Jump to content
BulForum.com

WINDOWS 7.0

ggg

Recommended Posts

Както казах вече все още не обвинявам ОС-а докато не преинсталирам. Версията на Вируса работеше перфектно в първите 15-на дни, така че силно се съмнявам да е виновна тя. В нея няма никакви "екстри". Финален анализ като преинсталирам.

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply
Както казах вече все още не обвинявам ОС-а докато не преинсталирам. Версията на Вируса работеше перфектно в първите 15-на дни, така че силно се съмнявам да е виновна тя. В нея няма никакви "екстри". Финален анализ като преинсталирам.

Спокойно някоя памет може да ти е дала "фира" - на мен на нов компютър всичко работеше идеално около 3 месеца и изведнъж като почна да прави номера се видях в чудо. 1 седмица чат-пат правеше мизерии а повечето време си работеше перфектно докато в един момент тотално отказа и след половин ден ровичкане излезе едната памет. Ама междувременно успях да си омажа една камара снимки, добре че имах архиви малко преди да сменя машината та не загубих почти нищо.

Точно там май ще е проблема, което направо не е за вярване! След като попрочетох информация относно различните сини екрани стигнах до извода че причината за синевата може да са две неща - някакъв драйвър или рам чип. Тук става интересно. До момента машината работеше нормално с 2х2гб чипа Корсар @1066 и 2х1гб чипа Корсар @800. Първите два чипа са почти чисто нови! По-слабите са на около 2 години и доскоро машината работеше само с тях. Нищо не е пипано, нищо не е клоквано и т.н.

Сега точно опразних С и мушнах диска на Вирус 7 за преинсталацийка и ми даде опция REPAIR WINDOWS, откъдето пък пуснах MEMORY TEST и казва Hardware problem detected! Ебати ужаса! Сега има ли начин да разбера кой е чипа или трябва да ги вадя ръчно докато разбера? И изобщо има ли вариант това да е грешка?

Сега точно опразних С и мушнах диска на Вирус 7 за преинсталацийка и ми даде опция REPAIR WINDOWS, откъдето пък пуснах MEMORY TEST и казва Hardware problem detected! Ебати ужаса! Сега има ли начин да разбера кой е чипа или трябва да ги вадя ръчно докато разбера? И изобщо има ли вариант това да е грешка?

Вадиш ги всичките после слагаш 1ния, пускаш диска с memtest за 15 мин, ако не даде нищо - следващия и така докато хванеш гада (ако е само 1).

На мен така чисто нова памет OCZ ужким хубава и ставаща за clock-ване при това без да съм clock-вал нищо както си работеше няколко месеца и взе да дава грешки в един момент. Не можах да повярвам че баш от паметта е проблема, но после като я смених и сега машината работи стабилно вече 2ра или 3та година...

Значи след като бях обзет вече относно мисли ака и на кого в Ресета да мушна РАМ чип в ануса и осъзнавайки, че ще изгубя поне 3 часа в разглобяване на системата, отваряне на кутия, вадене на чипове и тестване реших да направя някои финални тестове.

Спомних си, че по време на търсенията ми на информация относно небенсата синева попаднах на интересни отзиви за една непозната за мен до момента програма. Заинтересуван от положителните коментари на голяма маса ползватели и прежалил и подготвил ОС-а за шамар и преинсталация реших, че нищо не губя ако я пробвам.

За минутка може би тази съвсем малка и вече смело мога да кажа вълшебна програма прерови регистрите, всичките дискове, откри някакави цифри грешки и ги оправи. Оптимизира и работата на РАМ-а с още 2 клика.

Ще кажете - гледали сме ги тези филми. И аз така си помислих в началото и бях убеден, че това е поредната шаманска илюзия. Факт е обаче, че Вирусът е стабилен вече над 5 часа, като напусках маса апликации, включително играх Torchlight. За справка допреди това сини екрани излизаха максимум на 30 минути при работа с машината, апликации постоянно крашваха, включително и вирус експлорър. Игра не можеше да се подкара, като дори и флаш игрите на Фейса не работеха и водеха до синева.

Ако се окаже че тази програма ми е решила проблема и то след като оня мемори тест (който пак е на МС) заяви как има хардуеърен проблем ... нямам думи за поредния Вирус и поведението му. :laughing:

Между другото програмата е AUSLOGICS BOOSTSPEED и я има в Замунда.

E какво толкова е оправила тази програмка след като дори инсталацията на win ти е била дала грешка при теста на паметта? Това като гледам оправя регистри, дефрагментира и подобни...

Правилно гледаш - факт е обаче, че системата все още е стабилна и не е гаснала. :laughing:

Това, което направих е One button checkup, като дадох само Registry Cleanup & Disk Cleanup. Те ти го репорта от регистъра:

Registry keys processed: 16521

Registry problems found: 4

Registry problems fixed: 4

Failed to remove: 0

Registry cleaning started: 12.11.2009 г. 10:18:06

Registry cleaning finished: 12.11.2009 г. 10:18:06

Total time: less than a second

Computer performance before: |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||| 100.0%

Performance gain:

Снощи цифрата меше около 300, предимно с марка Category: File Extensions, но имаше и други. Как са се появили и то с такива цифри предвид факта, че на машината имаше 3 игри и останалото оборотни програми - не знам. Разходки из нета освен БГ тракерите, Гугъл, Яху и естествено Булфорум не съм правил, а и след 15 години стаж не ги правя като шаран. Вярно че бях забравил да сложа антивирусна преди проблема да цъфне, но пък редно ли е чисто нова ОС да я тресне и да синее за 2 седмици? Резил. Повтарям системата не е мръднала все още, акто това й е най-стабилния период от 10-12 дни насам (горе долу откакто закрихме Ф1 сезона, тогава Психара и Чистачите се убедиха как синее без ред и посока положението) :laughing:

---------------------------------------------------------------

Какво показва Disk Cleanup-а като резултат:

Report Summary:

Files processed: 2209

Junk files found: 2193

Junk files removed: 2193

Files failed to remove: 0

Disk cleaning started: 12.11.2009 г. 10:18:06

Disk cleaning finished: 12.11.2009 г. 10:18:08

Total time: 1 second(s)

Disk space on the selected disks: |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||| 2,11 Tb (100.0%)

Total disk space freed: | 29,6 Mb (0.0%)

Снощи след проверките даде 10000 некадърни файла, като повечето (почти всички) бяха Category: Internet Explorer cache files. Тези всичките са такива.

------------------------------------------

След всичко това погледах в раздел Optimization и пуснах Memory Optimizer. Мислех, че ще писне след като "има проблем" с РАМ-та. Спокойно си мина и оттогава сиустемата си работи, дори не съм рестартирал.

Преди малко пуснах и един Registry Defrag, който реално се оказа излишен - всичко е в ред.

Отново казвам, самият аз съм изумен от тази работа, по-късно нарочно ще пусна един МС MEMORY TEST от инсталационния диск на Вирус 7, сега нямам време. :laughing:

Правилно гледаш - факт е обаче, че системата все още е стабилна и не е гаснала. :laughing:

Това, което направих е One button checkup, като дадох само Registry Cleanup & Disk Cleanup. Те ти го репорта от регистъра:

Registry keys processed: 16521

Registry problems found: 4

Registry problems fixed: 4

Failed to remove: 0

Registry cleaning started: 12.11.2009 г. 10:18:06

Registry cleaning finished: 12.11.2009 г. 10:18:06

Total time: less than a second

Computer performance before: |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||| 100.0%

Performance gain: < 1%

Снощи цифрата меше около 300, предимно с марка Category: File Extensions, но имаше и други. Как са се появили и то с такива цифри предвид факта, че на машината имаше 3 игри и останалото оборотни програми - не знам. Разходки из нета освен БГ тракерите, Гугъл, Яху и естествено Булфорум не съм правил, а и след 15 години стаж не ги правя като шаран. Вярно че бях забравил да сложа антивирусна преди проблема да цъфне, но пък редно ли е чисто нова ОС да я тресне и да синее за 2 седмици? Резил. Повтарям системата не е мръднала все още, акто това й е най-стабилния период от 10-12 дни насам (горе долу откакто закрихме Ф1 сезона, тогава Психара и Чистачите се убедиха как синее без ред и посока положението) :laughing:

---------------------------------------------------------------

Какво показва Disk Cleanup-а като резултат:

Report Summary:

Files processed: 2209

Junk files found: 2193

Junk files removed: 2193

Files failed to remove: 0

Disk cleaning started: 12.11.2009 г. 10:18:06

Disk cleaning finished: 12.11.2009 г. 10:18:08

Total time: 1 second(s)

Disk space on the selected disks: |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||| 2,11 Tb (100.0%)

Total disk space freed: | 29,6 Mb (0.0%)

Снощи след проверките даде 10000 некадърни файла, като повечето (почти всички) бяха Category: Internet Explorer cache files. Тези всичките са такива.

------------------------------------------

След всичко това погледах в раздел Optimization и пуснах Memory Optimizer. Мислех, че ще писне след като "има проблем" с РАМ-та. Спокойно си мина и оттогава сиустемата си работи, дори не съм рестартирал.

Преди малко пуснах и един Registry Defrag, който реално се оказа излишен - всичко е в ред.

Отново казвам, самият аз съм изумен от тази работа, по-късно нарочно ще пусна един МС MEMORY TEST от инсталационния диск на Вирус 7, сега нямам време. :laughing:

Няма нужда от инсталационен диск.В старт менюто има memory diagnostic tool.Сега нямам време да чета темата рама на 1066 ли ти работи?

Единият чифт 2х2гб ДДР2 е @1066, другият 2х1гб е @800. И колега, нямаше нужда да ми цитираш целия ферман :rolleyes:

След дългите разяснения на както винаги учтивия Теди стигнахме до извода, че тестове така или иначе ще се проведат, тъй като проблема може да е решен временно.

ЕДИТ: Системата все още е бетон хахах

Единият чифт 2х2гб ДДР2 е @1066, другият 2х1гб е @800. И колега, нямаше нужда да ми цитираш целия ферман :rolleyes:

След дългите разяснения на както винаги учтивия Теди стигнахме до извода, че тестове така или иначе ще се проведат, тъй като проблема може да е решен временно.

Значи трябва да ти вървя на 800 и 4-те(от BIOS-а шината да е на 800). Нали не си казал на шината да е на 1066? Щото така ония 800 може и зор да видят и да почнат да ти дават грешки(синини и т.н)

Аз така бях с моята памет - на 800 с възможност да се клоква до 1066(така идва от производителя). Ама като я сложих на 1066, работи известно време и като почна да праска сини екрани... Та я върнах на 800 и от тогава година и нещо нямам проблем.

Е добре тези китове пробвал ли си ги с друга операционна система как се държат?Те може да се карат помежду си.Интересно като са така комбинирани на колко mhz работят?И също може да пробваш дали само с бързия кит ще прави парчета.

Единият чифт 2х2гб ДДР2 е @1066, другият 2х1гб е @800.

Браво бе... различни памети ще слага на същата машина. Аз таймингите им гледам да са еднакви да не говорим че и производителя гледам да не е различен той сложил 1066 и 800mhz-ови памети... И после що има проблеми. Интересно обаче какво е човръкнала тази програмка та е спряло да ги прави. Да не си бил включил някой от "умните" драйвери на дъното които го overclock-ват при нужда (т.е. леко на случаен принцип). Аз такива ги разкарвам на секундата.

Другата велика глупост е при съмнения за проблемна памет да пуснеш дефрагментиране на диска. По-лесен начин за омазване трудно ще намериш.

Иначе сега ще я пробвам въпросната програмка на компютъра на жената да видим какво ще натвори там... 'щото жената имаше един светъл период когато тръгна да си качва разни пакети с емотикони щото имали реклама във фейсбук и познай... как оцеля само тя си знае :bgrin:

Няма нищо по-хубаво от сините екрани, смисъл при явен проблем. Уин е устроен да пази едни дъмп файлчета при такива сини екрани, от там лесно може да се диагностицира проблема със инсталиране на едни символи директно от майкрософт. От там спокойно разглеждаш, кой файл, как се зарежда, защо не се зарежда и къде в кой ред на дадено .dll прави мазало примерно. На два пъти съм имал проблем със син екран, и благодарение на това съм ги решавал доста лесно. Само да вметна, че говоря за XP, но съм сигурен, че и в 7 ще е така.

Първоначално си бях с новичките 2х2 @1066. Другите ги метнах в кутийката за по-нататъшна употреба. Системата работеше нормално. След това понеже кутията бе отворена ще реших да бъда нагъл и да ръгна и другите две, които дефакто нямаха работа :laughing: . Две седмици и нагоре никакви грижи! Изведнъж крашна торент програмата един ден и оттам нататък започнаха синини, масови крашове на всичко и т.н. :laughing:

Първоначално си бях с новичките 2х2 @1066. Другите ги метнах в кутийката за по-нататъшна употреба. Системата работеше нормално. След това понеже кутията бе отворена ще реших да бъда нагъл и да ръгна и другите две, които дефакто нямаха работа :laughing: . Две седмици и нагоре никакви грижи! Изведнъж крашна торент програмата един ден и оттам нататък започнаха синини, масови крашове на всичко и т.н. :laughing:

Ами нали се сещаш от къде са ти сините екрани и че 7цата няма ни най-малко вина.Кита може да се "омеши" само с друг идентичен на него твоите не стига че са различни по големина,но и по скорост.Аз не вярвам да могат да работят заедно.И няма нужда да чакаш сините екрани.Пускаш Intel burn test или System stability test на Everest,и компа се рестартира ако има нещо нестабино.И накрая рама на 1066 за да работи нормално му се дига напрежението.И от недостиг на ток пак посинява.

Отдавна съм преценил, че би могла да създава проблеми системата по този начин, но повтарям - повече от 2 седмици беше бетон. Между другото си е така и в момента - вече над 48 часа хахах

Почвам ги отзад напред (нов към по-стар краш) дъмп

On Fri 13/11/2009 10:43:52 your computer crashed с грешка: 0x3B: SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (файла оакал системата е nvstor.sys NVIDIA)

This error has been linked to excessive paged pool usage and may occur due to user-mode graphics drivers crossing over and passing bad data to the kernel code.

Останалите почти всички са свързани със файла: ntoskrnl.exe, със много различни видове грешки като:

0x1A MEMORY_MANAGEMENT

0x50 PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

0x1E KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED

0x3B SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION

0xC2 BAD_POOL_CALLER

0xC4 DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION

което според мен хич не е нормално, и много вероятно да е проблем в меморито, хардуерното.

Има още два, който показват, че има гнило в драйвърите на мрежата, предполагам wireless, както и 2 краша от ntfs.sys, което е пък е краш на цялата файлова система

(Corrupted SCSI and IDE drivers can also adversely affect the system's ability to read and write to disk, thus causing the error.)

Хайде де - аз също се сащисах от тая дроб сърма с всички възможни синини. По едно време синия екран гласеше, че някой се опитва да проникне в системата ми!

Между другото Румене wireless няма при мен. Всичко дето си го видял съм го видял и аз, и то в повече :laughing: Пак казвам от версия 98 насам Вирусът не ме е вкарвал в подобен скуиз.

Хайде де - аз също се сащисах от тая дроб сърма с всички възможни синини. По едно време синия екран гласеше, че някой се опитва да проникне в системата ми!

Между другото Румене wireless няма при мен. Всичко дето си го видял съм го видял и аз, и то в повече :laughing: Пак казвам от версия 98 насам Вирусът не ме е вкарвал в подобен скуиз.

А аз пак казвам че тези китове посмъртно не могат да работят заедно не само под windows 7.Питай някой който се занимава с рам.

А аз пак казвам че тези китове посмъртно не могат да работят заедно не само под windows 7.Питай някой който се занимава с рам.

Защо да не могат да работят заедно? Пуска ги на 800 мхц, с еднакви тайминги и ги слага на слотовете 2х2 както си трябва и ще ползва 6 гб рам. Защо да има проблем, ако са на честотата на по-бавната памет? Ако не могат да изкарат на едни и същи тайминги, тогава май ще има проблем.

Отдавна съм преценил, че би могла да създава проблеми системата по този начин, но повтарям - повече от 2 седмици беше бетон. Между другото си е така и в момента - вече над 48 часа хахах

Видене не се притеснявай ще поработят още малко пък ще спрЪт окончателно. Максимум 2 месеца им давам

Ако това е проблема аз веднага ще махна 2х1 @800. Ники, какво ще рече ще спрат окончателно? Искаш да кажеш че може да се повреди чип или системата ще повърне?

Ако това е проблема аз веднага ще махна 2х1 @800. Ники, какво ще рече ще спрат окончателно? Искаш да кажеш че може да се повреди чип или системата ще повърне?

Имах такъв случай - работиха известно време пък спряха... ама всичките :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...