Jump to content
BulForum.com

WINDOWS 7.0

ggg

Recommended Posts

...

Не съм докосвал Уин7, на ХР съм още, но подобен ефект със звука се получава и при мен, при определени обстоятелства и то не само, когато слушам музика. Тъй като имам тунер на един от PCI слотовете, за да получавам звук от него, е свързан с кабелче към line in на звуковата карта. Когато от звуковите настройки line in не е mute-нат, се забелязват подобни "смущения", когато ползвам скролера на мишката.

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Тва е съвсем друг проблем, просто входовете на болшинството карти са меко казано отвратителни. Най-евтино проблема се решава със свестен тунер (пинакъл за 30лв), който прехвърля звука през дъното или със свястна зв. карта (от 100лв на старо нагоре).

А ако хардуера ти позволява, голяма грешка е че си с XP още. Той не е лош, но за пентиум 3ки.

Тва е съвсем друг проблем, просто входовете на болшинството карти са меко казано отвратителни. Най-евтино проблема се решава със свестен тунер (пинакъл за 30лв), който прехвърля звука през дъното или със свястна зв. карта (от 100лв на старо нагоре).

А ако хардуера ти позволява, голяма грешка е че си с XP още. Той не е лош, но за пентиум 3ки.

Ако някой ми намери драйвери за звуковата карта creative live веднага се местя на 7цата.Досега тези които намерих не ми вършеха работа.И не смятам скоро да си купувам нова карта само заради това.

Предположих, че може да е нещо друго, но все пак споделям опита си :)

Колкото до това, че съм на ХР, хардуера (athlon 64 3200+, 1 gb ram, geforce 7600 gt) позволява да ползвам 7-цата, но тъй като половината от времето играя игри, за сега преминаването на нещо над ХР не е опция. А както се вижда, частите не са първа младост, да не говорим, че рам паметта е крайно недостатъчна в днешни дни ;) Системните изисквания на игрите за значително по-високи, а моята машинка и сега се задъхва. Някъде януари сигурно ще си сглобявам нов мощен комп и тогава ще го изпробвам най-накрая този уиндоус ;)

...

Аз нямам подобен проблем със звука.

Интересно. Аз имам карта под 100лв на старо и нямам проблеми с абсолютно нищо свързано със звука.

аз имам - вече съм споменавал - като усиля звука и мишката "прескача" и microsoft ми пише "wireless signal very low"

ама това не е от windows-a : )

Интересно. Аз имам карта под 100лв на старо и нямам проблеми с абсолютно нищо свързано със звука.

То зависи и какво правиш - почни да рипваш винил/касети или да записваш с динамичен микрофон и ще си говорим пак нямаш ли проблеми със шума ;)

То зависи и какво правиш - почни да рипваш винил/касети или да записваш с динамичен микрофон и ще си говорим пак нямаш ли проблеми със шума ;)

Бях се заблудил, че говорим за шум при скролване и натискане на определени бутони в Уиндоус среда. Или пък не съм...

От Вирус 98 насам не съм виждал толкова много сини екрани, а за 10-на дни машината ми е рестартирана повече пъти отколкото съм рестартирал през последните 5 години...

BAD_POOL_HEADER, IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL, PAGE_FAULT_IN_NON_PAGE_AREA, SYSTEM_SERVICE_EXEPTION, MEMORY_MANAGEMENT - абе дето се вика "Everything but the kitchen sink!"

Тъй като шанса да е хардуеър е малък съм решил да преинсталирам, но скоро няма да мога, тъй като имам да освобождавам място и да местя data. Абе Цирк Добрич направо!

От Вирус 98 насам не съм виждал толкова много сини екрани, а за 10-на дни машината ми е рестартирана повече пъти отколкото съм рестартирал през последните 5 години...

Мдам, след първоначалният възторг от новата шарения, горчивата реалност ще започне да изважда все по-настоятелно тези проблеми на преден план. Обаче най-голямата "изненада" за Микромек тепърва предстои, когато евентуално ще разберат, че Вирус 7 не става за корпоративен десктоп. Тогава вече ще стане наистина интересно. :lol:

Вирус 7 не става за корпоративен десктоп

Защо мислиш така?

ПС: Още не съм го инсталирал никъде - не ми казвай да го направя щото идните 2-3 месеца няма да мога, обаче ми стана любопитно

Защо мислиш така?

Работата е там, че това не са мои мисли. Това е мнението на една камара колеги, отговарящи за ИТ мениджмънта на огромни корпорации, с които сме обсъждали този проблем. Корпорацията, в която работя в момента има някъде около 155 хиляди служители. Абсолютно всички десктоп машини все още работят на XP. Очевидно това не може да продължава вечно, най-малкото поради предстоящото отрязване на поддръжката от страна на Микромек. В същото време обаче корпоративния мениджмънт категорично отказва ъпгрейда към новите версии на Микромек поради една изключително проста причина - икономическа нецелесъобразност. Важното в случая е, че цената на лиценза за ъпгрейд е най-малкото и незабележимо перо в цялата сума. Основното перо на огромните разходи идва от невероятната несъвместимост на XP платформата и съответните корпоративни мрежови приложения с новите версии - невероятно, но факт. Това беше основният мотив за тоталното отричане на Виста, но до момента няма никакви изгледи Вирус 7 да промени ситуацията, дори напротив.

Колега, аз все още не бързам да обвинявам ОС-а докато не установя със сигурност източника на синевата. Ако обаче се окаже наистина келяв драйвър, каквато е голямата вероятност, просто нямам думи за поредното издание на Вирус. Язък им за всичките красоти и новости...

Относно сините екрани -> в BIOS>IDE Configuration би трябвало да има настройка ACPI, която от Enable се променя на Disable (при някои дъна пък работи по обратния начин - от D на E) ИЛИ при лаптопите го видях като AHCI (Enable) и IDE (Disable). Срещнах този проблем вече при 3 различни машини и го разреших по описания начин. Не искам да твърдя, че това е причината и при вас, но е напълно възможно да е такава ;)

Относно мненията за "Джам 7"... Нормално е да има и негативни мнения - винаги е било така! Все пак всеки си има вкус и свой собствен начин на работа. Незнам за корпорациите, но за домашно ползване 7-мака е идеален! Разликата с Vista е голяма, поне аз я усетих със сигурност още при beta версиите на 7. Иначе големите фирми могат да се насочат към ползването на Linux, щом не са доволни от делото на MS Corporation ;) Все пак и от другия бряг са извадили нов продукт - Ubuntu 9.10 - не съм го пробвал все още, но смятам да го направя скоро. Чух добри думи за него. Принципно съм свикнал да работя с Windows OS затова и отделям почти цялото си свободно време на разучаването на 7 :)

Относно проблема ми... На предишната страница в темата, бях описал един малък проблем със звука, но така и не получих ясно мнение по разрешаването му. Явно за пореден път ще се оправям сам, както винаги е било :P

Бях се заблудил, че говорим за шум при скролване и натискане на определени бутони в Уиндоус среда. Или пък не съм...

Човека каза, че тв тунера му вкарва звука през лайн ин и когато скролва има шум, ако не е заглушен лайн ин-а. Аз му казах, че е нормално, защото производителите го правят скапан, със евтин предусилвател и адц и това е разбираемо, защото масовия юзър не ползва входа на зв. карта, а само слуша уинамп. Затова има "професионални" карти, които стават и за звукозапис, тоест имат читав вход.

Това е B)

Аз нали ти казах да не сваляш от замундата. Моето копие на оригинално исо работи перфектно, без забележки.

Ето това беше торента май: http://thepiratebay.org/torrent/5129595/Wi..._RTM_from_MSDN_[32_and_64_bit_versions]

Дайте ако обичате линк от арена/замунда или друг БГ тракер на копие на оригиналното ИСО на Виндовса.До колкото знам финалната версия е вече на пазара?

Дайте ако обичате линк от арена/замунда или друг БГ тракер на копие на оригиналното ИСО на Виндовса.До колкото знам финалната версия е вече на пазара?

http://bt.wrzru.com/details.php?id=31511 Този съм пробвал и си работи...

ХАХАХАХАХАХАХ!!! Получил съм следното съобщенийце:

Blue screen error caused by a device or driver

You received this message because a hardware device, its driver, or related software has caused a blue screen error. This type of error means the computer has shut down abruptly to protect itself from potential data corruption or loss. In this case, we were unable to detect the specific device or driver that caused the problem.

The following troubleshooting steps might prevent the blue screen error from recurring. Try them in the order given. If one step does not solve the problem, then move on to the next one.

Steps to solve this problem

---Download and install the latest updates and device drivers for your computer

---Scan your computer for viruses

---Check your hard disk for errors

Steps to work around this problem

Warning

These steps are designed to address a particular problem but might do so by temporarily disabling or removing some functionality on your computer.

Remove any new hardware or software to isolate the cause of the blue screen

Restore your computer to an earlier state

:laughing:

ХАХАХАХАХАХАХ!!! Получил съм следното съобщенийце:

Blue screen error caused by a device or driver

You received this message because a hardware device, its driver, or related software has caused a blue screen error. This type of error means the computer has shut down abruptly to protect itself from potential data corruption or loss. In this case, we were unable to detect the specific device or driver that caused the problem.

The following troubleshooting steps might prevent the blue screen error from recurring. Try them in the order given. If one step does not solve the problem, then move on to the next one.

Steps to solve this problem

---Download and install the latest updates and device drivers for your computer

---Scan your computer for viruses

---Check your hard disk for errors

Steps to work around this problem

Warning

These steps are designed to address a particular problem but might do so by temporarily disabling or removing some functionality on your computer.

Remove any new hardware or software to isolate the cause of the blue screen

Restore your computer to an earlier state

:laughing:

Таман ти чета коментара и изведнъж ми показа син екран и проблема беше BUG_CODE_USB :X

Още малко ми остава да подготвя нещата за преинсталация. Дано не счупя нещо дотогава :laughing:

Ти измъквай едно по едно от USB-тата докато откриеш проблема хахах

Вземе ли да ти дава шарена черга като при мене - трепи и заравяй

Още малко ми остава да подготвя нещата за преинсталация. Дано не счупя нещо дотогава :laughing:

Ти измъквай едно по едно от USB-тата докато откриеш проблема хахах

Вземе ли да ти дава шарена черга като при мене - трепи и заравяй

Така и ще направим, че ми писна да гледам сини екрани :wacko: .. то това си е като запазена марка на Windows-a :lol:

Само да вметна че оригиналното ISO се намира на msdn.microsoft.com... всичко друго са пиратски копия, особено по тракерите :) Просто израза "оригиналното ИСО" не е много на място. Копие на финалната версие е по-правилно :P

Има си всичко в торентите и е 100% 1 към 1 копие на оригиналния.

Hищо не е пипано слагано или добавяно чисто както си идва от чичко Бил.

Ето за хората които предпочитат чисти версии:

Windows 7 Ultimate Retail English (x86) (MSDN/TechNet)

http://zamunda.net/details.php?id=181917&hit=1

Windows 7 Ultimate Retail English (x64) (MSDN/TechNet)

http://zamunda.net/details.php?id=181900&hit=1

Лично аз съм с Windows 7 Ultimate Retail English (x86) (MSDN/TechNet)

Активирах го със този активатор:

Windows 7 build 7600 Activator (Windows 7 Toolkit 1.8)

http://zamunda.net/details.php?id=181003

Бозата си върви на 6 направо лети.

Единственото което не ми разпозна беше звука но си дръпнах драйвъра от сайта на производителя и заспа.

С толкова много бъгове и сини екрани дето ги показахте тука, ме навяват няколко мисли:

1. Windows RC1 7100 е по-читав от финалната версия.

2. Вие сте пълни аматьори и изобщо не знаете какво правите.

3. Изтеглили сте някаква версия, която за нищо не става.

4. Активаторите тотално омазват ситуацията.

5. Частите ви правят сериозни конфликти под Win7.

6. РАМ-та ви е за смяна.

2 го изключвам от части, но нямаше да ми е пълен списъка без него.

Според мен е най-вече 3тото, а неграмотниците са замундовските "хакери", които слагат "екстри" всякакви в уиндоусите.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...