 4550) подобна опция

Прав си :) Аз прочетох по-горе nvidia, после видях и каталист... така е като чета по диагонал. :)

catalyst за nvidia??? да не говорим че линка който даде е за ATI...

Е че той момчето си е с Radeon аз казвах в моя случай(nvidia scaling) и в последствие намерих за неговото видео(Radeon 4550) подобна опция

някой може ли да ме светне как да се оправя с разпознаването на видеокартата,еверест ми дава че използвам Standart VGA Graphics Adapter (14MB) а не nVidia 8400M GS ?

С правилен драйвър.

когато изтрия драйвъра на Standart VGA Graphics Adapter от Диспечер на устроиства, след рестарта веднага се инсталира автоматично пак и не мога да инсталирам драйвър за nVidia.

Защо да не можеш? инсталатора на нВидиа какво ти казва? Спира ли нещо?

NVIDIA Setup Error The NVIDIA Setup Program could not locate any drivers that are compatible with your current hardware.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...